Nvidia GTX 600 (Kepler) Info

poruka: 3.446
|
čitano: 604.372
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

M4X moja HD 4870 kao i svaka kartica ima 2D taktove(500/950)pa GPU-Z prikazuje 3D taktove(800/950).Ne radi se o programu tipa CCC-u koji prikazuje trenutne taktove pa mislim da si u krivu.Stock takt je 706MHZ.

Clock2much
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.3.2012 19:25 (zoharbizo).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Nvidia GTX 600 (Kepler) Info
zoharbizo kaže...

M4X moja HD 4870 kao i svaka kartica ima 2D taktove pa GPU-Z prikazuje 3D taktove.Ne radi se o tipa programu CCC-u koji prikazuje trenutne taktove pa mislim da si u krivu.Stock takt je 706MHZ.

A gle ovo druze, u mene sa 12.3 driverima prikazuje idle taktove.

14 godina

Pricekajmo pa cemo vidjeti.Inace mnogo mi je drago ako su testovi koje je ATI dao tocni jer se onda ATI po pitanju raw tesselacije mnogo mnogo popravio.

Clock2much

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Kako je ruzan taj ROG Gpuz, obican puno ljepsi i uredniji

AŠrot Superman, Gigabyte Kryptonite
Moj PC  
4 6 hvala 0
17 godina
odjavljen
Leopard_st kaže...
zoharbizo kaže...

M4X moja HD 4870 kao i svaka kartica ima 2D taktove pa GPU-Z prikazuje 3D taktove.Ne radi se o tipa programu CCC-u koji prikazuje trenutne taktove pa mislim da si u krivu.Stock takt je 706MHZ.

A gle ovo druze, u mene sa 12.3 driverima prikazuje idle taktove.

Točno,meni je prikazivalo to sa 12.2 driverima koje gpu-z uopće nije pprepoznavao,samo one brojeve 8.9....

Onda mi je to smetalo pa sam instalirao drivere sa cd-a i sad prikazuje 12.3 i iste taktove

14 godina

Vi uopce nemate HD 79XX.To uopce nije ATI kartica a mi pricamo o Nviidia kartici.Ne mora znaciti da oni imaju isti problem.

Clock2much

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

706MHz@987mV and 1006MHz@1087mV Turbo 195W TDP, if there is still room to hit 195W it continues to boost say 50-100MHz or null.. without Turbo it consumes less juice than a GTX560Ti.. Ailuros hinted something similar while ago on another forum.. Probably Turbo mode doesnt work on earlier drivers than 300.99..

Sada se i odvajaju chipovi 999 na tajvan 1 za Classified pa 9500 kom za obicne pa 1 za Classified @Vlada011
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Vlada011 kaže...

Ma single grafika najaca nikada nije previse jedna.

Ali mora neko majmunisanje uvek da se dovija.

Nema se para dovoljno pogotovu za nas kojim je bitan svaki deo kompa i koji ne mozemo nigde da ustedimo.

Ja ne znam sta da radim za grafiku stvarno, hocu tu 580 Classified, svi mi vicu da uzmem onda Kepler Classified kao imam da dodam pare od prodaje moje.

To je nemoguce jer bi moju prodao tek kasnije, nemam za Kepler i to je to, moj segment je najaci single i uzecu ga iz Fermi serije i gotovo. Bolje Fermi Classified nego Kepler middle segment.

tu si u krivu jer fermi sigurno ima vecu potrsnju ako nista drugo

Xc
17 godina
MrXleader kaže...
Vlada011 kaže...

Ma single grafika najaca nikada nije previse jedna.

Ali mora neko majmunisanje uvek da se dovija.

Nema se para dovoljno pogotovu za nas kojim je bitan svaki deo kompa i koji ne mozemo nigde da ustedimo.

Ja ne znam sta da radim za grafiku stvarno, hocu tu 580 Classified, svi mi vicu da uzmem onda Kepler Classified kao imam da dodam pare od prodaje moje.

To je nemoguce jer bi moju prodao tek kasnije, nemam za Kepler i to je to, moj segment je najaci single i uzecu ga iz Fermi serije i gotovo. Bolje Fermi Classified nego Kepler middle segment.

tu si u krivu jer fermi sigurno ima vecu potrsnju ako nista drugo

e vlada vlada hebote Classified i daj nam te droge koju koristis cccccc {#}

14 godina

jel će se moći isključit taj turbo oc kod 680? npr. ti je ručno podesiš da stalno radi na 1000mhz i bok. kakav turbo...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Dakle, GTX 680 doista ima 1006MHz core clock, sa drajverima i GPU-Z 6.0 pokazuje ispravno. 706MHz nije core clock.

Turbo boost ide samo do 1058MHz.(mada su stavili SS iz Cpanela gdje se moze stelati turbo boost)  

U istom threadu od lika koji je radio benchmarke sa i3 i GTX 680, javio se drugi lik koji je uradio Batman AC bench(1920x1080, 16xAF, 4xAA, bez fizike) 112FPS i Unigine Heaven 74FPS.  

Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
sharxtreme kaže...

Dakle, GTX 680 doista ima 1006MHz core clock, sa drajverima i GPU-Z 6.0 pokazuje ispravno. 706MHz nije core clock.

Turbo boost ide samo do 1058MHz.(mada su stavili SS iz Cpanela gdje se moze stelati turbo boost)  

U istom threadu od lika koji je radio benchmarke sa i3 i GTX 680, javio se drugi lik koji je uradio Batman AC bench(1920x1080, 16xAF, 4xAA, bez fizike) 112FPS i Unigine Heaven 74FPS.  

U Batmanu ga ekipa sa 7970 uredno nakanta, a u Heavenu jest GTX680 brža ali ne toliko jer je ovaj benchao u windowed modu.

Sada se i odvajaju chipovi 999 na tajvan 1 za Classified pa 9500 kom za obicne pa 1 za Classified @Vlada011
13 godina
neaktivan

Ma ti forumski benchevi su ono polovicni, onaj ide sa stock i3 benchati GTX 680 u 1600x900, ovaj drugi da polovicne podatke, al' bar je razjasnio default clock "enigmu". Valjda ce uskoro netko kredibilan odraditi kako spada pa da vidimo ko koga i gdje, ocito je da su kartice vec u distribuciji. 

Moj PC  
5 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Moj PC  
2 0 hvala 6
17 godina

uff pa ona je skorom jaka kao 6990 {#}{#}

p.s pogledajte kakve konfe ima ekipa na anadu {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.3.2012 17:07 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
4mal kaže...

uff pa ona je skorom jaka kao 6990 {#}{#}

p.s pogledajte kakve konfe ima ekipa na anadu {#}

Ma je al opet je pad performansi prevelik na 1600P gdje je uistinu potrebna. Koliko sam ja uspio vidit, nekih 13-15% je brža od HD7970 na 1080P, jako malo ili nimalo na 1600P.

17 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...

Ma je al opet je pad performansi prevelik na 1600P gdje je uistinu potrebna. Koliko sam ja uspio vidit, nekih 13-15% je brža od HD7970 na 1080P, jako malo ili nimalo na 1600P.

Koliko sam ja procitao, GTX680 je GK104 chip, dakle nije ciljano da ona preuzme "high end" ponudu, već GK110 chip u obliku kao GTX690 ili sl.

Samim time, razumljivo je da su stavili 2GB videomemorije, da nebi sami sebi radili konkurenciju u top klasi. Pri 2560x1600 rezoluciji normalno da zastaje jer joj "fali" memorije.

Ako je ovo sve istina što citamo, nvidia me oduševila. Da mid range kartica (doduše, koštati ce kao high end) prebije HD7970, to nisam ocekivao. Tko bi rekao da su se uspjeli riješiti dizajna prevelikih chipova i previsoke potrošnje... :)

14 godina
neaktivan

Ja ne kuzim,kad je 480 izlazila bio je stvarno ogorman hype,puno specifikacija i svega,a kad ono cip velicine Zagreba.

A sad su doslovno napravili cudo,cip manji od G92,male potrosnje a stravicnih performansi.

Pa trebalo bi se na sva zvona progovarat {#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Vidjet ćemo. Meni ipak nije neka fora realno karticu koja bi trebala naslijediti gtx560Ti, nazvati gtx680 i

naplaćivati kao high end, ako i sami planireju high end bazirati na jačem čipu. U tome ljudi nisu

preoduševljeni svime. Sam hardver koliko vidim po najavama i previewima nije loš.

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
u potpunosti se slazem da je cijena trebala biti na razini mid klase. Ali samim time sto su mid kartici dali jako ime GTX680 pokazali svoje namjere. Nadam se da dolaskom prave high-end kartice cijene vrate u normalu.
http://g.bf3stats.com/pc/xcpZmxzk/53COP-ceco.png
14 godina
neaktivan

Nvidia je napravila jako dobar posao a da ne govorimo da još ima mjesta za puno bržu karticu kad pogledate potrošnju i veličinu tako da bi pravi high end gk110 trebao brutalno rasturit hd 7970

a još se govori i o 4 gb verziji gtx 680 čipa,za sada gtx 680 je na mom nišanu ali ću pričekat koju jaču verziju a i overclocking potencijal me živo zanima....

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Uf, manja potrosnja i skoro 20% bolje performanse na 1080p, nisam ocekivao takvu zvijer od nvidije, nadajmo se da ce to rezultirat gadnim rezom cijena od strane amd-a.
15 godina
neaktivan

MSI GTX 680

Moj PC  
6 0 hvala 0
14 godina

Sto je ATI?Ipak one tvoje slike nisu bile tocne?

Clock2much

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Gilbert kaže...

Koliko sam ja procitao, GTX680 je GK104 chip, dakle nije ciljano da ona preuzme "high end" ponudu, već GK110 chip u obliku kao GTX690 ili sl.

Samim time, razumljivo je da su stavili 2GB videomemorije, da nebi sami sebi radili konkurenciju u top klasi. Pri 2560x1600 rezoluciji normalno da zastaje jer joj "fali" memorije.

Ako je ovo sve istina što citamo, nvidia me oduševila. Da mid range kartica (doduše, koštati ce kao high end) prebije HD7970, to nisam ocekivao. Tko bi rekao da su se uspjeli riješiti dizajna prevelikih chipova i previsoke potrošnje... :)

Da al stvar je u tome što highend GK110 čipa nema još barem kvartal ili dva, neki kažu i tek kraj godine ili početak 2013. Dakle neko vrijeme je GTX680 highend kartica. Ne zaostaje na toj rezi samo zbog memorije već i zbog ne toliko efikasne arhitekture, primarno ROP jedinica. Bilo je za očekivati da će poraditi na tome ali ipak ništa kaj me malo razočaralo.

BMK kaže...

Ja ne kuzim,kad je 480 izlazila bio je stvarno ogorman hype,puno specifikacija i svega,a kad ono cip velicine Zagreba.

A sad su doslovno napravili cudo,cip manji od G92,male potrosnje a stravicnih performansi.

Pa trebalo bi se na sva zvona progovarat {#}

Pa normalno je to kad se radi o mainstream Kepler chipu. U većini slučajeva mainstream kartica nove generacije nudi nešto bolje perfoirmanse od highenda prošle uz bolji performance per watt (die space). Highend Kepler će po običaju biti monolitnog dizajna - spominje se die size od >500mm2

Ono zbog čega GTX680 izgleda kao "idealna kartica" je zapravo "spori" HD7970. Kartica je brza, efikasna, odlično prihvaćena ali napredak od samo 40% u odnosu na proteklu generaciju nije nešto vrijedno divljenja, posebno ne ako pritom imaju mogućnost podupljavanja broja tranzistora (40x40)/(28x28). Povijest nas uči da u proteklih nekoliko serija gdje se prelazilo na novi proces imamo značajniji rast performansi (HD4870, HD5870 itd). AMD je to mogao napraviti da se držao VLIW arhitektura koja je za igre super ali sucka u computingu. Iz toga je proizašao GCN, čiji je nusprodukt nešto slabija gaming moć no što je mogla biti ali sada je HD7970 kompletna kartica i AMD ne zaostaje na tom području.

Da je AMD kojim slučajem nastavio po starom provjernom VLIW šablonu sada bi sve bilo po starom, GK104 bio bi uobičajeni mainstream a monolitni GK110 highend koji ima nešto bolje performanse od ATIjevog flagship ali po cijenu ogromne potrošnje, čipa i manje zarade po samom chipu. Ova situacija je win za nvidiu. Jer prodavati tako maleni čipić za tolike pare je nešto što se samo poželjeti može.

zoharbizo kaže...

Sto je ATI?Ipak one tvoje slike nisu bile tocne?

Ne, tip je imao stare drivere koji nisu boostali clock :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.3.2012 20:34 (ATiGamer).
14 godina
neaktivan

ima kakvih naznaka za cijene?(u hr)

xfact
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Znaci da je kartica u njega radila na 706MHZ.Izgleda da su i ATI i Nvidia odradili impresivan posao.Kakva je OC mogucnost GTX 680 iznad turbo boost granice?

Clock2much

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Perfomanse GTX-a 680 nisu impresivne koliko je HD 7970 podbacio kao što kaže kolega Mario (btw glupo mi pisati nick{#}  )

To je u biti spin-off Fermi arhitekture (spin-off u smislu naopaki dizajn CUDA jezgri), ostalo je sve više manje evolucija od memorijskog kontrolera do ostalog.

I naravno tu je 28nm proces koji je omogućio tako velik broj tranzistora na toj površini jezgre.

I naravno ovo je spas za nvidiju što se tiče financijske situacije za njih (napokon će prodavati proizvod koji se isplati i na kojem je zarada debela za nvidiju).

Predviđam vrlo vrlo brzi nestanak GTX 570 i 580 kartica nakon što krene normalno proizvodnja GTX 680 i 670 kartica.

Iskreno mi nije jasno zašto su toliko odugovlačili sa 680-tkom kada je čip manje kompleksan nego ATi-jev i nebi trebalo biti problema u proizvodnji kada ni ATi/AMD nema previše.

Na razne nacine bi moglo da se laze i Nvidia isto tako upali PhysX i Radeon se zbuni totalno. - Vlada011

2 0 hvala 0
17 godina

tako je ja osobno sa 4850 na 5850 sam osjetio boost dok sa potonje na sadasnju ne tolki kao sa 4850 serijom 

zato  sljedeca kartica mora bit bolja od sadasnje 50 do 60 % 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Ranko Kukumar kaže...

Perfomanse GTX-a 680 nisu impresivne koliko je HD 7970 podbacio kao što kaže kolega Mario (btw glupo mi pisati nick{#}  )

To je u biti spin-off Fermi arhitekture (spin-off u smislu naopaki dizajn CUDA jezgri), ostalo je sve više manje evolucija od memorijskog kontrolera do ostalog.

I naravno tu je 28nm proces koji je omogućio tako velik broj tranzistora na toj površini jezgre.

I naravno ovo je spas za nvidiju što se tiče financijske situacije za njih (napokon će prodavati proizvod koji se isplati i na kojem je zarada debela za nvidiju).

Predviđam vrlo vrlo brzi nestanak GTX 570 i 580 kartica nakon što krene normalno proizvodnja GTX 680 i 670 kartica.

Iskreno mi nije jasno zašto su toliko odugovlačili sa 680-tkom kada je čip manje kompleksan nego ATi-jev i nebi trebalo biti problema u proizvodnji kada ni ATi/AMD nema previše.

Promjene koje su uradene na HD 7970 su morale biti napravljene.Bas radi toga nismo dozivjeli situaciju HD 5870 vs HD 4870.

Clock2much
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice