šta onda ovi u bugu(kad je bila tema hardwer za bf3),njima je fluidnija i igrivija bila hd6970 u odnosu na gtx 580 u mp bf3,valjda sve zbog drivera
Moguće, ponekad FPS zna varati. A ko što sam reko, bilo je tih manjih sranja na nvidiama
šta onda ovi u bugu(kad je bila tema hardwer za bf3),njima je fluidnija i igrivija bila hd6970 u odnosu na gtx 580 u mp bf3,valjda sve zbog drivera
Moguće, ponekad FPS zna varati. A ko što sam reko, bilo je tih manjih sranja na nvidiama
Ovo što se događa sa Nvidiom je identično praktički onome što smo svjedočili sa AMD-om 2011. oko bagera. Prvo odugovlačenje ( dok AMD bere pare za to vrijeme , za procesore je to bilo dok Intel bere pare ), zatim problemi sa proizvodnjom i onda na posljetku kad izađe, razočaranje što će bit malo ili nimalo brže od HD 7000 serije ( a kladim se da će i bit rastrošnije ).
Ne, ako je vjerovati Mark Reinu(predsjedniku EPICa) koji je jucer na predstavljanju UE4/Samaritana izjavio da taj isti Samaritan koji je isao na 3way SLI GTX 580 sad ide na 1 Kepler kartici i napajanju od 200W. Cak i ako uzmemo u obzir optimizaciju enginea, opet se vise radi o snazi kartice.
To ne dokazuje apsolutno ništa,mada sam sretan šta je samartian demo na gdc radio na jednoj kepler kartici sad samo da prikažu nešto nebi bilo loše,btw epic predstavlja unreal engine 4 iza zatvorenih vrata možda šta i
procuri...
Ja sam cekao Kepler najvise radi konkurencije i pada cijena da ubodem neku best buy grafu, a da je dobar upgrade sa moje 6870 grafe.
Kako se situacija odvija nista od toga, izgleda da jos uvijek nista od pada "visokih cijena" 7xxx serije.
Kepler ce isto biti skup, nezz sta da radim sad.
Ovo je loose - loose situacija.
@floks i M4X
Nekako sam skloniji vjerovati Mark Rainu koji ima Keplera u rukama i predstavlja UE4/samaritan na njemu kad kaze da ide na 200W, nego stranicama koje ga nisu ni vidjele.
Na GDC je iza zatvorenih vrata, ali nesto konkretnije ce procuriti ziher.
Kako se situacija odvija nista od toga, izgleda da jos uvijek nista od pada "visokih cijena" 7xxx serije.
di je žurba,imaš dobar gpu,doći će i gtx660ti,tako da će bit izbora,hd7870 ili to
bf3 ide bolje od nvidie na nekim amd gpu
Dobro to je 2560x1600 reza koja već standardno više odgovara ATIcama, a i GTX560 Ti prije poklekne na njoj od GTX570 ili 580.
@Joe Cooker uzmes jos jednu 6870 OC imas 7970. a ustedio si skoro 3000.
GTX 670 Ti je uslikana, izgleda da najavljeni GTX 680 je opet postao GTX 670Ti:
http://videocardz.com/30905/nvidia-geforce-gtx-670-ti-pictured
Možda su to dvije grafe, svaka x80 mora imati svog malog x70 bracu.
Nije mi maticna dobra za to, drugi utor mi je x4.
Jos bi mi bilo najbolje uzeti novu maticnu i jos jednu 6870 btw sorry za
Nije mi maticna dobra za to, drugi utor mi je x4.
Jos bi mi bilo najbolje uzeti novu maticnu i jos jednu 6870 btw sorry za
Ja bih sacekao da vidim kompletan (uslovno receno) rasplet situacije na kraju, tek kad izbace high end Keplera. Tu ce se moci ubosti fina 570/580 od nekih koji pohrle za Keplerom, pa ce davati ove dvije navedene po dobrim cijenama. Tu ce padati fine kalkulacije, ako vec zelis upgrade nekakav.
kepler vrti ovo što je prije zahtijevalo tri gtx580 tras
I kako mi mozemo biti sigurni da ovo jedan Kepler vrti, ili da uopce ovo Kepler vrti?
nvidia ni sama nezna šta bi napravila sa keplerom,gtx 500 serija neće u EOL(šta je i logično) dok amd 6000 ide(isto logično)
bili su najprije taktovi od 850(not hot clocs) pa sada samo 700,onda ta nagađanja oko samog broja i da li je mid range ili high...
I kako mi mozemo biti sigurni da ovo jedan Kepler vrti, ili da uopce ovo Kepler vrti?
"NVIDIA also used its Fast Approximate Anti-Aliasing (FXAA) which is to improve current MSAA. Long story short, the use of FXAA allowed NVIDIA to run this demo with a card with lesser memory on board."
kak da ne
A i to šta kažeš,mogu oni reć bilo šta ali dok ja to ne vidim.........
Kad sam developer Samaritana kaze, dakle Mark Rein predsjednik EPIC Gamesa, koji je na GDCu to pokazao i ostatku developera, zasto ne vjerovati? Nije to netko iz nvidije rekao, nit su nagadjanja.
Kad sam developer Samaritana kaze, dakle Mark Rein predsjednik EPIC Gamesa, koji je na GDCu to pokazao i ostatku developera, zasto ne vjerovati? Nije to netko iz nvidije rekao, nit su nagadjanja.
Ja ne mogu da vjerujem nikome vise, i AMD i Nvidia su spremni na sve.
Jedan od komentara na demo:
2-3 Times Faster than Fermi?
^ Most Definitely not true, at least not for the GK104 launching this month.
The demo this time was run using FXAA 3, not using Deferred MSAA as was the case for Tri-SLI 580s. FXAA 3 implementation is significantly less demanding than MSAA in deferred game engines (see Starcraft 2, Battlefield 3, for example).
Also, we have no information about the actual framerates or the resolutions Re: Tri-SLI 580s vs. 1 Kepler card to be able to conclude with confidence that Kepler is 2-3x faster.
For example, if the Demo was tested at 2560x1600 with 4x MSAA, GTX580 might have been memory swapping often due to only 1.5GB of VRAM. Secondly, there is at least a 30% hit in performance when using MSAA over FXAA 3. Thirdly, GTX580 Tri-SLI do not have 100% scaling. Therefore, 3x GTX580 does NOT equal 3x the performance from a single GTX580. Fourthly, EPIC and NV had at least 1 full year to optimize the demo, as well as to optimize the drivers to make it run more smoothly. We can't underestimate the power of optimizing drivers and application (see Consoles!).
I quote:
"The developers at Epic have optimized the code for its engine apparently so far that it now runs much more efficiently, although they have used in the new version, just a simple full-screen anti-aliasing (FSAA)."
http://www.golem.de/news/...fikkarten-1203-90353.html
There are too many variables at this point.
All will be revealed March 12th!
"It is expected to launch by the end of March and will probably cost upwards of $500."
Kako je ono bilo, ispod $300 za Keplera u rangu HD7970?? Rollin' on the floor...
384Bit sabirnica bi dobro dosla, ubijala bi sa bandwithom s ovim taktom memorije.
Pa nikad Nvidija nije bila jeftinija od ATI/AMD-a isto ko Intel od AMD-a pa neće ni sad .
Puno se tu pisalo o nenormalno jeftinim nadolazećim Keplerima koji ubijaju snagom..bla..bla, no, realnost je posve drugačija i to je mogla znati svaka punoljetna osoba s bar početnim troznamenkastim IQ brojem.
Jedini način da danas proizvedeš 30% jeftiniji proizvod od konkurencije iste razine tehnološkog napretka jest taj da proizvedeš lošiju, slabiju grafičku karticu.
Drugog načina nema i tako svjetska proizvodnja i trgovina funkcioniraju.
Pazite kada ce Kepler da ga nafuraju mali sirok i pljosnat.
možda izbace gtx670 i 680 zajedno tras
valjda opet imaju problema sa zagrijavanjem kad je tako velik blok
i AMD 7950 1.5GB ne postoji
Ah,sto volim te benchmarke sa nepostojecim karticama.Sad su poceli ubacivati i AMD-ove imaginarne kartice.
možda izbace gtx670 i 680 zajedno tras
valjda opet imaju problema sa zagrijavanjem kad je tako velik blok
i AMD 7950 1.5GB ne postoji
Ah,sto volim te benchmarke sa nepostojecim karticama.Sad su poceli ubacivati i AMD-ove imaginarne kartice.
Fake benchmark