NVIDIA Ampere 30xx izdvojena tema

poruka: 11.274
|
čitano: 2.162.525
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
2 godine
protjeran
NVIDIA Ampere 30xx

Ma on je spustio na 60% pa misli da je napravio posao sa tim hybrid coolerom... Mogao je fino staviti eiswolf 2 pa i kloknuti ko covjek 

0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
NVIDIA Ampere 30xx
Jel moguće da je na fan ove mislio za tih 60 posto, da rade na toliko.
Bero
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Re: NVIDIA Ampere 30xx
Vjerovatno, inače bi ovo bilo suludo...
Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Bero_ng95 kaže...
Jel moguće da je na fan ove mislio za tih 60 posto, da rade na toliko.

Tesko, napisao je da stavi "power" na 60%...

11 godina
protjeran
NVIDIA Ampere 30xx
Znači malo sam pratio temperature i ovaj model evge jest lošiji ali ne toliko, naravno u par naslova sigurno da priđe 80 stupnjeva. On bit će da je stavio limit 1500 rpma za karticu u startu pa da se toliko grijala ali opet je puno
Bero
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Nisam jedini koji je uradio istu stvar na istoj grafi, maltene u isto vrijeme i na istoj igri.

Puno jednostavnije i stabilnije nego undervoltanje.

Ovo samo pokazuje koliko je zapravo power management lose dizajniran na doticnoj grafi.

Nadoh i sluzbenu potvrdu za Nevjerne Tome..

Eire
Moj PC  
0 0 hvala 0
2 godine
protjeran
NVIDIA Ampere 30xx

Pises svjetske gluposti ukratko. To kaj si ogranicio power limit je samo brži nacin za undervoltanje od nedto kompleksnijeg nastimavanja napona putem krivulje.

Na kraju krajeva neznam kaj si dokazao sa ovim linkovima, eto odvrti fino superposition, time spy, fire strike pa da vidimo sa 60% i 100% power limita kakvi su rezultati 

0 0 hvala 0
15 godina
Avalanche kaže...

Ma on je spustio na 60% pa misli da je napravio posao sa tim hybrid coolerom... Mogao je fino staviti eiswolf 2 pa i kloknuti ko covjek 

Kad je grafa izisla to nije postojalo ni u jajima osim hybrid kita za nekih 150$ samo iz USA .

Eire
2 godine
protjeran
NVIDIA Ampere 30xx

Sa time si samo pogorsao situaciju oko memorije koja je i jedini problem zagrijavanja te graficke i generalno 3090ki a ne GPU die.

1 0 hvala 0
15 godina
ansha kaže...

Kupis hibrid kit i onda power stavis na 60%? Koja logika? 

Padove performansi nemas jedino ako igras neke nezahtjevne igre ili imas vsync ukljucen sa 60hz monitorom.

Pad performansi ako sve ostavis stock osim power na 60% je drastican... Cak i ako debelo undervoltas, pad je vise nego primjetan....

Edit - ako ne vjerujes, odvrti 3dmark pa ces vidjet da si debelo sporiji od 3080-ki....

Na pad perf mislim na to da i dalje vrtim sve na max 4k quality DSLL na HDR 4K 120 Hz hdr monitoru sa pristojnim FPS-om.

Kupim hybrid kit i spustim power limit na 60% jer cijenim tisinu i hladnocu te ,produzim vijek grafi.

Ti ocito kupujes grafu radi 3Dmarka , meni sluzi za igranje .

Eire
15 godina
Avalanche kaže...

Sa time si samo pogorsao situaciju oko memorije koja je i jedini problem zagrijavanja te graficke i generalno 3090ki a ne GPU die.

Odakle ti to da sam ista pogorsao, pojasni ili samo lupas da nije u tebi?!

Eire
15 godina
Avalanche kaže...

Pises svjetske gluposti ukratko. To kaj si ogranicio power limit je samo brži nacin za undervoltanje od nedto kompleksnijeg nastimavanja napona putem krivulje.

Na kraju krajeva neznam kaj si dokazao sa ovim linkovima, eto odvrti fino superposition, time spy, fire strike pa da vidimo sa 60% i 100% power limita kakvi su rezultati 

Kolega ti si kralj. Nikako da naucis , lakse je popit ban nego se malo educirati

Eire
2 godine
protjeran
NVIDIA Ampere 30xx

Puno toga ti ne razumijes a pises.

Pod broj 1. temperature si mogao imati nize i sa zracnim hlađenjem kako je došla graficka da si spustio power limit na 60% nije ti trebao hybrid kit.

Pod broj 2., Ti hybrid kitevi su dobri na grafama koje nemaju GDDR6X koji se užasno grije a narocito na rtx 3090 gdje je sa obje strane naslagan. I onda stavis to govance na graficku sa zatvorenim plasticnim kucistem i jednim malim venticem koje ima kontakt samo sa GPU die a memorija se kuha vise nego sa zracnim hlađenjem koje se hladi preko velikog heatsinka i po kojem pušu 3 ventilatora i iznose tu toplinu van GPU shrouda, a ti sa hybridom drzis svu tu toplinu zarobljenu vecim dijelom plus kaj nemas uopce kontakt na memoriju da ga hladis sa tim hybrid hlađenjem.

Umjesto da pjevas pjesme, odvrti nam testove kako smo trazili i zalijepi linkove kada zavrsis sa 60% i 100% power limita, a mozes nam fino i zalijepiti screen shot monitoringa da vidimo vram temp tokom svega. 

Najbolje ces vidjeti kakvo je smece taj hybrid za memoriju ako upalis majner pa vidis da temp ode iznad 110c

Evo malo pa citaj o hybridu klik

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.8.2022 21:48 (Avalanche).

1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
DukeOs kaže...
ansha kaže...

Kupis hibrid kit i onda power stavis na 60%? Koja logika? 

Padove performansi nemas jedino ako igras neke nezahtjevne igre ili imas vsync ukljucen sa 60hz monitorom.

Pad performansi ako sve ostavis stock osim power na 60% je drastican... Cak i ako debelo undervoltas, pad je vise nego primjetan....

Edit - ako ne vjerujes, odvrti 3dmark pa ces vidjet da si debelo sporiji od 3080-ki....

Na pad perf mislim na to da i dalje vrtim sve na max 4k quality DSLL na HDR 4K 120 Hz hdr monitoru sa pristojnim FPS-om.

Kupim hybrid kit i spustim power limit na 60% jer cijenim tisinu i hladnocu te ,produzim vijek grafi.

Ti ocito kupujes grafu radi 3Dmarka , meni sluzi za igranje .

Kupis 3090 i onda ju spustis ispod razine performansi puno jeftinije 3080-ke. Cista pobjeda. Legendo.

16 godina
DukeOs kaže...
Avalanche kaže...

Kolega ti si kralj. Nikako da naucis , lakse je popit ban nego se malo educirati

Pa lako dokažeš što si pisao, izvrtiš tih par testova i postaš rezultate.

15 godina
Avalanche kaže...

Puno toga ti ne razumijes a pises.

Pod broj 1. temperature si mogao imati nize i sa zracnim hlađenjem kako je došla graficka da si spustio power limit na 60% nije ti trebao hybrid kit.

Pod broj 2., Ti hybrid kitevi su dobri na grafama koje nemaju GDDR6X koji se užasno grije a narocito na rtx 3090 gdje je sa obje strane naslagan. I onda stavis to govance na graficku sa zatvorenim plasticnim kucistem i jednim malim venticem koje ima kontakt samo sa GPU die a memorija se kuha vise nego sa zracnim hlađenjem koje se hladi preko velikog heatsinka i po kojem pušu 3 ventilatora i iznose tu toplinu van GPU shrouda, a ti sa hybridom drzis svu tu toplinu zarobljenu vecim dijelom plus kaj nemas uopce kontakt na memoriju da ga hladis sa tim hybrid hlađenjem.

Umjesto da pjevas pjesme, odvrti nam testove kako smo trazili i zalijepi linkove kada zavrsis sa 60% i 100% power limita, a mozes nam fino i zalijepiti screen shot monitoringa da vidimo vram temp tokom svega. 

Najbolje ces vidjeti kakvo je smece taj hybrid za memoriju ako upalis majner pa vidis da temp ode iznad 110c

Evo malo pa citaj o hybridu klik

1. U pocetku nisam spustao power limit na 60% , te ionako sam htjeo vodeno za tu grafu.

2. Ne majnam , nemam problema sa zagrijavanjem Vrama, a i taj problem se lagano rijesi sa bakrenim heatsinkom.

3.Ne vrtim nikakve testove(osim na pocetku kad sam kupio grafu) , sada mi je dovoljno  da vrtim sve igre na max i vidim razliku. 

Uostalo moj prvobitni post je bio odgovor na pitanje kolege forumasa. 

Ali ovdje ocito vlada hrpa dusebriznika sa ponekim padobrancem.

Eire
7 godina
DukeOs kaže...
 lakse je popit ban nego se malo educirati

Ne znam baš tko tu koga treba i želi educirat. Spuštanje power limita i undervolt NIJE isto. Undervoltom ideš do granica fizike, donja granica napona pri kojem će tvoj čip radit prema specifikaciji ili bolje nego je deklarirao proizvođač. Dalje, tu imaš detaljan video kompletnog raskapanja kartice i moda memorijskih čipova. 

https://www.youtube.com/watch?v=qgVQJk6ziaI 

Koje su tebi temperature memorije sa ovim hibridom kojeg imaš? Ako su dobre, ako je to izvedeno dobro, zašto za ime boga spuštat power limit? Možeš radit što god hoćeš sa svojom karticom, al dobio sam dojam "cocky" stava, da ne prostačim na naškom. Niti znam čemu tjeranje maka na konac niti zašto. Naravno da će se ljudi ljepit na post. 

AMD,........is that baba Su trying to sell us dog sh*t or what?
2 godine
protjeran

1. Tako je, sa zracnim nisi spustao power limit nego tek sa hybridom, zato si ga bezveze i kupovao i to iz US sa svim popratnim trošarinama 

2. Kako znas da nemas problem sa zagrijavanjem vrama ako ne vrtis testove i monitoring programa koji to ocitavaju?

3. Tvrdis stvari da si zadrzao performanse kao sa stock power limitom a neznas ili se bojis pokrenut testove koji su trazeni i dat link na rezultate... 

Niti znas sta kupujes niti kako nesto funkcionira ali bitno da si ti sretan i uzivas, ako je tebi dobro taman posla da se mi opterecujemo.

11 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Ekipa zanima me koje tj čije kartice valja izbjegavati? Ako, naručio bih iz Njemačke. PNY, Zotac, KFA imaju najeftinije modele al ne nešto puno od opet najeftinije Gigabyte za 599€. Pričam za 3070. Treba li izbjegavati LHR kartice ili mi je svejedno pošto me ne zanima majnanje. 

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.

0 0 hvala 0
17 godina
Ja imam KFA2 3070 običnu s tri ventilatora i meni je odlična. Tiha, hladna i brza.
''Glupan koji inzistira na svojoj gluposti postati ce mudar'' - William Blake
Moj PC  
1 0 hvala 0
3 godine
neaktivan

dobar video sa puno modela 3070 samo sto je izasao krajem 2020te tako da vjerovatno ima grafa sto su izasle kasnije i nisu na listi.po njegovim testovima i testovima drugih ljudi ispadne da msi ventus treba izbjegavat a ostalo je na tebi ovisi koliko si spreman dati novaca.Gigabyte GAMING OC je dosta dobro rangiran na toj njegovoj listi sto se tice sveukupne neke ocjene power limit/cooler/temp itd. a ima ga na mindfactory sa 618 eura tako da to mozda dobar izbor.a sto se tice LHR koliko sam vidio i citao o tome kad je nvidija to uvela nema nikakve razlike za igranje jedino utjece na etherium mining al opet nisam imao nisam isprobao pa neznam

10 godina
gocc01 kaže...

Ekipa zanima me koje tj čije kartice valja izbjegavati? Ako, naručio bih iz Njemačke. PNY, Zotac, KFA imaju najeftinije modele al ne nešto puno od opet najeftinije Gigabyte za 599€. Pričam za 3070. Treba li izbjegavati LHR kartice ili mi je svejedno pošto me ne zanima majnanje. 

Gledaj samo 3vent modele... a kad bih morao birati koji brend izbjegavati upro bih prstom u gigu. LHR više nije čimbenik (davno neutralizirano).

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.9.2022 13:12 (miki_the_pirat).
11 godina
protjeran
NVIDIA Ampere 30xx

Što se 3070 tiče skoro svi hladnjaci su dobri nemoš pogriješit puno. Mene je impresionirao gainward phoenix model  tih i hladan.

Bero
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
miki_the_pirat kaže...
gocc01 kaže...

Gledaj samo 3vent modele... a kad bih morao birati koji brend izbjegavati upro bih prstom u gigu. LHR više nije čimbenik (davno neutralizirano).

Najbolji cooler na 3070-kama je slucajno bas 2 vent. 

10 godina

To nisam znao... daj me prosvijetli koji je to model?

15 godina
protjeran
miki_the_pirat kaže...

To nisam znao... daj me prosvijetli koji je to model?

Asus Noctua model...

10 godina

e jbg... to je frankenstein... ne bih to brojao. To se ne može porediti niti s jednim drugim 2vent modelom.

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.9.2022 10:41 (miki_the_pirat).
15 godina
protjeran
miki_the_pirat kaže...

e jbg... to je frankenstein... ne bih to brojao. To se ne može porediti niti s jednim drugim 2vent modelom.

A jebiga, ljudi to ne znaju i vide samo 2 venta....

14 godina
suspendiran
ansha kaže...
miki_the_pirat kaže...

Kakva 2 venta, ta noctua 3070 u 3d marku ima temperaturu konstant 62.5-62.9C, a moja aorus master giga 3070 u tri de čmarku sa 3 venta ima temperaturu od 52-60, vecina vremena 57-58. Nije to mala razlika za 3 versus 2 venta, tak da uvijek grafa sa što više ventova, hladnija i tiša, mada je ta grafa sa noctuom stvarno tiha. U pravu je pizza majstor miki.

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.9.2022 11:31 (Cryogenic).
15 godina
protjeran
Cryogenic kaže...
ansha kaže...
miki_the_pirat kaže...

Kakva 2 venta, ta noctua 3070 u 3d marku ima temperaturu konstant 62.5-62.9C, a moja aorus master giga 3070 u tri de čmarku sa 3 venta ima temperaturu od 52-60, vecina vremena 57-58. Nije to mala razlika za 3 versus 2 venta, tak da uvijek grafa sa što više ventova, hladnija i tiša, mada je ta grafa sa noctuom stvarno tiha. U pravu je pizza majstor miki.

Ne pricaj gluposti, jedina smislena usporedba coolera je noise-normalized, a onda ta Noctua pojede tvoju...

2 Noctua NF-A12x25 su puno mocniji od bilo koja 3 venta sa grafickih kartica koji su teski drek u usporedbi s ovima. Da ne pricamo o tome da je i sami cooler 4-slot. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.9.2022 14:55 (ansha).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice