NVIDIA Ampere 30xx izdvojena tema

poruka: 11.274
|
čitano: 2.169.861
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Re: NVIDIA Ampere 30xx

Cuj, ulazu se puno veci novci u ASIC farme, tako da ovi sto kupe u Sv. Ivan Žabno 8 kartica i nisu neka procjena situacije. Naravno, oni koji mineaju jer misle se obogatit na brzinu ce se opec i izgubit lovu.

No minea se još uvijek. Radeon VII daje 100Mh/s mineanjem Ethereuma. To je jako dobro, no kartica je skupa. Ali ako recimo 3080 bude davao 100Mh/s za manju cijenu, moglo bi bit svega.

Battlelog: D3lBoy-00
17 godina
neaktivan
D3lBoy kaže...

Jel itko razmišljao o novom mining crazeu? Jer ako nova memorija bude toliko bolja, a cijene pristupacne, profitabilnost mineanja bi mogla skociti.

Ne zaboravite Radeon VII, rasprodale su se iako su bile poprilicno mlake za gaming, ali su bile compute zvijeri - sve ih mineri pokupovali, a bile su pre pre preskupe. Ako brzina GDDDR6X bude parirala VII, mogli bi vidit novi jump u mineanju. Što ne samo da ce rezultirati abnormalnim cijenama već i nestašicom već (vjerojatno) slabo dostupne GDDR6X memorije.

Nije pesimizam, već upozorenje.

Nadam se da će takva upotreba kartica biti znatno manja nego prije - inače smo u banani.. 

Lijep pozdrav ;)
16 godina
D3lBoy kaže...

Cuj, ulazu se puno veci novci u ASIC farme, tako da ovi sto kupe u Sv. Ivan Žabno 8 kartica i nisu neka procjena situacije. Naravno, oni koji mineaju jer misle se obogatit na brzinu ce se opec i izgubit lovu.

No minea se još uvijek. Radeon VII daje 100Mh/s mineanjem Ethereuma. To je jako dobro, no kartica je skupa. Ali ako recimo 3080 bude davao 100Mh/s za manju cijenu, moglo bi bit svega.

Mina se, to je sigurno, od nekuda sve te virtualne valute moraju doć, to im je izvorni koncept - kako nećem virtualnom dodijelit vrijednost, tako da nešto uložiš u nju i da se nađe na tržištu... problem je samo tko i kako mina. U vrijeme groznice su maltene kumice na placu kupovale kartice da bi doma na tavanu probale minat. To je bio grozan period - ne ponovilo se - jer su sve gaming kartice iz dućana nestale da bi "would be" poduzetnici na tavanima stvarali bogatstvo. Nadam se da se taj dio neće ponovit, jer predvidjet kartica za firme je jedno, a predvidjet svakoga tko će umjesto jedne uzet 3-5 "da proba" je nešto sasvim drugo. Firme koje se time bave neće ni uć u Links ili sličnu trgovinu, provuć karticu i kupit, kako si sam reko, 8 komada, već će direktno od distributera naručit 100+ komada.

Uostalom vidjet ćemo uskoro... sigurno će bit i dalje minera koji kupuju, samo bojim se ako ponovo cijene budu rasle, da ulazimo u sferu u kojima se može sanjat kupnja grafe za gaming. Zadnji put kad se desilo cijene su otišle *1.5 do *2 i nisu puno pale... još jedan takav skok, i ja se mogu dalje igrat samo na konzolama... dok i njih ne prenamijene na isplativ način za minig XD

10 godina
Dado_ZG78 kaže...
D3lBoy kaže...

Jel itko razmišljao o novom mining crazeu? Jer ako nova memorija bude toliko bolja, a cijene pristupacne, profitabilnost mineanja bi mogla skociti.

Ne zaboravite Radeon VII, rasprodale su se iako su bile poprilicno mlake za gaming, ali su bile compute zvijeri - sve ih mineri pokupovali, a bile su pre pre preskupe. Ako brzina GDDDR6X bude parirala VII, mogli bi vidit novi jump u mineanju. Što ne samo da ce rezultirati abnormalnim cijenama već i nestašicom već (vjerojatno) slabo dostupne GDDR6X memorije.

Nije pesimizam, već upozorenje.

Nadam se da će takva upotreba kartica biti znatno manja nego prije - inače smo u banani.. 

jebiga tko prvi njegova djevojka, oni koji uzmu prvi će sigurno platiti najavljene cijene. Ja mislio sačekati još 5-6 mjeseci da vidim šta će se događati, hoće biti možda ovih za duplo više gigabajta. a opet s druge strane koji će mi k 20 gb

13 godina
Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
Moj PC  
5 0 hvala 0
16 godina

Staviš ampere ispod kola od tog pacikla i eto amd ga pregazio.

kradem mine iz minskog polja
17 godina

Pa ovo nije cudno, to je njihova fan zona..

Mnogi proizvodaci necega prodaju dodatno: privjeske, majce, makete i ostale pizhdarije...

dakle Rambox ce sigurno kupit ovaj bicikl

Bnet: mNik987#2148
11 godina
protjeran
NVIDIA Ampere 30xx

Znam da nije tema no za mining kakva je rx 5700xt 

Bero
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Skoro Žutnjak gume...

5700XT je oko 51-53Mh/s

Battlelog: D3lBoy-00
13 godina
OČeš NeČeš Žutanjak bjelJanjak link na moj post
Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
14 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Sad će nama rambo objasniti da se u biciklima vrti prava lova, i da briga AMD za deskop grafe.

Moj PC  
5 0 hvala 0
13 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Dečki,možete mi reći koliko bi po vama trebala koštati RTX 3070 kod nas kad izađe u 10. mjesecu?

Koliko će biti bolja nego RTX 2080 Ti po vašem mišljenju?

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.9.2020 17:10 (Jurassic Park).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Cijena ce biti vjerovatno oko 4500kn , bit ce oko 10% jaca od 2080ti.

10 godina

eto ga, cijene skroz normalne s obzirom na očekivanja i oner x10 fore. Kod nas će vjerujem biti vrlo slično ovome

14 godina

Da znaci da 3070 ne bude ispod 550eura  oko 4200kn s tim da bi 3060 onda isla za nekih 450-500 eura.

7 godina
Ampere kaže...
Cansee kaže...

eto ga, cijene skroz normalne s obzirom na očekivanja i oner x10 fore. Kod nas će vjerujem biti vrlo slično ovome

Normalne? ovu su najgori moguci modeli što ljudska ruka može proizvesti, s tim hladnjacima što ih ta firma proizvodi očekuj hladnih 120°c pod normalno Giga, msi, da ne pricam za ostale su po 1000+ kn skuplji, 3080 nebus vidio ispod 1000€ kod nas!

daj ne seri

kak je gigabyte skuplji, kad je jeftiniji recimo od Zotaca u casekingu

da nasi ducani imaju iste nabavne cijene kao Caseking, ovu njihovu cijenu dignemo za 9% +/- jos koji postotak, posto ne znamo kolika je marza od casekinga, i oko 850 EUR je cijena kod nas

Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina

Ja sam iskreno racunao oko 1000eu za bolje modele ovdje u Njemackoj.....ni sam ne znam zasto 😁😁😁😁

Ovako ispada da cu vec za nekih 800-850eu moc kupit vrhunsku rtx3080❤️❤️❤️❤️❤️

17 godina
neaktivan
NVIDIA Ampere 30xx

Ne znam što ću.... pikiral sam 3070, sad kad vidim kak je 3080 dobra možda bi nju ipak, ali cijena od preko 6k kn me malo odbija..  a 3070 bude vjerojatno oko 4,5k 

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Ampere kaže...
Cansee kaže...

Normalne? ovu su najgori moguci modeli što ljudska ruka može proizvesti, s tim hladnjacima što ih ta firma proizvodi očekuj hladnih 120°c pod normalno Giga, msi, da ne pricam za ostale su po 1000+ kn skuplji, 3080 nebus vidio ispod 1000€ kod nas!

Gaming OC je standardno solidan model od Gigabyta, debelo ga pretjeruješ.

Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
NVIDIA Ampere 30xx

sve spremno nema cijene:

https://www.alzashop.com/search.htm?exps=rtx 3080

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
0 0 hvala 2
13 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Treba pričekat rece. Tko zna čije će hlađenje ove godine biti flop.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
DarthMarkus kaže...

da hehe zamisli kak je bilo onima koji su bacili hrpu para na 5700XT strix lol

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
13 godina
Santana kaže...
DarthMarkus kaže...

da hehe zamisli kak je bilo onima koji su bacili hrpu para na 5700XT strix lol

Da, zato i velim. Jedino u msi trio vjerujem da ne može flopat.

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.9.2020 18:43 (DarthMarkus).
13 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Ja planiram uzeti neke od ovih brandova:MSI,Gigabyte,Asus,EVGA i to najjeftiniji model s barem dva hladnjaka,pa me zanima koliko bi trebali ti modeli koštati?

Kad se inače očekuje 3070 serija,pošto je pisalo da će kasniti za ostalim 3xxx modelima?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Jel netko već stavio inžinjera ?

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.9.2020 19:00 (DarthMarkus).
Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Za Gainward modele je skoro pa nemoguce nac recenzije, pretpostavljam da je onda i podrska takva. 

Jbni Asus sa produzivanjem 3080 strix modela 😠😠😠😠😠

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Hajp=kupujte na brzaka da zaradimo, ili za sad bit če dosta i Gekbenč.

https://twitter.com/_rogame/status/1303014612397436935

- 30% viši score uz 28% veču potrošnju 

AMD,........is that Epyc or what?
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.9.2020 19:42 (rambox).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Ok ovi novi Avangersi su zahtjevni...

1440p ultra onak jedva oko 60 fpsa

malo smanjio detalje dobivam oko 70+ ali ne lajkam to...

ima li tko igru?

možda je fakat vrijeme za 3080

Bnet: mNik987#2148
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.9.2020 19:57 (toxic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
toxic kaže...

Ok ovi novi Avangersi su zahtjevni...

1440p ultra onak jedva oko 60 fpsa

malo smanjio detalje dobivam oko 70+ ali ne lajkam to...

ima li tko igru?

možda je fakat vrijeme za 3080

Ta igra je drlog po vise elemenata a performanse su jedan od njih. 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice