Popravak grafičke kartice korištenjem pećnice

poruka: 1.692
|
čitano: 700.943
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

pozdrav ekipa,

imam jedan usb koji mi je odjednom prestao raditi 8gb star oko 2godine, kad ga stavim u komp samo baci mali znak života malo svejtlosti baci iz svoje diode, ali ne radi, ne očitava ništa komp, pa sad jel se isplati i probati malo preći?

http://www.demonoid.me/users/franjo15
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

sve sta ne radi se isplati ispec xD {#}

Ne brinite se oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade.

9 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

a ništa, sad znam šta ću reći mami da želim da peče za ručak. :D

Fino podgrijana pećnica na 200°C i finog prženja 10min, i servirano hladno. Javim rezultate kako prošlo nakon pečenja.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Re: Popravak grafičke kartice korištenjem pećnice
Franjo15 kaže...

a ništa, sad znam šta ću reći mami da želim da peče za ručak. :D

Fino podgrijana pećnica na 200°C i finog prženja 10min, i servirano hladno. Javim rezultate kako prošlo nakon pečenja.

8 minuta i odstrani vanjski dio plastike...

16 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

haha, naravno da ću odstraniti plastiku, tko bi normalan pržio s plastikom. :D

14 godina
Franjo15 kaže...
zoharbizo kaže...

haha, naravno da ću odstraniti plastiku, tko bi normalan pržio s plastikom. :D

samo napominjen..ima i takvih...

17 godina

Sad i da imam dvije grafe koje ne rade, pa dns im slijedi pečenje :-D

jedva čekam da vidim kako će to ići :-D

Sve ima svoju cijenu! Pa tako i stvari pod "moj PC". volim često mjenjati stvari pa imajte i to na umu xĐ
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Sorry na duplom postu, ali morao sam vam privući pažnju :-D

dakle skinuo sam ventliće sa grafičkih, a sad imam par pitanja.

ova jedna grafa ima dodatne pinove za napajanje, pa da pitam dali se to mora skidati jer ono mi izgleda kao da je od plastike.

A ova druga ima na sebi isto onaj prikljčak za ventlić, koji mi izgleda plastičan, pa oće se to skaliti i kako to i zvaditi.

I posljedenje pitanje, oće se skaliti oni dvi portovi, i jesu li oni od plastike ili?

Sve ima svoju cijenu! Pa tako i stvari pod "moj PC". volim često mjenjati stvari pa imajte i to na umu xĐ
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
moderator
rooswelt1991 kaže...

ova jedna grafa ima dodatne pinove za napajanje, pa da pitam dali se to mora skidati jer ono mi izgleda kao da je od plastike.

A ova druga ima na sebi isto onaj prikljčak za ventlić, koji mi izgleda plastičan, pa oće se to skaliti i kako to i zvaditi.

I posljedenje pitanje, oće se skaliti oni dvi portovi, i jesu li oni od plastike ili?

ako se da skinut ta plastika skini, ako ne pusti ju, vjerojatno joj neće bit ništa...

dvi portovi se sigurno neće rastopit iako su od plastike...

moja definicija svemira: Svemir je ko dobro dupe, ima dva brijega i dolinu u sredini, u sredini te doline se nalazi crna rupa , a na 'donjem' kraju doline se nalazi tunel koji vodi u drugu dimenziju.
14 godina
neaktivan

kako skinuti tu termalnu pastu i opet je staviti jel treba kupiti

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
gamer...1997 kaže...

kako skinuti tu termalnu pastu i opet je staviti jel treba kupiti

Ako je termalna pasta tvrda dovoljno uzmeš fen na njega zagriješ i skineš pastu s njega a možeš očistit s alkoholom da bude čisto. Nakon to ga možeš stavit na novu pastu i veličine zrna riže i stavljaš hladnjak jer hladnjak sam poravna tj sam nasjeda i nemaš brige. Termalna pasta ima ga na svakom elektroničkom dućamu di prodaju računala a baš nije skupo a ima ga od 10kn nadalje. Zavisi ima više vrsta. :D

Nenad
16 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...
rooswelt1991 kaže...

ako se da skinut ta plastika skini, ako ne pusti ju, vjerojatno joj neće bit ništa...

dvi portovi se sigurno neće rastopit iako su od plastike...

Ako se plastika nemože skinut dovoljno da njega zamota komadić alufolija i ništa neče bit jer je zaštičen.

Nenad
15 godina
neaktivan

mogu nabaviti pokvarenu 9800gt prodavac kaze da vrti ventilator ali ne baca sliku da li se to moze popraviti pecnicom?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Mozda moze. Ja sam svoju 8800gts przio jedno 4 puta, otprilike svakih mjesec i po dana, toliko drzi dok ne crkne, pa onda opet na przenje. Sad sam konacno uzeo novu, a 8800gts moze u mirovinu na specijalnu ladicu u ormar ( zasluzila je )  :D

15 godina
neaktivan

a kakav si imao kvar sa 8800gts imao sam i ja 7300 gs pa sam je morao sakih 5 dana peci =D

17 godina

Evo i ja sam juce uspjesno odradio pecenje 9800GT graficke kartice. Bacala je ogroman broj artefakata cak i u biosu, a windowsi su se sa njom smrzavali posle 5 sec do maksimalno 5 min rada. Drzao sam je 10 min na 200 stupnjeva i radi kao nova. Odigrao sam jedno 10 sati (GTA IV i Crysis 2) i ni najmanja tackica da se pojavi. Nadam se da ce izdrzati jos koji mjesec. :)

15 godina

je peko ko 8800gts od asusa il tako nes jer mi treba ocitat. jedan tranzistor ili ako ima spaljenu . da mi da za male pare da zamjenim taj tranzistor

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Lacko kaže...

je peko ko 8800gts od asusa il tako nes jer mi treba ocitat. jedan tranzistor ili ako ima spaljenu . da mi da za male pare da zamjenim taj tranzistor

Nisam te bas razumio :)

15 godina

sry moj bed. ovako

Imam grafu 8800gts od 512mb od asusa. i zdimio je na njoj tranzistor to jest razletio se ko kokica. i nemogu procitat koji je drugi.

pa ako neko ima dotičnu grafu(istu)  da mi ocita taj tranzistor. da probam popravit grafičku.

evo slike di fali

http://www.bug.hr/_cache/7ee846d605df701df1d77b98498cb99c.jpg?rand=362625750

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

to je nemoguce i suvise naivno

17 godina
princ_vegeta23 kaže...

to je nemoguce i suvise naivno

Lol izgleda sam ja zadužen da pratim tvoje postove i da te ispravljam :-D

šti je točno nemoguće, popraviti grafičku pečnicom?

pa to je radilo već xx forumaš sa velikim postotkom uspješnosti, uključujući i mene koji sam popravio 7600gs, 2400, i 1950 (ali ova zdanja je opet crkla, pa kad se skupi još koja, onda ćemo ponovo :-D

Sve ima svoju cijenu! Pa tako i stvari pod "moj PC". volim često mjenjati stvari pa imajte i to na umu
14 godina

Dečki kad izdate kuharicu ja je kupim odmah  {#}

Cs 1.6 steam:Cakija_ST Kupujem Logitech g9
Moj PC  
4 0 hvala 1
15 godina

mozda na ovo moje... kao prvo nije prvi put da sam popravljo grafu kad je otiso neki konenzator il tranzistor. jer izvrsnu namjenu moze nac i obican tranzistor istih vrijednosti samo sta nije SMD.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

I ja imam problem sa grafom (8600 GT) kad se spoji na monitor ne daje sliku u kad se spoji u crossfire izgleda da jezgra radi pa me zanima dali bi ova metoda ista promjenila? :)

Ja sam mrtav i od toga ne bijezim!!! xD
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
TJ-Lux kaže...

I ja imam problem sa grafom (8600 GT) kad se spoji na monitor ne daje sliku u kad se spoji u crossfire izgleda da jezgra radi pa me zanima dali bi ova metoda ista promjenila? :)

nvidia crosfire?{#}

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011 Ne brinite se oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade.
15 godina
neaktivan

Dobro -SLI

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

8600gt neisplativ sli...i mislim da ti nebi pomoglo jer ti kartica opcenito radi samo ne radi u sliu

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011 Ne brinite se oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ma imam ja novu grafu ali sam ovu mislio dat ako bi proradila pa me samo zanima dali bi se to ovom metodom moglo ista sredit? ;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
TJ-Lux kaže...

Ma imam ja novu grafu ali sam ovu mislio dat ako bi proradila pa me samo zanima dali bi se to ovom metodom moglo ista sredit? ;)

koji je tocno kvar..ne radi u sli-u a radi normalno?

15 godina
neaktivan

Ne, ne radi normalno(vent radi tako da na grafi ima napona,kad se spoji na monitor nema slike-crno ali monitor ne govori da je kabal iskopcan), a u sli izgleda da radi jezgra-gpu

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice