Nvidia GTX 700 info

poruka: 595
|
čitano: 93.182
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Nvidia GTX 700 info

Evo i nvidia će, po uzoru na AMD, početi dijeliti igre(vouchere) uz svoje kartice. link

Konkretno u pitanju je novi Splinter Cell Blacklist, a ići će uz GTX660, GTX660Ti, GTX670, GTX680, GTX760, GTX770 i GTX780.

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.7.2013 13:52 (Penryn).
Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
Nvidia GTX 700 info

GTX690/Titan nemaju vouchere, prejeftine su pa...{#}

iclock2much

7 2 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Nvidia GTX 700 info
zoharbizo kaže...

GTX690/Titan nemaju vouchere, prejeftine su pa...{#}

Kad pogledaš što sve dobiješ uz 7990, žalosno je da titan i 690-ka ništa ne nude.

Live and let live.
12 godina
protjeran
Nvidia GTX 700 info

Nude  - fluidan framerate,stabilne drajvere,manju buku i potrošnju...za razliku od ATi-a{#} koji mora trpati poklone da bi konkuriao sa svojim high end chipom Nvidinom mid range-u....

U prošlom Bugu su testirali 7990 i nepodnošljivo su im škripale zavojnice...pre smiješno....Imaš bundle i nemoš uživat jel cvili kartica....

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.7.2013 16:40 (Bigus Dikus).

11 5 hvala 0
13 godina
neaktivan
Bigus Dikus kaže...

Nude  - fluidan framerate,stabilne drajvere,manju buku i potrošnju...za razliku od ATi-a{#} koji mora trpati poklone da bi konkuriao sa svojim high end chipom Nvidinom mid range-u....

U prošlom Bugu su testirali 7990 i nepodnošljivo su im škripale zavojnice...pre smiješno....Imaš bundle i nemoš uživat jel cvili kartica....

Ne pričam o karticama nego o bundle-u igara koji je i više nego fer i dobrodošao s obzirom na drastičan porast cijena kartica.. Ne da mi se ulazit u fanboy warse.

Live and let live.
12 godina
protjeran
Nvidia GTX 700 info

Super je stvar što možete prodat taj bundle i tako smanjit cijenu koju plaćate...Ali po meni (naglašavam "po meni") taj faktor je najmanje presudan kod kupovine kartice...

3 0 hvala 0
14 godina
Bigus Dikus kaže...

ATi isto ima fluidan framerate, tišina ovisi o cooleru na kartici a ne o ATiu.

Potrošnja je sitno manja što se tiče Nvidie realno gledajući ovako 24/7 u gamingu i to sve radi uštede na sabirnicama i bandwithu, zanemariva je dakle.

Što se tiče dual GPU-a 7990 jest jača ali više troši i nešto je topliji GPU, GTX 690 je po meni nešto bolji izbor.

iclock2much
14 godina
Bigus Dikus kaže...

Ok, naveo si me da potražim taj tekst u starom BUG-u i kaže: "Nezaobilaza tema kod svih komponenata opremljenim aktivnim hlađenjem, a posebno grafičkih kartica, jest buka. AMD i Nvidia sa svojim su novim karticama dobro odradili posao u odnosu na starija rješenja(posebno je riječ o AMD-u), no prednost ima Nvidijin pulen, što se s obzirom na znatno nižu potrošnju i moglo očekivati. To naravno ne znači da je Titan tiha kartica, pa će ljubitelji tišine  poželjeti investirati u vodeno hlađenje ili barem kučište sa zvučnom izolacijom."

U svakom slučaju, također vidiš u svim testovima da je Radeon HD 7990 bolji za dosta.

Sad možeš objasniti svoje flame-anje...

14 godina
Nvidia GTX 700 info

Darko, on je mislio na GTX 690 koja jest nešto tiša i manje troši od HD 7990, Titan nije konkurent HD 7990 jer nije dual GPU.

Ali je HD 7990 nešto brža.

iclock2much

0 0 hvala 0
16 godina
zoharbizo kaže...

ATi isto ima fluidan framerate

nema, o tome se raspravljalo , zaključak je da igre ipak nekako glađe rade na nvidiji

kradem mine iz minskog polja
14 godina
dery kaže...

nema, o tome se raspravljalo , zaključak je da igre ipak nekako glađe rade na nvidiji

Imao i ATi i Nvidiu i nisam zaključio ništa slično...

iclock2much
17 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

Imao i ATi i Nvidiu i nisam zaključio ništa slično...

Nisi ni mogao kad nisi imao HD7990 koja pati od ogromnog microstutteringa. Upiši u google HD7990 frame time i gledaj reviewove po redu. 

14 godina
Penryn kaže...

Nisi ni mogao kad nisi imao HD7990 koja pati od ogromnog microstutteringa. Upiši u google HD7990 frame time i gledaj reviewove po redu. 

Za HD7990 znam ali on govori općenito a znam da to općenito nije istina.

Djelomično su sredili taj problem sa driverima ali je još prisutan, gore sam napisao da mislim da je GTX690 ipak malo bolji izbor radi takvih stvari.

iclock2much
12 godina
protjeran
Darko1983 kaže...
Bigus Dikus kaže...

Ok, naveo si me da potražim taj tekst u starom BUG-u i kaže: "Nezaobilaza tema kod svih komponenata opremljenim aktivnim hlađenjem, a posebno grafičkih kartica, jest buka. AMD i Nvidia sa svojim su novim karticama dobro odradili posao u odnosu na starija rješenja(posebno je riječ o AMD-u), no prednost ima Nvidijin pulen, što se s obzirom na znatno nižu potrošnju i moglo očekivati. To naravno ne znači da je Titan tiha kartica, pa će ljubitelji tišine  poželjeti investirati u vodeno hlađenje ili barem kučište sa zvučnom izolacijom."

U svakom slučaju, također vidiš u svim testovima da je Radeon HD 7990 bolji za dosta.

Sad možeš objasniti svoje flame-anje...

U svakom slučaju pročitaj moj post još jednom - sve što sam rekao stoji ...Kakvo flame-anje ? Gle ja sam malo stariji pa me ta vaša prepucavanja ne zanimaju...

Znači dual gpu kartica je bolja od single gpu-ua ? *spori pljesak*

Evo da citiram bug odnosno minuse titana  i 7990tke:

7990 visoka cijena,cviljene zavojnica,CF na radi u svim naslovima,visoka potrošnja, oc ne rezultira povećanjem perfomansi (u kombinaciji s tvorničkim hlađenjem)

Titan - Vrlo visoka cijena s obzirom na perfomanse, komplicirano overklokanje

BUG preporuka titan...

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.7.2013 20:32 (Bigus Dikus).
13 godina
Nvidia GTX 700 info

Uopće ne kužim - pa dvije 770/780(mokri san!!!)  ili 2 GHz-na radeona šamaraju 7990 / 690 / i Titana...Tako da bih radije išao na to, he,he...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
DarthMarkus kaže...

Uopće ne kužim - pa dvije 770/780(mokri san!!!)  ili 2 GHz-na radeona šamaraju 7990 / 690 / i Titana...Tako da bih radije išao na to, he,he...

Slažem se ali eto netko voli dual GPU single PCB kartice a ne CF ili SLI.

iclock2much
13 godina
Nvidia GTX 700 info

Ma hebo single PCB kad izgleda pate od istih mušica ko i dvije u Sli/CF-u...

Tako da, kad je bal nek je maskenbal - SLI/CF jeftiniji & brži  + dvije kartice vidit u kućištu, mmmmm...Osim ako netko baš puca quad.....e tom zavidim....

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina

ali ako gledaš buku - pod plus obe kartice imaju "umjereno bučna" i po svemu sudeći su jednako glasne.

Znači tekst ide: "Općenito možemo reći da u kontekstu igranja u visokoj rezoluciji, sudeći po našim rezultatima, HD 7990 predstavlja bolje rješenje od Titana blabla" i onda u sljedećoj rečenici "Titan se nameće kao bolji izbor za igrače koji žele imati konzistentne performanse bla bla"

i opet čitam zaključak cijelog teksta koji kaže: "Na kraju, zanimljivo je vidjeti kako AMD-ova kartica - zapravo, obje AMD-ove kartice uzmemo li u obzir i HD 7970 Ghz Edition - brišu pod čak i Titanom kad je riječ o GPGPU komputacijama. Čini se da je tu AMD odličan odradio posao jer se HD 7970 sastoji od svega 4,3 milijarde tranzistora, a GK110 s Titana od 7,1 milijardi tranzistora. Ovakav odnos performansi također čini AMD-ove kartice odličnim izborom za profesionalce koji znaju kako OpenCL-om iskoristiti njihove performanse.

Sve je konfuzno u tekstu, ali rezultati svih testiranja performansi su na strani Radeon HD 7990 .... ne razumijem.

EDIT: još samo da nadodam - argumenti da manje troši, manja buka i konzistentni frame rate da čine karticu boljom meni zvuči kao da je moj Clio bolji od Ferrarija. Manje troši, tiši je i ide konzistentno

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.7.2013 21:49 (Darko1983).
15 godina
neaktivan
dery kaže...

daj molim te

13 godina
Darko1983 kaže...

EDIT: još samo da nadodam - argumenti da manje troši, manja buka i konzistentni frame rate da čine karticu boljom meni zvuči kao da je moj Clio bolji od Ferrarija. Manje troši, tiši je i ide konzistentno

Super ti je usporedba....{#}....ali istina tekst je konfuzan do bola...

Probaj pročitat review 780 tke u novom broju ( isto od dotičnog autora ), mislim sramota za jedan renomirani časopis da onoliko loše sroče tekst i k tome još zamjene 770 tku sa 780 u tekstu ni manje ni više nego dva puta....

On topic - evo gledam 770 phantomicu, nešto je brža od GHz ed  i referentne 770 (dakako) , cijena 3300 (kod Brbe 3 soma) - uglavnom solidna kupovina za year old chip....

EDIT: najeftinija 770 tka (TF gaming) bolje hladi pri OC + klokne se više nego phantomica....Možda ipak ta je win-win ?

Hmmmm, il čekat pad cijena 780 tke?

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.7.2013 23:37 (DarthMarkus).
15 godina
neaktivan
Nvidia GTX 700 info

Ili 760 Sli hehe ^_^

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Nvidia GTX 700 info

Kakvo je stanje s ponudama kod nas, što se tiče 760-tke?

Mada nabava.net vrvi od 760tki, al pitanje dal je raspoloživo, ostale dućane nisam zval..

Zval sam ADM u pon. tip veli za dva dana da dolaze, čekaju na granici, radi naših specijalaca..

Sad ne znam jel to samo u ADMu nedolazak grafi ili i ostalim dućanima..

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.7.2013 12:20 (zvonac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Radi se o tome da je potraznja za doticnim karticama nikakva,(citaj nula) ,ne zbog toga da nevaljaju nego je nvidija jako rano izbacila novi cip i to par mjeseci ranije nego inace, a trenutna gtx660ti koliko vidim jos je poprilicno aktualna i nema neke potrebe za novom...sto perfomansama sto cijenom! A niti je recimo izasao novi directX pa da se love za to kakti da nova gtx760 ima novi nevideni dx u igrama! lp
||| Intel Core™ i7 inside |||
14 godina

Treba kontaktirti Extreme Digital ( a to je samo po sebi komedija koliko su uslužni ) i provjeriti jel se može kupiti ova grafa po ovoj cijeni, jel ako može onda nitko ne treba ni gledati 760 - tke.

http://www.edigital.hr/Video_kartice/Asus_PCIe_3.0_GTX660_TI-DC2T-2GD5_-_GTX660_Ti_2GB-p35043.html

14 godina
ATiGamer kaže...

daj molim te

ATi mislim da je on u pravu, dok sam imao ATi računalo mi nije radilo kako je trebalo, tetris mi je imao mini lag, ni igre na FB nisam nisam mogao igrati.

iclock2much
13 godina
itomic009 kaže...

Treba kontaktirti Extreme Digital ( a to je samo po sebi komedija koliko su uslužni ) i provjeriti jel se može kupiti ova grafa po ovoj cijeni, jel ako može onda nitko ne treba ni gledati 760 - tke.

http://www.edigital.hr/Video_kartice/Asus_PCIe_3.0_GTX660_TI-DC2T-2GD5_-_GTX660_Ti_2GB-p35043.html

Da potvrdim, moj drug je naručio 10 kulera za svoju firmu od dotičnog shopa...Čekao je faking 20 dana da dođu i kad su došli imali su samo tri komada za prodaju....

Veli "NIKAD VIŠE".....{#}

15 godina
neaktivan
Nvidia GTX 700 info

Ja sam čekao iz edigitala matičnu za i5 ivy tjedan i pol dana, i kada su rekli da nazovem i provjerim, rekli su mi da nije ni krenula ;D. Kako sam se nasmijao grohotno. užas !

Evo ekipa naručio sam ipak MSI 760 model. Spušio sam jučer kaznu za parking i digo mi pauk auto, i osto bez 1100kn xD, i sad nisam imao za gtx 770 model. Plus ovi horrori sa dostupnošću, jednostavno nije suđeno da ju imam. Ovako ću gledati SLi sljedeće godine poćetkom da roknem. Nekad treba jednostavno prepustiti se i kako ono kažu, go with the flow...

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
itomic009 kaže...

Ovo je odlična kartica s odličnom cijenom,vidim da je i u Njemačkoj  Asusica najjeftiniji 660ti model,nekih 200-njak eura košta,dok MSI modeli(kakvu ja imam ) još ne spuštaju cijenu,oko 300 eura!!

Ne znam u čemu je kvaka,treba provjerit dostupnost ovog !!

AUDIOFIL
Poruka je uređivana zadnji put čet 11.7.2013 17:14 (volegradele).
16 godina
itomic009 kaže...

stvarno, sto se tice dostupnosti su kriminal. svejedno, prosli tjedan sam narucio accelero twin turbo II ispod kojeg je takodjer pisalo naruciti. magla od toga tako da sam morao uzeti drugu opciju na popisu, accelero mono plus ispod kojeg pise da je raspoloziv i telefonbski mi javili da dolazi slijedeci tjedan. zivi bili pa vidjeli.

Steam: charmander2005 || Origin: Bassotronic || Xfire: charmander1 || Skype: thebass999
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice