Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU
- poruka: 5.886
- |
- čitano: 978.317
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore

Da al grim dawn zahtjeva osrednju konfi dok dragon age treba bolje a u grim dawnu je bottleneck veci kako to ? i što napraviti ? Klokanje bi pomoglo ?
Grim Dawn je jos uvijek jako lose optimiziran, ni moju GTX770 ne koristi kako bi treba sa i7 procesorom...
Kao sto Stjepanj kaze, taj Athlon ti dosta koci R9 270X u DAI!
Hvala dečki na brzim odgovorima još samo jedno pitanje šta da radim ? dali da probam naci nekoga ko kloka ili da kupim novi CPU ? Najgore mi je sto onda moram mjenjat vjerovatno i ploču :( ?Inače komp je star dve godine ali graficka mi je riknula stara pa sam morao uzeti novu zato i je mocnija nego CPU
Nije to strašan bn, pogotovo za singl player igre.
Moj savjet je da sačekaš dx12 koji bi trebao popraviti situaciju u pc gamingu.
A u medju vremenu klokni malo cpu i skupljaj lagano lovu za neki upgrade.
Btw sta bi Stjepan a.k.a bn paranoicar rekao za mene, ja ti furam 290X i fx6300
taj fx 6300 je super procesor ja sam ga sebi mislio kupit ali ga baš i nema polovnih..
ja bi taj proc unistio tom 290x...jako lose, koliko god ti bio zadovoljan time!LP
mozemo napraviti war gdje se mogu kladiti da cu ja u nekim igrama imati iste rezultate ili cak i bolje u nekim igrama...tako da paranoju ostavi za sebe kad bi vidio sta ta 290-tka moze s daleko jacim procesorom!
a evo ti i samo primjer te snage fx6300 vs stari i7 3770
mislim da ti je sve jasno! i drago mi je da si ti zadovoljan! uzivaj!Nije to strašan bn, pogotovo za singl player igre.
ja bi taj proc unistio tom 290x...jako lose, koliko god ti bio zadovoljan time!LP
mozemo napraviti war gdje se mogu kladiti da cu ja u nekim igrama imati iste rezultate ili cak i bolje u nekim igrama...tako da paranoju ostavi za sebe kad bi vidio sta ta 290-tka moze s daleko jacim procesorom!
mislim da ti je sve jasno! i drago mi je da si ti zadovoljan! uzivaj!
Lol znam, al izletila mi ponuda za 290X koju jednostavno nisam mogao odbiti.
Uraditi ću upgrade cpu-a nekad na ljeto,sad ionako neću imati priliku da igram, idem na bizmis trip u inostranstvo.
Mada i ovaj fx uz bn gura sve igre u 60fps lock, realno i to je dovoljno.
Lp ovako imam u crossfire r9 270x i hd7870 clockana kao 270x i te dvije grafe zajedno.mi rade losije nego jedna sama novi dajveri stavljeni jel neko zna u vemu je problem ostatak konfiguracije i5 3570k klokani na 4.6ghz xfx napajanje 750w 4x4 gb rama corsair vengeance maticna asrock z77 extreme4

Probao sam samo 3dmark firestrike i dobio rezultat 8432 a igrao sam samo crysis3 battlefield4 o cod adwanced warfare sve radi losije sa dvije kartice pogotovo cod
a ja npr cod adwanced warfare vrtim bez problema na svom laptopu ne trebam smanjivat bas vele detalje i rezoluciju,ne znam sad npoamet,ali kad pokrenem battelfield4 moram dosta smanjit postavke.
Poštovanje evo jedno pitanje , molio bi sto brzi odgovor jer covjek ceka sa grafom da je kupim.
Imam e 8400 na 3.6ghz ( bio na 4.0) vratio ga da mu malo vijek produžim :P
Dosada sam vrtio dvi sapphire radeonke hd 4850 512mb u crossfireu i vrijeme ih je ubilo jel... oke su vrte jos ali staro brate .. anyway imam dobru ponudu
ASUS RoG HD 5870 2GB Matrix Platinum Edition za sitne pare .. cini mi se dobra grafa i to bi kupio..
Oce li bit bottleneck-a ? eo i ostatak konfiguracije za laksu procjenu:
cpu-e8400 3.6ghz
mbo- gigabyte ep45c ds3
pus - coolermaster 700w
ram - 2x2 ddr2 gb ocz
lađenje ima vrhunsko i to ... eto hvala lipa..!
btw i ako triba puknit cu ga nazad na 4.0 pa dokle vrti ..
ma nema tu uskog grla,mislim da ce definitivno bolje to raditi,a i 2gb rama ce dobro doci za novije naslove....
plus manje problema jer je single kartica...
imao sam 5850 i stvarno je bila super

Poštovanje evo jedno pitanje , molio bi sto brzi odgovor jer covjek ceka sa grafom da je kupim.
Imam e 8400 na 3.6ghz ( bio na 4.0) vratio ga da mu malo vijek produžim :P
Dosada sam vrtio dvi sapphire radeonke hd 4850 512mb u crossfireu i vrijeme ih je ubilo jel... oke su vrte jos ali staro brate .. anyway imam dobru ponudu
ASUS RoG HD 5870 2GB Matrix Platinum Edition za sitne pare .. cini mi se dobra grafa i to bi kupio..
Oce li bit bottleneck-a ? eo i ostatak konfiguracije za laksu procjenu:
cpu-e8400 3.6ghz
mbo- gigabyte ep45c ds3
pus - coolermaster 700w
ram - 2x2 ddr2 gb ocz
lađenje ima vrhunsko i to ... eto hvala lipa..!
btw i ako triba puknit cu ga nazad na 4.0 pa dokle vrti ..
Teski bottleneck
haha :P procita sam 500 foruma dosada jedni govore da , drugi ne lalala isto cu ja maznit tu grafu...
Znam jbg da bi bilo bolje stogo sa 4 jezgre imat ali to cu ubacit kroz mjesec dva kad se skupi stogo ojra..
Javim se sa ishodom da vidimo kako ce radit jer šteta da je nekupim za stvarno sitnu lovu...
haha :P procita sam 500 foruma dosada jedni govore da , drugi ne lalala isto cu ja maznit tu grafu...
Znam jbg da bi bilo bolje stogo sa 4 jezgre imat ali to cu ubacit kroz mjesec dva kad se skupi stogo ojra..
Javim se sa ishodom da vidimo kako ce radit jer šteta da je nekupim za stvarno sitnu lovu...
Ja sam imao gtx 550ti koja je u rangu hd5770, malo jaca mozda, ali malo, i q6600 ju je bottleneckao
Kolika je lova u pitanju ?

Recimo par sto kuna ima tu i pribijanje dugova nekih itd itd... tako da smo to odlucili tako podmirit... znaci teski bottleneck...
Mozda upgrade na intel quad core q8200 / q8400 stogo pomogao?
Ja sam hd5870 imao uz Q9550, QX9650 i Phenom ll x4 960t i s nijednim nije bilo problema, mogli su ju izgurat bez problema.

Recimo par sto kuna ima tu i pribijanje dugova nekih itd itd... tako da smo to odlucili tako podmirit... znaci teski bottleneck...
Mozda upgrade na intel quad core q8200 / q8400 stogo pomogao?
obavezno neki quad core
Ja sam hd5870 imao uz Q9550, QX9650 i Phenom ll x4 960t i s nijednim nije bilo problema, mogli su ju izgurat bez problema.
kod mene je bio q6600 stock i oc gtx 550ti, u bf3 gpu ussage na low postavkama pri 1080p je bio 60%, mp, 64 igraca
I see the problem.. uzet cu grafu i javim se sa rezultatom na e 8400 , a sad do kraja iduceg mjeseca ce past neki quad pa cemo da usporedimo ... btw hvala ljudi na savjetima!
ja imam Intel Core 2 Quad Q9400 2.66mhz oc na 3.2 mhz
sapphire 7870 2gb GHz Edition
4gb ddr2 1066mhz
igram na 1650x1050 20incha monitor
za sada nema potreba da kaj mjenjam
kod mene je bio q6600 stock i oc gtx 550ti, u bf3 gpu ussage na low postavkama pri 1080p je bio 60%, mp, 64 igraca
BF MP je vrlo CPU zahtjevan, u ovakvoj situaciji podigni malo grafičke detalje i imat ćeš više manje isti fps ko na low.
BF MP je vrlo CPU zahtjevan, u ovakvoj situaciji podigni malo grafičke detalje i imat ćeš više manje isti fps ko na low.
Znam, igrao sam ga 1500h, sa q6600 je bilo dropova na 35 na caspianu 64, govorim naravno o svim postavkama na low, izuzev mesh quality koji je na high. Sto se tice detalja, u toj igri su mi nebitni, jer igram iskljucivo competitive 8v8/12v12 ili heli 2vs2. Tako da mi je fps jedino bitan, naravno rezolucija da je nativna. Sada, sa novom konfom, mogu ugodno igrati i snimati a da fps ne pada ispod 60 i to mi je jedino vazno.
mislim da ti je sve jasno! i drago mi je da si ti zadovoljan! uzivaj!
ovi benchovi su me uvijek zanimali pa cu pitat na ovom forumu sto me bas zanima
primjer sada ajmo rec taj FX gura graficku na 99% isto kao i taj intel 99%
znaci graficka daje maximum u oba slucaja,kako je onda moguce da su veci frejmovi na intelovim procesorima,sta zapravo ima procesor veze vise ako su oba izgurala graficku na 99%??
il je fora u tome sto usage mozda ipak spadne ispod 99 na slabijem AMDu pa zbog toga?
mozda vam je glupo pitanje al et ne mogu shvatit ovo...
A sta mislis da u igrama radi samo graficka e vala radi i procesor a posto je jaci intelov otud i vise slicica na intel platformi.
Brzi proc brze obradi brze isporuci

ovi benchovi su me uvijek zanimali pa cu pitat na ovom forumu sto me bas zanima
primjer sada ajmo rec taj FX gura graficku na 99% isto kao i taj intel 99%
znaci graficka daje maximum u oba slucaja,kako je onda moguce da su veci frejmovi na intelovim procesorima,sta zapravo ima procesor veze vise ako su oba izgurala graficku na 99%??
il je fora u tome sto usage mozda ipak spadne ispod 99 na slabijem AMDu pa zbog toga?
mozda vam je glupo pitanje al et ne mogu shvatit ovo...
U tom slučaju FX ne gura grafičku 99% svo vrijeme, nema šanse. U suprotnom bi framerate bio isti na i7 i na FX jer bi limitirajući faktor bila grafička kartica. Ako je framerate na i7 veći nego na FX, onda je FX u neku ruku bottleneck grafičkoj kartici koju su koristili.
Nema toga da grafička na full usage daje različite rezultate ovisno o procesoru, poprilično je jednostavna stvar - ili gura grafu na 99% ili ne gura. i7 3770 će u puno više slučajeva gurat 99% cijelo vrijeme, a FX neće.
U tom slučaju FX ne gura grafičku 99% svo vrijeme, nema šanse. U suprotnom bi framerate bio isti na i7 i na FX jer bi limitirajući faktor bila grafička kartica. Ako je framerate na i7 veći nego na FX, onda je FX u neku ruku bottleneck grafičkoj kartici koju su koristili.
Nema toga da grafička na full usage daje različite rezultate ovisno o procesoru, poprilično je jednostavna stvar - ili gura grafu na 99% ili ne gura. i7 3770 će u puno više slučajeva gurat 99% cijelo vrijeme, a FX neće.
pa to me zanimalo samo,ocekivao sam da je do usage-a GPUa :)