NVIDIA Ampere 30xx izdvojena tema

poruka: 11.274
|
čitano: 2.166.973
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: NVIDIA Ampere 30xx
Rhodin kaže...
toxic kaže...
Rhodin kaže...

Pa pitaš jel ima smisla kupovati 3080 kraj 2080 i dlss.

Jednakog ili nikakvog ili manjeg ili većeg, ovisi o osobi i onime što očekuje.

Također ovaj trenutak možda ne, al za godinu dvije sa dostupnosti jačih grafa će i proizvođači dić kvalitetu grafike, jer mogu, pa ćeš na 2000 smanjivat detalje, a 3000 će biti taman.

Pa su tu igre gdje dlss nije podržan, a opet nema svako iste želje, pa će nekome biti svejedno, nekome če baš 3080 trebat, a nekome će 3090 trebat za to.

To su sve želje, željice i osobne stvari 

Kao odgovor da li ima smisla... ovisi o tebi ili onome ko pita.

To sta pitam ne znaci  da to koristim ili ne koristim.

Puno Vas tu na forumu se svasta pita a nema nista od navedenog pa nikom nista...

Ajmo ovako, svojim komentarom nisam mislio ništa posebno, osim da tu nigdje nema isplativosti, čisto da je to stvar osobnog mišljenja, želja i željica.

Nije mi jasno što točno misliš pod "puno vas se svašta pita, a nema ništa od navedenog"  ? 

Pa eto ja sam postavio jedno pitanje ili jedno razmisljanje odmah si se nasao se sjetiti zasto sam ja prosao na Intela iz Ryzena radi 60 fpsa, odakle to?

Jel ja pitam ekipu zasto ima XY stvar a komentira to ? ili zasto komentira kada to nema ?

Mogao si jednostavno staviti komentar bez Intel\AMD pitanja zar ne ? Sto si htio postici uopce sa time? I sto je zalosno to je bila jedina tvoja recenica na cijeli moj tekst...

Bnet: mNik987#2148
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.10.2020 18:16 (toxic).
14 godina
neaktivan
NVIDIA Ampere 30xx

Uspio sam se dočepati EVGA RTX 3080 XC3 Ultra na alternate.de, samo trebam potvrditi narudžbu i šalju. Nema baš nekih recenzija za tu karticu, isplati li se keširati 7 soma?

2 0 hvala 0
12 godina
alscaul kaže...

Uspio sam se dočepati EVGA RTX 3080 XC3 Ultra na alternate.de, samo trebam potvrditi narudžbu i šalju. Nema baš nekih recenzija za tu karticu, isplati li se keširati 7 soma?

Ja sam ocito narucio sa najgoreg shopa u Njemackoj 😠

16 godina
NVIDIA Ampere 30xx

u americi grafička kosta 699 dolara a rulja u EU je spremna iskeširati 1000 eura... pitam se tko je tu lud uopce i zasto dajete tolike pare za graficku

pa jer nije bolje pričekati 12 mjesec kad se cijene unormale. . biti ce oko 5500kn

be Cool
Moj PC  
5 0 hvala 0
10 godina
MEGATAMA kaže...
alscaul kaže...

Ja sam ocito narucio sa najgoreg shopa u Njemackoj 😠

ja sam imao sa computeruniverseom dva iskustva, oba i više nego odlična, moguće da je jednostavno problem dostupnost, za što je netko drugi kriv a ne CU

14 godina
neaktivan
Horned Reaer kaže...

u americi grafička kosta 699 dolara a rulja u EU je spremna iskeširati 1000 eura... pitam se tko je tu lud uopce i zasto dajete tolike pare za graficku

pa jer nije bolje pričekati 12 mjesec kad se cijene unormale. . biti ce oko 5500kn

Ma na 12 mjeseci niti ne primjetim 2 soma... a ko će čekati cijelu godinu

16 godina
alscaul kaže...
Horned Reaer kaže...

Ma na 12 mjeseci niti ne primjetim 2 soma... a ko će čekati cijelu godinu

a nista onda deri

meni se svidja Founders Edition i GeForce RTX 3080 Vision OC

ali volio bih se dočepati kasnije founders editiona

be Cool
11 godina
protjeran
NVIDIA Ampere 30xx

Mega Tama oni tebe ne vole bit će da je to 

Bero
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
mrsmith kaže...

Nikad nisam imao tišu karticu btw :) 3 venta rade na 1.9k-2k RPM a ne čuješ ih... ovo je čudo... na Gigabytici sam imao ventove sa 1.7k rpm koji su bili kao avion glasni... čak mi je i STRIX 1080Ti dosta bučan na default curve (bučniji od ove definitivno).

auh, ja čujem svoju msi gaming i kad pređe 1.300rpm, a kamo li ne na 2.000

doduše, ja sam pizajcla 

15 godina
Horned Reaer kaže...

To je za početak cijena bez poreza i AIB kartice su ovaj put skuplje od FE verzije. Usput su svi prodavači dignuli cijene jer je potražnja velika, a nema grafičkih.

11 godina
mrsmith kaže...
dreadmoore kaže...

Mislim da je bolja FE karta nego ta tvoja  sto se tice hlađenja.

Da otvorim kućište bilo bi ispod 70c sigurno.. tempered glass kućišta imaju dosta više temperature. Uglavnom, više me zanima buka u loadu nego temp iskreno.

Ne razumijem te open bench testove i otvorena kućišta kod reportanja temperatura... pa 99% ljudi ima zatvoreno kućište, uopće nije mjera - 10c dobijes barem kad zatvoris.

Btw founderica se dere na 40 decibela u loadu... tako da djabe joj i da je 50c

Istina. Nabijem sve te open bench testove upale klimu još dobro pa nisu donjeli Končarov hladnjak ubacili matičnu i grafu unutra pa radili bench temperature i fanova. Stavi ti grafu u kućište pa testiraj i to sa kaljenim staklom koje grije kao mutavo. Ja kad otvorim svoje kućište na ovoj 1080Ti bude 70c a sa zatvorenim na 80c. Staklo bude užareno kad igram od kućišta... A sve full ventilatori svi mogući u kućištu sve popunjeno ali badave. 

14 godina
neaktivan
NVIDIA Ampere 30xx

Ma nije istina... ja sam imao 3 godine otvoreno kučište s 1070... Kad sam kupio novo kučište, zalman z3 plus i zatvorio ga, temperatura je ostala ista

0 1 hvala 0
11 godina

Jok eto ti ćeš meni reći da nije istina na nešto što sam sam testirao. Lol

8 godina
protjeran
The_Fichek kaže...

Jako lijepo od Asusa, mozda ce i ostali slijediti primjer, sve pise u naslovu linka:

https://www.kitguru.net/components/motherboard/matthew-wilson/asus-announces-refreshed-b450-motherboards-coming-in-october/

• Radi se o:
  • ROG Strix B450-F Gaming II
  • TUF Gaming B450-Plus II
  • TUF Gaming B450M-Pro II
  • TUF Gaming B450M-Plus II
  • Prime B450M-A II
  • Prime B450M-K II

Ima smisla za procesore prve i druge generacije, ako nekom crkne ploca - da ne mora bacat procesor,

ili kupovat polovnu plocu, jer B550 ne podrzavaju te procesore, a X570 imaju zujalice bljjjj.

Na zalost, niti jedne ITX.

Steel for Humans, Silver for Monsters, Gold for the Witcher...
7 godina
NVIDIA Ampere 30xx

kriva tema decki

maticne ploce su that way --

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.10.2020 20:52 (3dfx).
Moj PC  
2 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
BeLLicus kaže...

Ne znam kako si postavio ventilatore i u kojem smjeru, te kakvo je kučište. Možeš staviti 50 ventilatora, a da kučište ne daje ventilatorima zraka koji mogu povuč pa ko da i nemaš. Možda ti svi pušu prema unutra pa zarobe topli zrak unutra itd.. A razlog zašto testiraju sve na otvorenom na sobnoj temperaturi je da eliminaraju sve faktore koji utječu na test, svi revieweri tako rade pa je neki standard postao. Ali da slažem se da bi bilo idealnije da imaju određeni setup za kučište i neke standardne ventilatore pa unutra da testiraju.

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.10.2020 20:57 (Zeus_CM).
16 godina
Zeus_CM kaže...
BeLLicus kaže...

Ne znam kako si postavio ventilatore i u kojem smjeru, te kakvo je kučište. Možeš staviti 50 ventilatora, a da kučište ne daje ventilatorima zraka koji mogu povuč pa ko da i nemaš. Možda ti svi pušu prema unutra pa zarobe topli zrak unutra itd.. A razlog zašto testiraju sve na otvorenom na sobnoj temperaturi je da eliminaraju sve faktore koji utječu na test, svi revieweri tako rade pa je neki standard postao. Ali da slažem se da bi bilo idealnije da imaju određeni setup za kučište i neke standardne ventilatore pa unutra da testiraju.

Nema šanse da zatvoreno i otvoreno kućište imaju iste temp grafičke kartice - bez obzira na airflow. End of story.

It is always darkest just before the dawn.
16 godina
picajzla0707 kaže...
mrsmith kaže...

Nikad nisam imao tišu karticu btw :) 3 venta rade na 1.9k-2k RPM a ne čuješ ih... ovo je čudo... na Gigabytici sam imao ventove sa 1.7k rpm koji su bili kao avion glasni... čak mi je i STRIX 1080Ti dosta bučan na default curve (bučniji od ove definitivno).

auh, ja čujem svoju msi gaming i kad pređe 1.300rpm, a kamo li ne na 2.000

doduše, ja sam pizajcla 

Yup slažem se, evo imam Gigabyte 2060S Gaming OC u ženinom kompu.... na 1400-1500 rpm se već čuje. Ova je tiša na 2k rpm believe it or not.. da nisam doživio, nebi vjerovao. Doduše tu Gigu kad ručno staviš na 100% ventova je na 2k i kida prozore haha... ovu možeš ručno dignuti na 100% na 3400 rpm i opet je tiša nego Giga na 2k. Totalno drugačija vrsta ventilatora izgleda.

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.10.2020 21:08 (mrsmith).
15 godina
BeLLicus kaže...
mrsmith kaže...
dreadmoore kaže...

Mislim da je bolja FE karta nego ta tvoja  sto se tice hlađenja.

Da otvorim kućište bilo bi ispod 70c sigurno.. tempered glass kućišta imaju dosta više temperature. Uglavnom, više me zanima buka u loadu nego temp iskreno.

Ne razumijem te open bench testove i otvorena kućišta kod reportanja temperatura... pa 99% ljudi ima zatvoreno kućište, uopće nije mjera - 10c dobijes barem kad zatvoris.

Btw founderica se dere na 40 decibela u loadu... tako da djabe joj i da je 50c

Istina. Nabijem sve te open bench testove upale klimu još dobro pa nisu donjeli Končarov hladnjak ubacili matičnu i grafu unutra pa radili bench temperature i fanova. Stavi ti grafu u kućište pa testiraj i to sa kaljenim staklom koje grije kao mutavo. Ja kad otvorim svoje kućište na ovoj 1080Ti bude 70c a sa zatvorenim na 80c. Staklo bude užareno kad igram od kućišta... A sve full ventilatori svi mogući u kućištu sve popunjeno ali badave. 

Ne valja ti kuciste i kod mene je kaljeno staklo ventilatori postavljeni onako o srednje brzine kako procesor tako i ovi sto ubacuju i izbacuja zrak.Jedino na grafickoj je slika 1postavka.Drzim 3 venta sa prednje  ubacju hladan zrak, 2 sa gornje strane izbacuju topli zrak i 1 nazad izbacuje topli zrak te jos dva na cooleru.Evo igrao cod warzone to su mi temperature zatvoreno sve.

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.10.2020 21:06 (dreadmoore).
13 godina
Brutalno šta ova Nvidia radi sa ovim Rtx 3000 sve redom mažu 2080ti.
Bojim se da će 29 internet stat na par minuta kad ovo čudo dođe :)
Nismo daleko od 2080ti za 500-600 eura kako stvari stoje.
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.10.2020 21:42 (mislioc).

0 0 hvala 0
13 godina

0 0 hvala 0
12 godina
Ne znam kakvi su ventilatori na toj grafi, ali nit jedni od najtiših na tržištu - bq silent wings, kakve imam na kućištu, nisu tihi, a kamo li nečujni na dva soma okretaja.
Jasno da ja kao picajzla vjerojatno imam drukčije kriterije, ali nečujno na 2000rpm ne postoji u ovom svemiru, da postoji i noctua i be quiet i noiseblocker bi automatski stavili ključ u bravu :)
16 godina
Sto mislite kad izadje 3070 koliko ce kostati polovna 2080ti?
be Cool
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
NVIDIA Ampere 30xx

3070 je pun pogodak, odlične performanse po toj cijeni uz normalnu potrošnju tj. zagrijavanje. idealna kartica i amd će to teško nadmašiti. kupiš 3070 i miran si tri godine bez pol frke. 99% da ju kupujem kada budu dostupone i kad se cijene smire, jedino ak me ne lupi i ne kupim PS5.

Moj PC  
1 1 hvala 0
16 godina
Ma kakav ps5 samo pc
be Cool
15 godina
picajzla0707 kaže...
Ne znam kakvi su ventilatori na toj grafi, ali nit jedni od najtiših na tržištu - bq silent wings, kakve imam na kućištu, nisu tihi, a kamo li nečujni na dva soma okretaja.
Jasno da ja kao picajzla vjerojatno imam drukčije kriterije, ali nečujno na 2000rpm ne postoji u ovom svemiru, da postoji i noctua i be quiet i noiseblocker bi automatski stavili ključ u bravu :)

Posto imas 5 banki dali ti uopce cujes 35dB

12 godina
Naravno da čujem, ako čujem be quiet na soma okretaja, onda čujem i bilo koje druge na dva soma. Doduše, ovi na grafi su okrenuti prema dolje, unutar kante su i ako mu je kućište pod stolom, malo dnevne buke u sobi i jasno da ih ne čuje.
Ako mu je kućište kao moje na stolu 20-30cm od uha, možeš imat i osam banki i moraš ih čut
17 godina
picajzla0707 kaže...
Naravno da čujem, ako čujem be quiet na soma okretaja, onda čujem i bilo koje druge na dva soma. Doduše, ovi na grafi su okrenuti prema dolje, unutar kante su i ako mu je kućište pod stolom, malo dnevne buke u sobi i jasno da ih ne čuje.
Ako mu je kućište kao moje na stolu 20-30cm od uha, možeš imat i osam banki i moraš ih čut

Ali dobro izolacijsko kućište i potom smješteno na prigodno mjesto, dosta pomaže u prigušivanju, pa i 2000rpm. Ja sam kućište kompa pored kojeg češće sjedim stavio na policu desno pored stola kod nogu, i dosta onda smanji šumu. Jasno, nemam zaljubljen pogled na prozor sa lgbt rasvjetom, ali nekako izduram.

mislioc kaže...
Brutalno šta ova Nvidia radi sa ovim Rtx 3000 sve redom mažu 2080ti. 
Bojim se da će 29 internet stat na par minuta kad ovo čudo dođe :) 
Nismo daleko od 2080ti za 500-600 eura kako stvari stoje.

Neće ti padati cijena kako se nadate. Nikad nije odmah padala bez obzira na performanse novije generacije, pa neće ni sada, ako ništa, zbog količine vrama 8GBvs. rtx2070 i eventualno 2080 (moguće i super) bi zato mogle pojeftiniti, ako je ikome upućenom bitno. 
Naravno, za godinu dana, kad još i konkurencija pritisne svojom generacijom je druga priča. 

16 godina
picajzla0707 kaže...

Na stolu je :) 2k okr i ne cuje se u dnevnoj sobi - ni kad stavis uho na staklo. Vjerovao ili ne - ne znam iz kojeg razloga bi lagao. Imam bequiet napajanje i njega niti ne čujem doduše tako da ti možda imaš super uho

Kažem ti, Gigabyte čujem na 1.4k okr easy... ovo se ne čuje na 2k.. tek na 2.2k-2.3k počinje biti audible

6 godina
protjeran
NVIDIA Ampere 30xx

Ako 3070 ima slične raster performanse kao 2080TI, bit će idealan za izmjeriti koliki je pad performansi sa RT modom tj direktna usporedba s 2080TI i stvarni napredak RT-a s Ampere arhitekturom.

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.10.2020 23:19 (Riot).

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice