Radeon R9 270X Club

poruka: 917
|
čitano: 141.482
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Radeon R9 270X Club
Igormaric kaže...

Moguce da je do drajvera ili igre,jel se to javlja u odredjenim igrama ili svim,kako se testovi ponasaju kao 3Dmark i ostali...

Ma random totalno, nema uopce pravila nije svaka igra jer ne mogu točno reći, neke da neke ne. Nije česta pojava i obično traje par trenutaka. Testirao sam jedino onaj furmark ili kak se već zove. Možete mi preporučit koje sve benchmarke da odradim?

17 godina
Stjepanj kaže...

jesi ovo pokusao  mijenjati da otkljucas napone, imas takoder u asusu gpu tweaku pod opcijama moras staviti kvacicu da ti se taj tab otvori? 

Ma jesam, i otvori mi se tab, ali je zaključan i ne možeš manualno postavljati voltažu.

15 godina
Radeon R9 270X Club

da li je tko isprobao betu 15.10 na GTA V? radi ok? prosli put kad sam skinuo zadnju betu pocela su sr.anja u igri, trzanja i sl.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Radeon R9 270X Club

Pozz, imam r9 270 dualx sapphire i dašava mi se sljedeče:

spojim je dvi kablom u monitor i hdmi kablom u lcd tv i kada prebavim sliku na lcd (gledao bi filmove) na ekranu se pojave točkice?! ali puno su jace izrazenije na tamnoj podlozi.

evo slika dole?

btw to mi se dešavalo i na r7 260

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen

Mjenjaj kablove.

skOOrvy http://www.speedtest.net/result/4656104677.png
15 godina
Radeon R9 270X Club

jel tko probao crimson drivere?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Evo ja ih koristim od jučer i nikakvih problema. Možeš slobodno instalirati.

Zmaj od Bosne | Unlock the Power Within
17 godina
neaktivan
Da problema...15% viška :-)
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Radeon R9 270X Club

Pitanje, kakva je XFX R9 270 Double Dissipation Edition? Nikad nisam imao niti jednu XFX karticu ali sam čitao prije dosta dobre stvari o XFX-u, ali sada čitam dosta loše komentare na račun XFX kartica, buka, pregrijavanje, crkavanje... sada sam u dilemi oko navedene kartice, volio bih iskustva članova koji imaju ili su imali ovu karticu. Hvala.

0 6 hvala 0
14 godina
ibme74 kaže...

Pitanje, kakva je XFX R9 270 Double Dissipation Edition? Nikad nisam imao niti jednu XFX karticu

Krasno, ljudima preporučuješ tu karticu, a ustvari nemaš "blage" o njoj. Kako sada???

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
Poruka je uređivana zadnji put pon 21.12.2015 16:23 (Valentin17).
10 godina
Radeon R9 270X Club

Lijep pozdrav svima, imam Gigabyte R9 270X OC 2GB, imam dva problemčića s njom, prvi je, naime, kad palim komp (skroz ili ga budim iz sna) ventovi od grafičke se čuju abnormalno glasno ali se razlikuje njihovo trajanje... Kad ga skroz palim ventovi se čuju sve dok se ne podigne sistem i dok se ne popale svi programi iz startupa, a kad ga probudim iz sna moram otići u program OC GURU II i namjestiti da mi se vrti na auto(iako je već namješteno na auto pa samo moram potvrditi auto)... Što s tim?   

Drugi problem jest da mi se svaki put kad upalim komp (skroz ili iz sna) u OC GURU II, minimum voltaža mi bude 1.144 a ja koliko god da tu minimum voltažu podignem on ju drži na 1.175 dok ne ugasim komp... Što i s tim? 

Molim vas za pomoć! 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Radeon R9 270X Club

reklamacija!?

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Radeon R9 270X Club

Pozdrav, ovaj imam ovu graficku baš, msi radeon r9 270x 4gb i imam problema s njom.

CPU: AMD FX-8350

ASRock 970 Extreme3

DD3 Corsair 2x4Gb

650w napajanje

Ovako, do nedavano pc je stekao i trzao kada bih bilo sta radio ili surfao ili nesto, frezza slika na 40s svakih par minuta, ali u igricama na full detaljima nikad nije trzala bf4 i bilo sta, ali nakon nekog vremena, nekad 15min nekad nakon 50min jednostavno se restartao pc. A temperature su dosezale max61 celzius. Reinstalirao sam windowse, promjenio pastu, reinstalirao drajvere od grafe, i uglavnom sad u normalnom nacinu kad surfam ili nesto ne zahtjevno ne radim pc ne blokira, ali zato resetira pc nakon par minuta igranja. Zatim pokusao sam 3dmark benchmark, uvijek se srusi kod combined testa. Catzilla- uvijek se rusio cim bi test trebao krenuti. Default core clock 1080.. E sad citao sam puno i downclokao na 1030 kako neki kazu i prolzio je benchmark catzille do kraja. Cudim se i reko idem pokrenuti igru mozda bilo do toga ali nije, i dalje rusi sistem. Koristio sam msi afterburner. Graficka vjerojatno otisla? Garancije nemam.. 

Može li pomoć, ako netko zna, moze li se problem rijesiti. Ili da kupujem drugu :(

0 0 hvala 0
12 godina
Radeon R9 270X Club

Temperature su ti problem najvecii nedovoljno napona kod OC CPU i GPU zbog toga se i gasi restartuje komp

http://valid.canardpc.com/cache/banner/gru6mh-4.png
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Radeon R9 270X Club

Ali kad se rusi od cpu temp ne prelazi 40 nekad 45. Kako da provjerim, kako znati sto da napravim, kako mislis nema dovoljno napona, gpu ima 2 6-pinska konektora oba spojena..

0 0 hvala 0
12 godina
Gravius kaže...

Ali kad se rusi od cpu temp ne prelazi 40 nekad 45. Kako da provjerim, kako znati sto da napravim, kako mislis nema dovoljno napona, gpu ima 2 6-pinska konektora oba spojena..

Pa stvar je u tome ako se rusi sistem onda je do napona ako nije problem kako ti kazes do temperature.

9 godina
neaktivan
Radeon R9 270X Club

Ako je tako, mogu li to nekako rijesiti i provjeriti problem? Hvala

0 0 hvala 0
12 godina
Gravius kaže...

Ako je tako, mogu li to nekako rijesiti i provjeriti problem? Hvala

Pa isprobas sa IBT-AVX dal je CPU stabilan na tom clocku i naponu i koja je temperaturam, pustis 20 krugova na Very High - link za IBT-AVX http://www.overclock.net/attachments/13202.

Poslije toga ides na GPU stabilnost pa pokrenes Valley ili Heaven pustis da vrti neko vrijeme i pratis opet temp i artifakte dal baca GPU.

Sve ovo pratiš preko HWInfo64 http://www.hwinfo.com/download.php

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.3.2016 15:12 (mirzet1976).
9 godina
neaktivan
Radeon R9 270X Club

Ovaj icb odradio na very high, 20 krugova, temperature ok.. Samo jedan krug 230s trajao to ok?

A valley ili heaven ne mogu pokrenuti, reinstalirao sam par puta. browser_x86.exe - System error  -  MSVCP100.dll is missing.

Skinuo sam microsoft visual c++ i nista,

Skinuo sam dll ovaj i stavio u mapu i resetirao i sve ali ne radi opet..

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Gravius kaže...

Ovaj icb odradio na very high, 20 krugova, temperature ok.. Samo jedan krug 230s trajao to ok?

A valley ili heaven ne mogu pokrenuti, reinstalirao sam par puta. browser_x86.exe - System error  -  MSVCP100.dll is missing.

Jesu ti hdd ili ssd 100% ispravni?

12 godina
Gravius kaže...

odavde skini visual i instaliraj sve verzije x86 i x64 http://getintopc.com/softwares/utilities/visual-c-plus-plus-redistributable-packages-free-download/

9 godina
neaktivan
Radeon R9 270X Club

Pozdrav, ssd je u super stanju isto kao i hard, napravio sam test..

Evo i visual ovaj skinuo i instalirao.. 
Uglavno, sada pokrenem valley benchmark i ude mi onaj load screen. Na 1080 stock gpu clock kod ucitavanja odmah se resetira pc, a kad stavim 1030 clock ude i test traje cak 3 sekunde i onda resetira opet... 

0 0 hvala 0
12 godina
Gravius kaže...

Uglavno, sada pokrenem valley benchmark i ude mi onaj load screen. Na 1080 stock gpu clock kod ucitavanja odmah se resetira pc, a kad stavim 1030 clock ude i test traje cak 3 sekunde i onda resetira opet... 

dodajes li napona GPU na tim clockovima

9 godina
neaktivan
mirzet1976 kaže...
Gravius kaže...

dodajes li napona GPU na tim clockovima

Nisam dodao nista napona, koristim msi afterburner.
Ovaj Core Voltage mV jer tako, ide max do 100 mV. A power limit do 20%.

U settings ulock voltage control je standard msi. 

E sad unofficial overclocking mode disabled.. Ima with PowerPlay Support i without PowerPlay Support.

Sto da promjenim...

9 godina
neaktivan
Radeon R9 270X Club

Isprobao sam promjeniti core voltage, ide od -100 do +100, te sam mijenjao i power limit sa 0 na 10 i na max 20%..

U jednom trenutku benhmark valley radio je cak 1 minutu, prosao par slika, temp bila max 61... I vec sam pomislio da je to to kad u jednom trenutku pc se resetira opet. 

GPU-z mi pokazuje 0.875 nekad 0.975 kad stavim +100mV.. 

Godzilla benchmark pokazivao 1.206V

Dali se moze reći da mi je graficka mrtva, dali da jednostavno kupim drugu?

0 0 hvala 0
10 godina

Moguc problem je sa napajanjem da ne isporucuje dovoljno struje ili napona, jeli je mozes probat u drugom kompu?

9 godina
neaktivan
Igormaric kaže...

Moguc problem je sa napajanjem da ne isporucuje dovoljno struje ili napona, jeli je mozes probat u drugom kompu?

Hmm, drugi pc koji imam ima 400W napajanje, neznam dali bih mogao..

10 godina
Gravius kaže...
Igormaric kaže...

Hmm, drugi pc koji imam ima 400W napajanje, neznam dali bih mogao..

Tesko, ja imam beQuiet 350w pa mi drzi konfu bez problema, skini cpu-z i tamo imas ulaznu voltazu i ampere pa vidi na koliko sta stoji prilikom bencha pa javi...

9 godina
neaktivan
Radeon R9 270X Club

Da probam stavit onda na 400w? moram i konektor vadit jer ima 1u 2-6pinska graficka.

Kad pokrenem bench i kad radi tih 5 sekundi prije nego resetira pc napon je 1.202V.. Ipak dode i primi napon dal je to premalo? Ako stavim +100mV bit ce vjerojatno 1.300V i probao sam ali opet ga resetira.

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.3.2016 20:06 (Gravius).

0 0 hvala 0
12 godina
Radeon R9 270X Club

Ali kakva su ocitavanja u HWInfo za +12V i 5V na napojnoj.

Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice