da vas pitam ja imam u racunaru 1 GB rama DDR obicni i sad hocu da promijenim graficku moram li uzeti DDR ili mogu uzeti graficku DDR2
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Nema veze RAM grafe s RAM-om računala. Jedino na što moraš paziti je utor - AGP ili PCI-e. Koja je konfiguracija?
ma kod mene je AGP ulaz i znaci mogu kupiti DDR2 graficku?
Moraš pazit da ti grafička kartica bude AGP a ne na memoriju. Može ona biti DDR DDR2 DDR3.., nije bitno važno da je AGP.
ma kod mene je AGP ulaz i znaci mogu kupiti DDR2 graficku?
I meni isto treba neka AGP grafička da mogu igrati COD4.
Trenutno imam ATi 9200 Atlantis, 265MB.
Konfiguracija:
Intel Pentium 4 HT 2.6GHz
ABIT AI7, s. 478, i865PE, BUS 800 MHz, S-ATA, 5.1 zvuk, DDR 400, ATX 2
2x512 MB DDR, PC-3200 @ 400MHz, KINGMAX
SAPPHIRE ATI Radeon 9200 Atlantis, 400MHz, 256 MB, TV-out, DVI
Chieftec 400W napajanje
22" Samsung 225BW LCD, DVI, 5ms
Baš sam gledao u Vemilu, imaju neke jeftine AGP kartice od 300-tinjak kuna, pa bi bilo dobro da kupim nešto jeftinije,
jer ću svejedno sljedeće godine kupovati novi procesor, ram, matičnu i grafičku sa PCI-E sučeljem.
(Trenutno ne mogu pokrenuti COD4, jer mi izbacuje neku grešku u vezi grafike, dakle slaba grafička kartica)!
Hvala na prijedlozima..
Konfiguracija:
Intel Pentium 4 HT 2.6GHz
ABIT AI7, s. 478, i865PE, BUS 800 MHz, S-ATA, 5.1 zvuk, DDR 400, ATX 2
2x512 MB DDR, PC-3200 @ 400MHz, KINGMAX
SAPPHIRE ATI Radeon 9200 Atlantis, 400MHz, 256 MB, TV-out, DVI
Chieftec 400W napajanje
22" Samsung 225BW LCD, DVI, 5ms
Baš sam gledao u Vemilu, imaju neke jeftine AGP kartice od 300-tinjak kuna, pa bi bilo dobro da kupim nešto jeftinije,
jer ću svejedno sljedeće godine kupovati novi procesor, ram, matičnu i grafičku sa PCI-E sučeljem.
(Trenutno ne mogu pokrenuti COD4, jer mi izbacuje neku grešku u vezi grafike, dakle slaba grafička kartica)!
Hvala na prijedlozima..
Oke, a kako to da je ova od 512MB jeftinija od 256MB, u Vemilu?
Znači, mogu igrati COD4 bez problema?
Oke, a kako to da je ova od 512MB jeftinija od 256MB, u Vemilu?
Znači, mogu igrati COD4 bez problema?
evo kupi ovu
Sapphire Radeon HD 3650 AGP, 512MB DDR3, TVout, DVI 636,29kn
evo kupi ovu
Sapphire Radeon HD 3650 AGP, 512MB DDR3, TVout, DVI 636,29kn
Nemoj uzimati ni u kome slučaju nešto skupo. Uzimaš karticu sa AGP ulazom. AGP je stari ulaz. Ionako je većina grafičkih kartica sada PCI-E. Razmisli, pa na novu konfiguraciju. Možda, ili? Ja sam prije nove konfiguracije imao ATI Radeon x1950 Pro-zakon kartica, AGP 256MB, ali sam je nakon samo dva mjeseca dao za ni manje ni više 350 KN stoga što sam prelazio na bolju konfiguraciju, a ta ima PCI-E. Nisam mogao dobiti više novaca za nju! Nova je stajala 1100 KN. Cijena pada brzo takvim karticama. Vjeruj mi, razmisli prije! U najmanju ruku daješ novac za prošlost. Investiraj u budućnost!
Svaka kuna ulozena u tvoj komp je kao i u stari auto. Ako mozes prodaj PC i dodaj love za noviji da imas DDR 2 RAM i PCI-E utor sa nekim jednojezgrenim proc. za pocetak pa ces poslije nadograditi.
Pogledaj ispod: koliko novca biš dao za stari AGP ulaz i koliko za jednu od najboljih kartica danas na tržištu. Otprilike isto, a kažem ti ovo jer su u pitanju dvije od najboljih kartica iz pojedinih serija danas ako tako gledamo. Radi se o ATI Radeon x1950Pro 256MB sa AGP port ili XFX Geforce 8800GT na 512MB (PCI-E). Odluči sam!
http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1130048
http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1130256
Nemoj uzimati ni u kome slučaju nešto skupo. Uzimaš karticu sa AGP ulazom. AGP je stari ulaz. Ionako je većina grafičkih kartica sada PCI-E. Razmisli, pa na novu konfiguraciju. Možda, ili? Ja sam prije nove konfiguracije imao ATI Radeon x1950 Pro-zakon kartica, AGP 256MB, ali sam je nakon samo dva mjeseca dao za ni manje ni više 350 KN stoga što sam prelazio na bolju konfiguraciju, a ta ima PCI-E. Nisam mogao dobiti više novaca za nju! Nova je stajala 1100 KN. Cijena pada brzo takvim karticama. Vjeruj mi, razmisli prije! U najmanju ruku daješ novac za prošlost. Investiraj u budućnost!