NVIDIA Ampere 30xx izdvojena tema

poruka: 11.274
|
čitano: 2.166.451
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
Re: NVIDIA Ampere 30xx

dobra je ko kruh, čestitam 

12 godina
dreadmoore kaže...
Klokaj odmah da razbijemo mitove krešanja

nek skida i backplate da vidimo te kondenzatore 

16 godina
picajzla0707 kaže...
dreadmoore kaže...
Klokaj odmah da razbijemo mitove krešanja

nek skida i backplate da vidimo te kondenzatore 

Ima default nvidia design 5+1

It is always darkest just before the dawn.
12 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Guru 3d recenzija Trinity modela, u konacnici su ocigledno sve te grafe odlicne.

https://www.guru3d.com/articles-pages/zotac-geforce-rtx-3080-trinity-review,1.html

conclusion

If we filter out the challenges the RTX 3080 has (power consumption and pricing), then we can only acknowledge that the sheer performance this card series brings to the table is anything short of being impressive. The CTD concerns seem to have vanished after the latest driver update. You receive a product that will be dominant in that Ultra HD space. Your games average out anywhere from 60 to 100+ FPS, well aside from Flight Simulator 2020. Dropping down in resolutions does create other challenges; you'll be far less GPU bound, but then again, we do not expect you to purchase a GeForce RTX 3080 and play games in 1920x1080. Arbitrarily speaking, starting at a monitor 2560x1440 resolution, that's the domain where the GeForce RTX 3080 will start to shine. The raw shading/rasterizer (read a standard rendered game) performance is staggering as this many shader cores make a difference. The new generational architecture tweaks for Raytracing and Tensor also is significant. Coming from the RTX 2080, the RTX 3080 exhibited a roughly 85% performance increase, and that is going to bring hybrid raytracing towards higher resolutions. DXR will remain to be massively demanding, of course, but when you can plat Battlefield V iN ultra HD with Raytracing and DLSS enabled at over 70 FPS, hey, I'm cool with that. Also, CUDA compute performance in Blender and V-Ray, OMG. This ZOTAC Trinity card in its default configuration sits at founder edition performance, actually marginally below it for the reasons I explained in the first paragraph; it's a trend we have seen over the past two years and likely has everything to do with ASIC quality. Still, the reality is that all brands probably will different merely a few percent in performance at best anyway. I had hoped it would be a notch faster, but well. If you prefer this card over the FE, then hey, it will be priced the same. Unfortunately, availability right now is a bust; hopefully, that will pick up soon so that prices can normalize. Overall, a very decent board overall. 

Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
mrsmith kaže...

nema nema, defolt nevidijin dizajn je 4 + 2

ova tvoja spada u škrtu seriju 

16 godina
picajzla0707 kaže...
mrsmith kaže...

nema nema, defolt nevidijin dizajn je 4 + 2

ova tvoja spada u škrtu seriju 

Onda sam zabrijao da je 5+1 default Anyway, vrti sat vremena Octane bench na 100% load (stavio preko remote desktopa).. temp još uvijek 75c u zatvorenom (staklo) kućištu. Neloše

Samo moram doći doma da čujem ventove

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.10.2020 15:12 (mrsmith).
6 godina
protjeran
mrsmith kaže...

Stigla pila

EDIT: Mjesta u kućištu koliko želiš, ima još 10cm do Corsair radijatora napred.

Opaaaa cestitke, puno uzivancije, visokih frejmova, i samo jako zelim  

15 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Mislim da je bolja FE karta nego ta tvoja  sto se tice hlađenja.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
dreadmoore kaže...

Da otvorim kućište bilo bi ispod 70c sigurno.. tempered glass kućišta imaju dosta više temperature. Uglavnom, više me zanima buka u loadu nego temp iskreno.

Ne razumijem te open bench testove i otvorena kućišta kod reportanja temperatura... pa 99% ljudi ima zatvoreno kućište, uopće nije mjera - 10c dobijes barem kad zatvoris.

Btw founderica se dere na 40 decibela u loadu... tako da djabe joj i da je 50c

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.10.2020 15:18 (mrsmith).
10 godina

Da kažem da ne zavidim - lagao bih, a isto tako bi laž bila da kažem da mi nije drago za tebe. Uživaj.

12 godina
mrsmith kaže...
dreadmoore kaže...

Da otvorim kućište bilo bi ispod 70c sigurno.. tempered glass kućišta imaju dosta više temperature. Uglavnom, više me zanima buka u loadu nego temp iskreno.

Ne razumijem te open bench testove i otvorena kućišta kod reportanja temperatura... pa 99% ljudi ima zatvoreno kućište, uopće nije mjera - 10c dobijes barem kad zatvoris.

Btw founderica se dere na 40 decibela u loadu... tako da djabe joj i da je 50c

I meni je bitna tisina, temperaturu ne cujem buku da 😁

Zanimljivo je kako se rtx3080 moze kupit u Hr shopovima, ebay.de krcat svim zamislivim modelima ali gdje god da odem bio Saturn, Mediamarkt itd kazu da se ceka oko 2 tjedna....

Moram se slozit sa ovima koji kritiziraju Nvidiu da je ovo jadna situacija jer je.... 

13 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Sad kada su odgodili RTX 3070 za 29.10., nadam se da se neće sve rasprodati u prvih 15 min...btw. iz kojih njemackih shopova je moguca dostava preko mailboxde jer sam čuo da Cyberport vise tako ne salje...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
toxic kaže...

Sada si postavljam zaprvo jedno pitanje..

Jel uopce potrebna rtx 3080 kartica kada postoji ovako dobar dlss?

2080/SUPER s dlss 2.0 moze igrati gotovo svaku igru na 4k s 60 frejmova po sekundi ma 100% sam siguran... (naravno koje imaju podrzan dlss) a bit ce ih sve vise, dakle ovaj popis igara koji je trenutno sve igre tih vendora ce imati dlss u buducnosti jer je vec upisan u engine a s ostalima ce nvidia sklopiti deal i to je to a u buducnosti i AMD s svoj shemom.

3080 je naravno jaca i to nitko ne spori ali nisam siguran da je i potrebna za 4k@60fpsa

Jel stvarno bili potrebno sa Ryzena prelaziti na Intel za 60fps?

17 godina
Rhodin kaže...
toxic kaže...

Sada si postavljam zaprvo jedno pitanje..

Jel uopce potrebna rtx 3080 kartica kada postoji ovako dobar dlss?

2080/SUPER s dlss 2.0 moze igrati gotovo svaku igru na 4k s 60 frejmova po sekundi ma 100% sam siguran... (naravno koje imaju podrzan dlss) a bit ce ih sve vise, dakle ovaj popis igara koji je trenutno sve igre tih vendora ce imati dlss u buducnosti jer je vec upisan u engine a s ostalima ce nvidia sklopiti deal i to je to a u buducnosti i AMD s svoj shemom.

3080 je naravno jaca i to nitko ne spori ali nisam siguran da je i potrebna za 4k@60fpsa

Jel stvarno bili potrebno sa Ryzena prelaziti na Intel za 60fps?

??

ja imam 1440p 144hz monitor, i 4k @60

vecinu igara igram na 1440p monitoru...

ne razumijem pitanje...

Bnet: mNik987#2148
16 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Pa pitaš jel ima smisla kupovati 3080 kraj 2080 i dlss.

Jednakog ili nikakvog ili manjeg ili većeg, ovisi o osobi i onime što očekuje.

Također ovaj trenutak možda ne, al za godinu dvije sa dostupnosti jačih grafa će i proizvođači dić kvalitetu grafike, jer mogu, pa ćeš na 2000 smanjivat detalje, a 3000 će biti taman.

Pa su tu igre gdje dlss nije podržan, a opet nema svako iste želje, pa će nekome biti svejedno, nekome če baš 3080 trebat, a nekome će 3090 trebat za to.

To su sve želje, željice i osobne stvari 

Kao odgovor da li ima smisla... ovisi o tebi ili onome ko pita.

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.10.2020 15:43 (Rhodin).
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Kako se cini sve trgovine osim Cyberporta u Njemackoj su digle cijene rtx3080, cak i na ebay.de polovne idu od 1000eu pa na vise i iznenadjuje da dosta njih nudi po 1000eu za TUF, Tri X isl modele....

Ja sam iskreno ocekivao da ce drugi val grafa doc nakon 7-10 dana ali kako se cini nista od toga ili je toliko prednarudzbi da je inventar konstantno oznacen sa nedostupno.

Ista je situacija i sa Playstationom 5.....lol

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
NVIDIA Ampere 30xx

Jedino nam preostaje igrat ovak nekaj dok ne dođe dovoljna količina 

https://orteil.dashnet.org/cookieclicker/

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Nikad nisam imao tišu karticu btw :) 3 venta rade na 1.9k-2k RPM a ne čuješ ih... ovo je čudo... na Gigabytici sam imao ventove sa 1.7k rpm koji su bili kao avion glasni... čak mi je i STRIX 1080Ti dosta bučan na default curve (bučniji od ove definitivno).

Prezadovoljan sam karticom!

EDIT: Idem probati Control sa RTX malo

EDIT2: Ventovi (ima samo 2 kontrole za 3 fana - gpu fan 1 su 1. i 3. a gpu fan 2 je 2. srednji) mogu raditi na max speed od 3440 RPM (samo ako ih se stavi ručno na 100%) - što me zacudilo.. ali nisu uopce toliko iritantni koliko brzina indicira, bez problema u razini kakve turbinske GTX-ice. Brzina ventova u 100% loadu je ~2k RPM na auto curve i ne cuje ih se uopce. Tako da headrooma za OC ima jako puno što se hladnjaka tiče (2k-3.4k RPM je nekorišteni prostor na auto curve)

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.10.2020 16:55 (mrsmith).
Moj PC  
7 0 hvala 4
12 godina
mrsmith kaže...

Nikad nisam imao tišu karticu btw :) 3 venta rade na 1.9k-2k RPM a ne čuješ ih... ovo je čudo... na Gigabytici sam imao ventove sa 1.7k rpm koji su bili kao avion glasni... čak mi je i STRIX 1080Ti dosta bučan na default curve (bučniji od ove definitivno).

Prezadovoljan sam karticom!

EDIT: Idem probati Control sa RTX malo

Imas Quake 2 RTX? 

17 godina
neaktivan
NVIDIA Ampere 30xx

@mrsmith

i naravno Minecraft sa RTX-om...  

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Ma šta reći vrhunska kartica.
Tiha, brza, sa svim mogućim fičrima, kupnja za čistu peticu uživaj.
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.10.2020 16:49 (mislioc).

1 0 hvala 1
16 godina
mislioc kaže...
Ma šta reći vrhunska kartica.
Tiha, brza, sa svim mogućim fičrima, kupnja za čistu peticu uživaj.

A nije bila ni skupa :) čak me izađe jeftinije nego da sam vani kupovao u startu

13 godina
Znam - 25% :), po mojoj procjeni dao si oko 5200-5400.
Ali lova je tu da se troši :), pogotovo na ovakve gušte.
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.10.2020 17:16 (mislioc).

1 0 hvala 0
17 godina
Rhodin kaže...

Također ovaj trenutak možda ne, al za godinu dvije sa dostupnosti jačih grafa će i proizvođači dić kvalitetu grafike, jer mogu, pa ćeš na 2000 smanjivat detalje, a 3000 će biti taman.

Pa su tu igre gdje dlss nije podržan, a opet nema svako iste želje, pa će nekome biti svejedno, nekome če baš 3080 trebat, a nekome će 3090 trebat za to.

To sta pitam ne znaci  da to koristim ili ne koristim.

Puno Vas tu na forumu se svasta pita a nema nista od navedenog pa nikom nista...

Bnet: mNik987#2148
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.10.2020 17:10 (toxic).
16 godina
toxic kaže...
Rhodin kaže...

To sta pitam ne znaci  da to koristim ili ne koristim.

Puno Vas tu na forumu se svasta pita a nema nista od navedenog pa nikom nista...

Ajmo ovako, svojim komentarom nisam mislio ništa posebno, osim da tu nigdje nema isplativosti, čisto da je to stvar osobnog mišljenja, želja i željica.

Nije mi jasno što točno misliš pod "puno vas se svašta pita, a nema ništa od navedenog"  ? 

16 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Control sve na Max (i Raytracing na Max) bez DLSS u 3440x1440 cirka 55 fps average. Uz DLSS quality mod, 90+ fps (razlike u kvaliteti prikaza skoro pa i nema, tj. dosta se teško primjeti).

Omg koji shit je ovaj img uploader na bol-u.. evo full size linkova:

https://i.imgur.com/5VnYuKg.jpg

https://i.imgur.com/X4mmfvo.jpg

Max+-+DLSS+ON+(Quality) Max+-+DLSS+ON+(Quality)
Max+-+DLSS+Off Max+-+DLSS+Off
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.10.2020 17:34 (mrsmith).
Moj PC  
5 0 hvala 1
11 godina

Jako lijepo od Asusa, mozda ce i ostali slijediti primjer, sve pise u naslovu linka:

https://www.kitguru.net/components/motherboard/matthew-wilson/asus-announces-refreshed-b450-motherboards-coming-in-october/

• Radi se o:
  • ROG Strix B450-F Gaming II
  • TUF Gaming B450-Plus II
  • TUF Gaming B450M-Pro II
  • TUF Gaming B450M-Plus II
  • Prime B450M-A II
  • Prime B450M-K II
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.10.2020 17:48 (The_Fichek).
16 godina
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
mrsmith kaže...

Control sve na Max (i Raytracing na Max) bez DLSS u 3440x1440 cirka 55 fps average. Uz DLSS quality mod, 90+ fps (razlike u kvaliteti prikaza skoro pa i nema, tj. dosta se teško primjeti).

Omg koji shit je ovaj img uploader na bol-u.. evo full size linkova:

https://i.imgur.com/5VnYuKg.jpg

https://i.imgur.com/X4mmfvo.jpg

Stvarno nema razlike (na toj sceni)mislim stepenice/sivi zid da tu nema sta ni biti razlike niti nekakvog efekta. Jedino da probas puknit ako ti se da na nekom mestu gde ima bas previse svetlosti/odsjaja itd...  :)

12 godina
The_Fichek kaže...

Jako lijepo od Asusa, mozda ce i ostali slijediti primjer, sve pise u naslovu linka:

https://www.kitguru.net/components/motherboard/matthew-wilson/asus-announces-refreshed-b450-motherboards-coming-in-october/

• Radi se o:
  • ROG Strix B450-F Gaming II
  • TUF Gaming B450-Plus II
  • TUF Gaming B450M-Pro II
  • TUF Gaming B450M-Plus II
  • Prime B450M-A II
  • Prime B450M-K II

Uf jako lijepo, dodali bios flashback i neku drugu glupost i odma nova ploca 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice