NVIDIA Ampere 30xx izdvojena tema

poruka: 11.274
|
čitano: 2.166.451
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: NVIDIA Ampere 30xx
Ma bit će polako strpi se, kvalitetu se isplati čekat.

0 0 hvala 0
17 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Sada si postavljam zaprvo jedno pitanje..

Jel uopce potrebna rtx 3080 kartica kada postoji ovako dobar dlss?

2080/SUPER s dlss 2.0 moze igrati gotovo svaku igru na 4k s 60 frejmova po sekundi ma 100% sam siguran... (naravno koje imaju podrzan dlss) a bit ce ih sve vise, dakle ovaj popis igara koji je trenutno sve igre tih vendora ce imati dlss u buducnosti jer je vec upisan u engine a s ostalima ce nvidia sklopiti deal i to je to a u buducnosti i AMD s svoj shemom.

3080 je naravno jaca i to nitko ne spori ali nisam siguran da je i potrebna za 4k@60fpsa

Bnet: mNik987#2148
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.10.2020 10:06 (toxic).
Moj PC  
2 0 hvala 1
16 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Dečki još malo, još malo

It is always darkest just before the dawn.
Moj PC  
9 0 hvala 0
17 godina
mrsmith kaže...

Dečki još malo, još malo

koju si ti uzeo?

12 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Cuo sam da dolazi i 3050ti i da ce bit brza od 2080ti ? Jel to istina ?

Moj PC  
0 2 hvala 0
14 godina

mislioc kaže...
I ova će bit brža od 2080ti za 500$.

Ja mislim da će za 3070 biti dva put veća pomama nego za 3080, ukoliko se pokaže da je tu sa 2080Ti...Bar mi tako logika nalaže.

10 godina
toxic kaže...

2080/SUPER s dlss 2.0 moze igrati gotovo svaku igru na 4k s 60 frejmova po sekundi ma 100% sam siguran... (naravno koje imaju podrzan dlss) a bit ce ih sve vise, dakle ovaj popis igara koji je trenutno sve igre tih vendora ce imati dlss u buducnosti jer je vec upisan u engine a s ostalima ce nvidia sklopiti deal i to je to a u buducnosti i AMD s svoj shemom.

3080 je naravno jaca i to nitko ne spori ali nisam siguran da je i potrebna za 4k@60fpsa

dobro pitanje, ja sam prvo namjeravao uzeti 3080, ali s obzirom na to da igram na 1440p i da mi nije bitno 100 ili više fpsa (60 fpsa mi je odlično) mogao bi čak uštediti koju kunu i uzeti 3070. i još dlss, stvarno ne znam jel mi treba išta jače od 3070

16 godina
toxic kaže...
mrsmith kaže...

Dečki još malo, još malo

koju si ti uzeo?

Napisao sam par stranica ranije ali se izgubilo u spamu :D Gainward Phoenix

10 godina
mrsmith kaže...
toxic kaže...
mrsmith kaže...

Dečki još malo, još malo

koju si ti uzeo?

ja imam sad gainward phoenix i prezadovoljan sam, samo naravno svaka generacija može biti drugačija, al ova moja je stvarno super

17 godina
Cansee kaže...
toxic kaže...

dobro pitanje, ja sam prvo namjeravao uzeti 3080, ali s obzirom na to da igram na 1440p i da mi nije bitno 100 ili više fpsa (60 fpsa mi je odlično) mogao bi čak uštediti koju kunu i uzeti 3070. i još dlss, stvarno ne znam jel mi treba išta jače od 3070

a gle ovisi o cijeni

mrsmith kaže...
toxic kaže...
mrsmith kaže...

Dečki još malo, još malo

koju si ti uzeo?

Odlican izbor, uvijek su mi bili dragi...

12 godina
toxic kaže...

zaboravljaš da je ray tracing u povojima i da se koristi minimalno čak i u igrama koje ga koriste za više vrsta efekata poput controla

osim toga, igre su i bez rt sve zahtjevnije, a i 60fps nije više zadovoljavajuće za mnoge i ako ljudi daju soma dolara za grafu da bi igrali na max postavkama sa što više fps, onda top grafe to moraju i isporučiti

za 60 fps postoje slabije grafe koje bi isto trebale zadovoljiti neke parametre, recimo 3070 bi morala raditi na high/ultra postavkama na 4k/60, neka 3060 na high itd.

zato 3080 mora raditi na ultra i na što više fps, a bit će igara koje će i nju zaklati na 4k 144hz monitorima kakve si priušte ljudi koji kupuju takve grafe

17 godina
neaktivan
mrsmith kaže...

Dečki još malo, još malo

Kad upogoniš napiši neku recenziju tu...  ja mislim istu uzet pa da znam iz prve ruke kak fercera ;) 

Lijep pozdrav ;)
17 godina
picajzla0707 kaže..

zaboravljaš da je ray tracing u povojima i da se koristi minimalno čak i u igrama koje ga koriste za više vrsta efekata poput controla

osim toga, igre su i bez rt sve zahtjevnije, a i 60fps nije više zadovoljavajuće za mnoge i ako ljudi daju soma dolara za grafu da bi igrali na max postavkama sa što više fps, onda top grafe to moraju i isporučiti

za 60 fps postoje slabije grafe koje bi isto trebale zadovoljiti neke parametre, recimo 3070 bi morala raditi na high/ultra postavkama na 4k/60, neka 3060 na high itd.

zato 3080 mora raditi na ultra i na što više fps, a bit će igara koje će i nju zaklati na 4k 144hz monitorima kakve si priušte ljudi koji kupuju takve grafe

Jasno mi je za RT ali po ovome sto vidim niti ova serija grafulja nece bas biti okey za visoke postavke i 4k tak da bih to za sada maknuo sa strane...

Ono sto sam apsolutno siguran da na ovom forumu mozda max 5 ljudi ima 4k@120hz televizore a monitore nema nitko...

Kada gledam svoje trenutno stanje ja mogu s 1080ti zalokat bilo koju trenutnu igru na 4k@60fpsa naravno ovisi o detaljima no cinjenice isto koje trenuno jesu da na 4k kada igrasa neki blentavi detalji kada ih smanjic se niti ne uoce.. a dlss 2.0 je nesto sto ti uvijek moze pomoci kod bas ultra zahtjevnih igara tipa rdr2 ....

dakle mislim da su 2080s, 2080ti, 3070 i vise nego dovoljne za 4k@60 uz pomoc dlssa naravno... i tu i tamo koju manje zahtjevnu igru s RT-om

16 godina
Dado_ZG78 kaže...
mrsmith kaže...

Dečki još malo, još malo

Kad upogoniš napiši neku recenziju tu...  ja mislim istu uzet pa da znam iz prve ruke kak fercera ;) 

Cudi me da nema ni jedna recenzija na netu za Gainwardicu... bas sam trazio jucer. A vidjeti cemo :)

12 godina
toxic kaže...

Jasno mi je za RT ali po ovome sto vidim niti ova serija grafulja nece bas biti okey za visoke postavke i 4k tak da bih to za sada maknuo sa strane...

Ono sto sam apsolutno siguran da na ovom forumu mozda max 5 ljudi ima 4k@120hz televizore a monitore nema nitko...

Kada gledam svoje trenutno stanje ja mogu s 1080ti zalokat bilo koju trenutnu igru na 4k@60fpsa naravno ovisi o detaljima no cinjenice isto koje trenuno jesu da na 4k kada igrasa neki blentavi detalji kada ih smanjic se niti ne uoce.. a dlss 2.0 je nesto sto ti uvijek moze pomoci kod bas ultra zahtjevnih igara tipa rdr2 ....

dakle mislim da su 2080s, 2080ti, 3070 i vise nego dovoljne za 4k@60 uz pomoc dlssa naravno... i tu i tamo koju manje zahtjevnu igru s RT-om

trebala bi biti bolja, baš onaj alexov video s digital foundry pokazuje da je 3080 dosta jača u ray tracingu od 2080ti što su veće rt postavke i rezolucija

na 1440p i manjim rt postavkama razlika je cca 25%, dok na 4k i većim postavkama razlika raste do 50%

znači da će developeri moći ubacivati još zahtjevnije rt elemente za ovu 3xxx seriju, a ne bih to baš maknuo sa strane jer nevidija novu seriju i bolje rt perfomanse neće izdati bar još dvije godine i s ovim se mora raditi, a developeri će itekako raditi na rt jer si ne mogu priuštiti raditi aaa naslove bez toga

stvar je u tome da nevidija, a i amd ako misli raditi opet top end grafe, moraju isporučiti top end koji je sposoban zadovoljiti ultra postavke i što veći fps, jer kakav je osjećaj uzimati grafu poput 3090 za tolike pare i onda kresat detalje na novom 144hz 4k monitoru

eno ti ac odyssey radi na jedva 60fps na 4k sa 3080, a to je stara igra - od nove se očekuje i veća zahtjevnost, doduše vjerojatno i podrška za dlss, no opet vjerojatno neće ići preko 100fps s dipovima na niže na 4k ultra i tu će zagriženi gejmeri s puno love jedva dočekat grafu koja je još jača od 3080 i 3090

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.10.2020 10:35 (picajzla0707).
17 godina
neaktivan
mrsmith kaže...
Dado_ZG78 kaže...
mrsmith kaže...

Dečki još malo, još malo

Cudi me da nema ni jedna recenzija na netu za Gainwardicu... bas sam trazio jucer. A vidjeti cemo :)

Ima neki Njemci ali bezveze trkeljaju našao jučer 

Lijep pozdrav ;)
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.10.2020 10:40 (Dado_ZG78).
16 godina
Dado_ZG78 kaže...

Ima neki Njemci ali bezveze trkeljaju našao jučer 

Ma vidio sam to da... nema grafova nema temp, nema noise.. uglavnom nisam se ni trudio razumjeti haha

11 godina
protjeran
NVIDIA Ampere 30xx

Nego ima tko kakav info jel temperatura memorije normalna s obzirom na hardverski problem??

Bero
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Bero_ng95 kaže...

Nego ima tko kakav info jel temperatura memorije normalna s obzirom na hardverski problem??

Kolko sam skužio nisu memoriju kao takvu isticali nigdje kao potencijalni problem, samo GPU/capacitors. 

Lijep pozdrav ;)
11 godina
protjeran
NVIDIA Ampere 30xx

Pa recimo i taj info bi bilo ljepo znati no nema veze.

Bero
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Bero_ng95 kaže...

Pa recimo i taj info bi bilo ljepo znati no nema veze.

imas igor lab i GN danas. 6x ide do 109, ako se dobro sjecam po igor labu, a 104 po GN. nije idealno ali nista van specifikacija.

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.10.2020 12:21 (jovial).
11 godina
protjeran
NVIDIA Ampere 30xx

Izlazak 3070 odgođen za 29. listopada-naravno da je datum slučajno odabran 

Nvidia sve više liči na plivača koji suočen s gubitkom dugotrajne dominacije pokušava utopiti takmaca, jbg. prljavi igraju prljavo

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.10.2020 13:13 (Spitfire_zg).

0 0 hvala 0
4 godine
NVIDIA Ampere 30xx

Palit 3080 dostupna na PC Shopu. Raspoloživost: na upit. 

Cim to cujem odma znam da zapravo nije raspolozivo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Stigla pila

EDIT: Mjesta u kućištu koliko želiš, ima još 10cm do Corsair radijatora napred.

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.10.2020 13:38 (mrsmith).
Moj PC  
36 0 hvala 3
15 godina
Klokaj odmah da razbijemo mitove krešanja
13 godina
mrsmith kaže...

Stigla pila

Predivna je :) Cestitke i daj nas pls informiraj o buci/ temperaturama kolko mozes

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
16 godina
Minneyar kaže...
mrsmith kaže...

Stigla pila

Predivna je :) Cestitke i daj nas pls informiraj o buci/ temperaturama kolko mozes

Na poslu sam još :) otišao pola sata "na pauzu" samo da je montiram, pa se vratio haha

17 godina
neaktivan
mrsmith kaže...
Minneyar kaže...
mrsmith kaže...

Stigla pila

Na poslu sam još :) otišao pola sata "na pauzu" samo da je montiram, pa se vratio haha

I tata bi....   

Lijep pozdrav ;)
15 godina
NVIDIA Ampere 30xx

daj otkaz i idi namestaj/testiraj grafu cekamooo teee 😁😁😁

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.10.2020 14:05 (psihoroba).
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
mrsmith kaže...

Stigla pila

Odlicno izgleda 🥂

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice