NVIDIA Ampere 30xx izdvojena tema

poruka: 11.274
|
čitano: 2.170.870
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: NVIDIA Ampere 30xx
MEGATAMA kaže...

Kupit cu ju day one pa me ne dira sta ce bit kasnije 🥂

Inace ovaj skok za 3x u mining performansama je pretpostavljam vezan uz porast teraflopsa sa 10+ na 30tf 2080vs3080.

Sve je u memory bandwithu..

11 godina
neaktivan
NVIDIA Ampere 30xx

Bilo je ocito, jer ako je dd6x tako brz, ima ga 10gb, a kartica puno povoljnija od Radeon VII, pfffff to je samo takav deal za minere. Trenutno najbolja kartica za mine izuzev VII je 5700XT koja ima cca 52Mh/s... Ako ovo ima 115Mh/s. You do the math... i ne zurite sa prodajom, da nebi uzimali nazad te iste kartice s njuskala za 50% vecu cijenu kad izađe cyberpunk.

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Na kraju cu ja za svoju rtx2080 u Hr trazit 600eu umjesto planiranih 400 😂😂😂😂😂🍾🍾🍾🍾

Moj PC  
0 9 hvala 0
16 godina
D3lBoy kaže...

Bilo je ocito, jer ako je dd6x tako brz, ima ga 10gb, a kartica puno povoljnija od Radeon VII, pfffff to je samo takav deal za minere. Trenutno najbolja kartica za mine izuzev VII je 5700XT koja ima cca 52Mh/s... Ako ovo ima 115Mh/s. You do the math... i ne zurite sa prodajom, da nebi uzimali nazad te iste kartice s njuskala za 50% vecu cijenu kad izađe cyberpunk.

Pretpostavljam da će big navi biti bolji za mining, ako budu konkurirali cijenom. Isto kao što je 5700XT bolji izbor nego recimo RTX2080 (price/performance ratio).

It is always darkest just before the dawn.
10 godina
mrsmith kaže...
D3lBoy kaže...

Pretpostavljam da će big navi biti bolji za mining, ako budu konkurirali cijenom. Isto kao što je 5700XT bolji izbor nego recimo RTX2080 (price/performance ratio).

Lako moguće ako ispadne istina ova priča o 16 Gb kartici koja bi bila između 3070 i 3080. Al ne znam jel za minere bitna količina ili i koji je ram, vjerojatno oboje, pitanje je koji će biti ram u pitanju, zar ne?

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.9.2020 11:00 (Cansee).
11 godina
protjeran
NVIDIA Ampere 30xx

I da bude groznica minera, koliko mislis da bi ekipa dobila za 2*** seriju. Ne budite smješni, svatko imalo pametan će radije dat 1k više i uzet ili 3070 ili nešto jače za više novca. Što uspijete prodati ove godine uspijete i možete biti sretni isto kao korisnici rx amd eove serije.

Jer ruku na srce nove kartoce uloženo dobiveno definitivno jedu  sve stare. Nitko ne želi reći da su one koma, dapače dobre su i dalje će one svoj posao raditi skladno.

Bero
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
NVIDIA Ampere 30xx

big navi vam bude prepakirana i nabustana radeon VII naravno sa drugom memorijom.

Bero
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
NVIDIA Ampere 30xx

https://twitter.com/VideoCardz/status/1303952072778436608

Nije mining rig nego test lab inno3d-a

Moj PC  
3 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
mrsmith kaže...

Da radeonke su uvijek davale vise MH za manje para. To bi moglo bit onda posebno sranje

Cansee kaže...

Lako moguće ako ispadne istina ova priča o 16 Gb kartici koja bi bila između 3070 i 3080. Al ne znam jel za minere bitna količina ili i koji je ram, vjerojatno oboje, pitanje je koji će biti ram u pitanju, zar ne?

Kolicina rama jest bitna, DAG file se povecava, zato je već neko vrijeme surplus jeftinih 4gb kartica. Pošto se ne mogu više koristiti za mineanje ETH 

Bero_ng95 kaže...

I da bude groznica minera, koliko mislis da bi ekipa dobila za 2*** seriju. Ne budite smješni, svatko imalo pametan će radije dat 1k više i uzet ili 3070 ili nešto jače za više novca. Što uspijete prodati ove godine uspijete i možete biti sretni isto kao korisnici rx amd eove serije.

Jer ruku na srce nove kartoce uloženo dobiveno definitivno jedu  sve stare. Nitko ne želi reći da su one koma, dapače dobre su i dalje će one svoj posao raditi skladno.

Kad je mining craze, onda sve na cemu se može gameat poskupi. Jer recimo 1660 Super nije dobra za mine, no da je mininig ludilo indirektno bi poskupila zbog opcenite potražnje za karticama.

berzerker kaže...

https://twitter.com/VideoCardz/status/1303952072778436608

Nije mining rig nego test lab inno3d-a

Ima li detaljnije prevedeno što su onda radili? Jer stoji ETH (Ethereum) 115M (to ne znam na sto se odnosi, no moguce Mega hash).

Taman i da ne daju 115MH/s i dalje mislim da ce davati između 80 i 100Mh/s cisto zbog tako jake memorije. A sad hoce li se ludilo opet dogoditi ili ne ovisi o dobavljivosti i cijeni kartica.

Battlelog: D3lBoy-00
16 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Moj PC  
6 0 hvala 3
16 godina
Drago127 kaže...

'bemti što je lijepa ova founderica... baš mi je krivo što su te referentne obično bučne u 3pm

It is always darkest just before the dawn.
14 godina
mrsmith kaže...
Drago127 kaže...

'bemti što je lijepa ova founderica... baš mi je krivo što su te referentne obično bučne u 3pm

Šta nisu rekli na prezentaciji da su full tihe?

17 godina
neaktivan
ivicask kaže...
mrsmith kaže...
Drago127 kaže...

Da...  na prezentaciji  

Lijep pozdrav ;)
17 godina
neaktivan
NVIDIA Ampere 30xx

Mene brine najavljivana nastašica - pogotovo sad kad su se naokolo raspisali o tome kako dobro mine-a Ethereum... 

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
NVIDIA Ampere 30xx

Steel for Humans, Silver for Monsters, Gold for the Witcher...
Moj PC  
2 0 hvala 1
13 godina
Dajte ljudi Samsung i nestašica, nemojte prizivati vraga. Hajpa se malo za preorder i to je to...
Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Drago127 kaže...

Zašto je rekao "pripremite se" za dan kad prođe embargo? Tak je dobro ili je tak loše? :D

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
16 godina
CyberDemonVZ kaže...
Drago127 kaže...

Zašto je rekao "pripremite se" za dan kad prođe embargo? Tak je dobro ili je tak loše? :D

Da, tako je 😂🤣😂🤣

7 godina
Bero_ng95 kaže...

big navi vam bude prepakirana i nabustana radeon VII naravno sa drugom memorijom.

Hvala ti na informaciji. 

10 godina
neaktivan
ivicask kaže...

Da, nvidia tvrdi buku oko 30dB pri temp. ispod 80C pri max opterećenju, što zapravo zvuči jako dobro. Još lagani undervolt i taman, pod uvjetom da je dobar propuh u kućištu jer ipak je to i dalje grijalica od 300W..

ansha: Pomelo te
7 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Zna li mozda netko moze li se FE naruciti u HR? Nikad do sad nisam direktno preko njihove stranice uzimao. Postoji li neko okvirno vrijeme kada bi 3080 trebala biti dostupna 17.? 

Moj PC  
2 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
E ovo i mene zanima. I kakva je situacija sa garancijom ukoliko se gpu narucuje izvana, jer do sada sam uvijek uzimao u RH? Tnx!
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.9.2020 22:27 (Danijeldm).
12 godina
Drago127 kaže...

Stvarno preljep komad hardvera 🥂

13 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Brate di su leakovi, koliko njih je dobilo već grafu nema leakova?!

everyday i'm shuffling...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Luka123 kaže...

Brate di su leakovi, koliko njih je dobilo već grafu nema leakova?!

Strpi se do 14.09.

16 godina
Kaby kaže...
ivicask kaže...

Da, nvidia tvrdi buku oko 30dB pri temp. ispod 80C pri max opterećenju, što zapravo zvuči jako dobro. Još lagani undervolt i taman, pod uvjetom da je dobar propuh u kućištu jer ipak je to i dalje grijalica od 300W..

najbolji propuh je otvoriti bočnu stranicu i rješena stvar :)

Founder Edition je jedina koja dolazi u obzir koju si mislim uzeti i to ću pričekati 3070 seriju. Samo neka ih bude kod nas za kupiti .

Ako se ne dokopam founders edition neću ni uzimati jer su ostale ružnjikave koda su ih djeca iz vrtića dizajnirala

be Cool
14 godina
neaktivan
NVIDIA Ampere 30xx

Ma ove referente ne možemo naručiti s official site-a... ne šalju u Hrvatsku i napominju da ne šalju u PO box i slične servise za prosljeđivanje pošiljka

Tko da.... mislim da smo out of luck....

0 0 hvala 0
13 godina
Horned Reaer kaže...
Kaby kaže...
ivicask kaže...

najbolji propuh je otvoriti bočnu stranicu i rješena stvar :)

Founder Edition je jedina koja dolazi u obzir koju si mislim uzeti i to ću pričekati 3070 seriju. Samo neka ih bude kod nas za kupiti .

Ako se ne dokopam founders edition neću ni uzimati jer su ostale ružnjikave koda su ih djeca iz vrtića dizajnirala

Ako nema RGB nije kartica  .

Razmišljam isto kao i ti uzeti FE, samo su me performanse zanimale... Strpim se ja bez problema do 14.-tog. do benchmarkova.

Kad sam gledao kartice baš sam isto mislio, u pm di je svijet došao...

Što se dogodilo sa običnim minimalizmom u dizajnu. Jedina kartica koja dobro izgleda je FE....

everyday i'm shuffling...
14 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Da po prvi put bi kupio FE karticu, al neda mi se zezat sa naručivanjem iz vana, jamstvo problem itd..

Sad imam 1070 Gaming X, i nikad zadovoljniji, tako da 99% uzimam MSI opet

https://www.msi.com/Graphics-card/GeForce-RTX-3080-GAMING-X-TRIO-10G/Gallery

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Dan nakon najave Ampere serije ebay.de je bio krcat povoljnim rtx2000 grafama danas gledam i prosjecno su skuplje 150-200eu nego onda.Ekipa je ocito digla nazad cijenu polovnima.....

Jos nigdje ne mogu prednarucit jer niti Saturn a ni Media Markt jos nemaju seriju 30 u ponudi.... 

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice