Popravak grafičke kartice korištenjem pećnice

poruka: 1.692
|
čitano: 699.460
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
RE: Popravak grafičke kartice korištenjem pećnice
thedream kaže...
Pas mtr. A rekli su da flash programatorom vanjskim nije prošao i da je neki čip skuren unutra. Eto,tu sam info dobio iskreno. Maloprije me cura zvala.

Rekla je popravak tj. lemljenje,fleš i novi softver - 250kn sve skupa.

http://www.njuskalo.hr/servis-uredjaja/dekodiranje-servis-mobitela-oglas-1007137

Evo kod njih sam ostavio.

U pravom servisu se ne naplaćuje ništa sa čime se nije uspjelo riješiti kvar, tj. ne bi ti smjeli naplatiti flashanje. I uostalom, kakav su oni to servis da se kvar nastao zbog vode riješava flashanjem?  Da ti je krepao "neki čip" onda bi ti krepao cijeli mob. Muljaža totalna. Samo su ti oksidirali kontakti tipke.

Ukoliko vam je mobitel u kvaru, ili ga želite prodati, zovite ovaj broj- 091 172 6697
15 godina
neaktivan

Ja sam ga išao flešati usb kablom doma kod sebe jer je izašao novi softver,i do kraja sam ga uprasio. Moja je greška,ne njihova. {#} Ja sam se potrudio kad već ne radi, onda da ne radi uopće. {#}{#}

Uglavnom posjetio ovu temu,napravio sve po uputama (što očito nisam LOL) i pljus..nisam ga više mogao upaliti.

http://darkforestgroup.com/forum/index.php?topic=1688.0

1) Firmware
2) Multiloader 5.56
3) Samsung S7350 USB cable
4) How to get you phone into firmware mode:
- Volume low
- Camera button.
- Powerbutton
5) Connect your phone with your pc
6) Open the MultiLoader
7) Select the option (MSM6275/MSM6280/MSM6290) in the control section of the MultiLoader
8) Put a check in Boot Change, Full Download and Master Rom (important detail):
- Boot Change
- Full Download
- Master Rom
9) Upload Files Boot, Amss, Rsrc1, Rscr2 (Be sure to select the LOW version for the Rsrc2 button Always choose the LOW version) and Factory fss.
10) Check if your phone is correctly connected.
If the Port Search is ready, click DOWNLOAD.
11) Leave your phone connected during the entire firmware installation.
12) When the MultiLoader says "All files complete", disconnect your phone, remove the battery, insert your MicroSD and SIM card

A do sad sam flešao 10 ravno svojih mobitela,čitaj svaki. I svaki put je sve super prošlo.

Tako da sam ja usrao stvar,bar do kraja. A ne servis ni voda. {#} Mali ja..strikes again.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.11.2010 14:52 (thedream).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Ali opet, što je previše-previše je. Inače, preporučujem ti ovaj servis: http://www.elcod.hr/

Pregled uređaja je besplatan, znači naprave ti procjenu pa ukoliko ti se ne sviđa, nisi ništa dužan. {#} Tamo sam i ja izučio zanat.

Ukoliko vam je mobitel u kvaru, ili ga želite prodati, zovite ovaj broj- 091 172 6697
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Hvala puno. Ah,što mi je trebalo i da ga uprasim do kraja..hebemu mater. Trebao sam slušat kihoty-a i fino da prespava na frižideru, pa za softver lako. Makar iskren da budem - znao se gasiti često sam od sebe zadnje vrijeme,tj. restartavati, kao što mu i kamera nije slušala najbolje, naime nije htjela od prve uslikati. Već bi se srušila i opet iznova podigla tj. učitala.

Mogao bi reći da mu je softver bio zgruvan i da je tražio nadogradnju radio ju ja sam ili ne. Šteta što nisam prvi put drugima prepustio, pametnijima. Jbga. Svaka škola košta.

Cemetary gates
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Koj kuqac sad s tim mobitelom u totalni OT{#} ste otisli.

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.11.2010 19:10 (jura).
Moj PC  
5 0 hvala 0
15 godina

evo linusu nije uspjelo;

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

OBRISATI

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.11.2010 18:48 (mrog 33).
15 godina
protjeran
athlon64 kaže...

evo linusu nije uspjelo;

On peče na 300 stepeni što je too much...

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
16 godina
Don Kihoty kaže...
athlon64 kaže...

evo linusu nije uspjelo;

On peče na 300 stepeni što je too much...

385°F (degrees Fahrenheit) = 196.11 °C (degrees Celsius)
Tko visoko leti, štedi gorivo.
15 godina
protjeran

Sorry my bad, nisam skužio da je u F tablici, uvjek razmatram kao EU metrički sustav,

te Celsiusovu tablicu...

No opet, moguće je da je zbog toga što je imao uključeno puhanje, što može

pomaknuti sitne komponente i napraviti više štete nego koristi,

te je također držao GPU na komadima aluminija, tj. kuglicama koje su mogle zalijepiti pokoju komponentu.

Evo ja sam popravio 4/4, a foliju nisam ni vidio.

Običan pleh i dvije drvene kuhače i to je to.

Stara pećnica sa analognim termostatom na 200 stepeni, 9min. minimalno pečenje, 11min. maksimalno.

I to je to.

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
15 godina

Kolko se dugo treba zagrijavati pecnia? Ili samo bubnem grafu unutra i upalim?

These wounds won't seem to heal This pain is just too real There's just too much that time cannot erase
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Treba bit zagrijana pecnica

BE HAPPY xD : )
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
XYomegaYX kaže...

Pećnica mora biti zagrijana na 200 stupnjeva, i tek onda treba staviti grafu unutra i ostaviti je na 10min. Niti sluičajno ne grafu stavljati u pećnicu dok se pećnica zagrijava.

17 godina
XYomegaYX kaže...

Pečnica treba biti na oko 200 stupnjeva kad grafu stavljaš u nju.

Ni slučajno zagrijavati grafu u pečnici.

Dakle prvo da se zagrije, onda grafa u nju na 7 - 10 min.

Ako sam ikako pomogao, nešto pojasnio il se barem trudio - kliknite na HVALA; kao znak zahvalnosti. Hvala.
15 godina
neaktivan

Najbolje da pitate ovog čiku {#}

Slavonija u ♥ ;;;---;;; http://squareroot2.isgreat.org/squareroot2.html
Moj PC  
6 0 hvala 0
15 godina

Da, ali kolko dugo moram zagrijavati pecnicu? Treba mi vremenski rok, npr. 10 minuta, tako enesto recite.

These wounds won't seem to heal This pain is just too real There's just too much that time cannot erase
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
XYomegaYX kaže...

Da, ali kolko dugo moram zagrijavati pecnicu? Treba mi vremenski rok, npr. 10 minuta, tako enesto recite.

Obično imaš lampicu na pećnici koja gori dok je grijač upaljen. Kad dosegne namještenu temperaturu ugasi se, a kad se pećnica malo ohladi opet se pali. Uglavnom, kada se prvi put ta lampica ugasi, možeš stavit grafičku unutra (a možeš i kolač, meso, krumpire, ali ne u isto vrijeme kad i grafičku).

Heart: _/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_ Brain: __________________________
15 godina
MrBlc kaže...
XYomegaYX kaže...

Obično imaš lampicu na pećnici koja gori dok je grijač upaljen. Kad dosegne namještenu temperaturu ugasi se, a kad se pećnica malo ohladi opet se pali. Uglavnom, kada se prvi put ta lampica ugasi, možeš stavit grafičku unutra (a možeš i kolač, meso, krumpire, ali ne u isto vrijeme kad i grafičku).

OK

15 godina
191x7 kaže...
XYomegaYX kaže...

Pečnica treba biti na oko 200 stupnjeva kad grafu stavljaš u nju.

Ni slučajno zagrijavati grafu u pečnici.

Dakle prvo da se zagrije, onda grafa u nju na 7 - 10 min.

7 je često premalo. 9-11 je optimum, preko 12 već previše...naravno ako govorimo o 200 stupnjeva celzijusa

17 godina
Jel moguće popraviti integriranu grafu na laptopu? :)
totus mundus agit histrionem
15 godina
SinCr0 kaže...
Jel moguće popraviti integriranu grafu na laptopu? :)

je, ako staviš cijelu matičnu na pečenje, i naravno ono što vrijedi za sve popravke u pećnici: ako je kvar te vrste...znači problemi sa "vodovima"

17 godina
miki1981 kaže...

je, ako staviš cijelu matičnu na pečenje, i naravno ono što vrijedi za sve popravke u pećnici: ako je kvar te vrste...znači problemi sa "vodovima"

A, je li to izvedivo, hoće li se nešto drugo na matičnoj spržiti, mislim, ima i plastike, onih konektora dosta, kondenzatora, raznih čipova, .... Kako će to sve reagirati na toplinu, hoće li preživjeti? Pitam samo zato da vidim ima li smisla popravljiti, laptop je svakako neupotrebljiv, jedino ako ova metoda uspije. :)

totus mundus agit histrionem
15 godina
SinCr0 kaže...
miki1981 kaže...

A, je li to izvedivo, hoće li se nešto drugo na matičnoj spržiti, mislim, ima i plastike, onih konektora dosta, kondenzatora, raznih čipova, .... Kako će to sve reagirati na toplinu, hoće li preživjeti? Pitam samo zato da vidim ima li smisla popravljiti, laptop je svakako neupotrebljiv, jedino ako ova metoda uspije. :)

pa , ako se na tu ploču bas nikako nemoze ugradit neka grafa za laptope onda mozes probat , naravno itekakva je mogucnost da nesto rikne radi topline ali ako ti nema druge roštiljaj brate! btw zanima me jos nesto , dali ostanu ikakve posljedice u pečnici , dali kuča smrdi i ima isparavanje za vrijeme roštiljanja ?

15 godina
neaktivan
SinCr0 kaže...

Laptop se može sve rastavit i izvadiš samo matičnu, ali kod odšarafljenja prilično rižično i treba dosta vremena da se to sve vadit. Ako na matičnu nema plastike onda možeš foliju zamataš i u rerni staviš, Prvo pečnica mora grijati na 200 stupnjeva, i kad zagrije onda umetneš i ostavi do 10min, onda vadiš van negdje vani da ti nebu smrdilo u kući.  Nakon pečenja u pečnici treba oprat da ne ostave miris od kemikalije iz matične ploče.  A ohlađeni metneš sve natrag i isprobaš dali je sve ok. Nitko nemože jamčit dali išta radit, a metodu valja isprobat. U pečnici koji grije matične to je zapravo omekša lem kontakte i nakon hlađenja učvrste i ima bolje kontakte u elektriki.

Nenad
17 godina

hmm možad bi sada bilo najbolje komponente ostavljati negdje u kući/stanu...smrdit će istina. ali pošto su temp dobrano pale, + sva ta magluština i vlaga u zraku heh...možad bi se sad i to trebalo uzeti u obzir pri odabiru gdje će se hladiti komponente. ipak sa 200°C na 10-15°C + sva ta vlaga... moguće je da bode nepredviđenih komplikacija...

ipak je vodič pisan u sred ljeta... i vjerujem da je dosta ljudi koji su ovo pokušali hladilo komponente vani na otovrenom...

www.gricni.com
Poruka je uređivana zadnji put uto 9.11.2010 19:06 (sokre).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
SinCr0 kaže...
miki1981 kaže...

Ima smisla, kako kažeš ionako je sad neupotrebljiv, kao i sve ostalo što je netko pokušao peć, pa tako i ja.

Samo se fino pobrineš da skineš sve što možeš dole

Što se tiče konektora i kondenzatora i sl...toga svega ima i na matičnima i na grafama od desktop pc-a i sve pa nema veze.

osobno nisam od lapa mb probao, pa jedino ako su oni njeni sitni konektori u opasnosti...na klasičnim mb nema baš tako tanke plastike kao u nekim konektorima na lap mb...ali probaj pa ćeš znat...

U svakom slučaju nikako manje od 8 minuta, jer onda nije proces obavljen do kraja, i nikako ne biše od 12, jer onda mogu nastradat već i kondenzatori. Za klasične komponente ja uzimam 10-11 minuta, možda da probaš to od lapa na 8, pa da vidiš kako ide. ili 9 eventualno.

Znači na 200 stupnjeva.

Obavezno javi da vidimo kakvi su rezultati

sokre kaže...

hmm možad bi sada bilo najbolje komponente ostavljati negdje u kući/stanu...smrdit će istina. ali pošto su temp dobrano pale, + sva ta magluština i vlaga u zraku heh...možad bi se sad i to trebalo uzeti u obzir pri odabiru gdje će se hladiti komponente. ipak sa 200°C na 10-15°C + sva ta vlaga... moguće je da bode nepredviđenih komplikacija...

ipak je vodič pisan u sred ljeta... i vjerujem da je dosta ljudi koji su ovo pokušali hladilo komponente vani na otovrenom...

Ja hladio svoje tako da sam isključio pećnicu, otvorio cca do pola otvor i ostavio komponentu unutra. Promjena mirisa u kući...minimalna, ako i ikakva, a sigurno ne takva da bi nešto smetalo.

Ništa nisam nikamo iznosio van.

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.11.2010 14:40 (miki1981).
15 godina
neaktivan

Kako bi se to napravilo sa lemilicom na vrući zrak? Imam 8800GTS 512 (radila je normalno do prije 2 dana) koja dobije artifacte nakon 2 min u windowsima i odma se zamrzne cijeli komp (nadam se da je to isti problem kao sa artifactima koji su cijelo vrijeme na ekranu).

Treba svaku onu memorijicu na kojoj je "žvaka" grijat na 200*C oko 10min kao u pecnici, i to naopako?

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pozz svima, slucajno sam naisao na ovu temu, a imam pokvarenu graficku (8800 GTS 320 MB)! Kad upalim racunar na monitoru se pokazuje samo nekoliko uspravnih linija (u raznim bojama) na logo-u maticne ploce i u bios-u, ali kada windows starta onda je sve normalno, nema nikakvih linija. U device manager-u govori kako graficka pravi problem i mora biti iskljucena, u tom smislu nesto!

Razmisljao sam da je ispecem, jer svakako nemam nikakve koristi od nje ovakve, ali ne znam kakav je kvar na njoj i dali bi mogao biti otklonjen na ovaj nacin!?

Sta Vi mislite???

Ovo se desi kad pokrenem neku igru ili 3D aplikaciju! Ovo se desi kad pokrenem neku igru ili 3D aplikaciju!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ispeci po uputama.

Cemetary gates
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina

dakle situacija je ovakva ,evo i ja sam dosao do prijateljeve palit hd 4850-ke koja baca artefakte , ponekad se i bsod upali a ponekad radi s crtama i greskama po ekranu , dakle vrlo je vjerojatno da ide u pečnicu jer ako proradi bit ce mi idealna za crossfire , e sad me zanima par stvari , kao 1. dali ostanu ikakve posljedice u pečnici , ubit če me mater ako unistim pečnicu, pečnica se koristi za hranu , 2. dok se grafa peče ima li ikakvih isparavanja ili se nista ne osjeca? i jel se dogodilo nekome da mu je eksplodirao kondenzator il nesto?

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice