Nvidia GTX 600 (Kepler) Info

poruka: 3.446
|
čitano: 604.520
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Nvidia GTX 600 (Kepler) Info
MrXleader kaže...

ti se lijepo igras i sa ovom umjesto te classified uplati meni postarinu nekog starog s775 proca iz e8xx ili c2q serije iz te jeftine srbije xD{#} vi svi rekli amd preskup a na kraju pola foruma ga ima {#} a ja jos uvijek tjeram ovaj bottleneck {#}

Tebi pod hitno treba neki zesci Core2Duo ili Quad 775 socketa.

Clock2much
13 godina
neaktivan

da mi je znat sta je intel mislio kada je spajao 2 pentiuma 4 u ovu grijacu kramu :S,gledam u HWmonitor grafa ne ide preko 40 stupnjeva jer je nema sta zagrijat {#}

Xc
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
M4X kaže...

evo novih slika

ovo je fenomenalno, naježio sam se. {#}

AMD Phenom II x 6 1090T
14 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...
Dad0 kaže...

Evo procurio i slide za GTX 680.

Zar je moguce?1536 CUDA jezgri a TDP 195 watti.

potrošnja fenomenalna, ako je istinita. zanima me cijena 660Ti, pošto za nešto jače od toga nemam para a nemam namjeru dizat kredit za 680. {#}

AMD Phenom II x 6 1090T
14 godina
neaktivan
Vlada011 kaže...

Ja sam rekao da nemam pare za 680 Kepler Classified a za 580 su pare spremne jos pre 2.5 meseca koje se ne daju ninasta drugo.

Ali da dodajem nemam vise i necu ni 50e na tu pricu. Pogotovu sto ce biti 200e preko ove za te pare cu ja sebi lepo maticnu da obezbedim novu.

Pogotovu sto sledece nedelje uzimam neke pare i odmah uplacujem 169e za 2133 Dominator GT sa alternate.de i ostale pare cuvam za carinu.

Za memoriju koja kosta 129e, mozete misliti Srpske HW bede. 

E ako uzmeš pored gtx 680 tu classsified gtx 580 no ofense ali onda si najveći debil na planeti........

14 godina
neaktivan
momci molim vas ispravite me ako grjesim... Ali po vijestima sa Bug it news GTX680 ustvari nije punokrvni nasljednik GTX580, a novu top ponudu iz single gpu ce predstaviti krajem godine pod drugim nazivom?
http://g.bf3stats.com/pc/xcpZmxzk/53COP-ceco.png
15 godina
neaktivan
ceco22 kaže...
momci molim vas ispravite me ako grjesim... Ali po vijestima sa Bug it news GTX680 ustvari nije punokrvni nasljednik GTX580, a novu top ponudu iz single gpu ce predstaviti krajem godine pod drugim nazivom?

da

14 godina
neaktivan

Ne vjerujem da će gk110 doć tek krajem godine više bi reko tamo 6 mjesec najkasnije sedmi,mene samo zanima dali će gtx 680  brz ko gtx 590

jer ako bude onda ga uzimam 100 posto....

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Ma nemojte ni pomišljati na Keplera. Uzmite teško,teško klokovanu EVGA GTX 580 Classified 3 GB, jer postoje grafičke kartice i onda iznad EVGA GTX 580 Classified 3 GB. Stručanjacima iz EVGE treba malo duže vremena od ostalih kompanija gdje rade mali žuti da proberu čipove i iscjede svaki atom snage iz grafičkog čipa i onda nastane EVGA GTX 580 Classified 3 GB. Ali ako već želite uzimat novu generaciju grafičkih kartica onda uzmite nVidiu pošto svi znamo da se AMD/ATI zna zbuniti u igricama a nitko ne voli kad ima microstutering i manjak filtera. Tu čak preporučujem da čekate EVGA-ino rješenja grafičko čipa gk104 jer ostali HW koji dolazi u Hrvatsku i Srbiju(Asus,Msi,Gigabyte,XFX,Sapphire...) jednostavno nije ni do koljena EVGA Classified brandu. Uh, idem stavit pare u štek da si kupim EVGA GTX 680 6 GB Classified Extreeme OC Watercooled Edition pa da ju sparim sa Pentiumom E5200. EVGA UBER ALLES!

Ja sam ozbiljan, rijetko kad se zafrkavam, nikad nisam sarkastičan a kamoli ciničan, pismen sam jako, a zgodan sam za nepovjerovat. Neodobravam konzumaciju alkohola i nemoralno ponašanje.

11 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
gale031 kaže...
Ma nemojte ni pomišljati na Keplera. Uzmite teško,teško klokovanu EVGA GTX 580 Classified 3 GB, jer postoje grafičke kartice i onda iznad EVGA GTX 580 Classified 3 GB. Stručanjacima iz EVGE treba malo duže vremena od ostalih kompanija gdje rade mali žuti da proberu čipove i iscjede svaki atom snage iz grafičkog čipa i onda nastane EVGA GTX 580 Classified 3 GB. Ali ako već želite uzimat novu generaciju grafičkih kartica onda uzmite nVidiu pošto svi znamo da se AMD/ATI zna zbuniti u igricama a nitko ne voli kad ima microstutering i manjak filtera. Tu čak preporučujem da čekate EVGA-ino rješenja grafičko čipa gk104 jer ostali HW koji dolazi u Hrvatsku i Srbiju(Asus,Msi,Gigabyte,XFX,Sapphire...) jednostavno nije ni do koljena EVGA Classified brandu. Uh, idem stavit pare u štek da si kupim EVGA GTX 680 6 GB Classified Extreeme OC Watercooled Edition pa da ju sparim sa Pentiumom E5200. EVGA UBER ALLES!

Über alles in der Welt

16 godina

core clock dosta visok tras

koliki mi je da ga pola moran držat u živideru
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.3.2012 11:10 (dery).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
dery kaže...

core clock dosta visok tras

Zanimljivo nema sta, samo ostaje pitanje koliko ce se moci clockat, 1050 MHz mi djeluje puno za stock cak i za 28nm.

16 godina

Evo zašto stalno govorim da je serija hd7xxx fail i zbog njih se performance ćip prebacija cjenovno u hiend(tome još pridonose ljudi šta ih kupuju)

fudzila:

GK104 je čip za performance segment tržišta. U stvarnom svijetu, Nvidia bi ovaj čip prodavala po cijeni od 299 USD, ali kako je AMD-ova kartica koja košta 549 USD ostvarila rezultate slične onima GK104 - GTX 680, Nvidia se odlučila za cijenu od 549 USD.

Možete samo zamisliti koju maržu Nvidia ima na ovim karticama. S tim u vidu, možemo zaključiti da će Nvidijin naredni kvartal biti jedan od najboljih u nedavnoj povijesti kompanije.

prodaju nam muda za bubrige.

koliki mi je da ga pola moran držat u živideru
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.3.2012 12:52 (dery).
Moj PC  
1 3 hvala 0
15 godina
neaktivan
dery kaže...

evo zašto stalno govorim da je serija hd7xxx fail i zbog njih se performance ćip prebacija cjenovno u hiend(tome još pridonose ljudi šta ih kupuju)

fudzila:

GK104 je čip za performance segment tržišta. U stvarnom svijetu, Nvidia bi ovaj čip prodavala po cijeni od 299 USD, ali kako je AMD-ova kartica koja košta 549 USD ostvarila rezultate slične onima GK104 - GTX 680, Nvidia se odlučila za cijenu od 549 USD.

To su sve gluposti, Nvidija bi ovo da je Amd ono, moš mislit. Cijena 28 nm kartica je visoka zbog jako jako jako loše tranzicije na 28 nm u TSMC-u.

Što sam ja uspio pohvatat na internetu pričase da TSMC ima jako veliku potražnju za 28nm Waferima, a zbog problematične i nezrele proizvodnje

istih nemože isporučiti dovoljan broj, što u konačnici dovodi do malog broja kartica na tržištu i naravno onda visoke cijene. Osim toga i Nvidija i

AMD (koji neće to priznat) nemaju baš sjajan Yield na tim istim Waferima kojih dobivaju u dosta ograničenom broju. Osim toga dokaz da proizvodnja

28 nm Wafera je problematična potvrđuje i zatvaranje TSMC prije nekoliko tjedana. Uglavnom cijene kartica će ostati iste gotovo cijelu ovu godinu.

Tek krajem godine se očekuje da će TSMC postiči prihvatljiv omjer performansi i cijene tako tvrde na stranici 3Dcenter.

Evo tekst sa 3Dcenter-a:

Really encouraging news for this graphics card buyer is of course not, because it means now at nVidia 28nm high entry prices without any concrete prospect of lower prices. Everything depends on the fact of 28nm at TSMC yield - and there were already voices which testified that this would not be really good over the whole year 2012 across. We also no longer accountable to a rapid decrease in the prices of the 28nm-28nm accelerator after the publication of banns of nVidia, but with a very leisurely fall in prices of 28m accelerator down over the summer - but without that in the autumn already a good price / performance ratio would be achieved. Really good 28nm prices we see now is not, it would have the TSMC 28nm graphics chips for production control vollens.

When exactly TSMC 28nm significant progress in yield does is not the end in sight - but the experience with TSMC 40nm manufacturing shows that this can easily take a three-quarter to one full year. Accordingly, the 28nm graphics cards have a really long way to go before they will reach the price / performance ratio of the 40nm graphics cards and in some cases it may therefore be worthwhile really well today instead of an expensive 28nm accelerator rather have a cheap 40nm accelerator is appearing.

How HT4U report using all the latest rumors of a message is transmitted together, nVidia also yield significant problems with the 28nm chip manufacturers TSMC manufacturing have - which should be contained as the demand for AMD by a correspondingly high price point. The latter point has been suspected all along about the 28nm products from AMD, but has been first confirmed downright: The high price point of the 28nm-accelerator resulted primarily from the fact that currently only a limited number of 28nm chips from TSMC is available and a lower price point to the emergence of higher demand automatically would not be covered. That one that currently has a 28nm, high-margin business, it could possibly be just a side effect.

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.3.2012 13:03 (Dad0).
13 godina
neaktivan

Je li potvrdjena cijena od 550$? Ako jest, dobar zajeb. Imali su odlican upper mid range chip za 350-400$, i sad zbog tko-zna-kojih razloga su sa core clockom digli i cijenu da pariraju/nadmase HD 7970. Sve to ako su prijasnji rumori uopce bili istiniti.

Al' ovo me sad totalno zbunjuje sa tog gore linka:

"Another, yet final, specifications were leaked along with a chart of performance comparison between GeForce GTX 680 and Radeon HD 7970. GeForce GTX 680 is up to 40% faster than Radeon HD 7970 in Battlefield 3."   

Ako je toliko, 40% jaca onda je cijena(ali samo u odnosu na cijenu HD 7970) opravdana, ali tko ce znat' sta je tu istina uopce.

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.3.2012 15:09 (sharxtreme).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
sharxtreme kaže...

Je li potvrdjena cijena od 550$? Ako jest, dobar zajeb. Imali su odlican upper mid range chip za 350-400$, i sad zbog tko-zna-kojih razloga su sa core clockom digli i cijenu da pariraju/nadmase HD 7970. Sve to ako su prijasnji rumori uopce bili istiniti.  

dery je i dosta u pravu

nvidia je izjavila da su očekivali više od amd-a,međutim prema svemu viđenom ispada da je mid GK104 gtx 680 kao high end 7970

a nvidia kao "dobar" dečko odlučila: zašto bi spustili cijenu,stavit ćemo kao i amd i bok,isto će se prodavat bila cijena 400 ili 550$

već po stranim forumima najavljuju zamjene gtx 580,čak spominju i potrošnju iako imaju 1000W napajanja

14 godina
neaktivan
sharxtreme kaže...

Al' ovo me sad totalno zbunjuje sa tog gore linka:

"Another, yet final, specifications were leaked along with a chart of performance comparison between GeForce GTX 680 and Radeon HD 7970. GeForce GTX 680 is up to 40% faster than Radeon HD 7970 in Battlefield 3."   

Ako je toliko, 40% jaca onda je cijena(ali samo u odnosu na cijenu HD 7970) opravdana, ali tko ce znat' sta je tu istina uopce.

Jaca je u BF3, ali BF3 je moderni crysis, ide super na Nvidi, a na Ati-u ko govno, naravno rijesit ce se to kroz neko par mjeseci kao sto je bio slucaj i sa Crysom.

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.3.2012 16:30 (Leopard_st).
17 godina
dery kaže...

Evo zašto stalno govorim da je serija hd7xxx fail i zbog njih se performance ćip prebacija cjenovno u hiend(tome još pridonose ljudi šta ih kupuju)

fudzila:

Možete samo zamisliti koju maržu Nvidia ima na ovim karticama. S tim u vidu, možemo zaključiti da će Nvidijin naredni kvartal biti jedan od najboljih u nedavnoj povijesti kompanije.

prodaju nam muda za bubrige.

Točno tako gluposti, jednako kao i ono da je nvidia bila "razočarana" sa performansama ati hd7000 serije pa išla downgradeati svoje čipove.

Ako je tako, zašto opet kasne trećinu godine, i dopuštaju da taj puny amd/ati pobire vrhnje u hi end segmentu sa jeftino proizvedenim čipom.

Koja im je ovo već odgoda keplera? trebali su biti u veljači, pa sada 12. 3. sad opet 23 i to samo izgleda paperlaunch...

Kao ajde, pustit ću te da pobijediš ovih par utakmica jer sam faca, evo čak ću se namjerno oslabiti. Kako da ne.

Dad0 kaže...

To su sve gluposti, Nvidija bi ovo da je Amd ono, moš mislit. Cijena 28 nm kartica je visoka zbog jako jako jako loše tranzicije na 28 nm u TSMC-u.

upravo to!

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.3.2012 16:24 (overhaul).
14 godina

Naravno da su gluposti. Neznam koliko netko treba bi naivan i fanatik Nvidije da vjeruje u takva sranja. Baš bi oni čekali 4. mjeseca i popušli hrpu novaca da su mogli izbacit čip krajem 2011. godine. A ovo da su kao razočarani sa AMD-om pa sad pumpaju cijenu i izbacuju "slabe" grafe ( jel jake taje ) su priče za dječiji vrtić !!!

17 godina

Da jednako su tako namjerno jer je prejaka oslabili GTX480-tku u odnosu na papirne

najave ;) Ako je namjerno oslabljen GK104, zašto se onda sada hvalisaju da pripremaju

DualGPU grafu za kraj godine, umjesto prave GTX680tke tzv. GK110?

No već se priča i o dvoprocesorskoj kartici koja bi svjetlo dana trebala ugledati u drugom kvartalu ove godine.
Kartica će biti zasnovana na dva grafička procesora GK104,
a trebala bi poslužiti kao privremeni Nvidijin vrh ponude do kraja ove godine.

Naravno da je privremen, ništa nije vječno:)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Leopard_st kaže...

Jaca je u BF3, ali BF3 je moderni crysis, ide super na Nvidi, a na Ati-u ko govno, naravno rijesit ce se to kroz neko par mjeseci kao sto je bio slucaj i sa Crysom.

Prije bi se reklo obratno, jedino kaj sam vidio dosad da se ljudi žale na performanse su na nvidia karticama.

Onaj slide di je 40% brža iz pouzdanih izvora doznajem da je fejk. 40% je moguće samo ako nvidia vrti FXAA, a AMD MSAA.

overhaul kaže...

Točno tako gluposti, jednako kao i ono da je nvidia bila "razočarana" sa performansama ati hd7000 serije pa išla downgradeati svoje čipove.

Ako je tako, zašto opet kasne trećinu godine, i dopuštaju da taj puny amd/ati pobire vrhnje u hi end segmentu sa jeftino proizvedenim čipom.

Koja im je ovo već odgoda keplera? trebali su biti u veljači, pa sada 12. 3. sad opet 23 i to samo izgleda paperlaunch...

Kao ajde, pustit ću te da pobijediš ovih par utakmica jer sam faca, evo čak ću se namjerno oslabiti. Kako da ne.

Nisu odgađali ni jednom, davno su rekli da Kepler dolazi u Q2, druga stvar što svako malo neki tip dolazi s "inside informacijama" i datumima koje nit su potvrđeni od nvidie nit je NV komentirala.

14 godina

Bas to.Nviidia nemoze nikako na zelenu granu sa MSAA,tu ATI rula.

Clock2much

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Kod Ananda osvanuo review laptopa sa entry-level mobilnim Keplerom.

Performanse su vrlo dobre čak i sa DDR3 i 128-bitnim busom.

Early adopter
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Kad AMD izbaci Trinity, Kepler će poželjet da nikad nije ni izbačen na tržište {#}.

14 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...
Leopard_st kaže...

Prije bi se reklo obratno, jedino kaj sam vidio dosad da se ljudi žale na performanse su na nvidia karticama.

Onaj slide di je 40% brža iz pouzdanih izvora doznajem da je fejk. 40% je moguće samo ako nvidia vrti FXAA, a AMD MSAA.

Moze biti, licno nisam probao BF3. Ovo sam samo komentirao na osnovu brojkih od poznatih recezenata.

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.3.2012 18:54 (Leopard_st).
14 godina

Leoparde pusti recenzije.Imas HD 7950 pa odvrti sam i usporedi.

Clock2much

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

Leoparde pusti recenzije.Imas HD 7950 pa odvrti sam i usporedi.

Yup, ali nemam BF3.

14 godina

Za takve stvari se snadi nakratko.{#}

Clock2much

0 0 hvala 0
14 godina

Hoćeš da ti ja kažem gdje ima BF3 !! {#}

14 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Kad AMD izbaci Trinity, Kepler će poželjet da nikad nije ni izbačen na tržište {#}.

svi ćete vi pozeljenjet, prije ili kasnije, nvidia izbacuje najbolje proizvode, šteta što nisu i najeftiniji. jedino me to muči kod njih, mogli bi malo cijene snizit i s time potuć konkurenciju do kraja.

AMD Phenom II x 6 1090T
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice