Radeon R9 270X Club

poruka: 917
|
čitano: 141.944
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Radeon R9 270X Club

Joj price najgori, pa dan danas 260X ce vriti sve high 1080p u pristojnom broju fps-a!!!
Da ne pominjem 280/X grafe koje ce zakucate sve igre i naredne dvije godine.....

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
3 0 hvala 0
12 godina
Re: Radeon R9 270X Club
chaselol kaže...

Joj price najgori, pa dan danas 260X ce vriti sve high 1080p u pristojnom broju fps-a!!!
Da ne pominjem 280/X grafe koje ce zakucate sve igre i naredne dvije godine.....

pa nisam ja rekao da je 280x nemoćna, dapače

no kraj godine dođe vrlo brzo i ti imaš praktički novu grafu koju si uzeo nedavno i nemoš koristit dx12, pa bio on revolucija ili ne, ali sam sebe osudiš u startu da ga nemereš koristiti ili moraš kupovat novu grafu

tko hw ionako stalno mijenja manje mu je to bitno - ja govorim iz svojeg gledišta, jer kad uzmem grafu to će sigurno biti na bar dvije do tri godine

ja ću svakako pričekat i vidjet što će biti sa 3xx serijom

11 godina
neaktivan
Radeon R9 270X Club

Pa zar nije amd rekao da ce dx 12 biti podrzan od 2xx serije? Cak su rekli da ce i hd7xxx podrzavat.

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.3.2015 8:06 (alien20).

0 1 hvala 0
12 godina
alien20 kaže...

Pa zar nije amd rekao da ce dx 12 biti podrzan od 2xx serije? Cak su rekli da ce i hd7xxx podrzavat.

referirao sam se na onaj post prije, nisam uopće provjeravao - ako i 280x podržavaju dx12, onda super

16 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...
alien20 kaže...

referirao sam se na onaj post prije, nisam uopće provjeravao - ako i 280x podržavaju dx12, onda super

Koliko sam ja čitao, za dx12 podržavaju r9 285 pa dalje, do te kartice samo dx11.2. HD7xxx, HD7xxxM, HD8xxxM, i sve r5, r7 i r9 podržavaju mantle. Mantle (još uvijek u beta fazi - AMD Catalyst 14.1 beta) podiže fps u igrama koje ga podržavaju i do 40% u odnosu na isti hardver u dx11 modu, pa čak i više (U BF4 porast, ovisno o konfiguraciji može doći i do 58%)

http://battlelog.battlefield.com/bf4/news/view/bf4-mantle-live/

"In space no one can hear you scream, unless it's a battlecry of a ..."
11 godina
neaktivan
Flanker-B kaže...
picajzla0707 kaže...
alien20 kaže...

Koliko sam ja čitao, za dx12 podržavaju r9 285 pa dalje, do te kartice samo dx11.2. HD7xxx, HD7xxxM, HD8xxxM, i sve r5, r7 i r9 podržavaju mantle. Mantle (još uvijek u beta fazi - AMD Catalyst 14.1 beta) podiže fps u igrama koje ga podržavaju i do 40% u odnosu na isti hardver u dx11 modu, pa čak i više (U BF4 porast, ovisno o konfiguraciji može doći i do 58%)

Koliko je teško otiči na AMD stranicu i potražiti malo što oni kažu o podršci za DX 12 za R9 seriju.

R9 serija R9 serija
R7 serija R7 serija
HD 7700 serija HD 7700 serija
...My life, My game, My rules...
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.3.2015 21:59 (SoynTech).
16 godina
neaktivan
SoynTech kaže...
Flanker-B kaže...
picajzla0707 kaže...
alien20 kaže...

Koliko je teško otiči na AMD stranicu i potražiti malo što oni kažu o podršci za DX 12 za R9 seriju.

Možda AMD to i tvrdi (vjerojatno amd-ove referentne grafičke i jesu takve), ali su end-user proizvođači očito limitirali dx kompatibilnost. Samo pogledaj na xfxforce.com, sapphiretech.com itd - sve kartice do r9 285 su limitirane na dx11.2. Isto tvrde testovi i usporedbe na game-debate.com. Vjerojatno će bit moguće otkljućati dx12 pomoću novijeg firmwarea (kao što su neki modeli 6950 firmwareom "postajali" 6970).

Nekako se nadam da će ubuduće više igara podupirati mantle, a ne samo one koje razvija dice ili koje su temeljene na dice-ovom frostbyte 3 engineu.

PS: Prema nekim online člancima dx11.2 (za sada dostupan samo putem windows update-a i to samo u win8.1) možda uopće i ne zaživi u potpunosti, s obzirom da ubrzo stižu i mantle i dx12 (bit će dostupan u win8.1, a windows 10 će ga imati predinstaliranog). Stoga je vrlo lako moguće da će proizvođači poput xfx-a, msi-a, sapphirea, itd, ponuditi downlad firmwarea koji će otkljućati dx12 i u modelima ispod r9 285.

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.3.2015 23:11 (Flanker-B).
11 godina
neaktivan
Flanker-B kaže...

Možda AMD to i tvrdi (vjerojatno amd-ove referentne grafičke i jesu takve), ali su end-user proizvođači očito limitirali dx kompatibilnost. Samo pogledaj na xfxforce.com, sapphiretech.com itd - sve kartice do r9 285 su limitirane na dx11.2. Isto tvrde testovi i usporedbe na game-debate.com. Vjerojatno će bit moguće otkljućati dx12 pomoću novijeg firmwarea (kao što su neki modeli 6850 i 7850 firmwareom "postajali" 6870 i 7870).

Nekako se nadam da će ubuduće više igara podupirati mantle, a ne samo one koje razvija dice ili koje su temeljene na dice-ovom frostbyte 3 engineu.

Ne vidim razlog zašto bi nereferentni modeli bili bez podrške za DX 12 jer je grafički procesor ISTI promjene su samo na hlađenju izvedbi pcb-a viši taktovi procesora te vrama, ali grafički procesor je isti. To što ti navodiš je flashanje custum bios-a radi večeg OC potenciala te overvolta i tu se zna brickati grafička ako se ne pazi mada postoje metode za unbrick nisu 100% uspješne.

Flanker-B kaže...

PS: Prema nekim online člancima dx11.2 (za sada dostupan samo putem windows update-a i to samo u win8.1) možda uopće i ne zaživi u potpunosti, s obzirom da ubrzo stižu i mantle i dx12 (bit će dostupan u win8.1, a windows 10 će ga imati predinstaliranog). Stoga je vrlo lako moguće da će proizvođači poput xfx-a, msi-a, sapphirea, itd, ponuditi downlad firmwarea koji će otkljućati dx12 i u modelima ispod r9 285.

DX 12 če definitivno zaživiti bez sumlje. Koliko sa ja čitao rečeno je da če samo WIN 10 dobiti DX 12 no možda griješim nisam se baš previše informirao oko toga jer odmah po izlasku pune verzije WIN 10 prelazim sa sedmice na njega.

Sumljam da budeš morao flashati BIOS na grafičkoj jer to nije tako jednostavno i 50% ljudi bi brickalo grafičku. Flashanje custum bios-a je također na svoju ruku i time se gubi garancija tako da sumljam da bi svi proivođdači rekli Ako želite DX 12 na svojim grafičkama skinite ovaj bios i zamjenite orginalnim jer ovo je otprilike postupak www.youtube.com/watch?v=yVQtKmOL30U.

Flanker-B kaže...

samo pogledaj na xfx-ovoj ili sapphireovoj stranici bilo koji model ispod r9 285 i vidit ćeš da je limitiran na 11.2.

Nigdje ne piše ni da neče dobiti podršku za DX 12 nego da trenutno podržavaju DX 11.2 BTW taj tekst im je napisan još dok nismo ni čuli za DX 12.

Vjerovatno po izlasku DX 12 če cijela R9 i R7(ako je vjerovati samom proizvođaču AMD-u) dobiti podršku za DX 12.

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.3.2015 23:36 (SoynTech).
16 godina
neaktivan

samo pogledaj na xfx-ovoj ili sapphireovoj stranici bilo koji model ispod r9 285 i vidit ćeš da je limitiran na 11.2.

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.3.2015 23:17 (Flanker-B).
16 godina
neaktivan
Radeon R9 270X Club

Nisam rekao da dx12 neće zaživjeti, nego 11.2 (i to možda jer nitko nije za njega razvio niti jednu igru).

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.3.2015 0:10 (Flanker-B).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Radeon R9 270X Club

Jučer sam kupio novu R9 270 i zamjenio staru 5770, zanima me koji je razlog da mi nova R9 270 radi u pci-e x16 utoru kao x8, znam da je razlika između x8 i x16 toliko mala da je zanemariva, ali me zanima kako sad odjednom radi na x8, koji je razlog, stara 5770 mi je radila na x16, inače grafa radi bez problema, nemam zamjerki... ?

Moj PC  
0 1 hvala 0
11 godina
neaktivan
1BIT kaže...

Jučer sam kupio novu R9 270 i zamjenio staru 5770, zanima me koji je razlog da mi nova R9 270 radi u pci-e x16 utoru kao x8, znam da je razlika između x8 i x16 toliko mala da je zanemariva, ali me zanima kako sad odjednom radi na x8, koji je razlog, stara 5770 mi je radila na x16, inače grafa radi bez problema, nemam zamjerki... ?

Može biti da je neka greška, no kao i sam kažeš nema ti tu neke osjetne razlike između x16 i x8.

P.S Update GPU-Z jer može biti do toga da krivo prepoznaje.

12 godina
1BIT kaže...

Pritisni onaj upitnik sa strane i stavi da renderuje pa onda vidi šta piše dal je x16 ili x8

http://valid.canardpc.com/cache/banner/gru6mh-4.png
13 godina
neaktivan
1BIT kaže...

Premala razlika i odnosi se samo na CF a i to je zanemarivo. Neka radi sa srecom, vidim asusica ko moja, strasno tiha grafa...mrak!

16 godina
chaselol kaže...
1BIT kaže...

Premala razlika i odnosi se samo na CF a i to je zanemarivo. Neka radi sa srecom, vidim asusica ko moja, strasno tiha grafa...mrak!

Takodjer sam vlasnik asusa moram priznat da se vraski grije!

15 godina
neaktivan
Radeon R9 270X Club

Ma ne opterećujem se ja time, samo me zanima koji je razlog, nema veze sa gpu-z, kad mi aida 64 pokazuje isto, čak i kad pokrenem render test u gpu-z, samo mi podigne pci-e standard, sa 1.1 na 2.0, jer mi matična ne podržava 3.0, ali i dalje ostaje na x8, no nebitno, što se mene tiče, može ona tako radit, ja sam zadovoljan sa njom, veliki mi je boost u odnosu na 5770, također mogu potvrditi kako je izrazito tiha, u idle-u je na 10% oko 1000rpm-a, a ide do max oko 3700rpm-a koliko sam primjetio, sada su mi najglasniji ventilatori na kućištu...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
picajzla0707 kaže...

pa nisam ja rekao da je 280x nemoćna, dapače no kraj godine dođe vrlo brzo i ti imaš praktički novu grafu koju si uzeo nedavno i nemoš koristit dx12, pa bio on revolucija ili ne, ali sam sebe osudiš u startu da ga nemereš koristiti ili moraš kupovat novu grafu

tko hw ionako stalno mijenja manje mu je to bitno - ja govorim iz svojeg gledišta, jer kad uzmem grafu to će sigurno biti na bar dvije do tri godine

ja ću svakako pričekat i vidjet što će biti sa 3xx serijom

Upravo to ni r270X ni R280X prema svim rumorima ne bi trebali podrzavati dx12. Mozda Joshko Nadobudan slozi unofficial driver al ljudi bozji pa amd treba prodavati nove kartice Nece sad podrzavati 3.5g staru kramu HD7700 HD7800 HD7900 i rebrandove pogotovo kad znaju da im je to komplicirano jer je pre-dx12 spec

Pa RRR 300 bi trebala bit prepuna iznenadenja ###THE REBRANDS### No samo s redizajniranim Pitcairn/Curaçao tj verzijom koja ce bit die-size-adaptation Tonga chipa. Bonaire nastavlja zivot u toj seriji kao i Tahiti cijih golden chipova ocito ima na ogromnim zalihama kao sto je bio slucaj prije izlaska R9 280XXXXica. Uglavnom srednja zalost jedino sto bi valjda R290X mozdebitno trebao pojeftiniti na izlasku R9 380X rebranda. No suma sumarum uz 25% veci tecaj dolara i poslovicno vece cijene u eurima za nas se nis znacajnog tu ne bu promijenilo. znaci pune cetiri godine AMD misli gurati prakticki istu arhitekturu uz male face liftove i architectural preview u obliku FijiXT. Ako izbace neki mainstream chip s 4GB HBM u rangu od 350USD mozda eventualno bude nekakvog pomaka. No o tome nema ni rumora a kako je FijiXT prakticki u pripremi vec 6mj i ceka da se donekle isprazne zalihe ocajnim AMD OEM supplierima Onda je ipak ostaje samo jad i skupi R9 390X 8gb i R9 390 4GB  za one kojima "treba".

alien20 kaže...

Mozda je netko na nekom forumu takvo sto izjavio .... AMD can't confirms unannounced claims

picajzla0707 kaže...

Tahitiii bi barem trebao podrzavati Mantle EVO ako damn ne propadne u meduvremenu a novi vlasnik se sam orijentira na platforme ... dx12 prema svim tvrdnjama ne. Koliko znam dx12 je vec odavno vani. pa se sve spekulacije daju provjeriti iz prve ruke na win10

Jel se itko pitao zasto nema Win9

17 godina
protjeran
Flanker-B kaže...

Nisam rekao da dx12 neće zaživjeti, nego 11.2 (i to možda jer nitko nije za njega razvio niti jednu igru).

Proizvodjaci igara bas i nisu brzi kad treeba optimizoirat engine i preci s jednog APIja na drugi. Noi dx11.2 tu je tu s nekim sasvim drugim razlogom. Cross-compatibility za game developere za xbox

15 godina
neaktivan
Radeon R9 270X Club

Jeli se zna kada izlazi neka medium-end serija 3xx kartica?

LoL acc THCJoshi
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
1BIT kaže...

A ploča je?! .... (neka nepoznata iz "moj komp" koja podrzava AMD Phenom II x4 955)

Jel ti poznato da pcie imaju revizije i AM2+/AM3/AM3+ ploce su sve vecinom pcie2.0 i novije pcie 2.1 dok je cijeli Southern Islands kakti pcie3.0 tj samo IvyBridge s1155 i noviji, s2011 te sFM2+ imaju podrsku za pcie3.0 stoga izgleda da kartica da zadrzi kompatibilnost u drajverima je podesena da se prikaze kao x8 sto je u biti puni x16 bandwith ako radi na  pcie2.x ploci.

unky kaže...

Koristim mozilu i oba puta se desilo kad sam mozilu koristio!!iskreno sad mi se ne da reklamirat i bit 10 dana bez grafe!

Uvijek sam mislio da je asus jedan od najboljih

Ne samo da ces biti 10d bez grafe oni ce ti jos i naplatiti reklamaciju i vratiti istu karticu. Probaj druge drajvere ili stariju (bolje noviju, al pokusaj sa starijom, u biti svejedno ti je jer oni divlje stancaju verzije) verziju mozille. Ako nije do drajvera morat ces koristiti neku vrziju koja nema gpu akceleraciju sto je pre 4.0 ili probaj chrome ili neki alternativni mozilla build.

Nego koji drajveri i sto od aplikacija (vezanih za grafu) koristis. Da iskljucis MSI AAB ili nesto takvog ha?

btw. ASUS i je najbolji uvijek drze najjace cijene

picajzla0707 kaže...

ako mu se to nije događalo ranije nego sad s novom grafom, onda je itekako do nje

Nije do grafe do drajvera je

unky kaže...

Imao sam slican problem reklamirao i dobio asusa!stara 7850 je iskljucivo u igrama radila probleme!

Aha. Koji shop? Moze bit ako su oni uvoznici da su ti opet uvaljali skart karticu koju im je netko drugi reklamirao. A tvoju reklamiranu ce opet nekom sretniku uvaljati. Pa to im je core business pogotovo kad imaju nekog kog mogu veslati. Ako kartica u igrama radi probleme onda je to vrlo vjerojatno lako reklamirati. Ovo s mozillom tu ce te muljati. Simple.

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.3.2015 3:26 (gljinoliga).
17 godina
protjeran
Jonja kaže...

Jeli se zna kada izlazi neka medium-end serija 3xx kartica?

Vrlo vjerojatno odmah u obliku rebranda R9 285ice aka tonga za koju svi sanjaju da je to isti tahiti samo s zakljucanim shejderima ... sto 99.99999% vjerojatno nije tocno. Znaci isti R9 285 u obliku R9 370X. Naravno i ja se prikljucujem skupini sanjara da bi se mogla pojaviti TongaXT s cijelih 2048 shadera .... Naravno AMD je nekim cudom u chip slicnih dimenzija tahitiju ubacio HBM-512 te GDDR5-256 kontroler. Veci shared cache da chip radi na 256bitnoj sabirnici (taj dio je stvaran). Obnovio SIMD engine da budu kompatibilni s dx11.2 i dx12 (aka GCN1.2) (i to je tocno) i ostavio broj shadera na 2048 kao u tahitiju ili ih cak povecao i sve to u istim dimenzijama chipa. Pravo cudo na istom tehnoloskom procesu.

Uglavnom mainstream ce ti biti rebrandovi sveg sto se jos nije prodalo od jako unosnih R7 260X preko novih R9 285 sve do golden-chipopva R9 290X. Naravno meni je i danas R7 260X nekakv skupi budget sto ce i ostaati, a jedini pravi budget su ti nekakvi A8/A10 procevi. Uz uvjet da zelis amda.

17 godina
protjeran
chaselol kaže...

Brendirano napajanje od 550W se moze naci za 450kn danas tako da....

A sto se tice dx12, hvale ga na sva usta super. Ali ja sam ipak skeptik po tom pitanju? Sto? Zato sto nas gamerska industrija yebe u paksu zadnjih 10 godina, evo nvidia izdaje novu generaciju grafa u 2016 koja ce po njima biti 10x jaca od prethodne?

nigga you serious? sta ce onda igre biti 10x slabije optimizovane?

Ne znam, nisam nesto odusevljen i ne vjerujem u te price.

To se strucno zove slideware ili po naski shlajdrpakshuver i s pravom nmas oko cega biti odusevljen. No ipak je istina da u 2016 postoji mogucnost za slican kvantni skok u gpu performansama cisto zato jer cijela industrija nakon cetiri godine obitavanja preskace jedan proizvodni proces i s 28nm se seli direktno na 16nm sto prakticki znaci ako je po performansama isti cip sam skaliran na iste dimenzije koje su kod nvidije tradicionalnih 500mm2 Onda imas teoretski 4x vece performanse. Naravno takav dumb scaling je nemoguc i vrlo vjerojatno bi imao bottleneckove i ni priblizno 4x povecanje performansi. Naravno nvidia uredno radi na optimizacijama svoji SMM/SMX cega vec i nece bit previse cudno ako nakrkakju te SMM da recimo za 16bitne instrukcije koje sada trose cijelih 32bita stvarno budu u mogucnosti odraditi paket 16bitnih dvostruko ili cak trostruko brze od paketa 32bitnih ... Uglavnom to je cisto neka situacija spram neke situacije u 64fp svi ti cipovi odreda samo gube potencijal. Pravo pitanje koje na nekom gejmerskom forumu necemo dobiti je Zasto? Kako to da je za hardver koji je nekakv ucenjacki koprocesor odjednom 64b egzekucija par magnituda manje bitna nego do prije tri godine?!

16 godina
Radeon R9 270X Club

Ovako imao sam gigabyte 7850 oc 2gb!i u igrama nakon nekog vremena komp je zastekao i pojavile su se sive vertikalne crte!i nista nisam mogao napraviti nego ugasit pa upalit komp!uspjesno sam reklamirao grafu u portio inf. Oni su pretpostavljam web shop od linksa!uzeo sam asus r9 270x direct ctu,ali kad sam kupio stabilizator napona nema vise problema evo vec 20dana!napominjem asus mi nije radila probleme u igrama naprotiv sve radi savrseno dragon age inqusition bez problema osim 

Bugova od same igre call of duty aw isto sve ok!eto

Samo asus.mi je na 65c in game 

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Radeon R9 270X Club

Meni se te vertikalne crte znaju random dogoditi (ili black screen), ali nikada bsod. I ni jednom mi se u igrama nije desilo, nego uvijek u browsweru, na youtubu, kada gledam film i slicno, 1x u dva dana u prosjeku. Sto da radim?

EDIT: odradio memtest, prosao

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.3.2015 11:15 (alien20).

0 0 hvala 0
13 godina
Radeon R9 270X Club

7000 i 200 serija će sigurno podržavat dx12 tako da se oko toga ne brinite, eventualno možda ne podrži neki efekat koji je više šminka nego potreba.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
gljinoliga kaže...
1BIT kaže...

A ploča je?! .... (neka nepoznata iz "moj komp" koja podrzava AMD Phenom II x4 955)

Jel ti poznato da pcie imaju revizije i AM2+/AM3/AM3+ ploce su sve vecinom pcie2.0 i novije pcie 2.1 dok je cijeli Southern Islands kakti pcie3.0 tj samo IvyBridge s1155 i noviji, s2011 te sFM2+ imaju podrsku za pcie3.0 stoga izgleda da kartica da zadrzi kompatibilnost u drajverima je podesena da se prikaze kao x8 sto je u biti puni x16 bandwith ako radi na  pcie2.x ploci.

Vidim da ne čitaš sve postove u ovoj temi, jer upravo još jedan moj post ispod ovog koji si citirao govori kako sam upoznat sa činjenicom da mi ploča ne podržava ništa više od PCI-e 2.0, ne kužim što ti znači ploča je nepoznata, ja sam siguran da na ovom forumu nema čovijeka koji nije čuo za Gigabyte , ploča je GA-870A-UD3 revision:3.1, podržava bez problema Phenom II x4 955, te kako je AM3+ socket, podržava i prvu generaciju FX procesora, sad jedino kako kažeš, može biti nekompatibilnost starog chipset-a (north bridge AMD870) i novog PCI-e 3.0 standarda, pa radi kao PCI-e 3.0 x8, a postiže bandwidth PCI-e 2.0 x16, zahvaljujem na odgovoru, to me zanimalo

BTW: zašto dislike-at nečije pitanje, kako se možeš ne složit s nečjim pitanjem ?

15 godina
neaktivan
Radeon R9 270X Club

Imam R9 270-ku, bez X-a i onda dolazi samo sa jednim 6-pinskim konektorom. Koliko sam ogranicen sto se tice OC-a u odnosu na 270X koja ima 2 6-pinska.

LoL acc THCJoshi
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Jonja kaže...

Imam R9 270-ku, bez X-a i onda dolazi samo sa jednim 6-pinskim konektorom. Koliko sam ogranicen sto se tice OC-a u odnosu na 270X koja ima 2 6-pinska.

Sve zavisi od modela, ali ne ocekuj cuda sa OC memorije sigurno... :)

14 godina
Jonja kaže...

Moja Gigabyte Windforce R9 270 dolazi sa 2x6 pin konektorima i radi na Gpu 975Mhz Mem 1400Mhz.

Kad uhvatim malo vremena moram probati clockati da vidim koliko još može. Windforce hlađenje je tiho i drži karticu hladnu i pod največim opterečenjem.

Zmaj od Bosne
15 godina
neaktivan
Radeon R9 270X Club

Ne pitam za hladjenje nego oce li taj jedan 6-pinski moc isporucit dovoljno snage?

LoL acc THCJoshi
Moj PC  
0 1 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice