Popravak grafičke kartice korištenjem pećnice

poruka: 1.692
|
čitano: 700.369
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: Popravak grafičke kartice korištenjem pećnice
dinos3 kaže...
Mezethys kaže...

Evo slike uspjesnog reflowa grafe sa heat gunom nisam mogo reball napravit jos cekam kuglice da stignu ;)

Ako treba tutorijal rado cu napravit.

Hoce biti sta od tutorijala? :)

Hoce kolega naravno  evo cim dodem s mora nemam tu nista od opreme pa nemogu napravit. LP

Regen Servis Reball Akcija 250kn
13 godina

Evo ja sam danas ujutro rastavljao laptop kojem je grafička otišla(brijem da je 8400 bila od nvidije), bolest je bila 6 slika na ekranu i artefakti. Rastavio sve, stavio u pećnicu, stavio na hladan balkon da se u 5 min sve ohladi, sastavio, radi ko nov kad je bio kupljen prije 4-5 godina. {#}

Nažalost nisam slikao kako radi, {#} i kako je bilo prije toga, al osoba kojoj sam to radio je na Bug forumu, i najvjerovatnije će bit TU.

P.S. Izbjegavam MSI laptope do kraja života, prokleti boeing 747, milijun šarafa i milijun kopči ima, doslovno je napravljen da se nešto zezne kad ga rastavljaš.

2 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Hahaha , meni je proradila moja stara 7600 gs, ali ju ne koristim

whaaaat
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

kakvo vam je iskustvo s maticnim plocama, za grafe znam da sljaka al za maticne... inace imam ovakav problem ( copy paste )

komp normalno radi idem ga ugasit sve uredno, al u jednom trenutku on se odluci ne ugasit vec uredno ostane upaljen, iskljuci se iz struje i ponovo on ostaje upaljen al se vise ne boota vec rad.i iscupam sve komponente sve isto. otpojim napajanje s maticne ono se ugasi cim ga vratim na plocu pali se. idem mjerit napon iznosi 8,8v al pritiskom na gumb za paljenje napon se digne na 12v.. dal je tu frknula maticna?

ivan.buti@gmail.com

0 0 hvala 0
13 godina
kl1203 kaže...

kakvo vam je iskustvo s maticnim plocama, za grafe znam da sljaka al za maticne... inace imam ovakav problem ( copy paste )

komp normalno radi idem ga ugasit sve uredno, al u jednom trenutku on se odluci ne ugasit vec uredno ostane upaljen, iskljuci se iz struje i ponovo on ostaje upaljen al se vise ne boota vec rad.i iscupam sve komponente sve isto. otpojim napajanje s maticne ono se ugasi cim ga vratim na plocu pali se. idem mjerit napon iznosi 8,8v al pritiskom na gumb za paljenje napon se digne na 12v.. dal je tu frknula maticna?

Kolega, jesi probao drugo napajanje? Jel ti bios baterija ispravna? Resetiraj bios, pokusaj bateriju maknut, eksperimentiraj, probaj drugo napajanje..

George double you Bush has two brains, the left and the right, like normal people. But the problem is that there is nothing right in his left brain and there is nothing left in his right brain
15 godina
neaktivan

baterija ispravna... ne dolazi do biosa crna slika graficka ispravna isprobana... jos ostaje samo napajanje i maticna

ivan.buti@gmail.com

0 0 hvala 0
15 godina

Da li je neko pečenjem otklonio problem na GTX 280 koji se javljao pokretanjem 3D aplikacija i iznenadnim skokovima temperatute preko 100 C!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

moja grafulja hd4750 opet riknula pojavili se artifakti.. vec sam ju 2 puta pekao neznam dal ima smisla 3. put

ivan.buti@gmail.com

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
kl1203 kaže...

moja grafulja hd4750 opet riknula pojavili se artifakti.. vec sam ju 2 puta pekao neznam dal ima smisla 3. put

Jel imas sta izgubiti sto ces ponovo probati(osim par kuna, ili mozda cak lipa za struju) ? :D

http://www.speedtest.net/result/2906188858.png
15 godina
neaktivan

budem nemam nis za izgubit osim vremena a usput cu i ocistit prasinu s ostalih komponenti

ivan.buti@gmail.com

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

pecenje po 3. put uspjesno prolaze svi testovi temp savrsena. Sad do kad jer 4. put nema smisla vise

ivan.buti@gmail.com

0 0 hvala 0
13 godina
kl1203 kaže...

pecenje po 3. put uspjesno prolaze svi testovi temp savrsena. Sad do kad jer 4. put nema smisla vise

Malo redovitije čisti komp i prati temperature, pa neće bit potrebno 4. put

George double you Bush has two brains, the left and the right, like normal people. But the problem is that there is nothing right in his left brain and there is nothing left in his right brain
15 godina
neaktivan

pratim temperatume stalno prasina se brise tj ispuhuje jednom mjesecno. problem je u necemu drugom mozda previse rada...

ivan.buti@gmail.com
15 godina
neaktivan

Probaj da podesis malo slabije detalje u igricama ako igras dosta igrica na High detaljima i visokim rezolucijama

Moj PC  
0 2 hvala 0
17 godina
odjavljen

Jos jedno uspjesno ( za sada ) pecenje . Powercolor HD 4870 imala gomilu artefakata i cim bi ulazila u win odmah BSOD ... tocno 9 min na cca 195-200 i volia...radi. Sad me samo muci gdje nabaviti ljepljivu traku za vrm heatsink ?? 

Zna li tko ?? Ili mozda ima netko viska za prodati ??

It's all about the sound . (Quincy Jones)
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.9.2013 11:33 (unimatrix001).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Oću li pleh stavit na dno pečnice gjde je najviša temperatura ili po sredini? Te"kockice" koje napravim na foliji to znači da malo zgužvam foliju na 4 mjesta pa položim karticu na to da nedira pleh?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
KIKI3ooo kaže...

Oću li pleh stavit na dno pečnice gjde je najviša temperatura ili po sredini? Te"kockice" koje napravim na foliji to znači da malo zgužvam foliju na 4 mjesta pa položim karticu na to da nedira pleh?

Stavi pleh u sredinu pecnice. Na pleh stavis foliju, i onda izmedju folije i graficke stavis kockice da se nebi prilikom otapanja lema, pa ponovnog stvrdnjavanja zalemila folija za graficku

15 godina

Sorry koje kockice? Jeli ostaje 9 minuta kao u prvom postu na 200stupnjeva ili? Jeli je trebam ostavit da se oladi nakon toga, koliko dugo?

Također neznam kako bi odvojio plastiku sa ventilatorom jer mi spoj pari neodvojv, evo na slikama je zaokruženo

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.9.2013 13:46 (KIKI3ooo).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Kockice od folije, napravi kockice od alu folije.

Ventilator se moze odspojiti 100%, ne postoji graficka na kojoj se ne moze odpojiti ventialtor, ovdje gdje sam zaokruzio tu pogledaj, moze se odpojiti

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina

Wish me luck :)

2 0 hvala 0
15 godina

Radi!!! Radi!!!! O bože sriće

Ali kako sam ja to lipo izvadia, odvida, skinia staru pastu sa acetonom, ispeka pa sve opet namaza pastu, sve zavida i stavia je unutra - inžinjer, doktor,

i am A GOD!

Zezam se :)

Hvala kolegama od srca. 1800kn minimalno ušteđeno.

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.9.2013 20:33 (KIKI3ooo).

3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Sad kad za mjesec dana opet rikne. {#}

Nadam se da neće! Sretno. :D 

Optimizam je nedostatak iskustva.
Moj PC  
4 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Danas sam Probao Oziviti MSI 7300GT kad sam je prvi put spojio imala je dosta artefakata... uradio sam sve kako pise u 1postu... ali zadnji minut u pecnici mi je se 1 kondenzator napuhao a drgu malo ko iscurio...  i ubacio sam je u PC i sve je ok samo sto mi je slika Zelena... dal je to do kondenzator ili sto nema Drajvera? LP

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.9.2013 21:13 (ToXiC aLiEn).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
ToXiC aLiEn kaže...

Dnas sam Probao Oziviti MSI 7300GT kad sam je prvi put spojio imala je dosta artefakata... uradio sam sve kako pise u 1postu... ali zadnji minut mi je se 1 kondenzator napuhao a drgu malo ko iscurio...  i ubacio sam je u PC i sve je ok samo sto mi je slika Zelena... dal je to do kondenzator ili sto nema Drajvera? LP

Instaliro sam Drajvere sve je Ok nema artefakata al opet je Sve Zeleno i u BIOS-u...  Evo Slike da vidite ... Zanima me dal ce se ovo popraviti kad se zamjene kondenzatori post tokom pecenja u pecnici jedan mi je iscurio a drugi napuho... dva su al jedan je manje... ?

Kako se ovo zove sto je zaokruzeno? Kako se ovo zove sto je zaokruzeno?

Hvala i LP

1 1
2 2
3 3
Poruka je uređivana zadnji put ned 22.9.2013 23:32 (ToXiC aLiEn).
14 godina

Da se nadovežem ja sam ispeko prošle godine jednu stariju AGP atijevu i vratila se u život ali daje samo crvenu boju, promjenio sam i sve kondenzatore i isto je. Jel zna netko kak bi se takve stvari dale riješit.

http://d-u-d.deviantart.com

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ToXiC aLiEn kaže...

Instaliro sam Drajvere sve je Ok nema artefakata al opet je Sve Zeleno i u BIOS-u...  Evo Slike da vidite ... Zanima me dal ce se ovo popraviti kad se zamjene kondenzatori post tokom pecenja u pecnici jedan mi je iscurio a drugi napuho... dva su al jedan je manje... ?

Hvala i LP

Dud kaže...

Da se nadovežem ja sam ispeko prošle godine jednu stariju AGP atijevu i vratila se u život ali daje samo crvenu boju, promjenio sam i sve kondenzatore i isto je. Jel zna netko kak bi se takve stvari dale riješit.

Znate sta bi mogli da probate?
Ja sam tako prosle godine kupio preko oglasnika nVidiu GF 8500GT(za 80kn), crvena slika joj bila, i na kraju se ispostavilo da je bio problem u VGA prikljucku, kupio sam DVI na VGA prikljucak i radilo perfect preko DVI konektora, probajte i vi, mozda je i u vas bas isti problem

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.9.2013 9:56 (Haker_x).
12 godina
neaktivan

Drug evo ja sam probo sa DVI Kablom posto nemam taj (DVI to VGA konektor) i slika je uredu sve su boje Ok i nema artefakata... ovo pise sa tom grafickom... HVALA i LP

12 godina
neaktivan

ei citam posteve i cuo sam da imas staru gts 8880 320mb naime imam isti problem dali si je uspio ti spasiti??

17 godina
odjavljen
DenyX kaže...

ei citam posteve i cuo sam da imas staru gts 8880 320mb naime imam isti problem dali si je uspio ti spasiti??

Ja sam spasio jednu! Radi bez greške!

Freak Show Inc.
13 godina
neaktivan

pozdrav svima,

koliko dugo mogu očekivati da će grafa raditi nakon pečenja? kontam da se to ne može procjeniti baš, ali kakva su iskustva? hvala

0 1 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice