Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU izdvojena tema

poruka: 5.892
|
čitano: 987.437
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU
lisnjic kaže...

da do kodiranja igre jer je bettlefeild 3 lose iskodirana igra

Ja sad ne znam jesi sarkastičan ili ne {#}

Sve u svemu ima Battlefield svojih problema.

Blago budalama.
13 godina
protjeran
buljo781 kaže...
lisnjic kaže...

ima!{#} trazi hebacki hardwer!{#} i pregrijava sve zivo u kompu! ima li išta gore za pc? i eto ti 100 problema!hehe!odoh {#}LP

||| Intel Core™ i7 inside |||
14 godina
Stjepanj kaže...

ima!{#}trazi hebacki hardwer!{#} i pregrijava sve zivo u kompu! ima li išta gore za pc? i eto ti 100 problema!hehe!odoh {#}LP

boldano - Razlog zašto traži hebački hardware je neoptimiziranost u krajnjem slučaju, nov engine s kojim je rađeno štošta za što nije spreman.

podcrtano - ja nisam još doživio da mi išta u kompu BF3 pregrijava {#}

Blago budalama.
13 godina
neaktivan
Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU

Ma, zna se zašto se rade igre poput, eto BF3 u vrijeme kad je izašao i sada Crysis 3 npr., koji zahtjeva ultra high end komp da se igra na Ultra postavkama pri igrivom FPS-u, razlog je da se ljude natjera da kupuju taj hardver.

Toni
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
buljo781 kaže...

podcrtano - ja nisam još doživio da mi išta u kompu BF3 pregrijava {#}

htio sam reci da grije komp sigurno nesto vise od vecine igara(na mom sistemu jedina zahtjevnija igra sto se tice iskoristavanja a time i grijanja je crisys3)...a ovo za neoptimiziranost zaista nerazumijem...pogledaj samo koliko ima neoptimiziranih igara sto novih sto starih pa bf3 ih pojede svojom optimiziranoscu!{#}LP

14 godina

I onda opet kad razmisliš, Top 5 CPUa se muči s održavanjem 60fps.

I je optimiziran, ali i nije {#}

Ova tema se pretvorila u diskusiju o BF3 MP, ja sam većinom kriv, ispričavam se, nećem više {#}

Blago budalama.
17 godina

ova tema i je samo o MP BF3 64p. jer samo u toj igri dolazi do problema.. i ljudima se daju savjeti na temelju te igre.

sve se bojim kaj je sve utuvljeno u glavu ljudima koji su se ovdje savjetovali

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
13 godina
protjeran
nixass kaže...

ova tema i je samo o MP BF3 64p. jer samo u toj igri dolazi do problema.. i ljudima se daju savjeti na temelju te igre.

pa naravno da ce se spominjati uglavnom bf kad je to jedna od najpopularnijih fps-a a nazalost nemaju svi fx-ove i i7 + uber gpu-e pa odatle i problemi, jer ljudi iz neznanja kombiniraju ubitacne setupe a ova je igra ocigledno postala bench za to, i nije to samo ovdje na bugu nego nepostoji forum na netu da nije preplavljen ovakvim postovima i temama...

i nije se ovdje ljudima nista utuvilo u glavu, jer je poprilican broj forumasa iznijelo hrpu svojih ss i primjera doticnog problema i rijesenja istog!{#}

i nemoj mijesati sp s mp! to su sasvim dva svijeta!LP

14 godina
neaktivan

Koliko kod cpu bio vazan, gpu je onaj koji renda sliku, meni svi govore sto nemas i7, ja im fino govorim igram na 1440p i nemam potrebe, ali sta ces.

Sad jeli mi gpu usage 90% ili 100% zaboli me djon, i onako opet imam +100 fps 90% vremena.

multi-gpu 4 live
Poruka je uređivana zadnji put čet 15.8.2013 12:32 (Leopard_st).
Moj PC  
10 0 hvala 0
17 godina
Stjepanj kaže...
nixass kaže...

pa naravno da ce se spominjati uglavnom bf kad je to jedna od najpopularnijih fps-a a nazalost nemaju svi fx-ove i i7 + uber gpu-e pa odatle i problemi, jer ljudi iz neznanja kombiniraju ubitacne setupe a ova je igra ocigledno postala bench za to, i nije to samo ovdje na bugu nego nepostoji forum na netu da nije preplavljen ovakvim postovima i temama...

i nije se ovdje ljudima nista utuvilo u glavu, jer je poprilican broj forumasa iznijelo hrpu svojih ss i primjera doticnog problema i rijesenja istog!{#}

i nemoj mijesati sp s mp! to su sasvim dva svijeta!LP

ne nego od BN se radi tolika buka da se stvara dojam da praktički igre postaju neigrive što je totalna nebuloza. bitno je kolko imaš fps-a (bar je bilo do prije koji mjesec/godinu dok nisu proroci i gurui došli). kog boli tuki jel gpu zakucan na 80 ili 100 ako je igra igriva?

bf3 je popularan al nije najpolularniji i ako se na temelju forumskih naklapanja rade pravila onda sve u cujac..

i da, puno puta ako netko i nema BN, navodite ga "aha, aj upali BF MP 64p pa ćemo onda vidjeti" - mislim, kog briga? ako netko to ne igra i nije ga briga za tu igru čemu forsiranje? jedna loše kodirana igra i stvaraju se teorije i daju prijedlozi da me sve strah čitat ovu temu

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
14 godina
neaktivan

Tako je to postalo, ispade sve ispod i7 je neupotrebljivo, a ljudi nemaju pojma o cemu pricaju.

Ja prvi nikad ne igram na 64 mapama jer je niđe veze, svi se samo krhaju bez ikakvog smisla(jedino kad igram sa frendovima, ali to je druga prica), igram na 32 serverima.

multi-gpu 4 live
Poruka je uređivana zadnji put čet 15.8.2013 13:18 (Leopard_st).
Moj PC  
6 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
buljo781 kaže...
lisnjic kaže...

ima!{#} trazi hebacki hardwer!{#} i pregrijava sve zivo u kompu! ima li išta gore za pc? i eto ti 100 problema!hehe!odoh {#}LP

Rofl, vise ce igru da ugriju i c3 i metro 2033, a i izgledaju 3x bolje. 

Upalis crysis 1 i divis se sta su ljudi uradili prije 6 godina, ja sam neku vecer upalio i ostao bez daha kako i dan danas izgleda, bf mu nije ni do koljena vizualno, sad da ne bude off topic jer nitko nije spomenuo vizuale, ali se spominje kovanje bf3 u zvijezde sa svakog aspekta, pa da to sasjecemo u korijenu.

multi-gpu 4 live
Poruka je uređivana zadnji put čet 15.8.2013 13:23 (Leopard_st).
13 godina
neaktivan
nixass kaže...
Sideswipe kaže...

Clockani i7 3770K na 4.5Ghz stabilnih prolazi za Crossfire HD7970 3GB?? {#}

ako ti slučajno, ali stvarno slučajno grafika padne ispod 99% iskorištenosti na recimo 98% onda je vrijeme za paniku.

u tom skučaju nabaviti matičnu sa 2x Xeon i moli boga da nema bottlenecka jer sa grafikom na 98% je nemoguće išta igrat.

{#}  

Sažeo si 90% postova na ovoj temi {#}

13 godina
Leopard_st kaže...

Koliko kod cpu bio vazan, gpu je onaj koji renda sliku, meni svi govore sto nemas i7, ja im fino govorim igram na 1440p i nemam potrebe, ali sta ces.

Sad jeli mi gpu usage 90% ili 100% zaboli me djon, i onako opet imam +100 fps 90% vremena.

trilijon puta ovo....

Leopard_st kaže...

Tako je to postalo, ispade sve ispod i7 je neupotrebljivo, a ljudi nemaju pojma o cemu pricaju.

Ja prvi nikad ne igram na 64 mapama jer je niđe veze, svi se samo krhaju bez ikakvog smisla(jedino kad igram sa frendovima, ali to je druga prica), igram na 32 serverima.

Da, ali bojim se da netko (ko se manje kuži) stvarno ne zabrije da mora mijenjat i5-icu nakon što je ovdje pročitao svašta.....

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.8.2013 17:54 (DarthMarkus).
17 godina

Igram sada BF3 kanale s 64 igrača i grafa ono 50%.

Opet mi je nešto u banani. Sad sam u procesu provjere što i kako popraviti.

Twitter: @191x7
Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina

pita frend oce li mu 

Intel® Core™ i7-990X Processor Extreme Edition 
(12M Cache, 3.46 GHz, 6.40 GT/s Intel® QPI) BN-at 780 GTX u  SLI.. ja sam reko da nece ak digne na 4.0 / 4.2 

iako je to gulftown ovo je mrcina od cpu jos uvijek 

p.s i jos ima ovu maticnu 

http://www.asus.com/ROG_ROG/RAMPAGE_II_EXTREME/

{#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.8.2013 21:33 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
4mal kaže...

pita frend oce li mu 

Intel® Core™ i7-990X Processor Extreme Edition 
(12M Cache, 3.46 GHz, 6.40 GT/s Intel® QPI) BN-at 780 GTX u  SLI.. ja sam reko da nece ak digne na 4.0 / 4.2 

iako je to gulftown ovo je mrcina od cpu jos uvijek 

pa posudi mu ti svoje dvije pa vidi hoce li mu BN, pa nama tu javi...koliko i di...{#}LP

17 godina

nie iz zagreba :/ al 100 posto sam da nece 

isss koja reza ! 

http://www.3dmark.com/3dm11/6769490

issssss na kvadrat !

http://www.anandtech.com/bench/product/444?vs=551

skoro pa me prestize u igrama star je 4 godine ! wtf {#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.8.2013 21:53 (4mal).
Moj PC  
1 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
191x7 kaže...

Daj mi reci kako inače radi taj 945 cpu- pretpostavljam da inače puni hd 7770? Ima li lufta? Pitam za jednog, jer ima fx 4100 (praktično su isti)- koji bi maximum bio za nj. Možda hd 7790/650Ti boost? Jače?

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.8.2013 0:03 (klapna).
13 godina
4mal kaže...

nie iz zagreba :/ al 100 posto sam da nece 

isss koja reza ! 

http://www.3dmark.com/3dm11/6769490

issssss na kvadrat !

http://www.anandtech.com/bench/product/444?vs=551

skoro pa me prestize u igrama star je 4 godine ! wtf {#}

A proc na 5 Ghz !? Moderfaker{#}

17 godina
klapna kaže...
191x7 kaže...

Daj mi reci kako inače radi taj 945 cpu- pretpostavljam da inače puni hd 7770? Ima li lufta? Pitam za jednog, jer ima fx 4100 (praktično su isti)- koji bi maximum bio za nj. Možda hd 7790/650Ti boost? Jače?

Navodno ti procesori mogu komotno do HD 7850 i GTX 660.

Twitter: @191x7
17 godina

neznam cemu td kad je ovaj monstrum kostao soma eura onak 6 fucking jezgri i to 2008.! A moze filat nex gen grafe jos barem par godina.. Da se malo informirajte ...

Moj PC  
5 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Naravno da moze tjerat pogotovo single gpu, kad je boost u igrama u odnosu za noviji proc niti 1%(na istom taktu), a u aplikacijama do cca10%! Naravno da ce onaj ko sad uzme i7 biti miran 5god!no nazalost nemaju svi novaca za takve strojeve!lp
13 godina

Pitanje hoce li FX 6300 bottleneckat hd7950 sapphire boost 3gb?

[URL=http://www.neobux.com/?r=Kelster][IMG]http://images.neobux.com/imagens/banner9.gif[/IMG][/URL]
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Kelam kaže...

Pitanje hoce li FX 6300 bottleneckat hd7950 sapphire boost 3gb?

Overclockas FX-a i biti ce dobro.

14 godina

Malo u malom broju igara, nezamjetno.

Blago budalama.
13 godina

Koliko vidim nebi ga trebalo biti problem clockat na 4.0 a mislim da nebi smjelo tu biti bottlenecka

[URL=http://www.neobux.com/?r=Kelster][IMG]http://images.neobux.com/imagens/banner9.gif[/IMG][/URL]
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Pa 4.0Ghz mu je kao stock takt a ladno se clocka na 4.5Ghz ( u prosjeku gledano ) sa solidnim hladnjacima od 300- tinjak kuna.

12 godina
neaktivan

Ljudovi kupio sam novi napoj jer mi je u planu cfx hd 7850 da vidim kako ce to radit i da kemijam malo - ja mislim da je moj proc taman za njih dvije i da nece biti bn u niti jednoj situaciji - sta vi velite kako ce on to gurati ?

Ako želiš da nešto bude kako treba, moraš to obavit sam.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Glavas kaže...

Ljudovi kupio sam novi napoj jer mi je u planu cfx hd 7850 da vidim kako ce to radit i da kemijam malo - ja mislim da je moj proc taman za njih dvije i da nece biti bn u niti jednoj situaciji - sta vi velite kako ce on to gurati ?

pa ak ces igrati sve na fullhd+ultra s 4xAA botlenecka nema na kilometre,{#} no smanji bilo sta od ovoga(pogotovo AA) i gpu usage drasticno pada! provjereno s 2x7850+i7 2600K@5.15ghz{#}! no bez obzira na ovo sve, frame rate ce biti za 20-do max 30% iznad 7970 s ukljucenim AA! tako da samo naprijed!! daleko najisplativiji cfx!

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.8.2013 22:33 (Stjepanj).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice