Looks like 3dfx isn't so full of it.
Joshua Walrath
© Copyright 1999 PenStar Systems, LLC. All rights reserved.
Hvala da se i ovo pitanje riješilo, tako je 72 FPS primjereno dobrom gaming-u. Sve ispod je grafička "degradacija" u igranju.
Ne znam samo zašto ne bi trebalo dodati 800 KN za 10 FPS više na dobroj igri? Ako i igram pa vidim samo do 50 FPS dobro, ali ima igri koje se vrte na 35, 40 i manje FPS sa 512 MB grafičke memorije na većoj rezoluciji i stoga dodatnih 512MB na grafičkoj memoriji i nije napretek! Slažem se da investicija i nije 100% isplativa (@Rhodin), ali bi se trebalo priznati da će doć dan kada če sigurno trebati tih 800KN uložiti pa makar je prodao za dvije-tri godine koliko max. možeš očekivati rentabilnost grafičke kartice danas (ako i je toliko dugo)! Btw no hard feelings znao sam što radim kad sam dodao tih 800KN za veću memoriju i išao bih na 4870x2 koja je isplativija jer jača, ali moj ego stoji i ne dajem više od 2000KN samo za grafiku. pozz svima
Sve 5! Ionako uzimam CF druge godine pa mi neće trebati 4870x2 koja i ne stane u kućište... FPS je viši i to je činjenica kao i da ovisi o igri te monitoru (rezoluciji). A 800 HRK? Pa bude otišlo u vjetar tako i onako, štedim pa ulažem u PC i to su ti igre (čitaj graf. kartice, monitori, audio kartice, memorija,...). A ova investicija? U pravu si 800KN za 512MB GPU RAM DDR5 i nije baš malo, ali opet bih dodao 2000 na onih 1300 KN za danas ATI4870x2 i to ti je to: računaj da će dogodine moja ATI-ca sa 1GB koju ću uzeti biti ispod 1500KN i dolazimo na malo više od 2000 KN utrošenih ukupno. Istina imao bih ATI HD4870x2 koja je jača od CF samo mi uostalom ne stane u kućište-predugačka je i to je my problem! Pozz
Ma ok, gle, sve 5, ti znas zakaj si ju uzeo... nije da ovo sto ja pricam cini ikakvu razliku jer vec je doma i u kucisti :P Nije da se mozes predomislit.... I da, za koji mjesec u CF sa jos jednom takvom ce biti zvjer, ja samo velim da ti to bas nije bio najisplativiji potez u 2 mjeseca promjenit 3 kartice, pogotovo zadnji korak, a ima jos takvih kojima se to cini ko super ideja jer misle da ce ko zna sta dobit. Nema kompotka na ovoj temi pa neko mora i to rec
Znam, rekao je i "kompotko" da nije isplativa, kao i RAM koji sam uzeo na 1000MHz ako neću clock-ati. Svejedno. Znam i da nije isplativo, ali računao sam za ubuduće pa tkogod da je uzme danas ne bi puno izgubio iako je verzija na 512MB bestbuy u mainstream grafici. Ja sam jednostavno uzeo što sam volio, imao sam novce i uzimam na proljeće još jednu tako da sam miran.
Ja sam jednostavno uzeo što sam volio, imao sam novce i uzimam na proljeće još jednu tako da sam miran.
Hehe, pa to nije toliko lose... Gdje bi mi ostali koji kupujemo konfu jednom u 2 godine (odprilike) bili da to nije tako? Jos uvjek na Quake 2 i UT na dobrim starim celeronima i Voodoo 3 ili rivi tnt :P
Ma nisam rekao u smislu da je u globalu lose. Meni je dobro jer cu kad budem mijenjao konfu imati nesto par generacija novije, umjesto jedne. To je vidjenje ukupne situacije mojim ocima, ali to nije bit posta.
Bit posta je bila da on ovdje iznosi razlog potrosnje tih 800 kuna, ali ustvari sebe laze i pokusava samom sebi opravdati taj trosak.
Jedno je kupovati karticu i odvagnuti ima li smisla dati razliku za vise memorije, ali imati vec takvu karticu i onda je prodati da bi imao istu samo s vise memorije, to je...
Ja sam jednostavno uzeo što sam volio, imao sam novce i uzimam na proljeće još jednu tako da sam miran.
Što to ve-milu znači "Artikal dostupan van zagreba". Mislim to im piše na puno proizvoda pa je teško povjerovati da to sve imaju baš negdje bogu iza nogu a ne u Zagrebu.
Pa sad i ne znam sada, ali definitivno još neko vrijeme... Da li se uopće isplati na CF sa ovom karticom sa 1GB?
Onaj dual slot hladnjak na 4870 i nije baš neko rješenje za hlađenje. Na defaultu, dakle ako se ništa ne dira, ne radi softwareski kao tweaking se kartica grije u idle na nekih 79°C dok već nakon prvih 5 minuta igranja u load postiže 85! Treba staviti brzinu hlađenja ručno na nekih 60% naviše da bi se temperature održale u granicama normale, govorim o 43 pa do 70°C. A to je poprilično glasan ventilator onda...
Što to ve-milu znači "Artikal dostupan van zagreba". Mislim to im piše na puno proizvoda pa je teško povjerovati da to sve imaju baš negdje bogu iza nogu a ne u Zagrebu.
Zanimalo me nešto sa novih reviewa za karticu pa sam našao na Guru3d da je malo bolja i od GTX260 Core 216. Ali...? Performanse, sa druge strane su, u odnosu na 512Mb verziju slabašno bolje; ono o čemu sam raspravljao pokazalo se neispravnim, kartica eventualno još nije isplativa u odnosu na slabiju verziju. Napisat ću za mene relevantnu rezoluciju kao pokazatelj (1680x1050) i igru Crysis: Guru 3d +1 FPS, BitTech +1.6 FPS ili Anandtech +4.2 FPS... Sve u svemu oko 2-3 FPS bolje na različitim testnim PC konfiguracijama. Stvarno? Evo linkova:
Zanimalo me nešto sa novih reviewa za karticu pa sam našao na Guru3d da je malo bolja i od GTX260 Core 216. Ali...? Performanse, sa druge strane su, u odnosu na 512Mb verziju slabašno bolje; ono o čemu sam raspravljao pokazalo se neispravnim, kartica eventualno još nije isplativa u odnosu na slabiju verziju. Napisat ću za mene relevantnu rezoluciju kao pokazatelj (1680x1050) i igru Crysis: Guru 3d +1 FPS, BitTech +1.6 FPS ili Anandtech +4.2 FPS... Sve u svemu oko 2-3 FPS bolje na različitim testnim PC konfiguracijama. Stvarno? Evo linkova:
Ma sve to ok, uči se dok si živ.
Samo drugi put se strpi malo, potraži savjet po forumima, pričekaj da neki test padne, pa ćeš naučit na jeftiniji način :)
Pozdrav!
To sam ti ja prijatelju i govorio, nije toliko bitna memorija koliko snaga procesora. Zato sam ti i rekao da ostaneš sa pola kile verzijom, pa malo kasnijes stavis drugu u cross.
Nista zlonamjerno ja sam dusa od covika :D
Da li se isplati uopće taj Crossfire inače? Ima tkogod kakva iskustva s tim? Gledao sam malo neke reviews na net-u i vidio da i je i nije baš nešto... Naravno ovisi i o igri i konfiguraciji koliko ja znam!
Crossfire ti daje poboljšanje performansi od cirka 30%-75% najviše. Povećanje od 100%+ možeš dobiti tek sa 3 kartice ili 4, ali tada već jako nestabilno jer puno ovisi o naslovu koji igraš (kao i podrška za 3-way-SLI jako loše).
Hvala. Imam matičnu koja podržava Crossfire tako da na proljeće idem na još jednu karticu, a poboljšanje performansi na 30 do 75% mi odgovara za ove novce koje će i grafička biti jeftinija do zime-proljeća. Nadam se! Hvala...
75% je CrossfireX odnosno 4 4850 (singleslot hladnjak) ili 2 4870x2.
Definitivno... se ne isplati uzimati drugu onda! Još i 5870 i dx11? Ima kakve novosti za ovu grafičku k.? Kakva bi trebala biti?
Definitivno... se ne isplati uzimati drugu onda! Još i 5870 i dx11? Ima kakve novosti za ovu grafičku k.? Kakva bi trebala biti?