Popravak grafičke kartice korištenjem pećnice

poruka: 1.692
|
čitano: 704.571
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Popravak grafičke kartice korištenjem pećnice
Lacko kaže...

ja sam s tim gunom 2 grafe bacio u smece i maticnu od lapa.

obavezno zastitit ako baca jaci zrak da jace puse.

Ja sam imo za skidanje boje 550C il 100 i nesto i doslovno mi otpuhalo smd sa maticne oko gpu a na 8800 mi je izbilo ispod memorijskog cipa one loptice.

Ako znaš upravljat s njime(po pitanju elektronike) onda nikad neće ništa uprskat,i još ako imaš regulator za temperaturu kud ćeš bolje.

evilmage007@gmail.com skype evilmage007
17 godina
odjavljen

Bio sam skeptik, ali...

Dobio sam poluispravnu 8800 GTS karticu. Neka čudna crvena tekstura je bila preko cijelog ekrana. Danas došao s posla, rastavio ju, očistio pastu i stavio ju u pećnicu na cca 195 stupnjeva na 9 minuta. Iznio ju van da se ohladi. Nije mi baš sjajno izgledala. DVI izlazi su poprimili pomalo oker boje. Stavio novu pastu, vratio hladnjak i grafa radi bez greške. Baš sam se iznenadio!

Freak Show Inc.

6 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

RADI!!!

Mislio sam da sam sprzio sve jer sam na 215°C "przio" graficku ali nisam, upalila je nakon 10-15 minuta pokusavanja, jest da su kondenzatori malo izletili ali radi bolje nego sto je radila.

Prije je mijesala boje puno... ali sad radi, dokle i kako nezz, valjda se nece pokvarit opet kad udjem u igricu :D

Rijec je o nVidia GeForce 8400GS grafickoj karti

Mehemed
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Haker_x kaže...

RADI!!!

Mislio sam da sam sprzio sve jer sam na 215°C "przio" graficku ali nisam, upalila je nakon 10-15 minuta pokusavanja, jest da su kondenzatori malo izletili ali radi bolje nego sto je radila.

Prije je mijesala boje puno... ali sad radi, dokle i kako nezz, valjda se nece pokvarit opet kad udjem u igricu :D

Promjeni kondezatore pod hitno, bar to nije skupo. :)

16 godina
neaktivan

Još jedna potvrda ove metode!

Imao sam 2 4850 u CF prije par mjeseci (11 mj 2011) i u jednom trenutku mi je usred rada na kompu došlo do raspada tekstura. Eliminacijskom metodom odredio sam koja je kartica crkla i vratio ispravnu u kućište. Tako sam koristio komp sve do danas kad sam napokon odlučio pokušati oživiti crknutu karticu.

Nevaljanu karticu sam prvo testirao da potvrdim sumnje u nevaljanost (jer mi je u to vrijeme i ram bio u kupusu pa da se ne bi dogodilo da je kartica cijelo vrijeme u ormaru stala uzalud jer je zapravo ispravna). Ispostavilo se da je kartica ipak na LSD-u i ima čudne halove :)

Računao sam da nemam što izgubiti. Kartica je ionako nevaljana i praktički mogu samo profitirati (i nadao sam se- povratiti Crossfire konfiguraciju).

I tako sam krenuo u avanturu.

Evo par slika cijelog procesa i konačnog rezultata.

Stavljamo karticu na padelu zajedno sa svojim najdražim začinima. Kondenzatori i DVI su obloženi folijom da mogu duže izdržati u pećnici. Stavljamo karticu na padelu zajedno sa svojim najdražim začinima. Kondenzatori i DVI su obloženi folijom da mogu duže izdržati u pećnici.
Stavljamo u pećnicu na 200-ak stupnjeva i čekamo... Stavljamo u pećnicu na 200-ak stupnjeva i čekamo...
U međuvremenu dok čekate možete napraviti tople sendviče i iskoristiti toplu pećnicu nakon pripreme glavnog jela U međuvremenu dok čekate možete napraviti tople sendviče i iskoristiti toplu pećnicu nakon pripreme glavnog jela
topli sendvići su spremni za smjenu u pećnici topli sendvići su spremni za smjenu u pećnici
Ovo možda izgleda dugo ali ako želite dobro pečenu karticu sa hrskavom koricom onda treba ostaviti samo joooš malo :D Ovo možda izgleda dugo ali ako želite dobro pečenu karticu sa hrskavom koricom onda treba ostaviti samo joooš malo :D
izvadimo karticu iz pećnice i... izvadimo karticu iz pećnice i...
...ubacimo sendviće koje ostavimo par minuta u pećnici. ...ubacimo sendviće koje ostavimo par minuta u pećnici.
obućemo karticu nazad u njenu kul odjeću obućemo karticu nazad u njenu kul odjeću
Stavljamo kuler i kartica je spremna za nazad u kućište Stavljamo kuler i kartica je spremna za nazad u kućište
Slijedi trenutak istine... iiii.... weeeeeee! works! Slijedi trenutak istine... iiii.... weeeeeee! works!
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.5.2012 14:01 (JebateNIck).
Moj PC  
5 0 hvala 0
17 godina
JebateNIck kaže...

Imao sam 2 4850 u CF prije par mjeseci....

Ma sve je to super samo ne znam koliko ti je zdravo ubacit sendvić u pećnicu posle gf kartice, bar si trebao ostavit otvorenu da se malo prozrači, mada bi je ja očistio.

16 godina
neaktivan

Nije stao konačni rezultat.

Furmark i gpu-z + catalyst

Sad još samo spojiti nazad CF 4850 nakon 6 mjeseci stanke and we're back in business!

radi ko urica- nikakve smetnje radi ko urica- nikakve smetnje
i furmark bez beda i furmark bez beda
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Vakaka kaže...
JebateNIck kaže...

Imao sam 2 4850 u CF prije par mjeseci....

Ma sve je to super samo ne znam koliko ti je zdravo ubacit sendvić u pećnicu posle gf kartice, bar si trebao ostavit otvorenu da se malo prozrači, mada bi je ja očistio.

Nikakav smrad niti ništa nakon pečenja. Stvar je u tome da sam eksponirao samo dijelove koji su najvjerovatnije oštećeni a to su GPU i VRM dok sam kondenzatore i plastične priključke obložio folijom te nisu stigli postići previsoku temp.

p.s. sendviči su bili taman :D

17 godina
JebateNIck kaže...

Nikakav smrad niti ništa nakon pečenja. Stvar je u tome da sam eksponirao samo dijelove koji su najvjerovatnije oštećeni a to su GPU i VRM dok sam kondenzatore i plastične priključke obložio folijom te nisu stigli postići previsoku temp.

p.s. sendviči su bili taman :D

Ako ti je otišao GPU i VRAM onda ti pećnica ne može pomoć, ona samo obnavlja lemove. :)

14 godina

Zapekao radeona X1650 512mb ddr2 agp, sad kad se ohladi sklopim pa javim dali je uspjelo,trebalo bi arfekte je pucala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
kruskar kaže...

Zapekao radeona X1650 512mb ddr2 agp, sad kad se ohladi sklopim pa javim dali je uspjelo,trebalo bi arfekte je pucala.

Ovak, noob sam pa me zanima , imam jedno pitanje jel neznam da li pomaže kod pečenja hard diska koji ima sve više bad sectora ?

17 godina
Nello kaže...
kruskar kaže...

Ovak, noob sam pa me zanima , imam jedno pitanje jel neznam da li pomaže kod pečenja hard diska koji ima sve više bad sectora ?

ne pomaze

Pitanjce, imam graficku koja se pregrijavala, vlasnik je stavio previse paste i napravio kontraefekt.

Sad je doslo do artefakta, jel ima smisla stavljat u pecnicu ?

Mislim da i nema, premda cu probat jer vise nemam druge opcije...

Truth in engineering.
14 godina
Batista kaže...
Nello kaže...
kruskar kaže...

ne pomaze

Pitanjce, imam graficku koja se pregrijavala, vlasnik je stavio previse paste i napravio kontraefekt.

Sad je doslo do artefakta, jel ima smisla stavljat u pecnicu ?

Mislim da i nema, premda cu probat jer vise nemam druge opcije...

Stavi nemaš šta izgubit,moja 0 bodova memorija je otpala,tak da 0 bodova djelove skidam koje mogu iskoristit,probat ću memoriju zalemit(pro lemilica za takve stvari)

15 godina
JebateNIck kaže...

...radi ko urica-nikakve smetnje...

Fan speed "0%" ?!?

Jel tako? Tako je!!!
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.5.2012 22:18 (andi.cro).
15 godina
Batista kaže...

Kak je to moguće? Jedino ako nije na nju bacil kubik paste pa je ima posvuda po grafi (tak glup valjda nije)!!!

Jel tako? Tako je!!!
16 godina
neaktivan
andi.cro kaže...
JebateNIck kaže...

...radi ko urica-nikakve smetnje...

Fan speed "0%" ?!?

Hladnjak je custom pa je spojen na molex. Stoga 0%

17 godina
andi.cro kaže...

Kak je to moguće? Jedino ako nije na nju bacil kubik paste pa je ima posvuda po grafi (tak glup valjda nije)!!!

Pa, da, tako je.

Truth in engineering.
15 godina
neaktivan

RADI KAO SAT! Nvidia 8800gtx nije bacala sliku uopste! Odradeno po vec navedenom postupku! Rezultati odlicni gura mw3 na max :)

adnan nazdrajic
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ove bijele naljepnice tj. thermal pads gdje ih nabaviti i može li se staviti obična termalna pasta umjesto njih?

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.5.2012 13:30 (goranmactavish).

0 0 hvala 0
16 godina
moderator
goranmactavish kaže...

Ove bijele naljepnice tj. thermal pads gdje ih nabaviti i može li se staviti obična termalna pasta umjesto njih?

ebay

ne

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija // na glupe postove i pitanja odgovaram sa: ke???? // besplatno gledam u kristalnu kuglu i otkrivam koje su vaše komponente :)
17 godina
odjavljen
XXX-Man kaže...
goranmactavish kaže...

ebay

ne

Ja stavio pastu na 8800 GTS umjesto tih jastučića i sve šljaka.

Freak Show Inc.
16 godina
moderator
Friday kaže...

a gle, ako je mali razmak onda još može nekako, al nije nikako preporučljivo...

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija // na glupe postove i pitanja odgovaram sa: ke???? // besplatno gledam u kristalnu kuglu i otkrivam koje su vaše komponente :)
14 godina
neaktivan
Friday kaže...
XXX-Man kaže...
goranmactavish kaže...

ebay

ne

Ma hitno je pa mi je važno samo da radi. Ima li neki način da to sam napravin ili da stavin tu pastu?

17 godina
odjavljen
XXX-Man kaže...
Friday kaže...

a gle, ako je mali razmak onda još može nekako, al nije nikako preporučljivo...

Razmak čak i nije mali. Nisam znao da je toliki pa nisam stavio puno paste nego samo "kuglicu" na svaki memorijski čip. Bez obzira grafa šljaka baez problema. Višesatno forsiranje joj uopće ne smeta.

Freak Show Inc.
15 godina
protjeran

Prodajem gaygabajt X58 ploču, služi kao pećnica.

Slike možete vidjeti u "Slike vašeg HW-a".

Već je uspješno ispekla dvije grafičke kartice.

From all the things I lost, I miss my mind the most...
14 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

Mogao bih ja dat oglas : - Kurim kartice. {#}

16 godina
neaktivan

Evo upravo popravio HD 6770 za koju su u Linksu rekli nema sanse da se popravi i nisu priznali garanciju . Radi odlicno :) 

(̅_̅_̅(̲̲̲̲̲̅̅̅̅̅̅(̅_̅_̲̅м̲̅a̲̅я̲̅l̲̅b̲̅o̲̅r̲̅o̲̅̅ _̅_̅_̅()

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Evo ponosno javljam da hd 5970 još uvijek radi a prošlo več 4 mjeseci od prvog posta i kurenja dotične grafe kupljene za 50 dolara na ebayu,brat je bio taj koji je namirisao priliku pa je i kod njega završila u kompu.

Dok budale imaju peneze, kramari tržiju!
Poruka je uređivana zadnji put ned 20.5.2012 12:50 ($inke).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Vakaka kaže...
Haker_x kaže...

RADI!!!

Promjeni kondezatore pod hitno, bar to nije skupo. :)

Nisu skroz izletili, samo se malo napuhali, radi ona, nema veze, ali sigurno sto sam je ja "przio" na 215°C jer sam pogresno procitao, mislio 220 treba a ono 200°C :D

Nema veze, evo vidis

Mehemed
15 godina
neaktivan
JebateNIck kaže...

Imao sam 2 4850 u CF prije par mjeseci (11 mj 2011) i u jednom trenutku mi je usred rada na kompu došlo do raspada tekstura. Eliminacijskom metodom odredio sam koja je kartica crkla i vratio ispravnu u kućište. Tako sam koristio komp sve do danas kad sam napokon odlučio pokušati oživiti crknutu karticu.

Nevaljanu karticu sam prvo testirao da potvrdim sumnje u nevaljanost (jer mi je u to vrijeme i ram bio u kupusu pa da se ne bi dogodilo da je kartica cijelo vrijeme u ormaru stala uzalud jer je zapravo ispravna). Ispostavilo se da je kartica ipak na LSD-u i ima čudne halove :)

Računao sam da nemam što izgubiti. Kartica je ionako nevaljana i praktički mogu samo profitirati (i nadao sam se- povratiti Crossfire konfiguraciju).

I tako sam krenuo u avanturu.

Evo par slika cijelog procesa i konačnog rezultata.

Jesil ovo na sve ovo stavio termalnu na 8.slici?

I sta je ovo na 10. slici, ono bijelo, je li to nesto za hladjenje?

Mehemed
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice