NVIDIA Blackwell 50xx izdvojena tema

poruka: 4.751
|
čitano: 863.983
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: NVIDIA Blackwell 50xx
Boris grozni kaže...
Brega55 kaže...

Najbitnije je biti siguran da je konektor dobro sjeo i da je čvrsti spoj, a ostalo je lutrija  Očigledno je da postoji problem, naročito kod onih GPU-a koji imaju veliki TDP, jednostavno preveliko opterećenje na toliki broj pinova.

RTX 5070 Ti je stvarno zvijer od kartice kada pričamo o 1440p,a čak i na 4K daje super rezultate kada se uzme u obzir omjer uloženo/dobiveno. S obzirom na današnje tehnologije, DLSS, MFG itd. trajati će dulje vrijeme.

Nedavno mi je uletila dobra kombinacija pa sam zamjenio RTX 5070 12GB sa RTX 5070 Ti 16GB i moram priznati da se i tu osjeti dobra razlika.

5070 TI model je skoro 30% jaca kartica, tako da osjeti se boost i to poprilicno. Ja sam presao s 4070ti, 4k naravno

Osjeti se boost itekako, po meni je lose brendirana ta kartica, realno su je trebali postaviti kao RTX5080, a 5080 kao Ti, jer se radi o istom "srezanom" GPU (GB203), dok RTX 5070 nema nikakve veze s ovom Ti verzijom. No to je samo moje osobno mišljenje, jer mi se cini da bi se lakse shvatio razred performansi..

BяєGa
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.12.2025 17:59 (Brega55).
4 godine
Brega55 kaže...
Boris grozni kaže...
Brega55 kaže...

Najbitnije je biti siguran da je konektor dobro sjeo i da je čvrsti spoj, a ostalo je lutrija  Očigledno je da postoji problem, naročito kod onih GPU-a koji imaju veliki TDP, jednostavno preveliko opterećenje na toliki broj pinova.

RTX 5070 Ti je stvarno zvijer od kartice kada pričamo o 1440p,a čak i na 4K daje super rezultate kada se uzme u obzir omjer uloženo/dobiveno. S obzirom na današnje tehnologije, DLSS, MFG itd. trajati će dulje vrijeme.

Nedavno mi je uletila dobra kombinacija pa sam zamjenio RTX 5070 12GB sa RTX 5070 Ti 16GB i moram priznati da se i tu osjeti dobra razlika.

5070 TI model je skoro 30% jaca kartica, tako da osjeti se boost i to poprilicno. Ja sam presao s 4070ti, 4k naravno

Osjeti se boost itekako, po meni je lose brendirana ta kartica, realno su je trebali postaviti kao RTX5080, a 5080 kao Ti, jer se radi o istom "srezanom" GPU (GB203), dok RTX 5070 nema nikakve veze s ovom Ti verzijom. No to je samo moje osobno mišljenje, jer mi se cini da bi se lakse shvatio razred performansi..

Lose brendirana radi Rtx 4080/super, cudi me samo da nvidija nije izbacila jos par novih modela jer postoje poprilicne rupe izmedu odredenih modela, vjerovatno jer su rusili sve rekorde prodaje pa nije bilo potrebe a konkurencije nigdje na vidiku

16 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Serija kojoj su gledajuči perf samo prekucali ime ali treba nasapunat i obrijat raju.Sve imamo u rtx 4000. Jedino rtx5090 je novo.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
dery kaže...

Serija kojoj su gledajuči perf samo prekucali ime ali treba nasapunat i obrijat raju.Sve imamo u rtx 4000. Jedino rtx5090 je novo.

Ispas ce da je rtx 4080 nova 1080ti 

11 godina
dery kaže...

Imali smo 4080 i 4090 po 1200 i 1800€ 

16 godina
Meni nije problem dati lovu za karticu ali da imam sta na njoj kvalitetno odigrati!
Kad je bio hype na Crysis 1-2-3.. dao bi bubgreg za sto jacu grafu sada toga nema vise
Intel 80286
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina

Ma sve je sjelo kako triba,gleda san više puta tako da je bar sa te strane sve sigurno,za sada je sve ok,kažem opet nadam se da će tako i ostati

8 godina
crosshair kaže...

Ma sve je sjelo kako triba,gleda san više puta tako da je bar sa te strane sve sigurno,za sada je sve ok,kažem opet nadam se da će tako i ostati

Hvala bogu da sam čitao o slučajevima kada nije dobro sjelo jer prvi put kad sam ušteka mi se učinilo da to nije to, onda pritisnem i to junački jače i tek onda čujem klik. 

Ali zadnja dva dana sam upalio sve igre i divio se kako više ne moram rezat kvalitetu skoro nigdje, osim alan wake 2 koji je jeb...o zahtjevna igra - tamo sa 3060ti sam na fhd sa dlss na performance i bez RT imao jedva 50fps, a sada na 4k sa dlss na balanced, fg na 3x, RT na medium se vrtim oko 100, tako da zadovoljan preko glave!

11 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Trenutno igram Expedition 33 sa mfg 3x da imam lock na 4k i igra radi ko podmazana

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 mjeseci
ZGamer kaže...

Trenutno igram Expedition 33 sa mfg 3x da imam lock na 4k i igra radi ko podmazana

OT: kakva je igra, imam je skinutu ali nisam probao jos...

11 godina

Igra mi je jedna od boljih ove godine,inače ne preferiram takav stil borbe ali cijelokupni dojam odličan.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice