Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU izdvojena tema

poruka: 5.886
|
čitano: 980.979
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU

pozdrav ja igram BF3 na Ultra 1600x900 bez AA -antialasnig postavkama sa ovom konfig i fps je najmanji bio 34  grafika je 100 iskoristenost dok igram, a procesor je na 90 iskoristenost vjerujem da taj E 8400 kaska za tom grafikom 99%

Q 8300 OC (3.15 GHz)

5 GB ram ( 840 MHz)

5770 OC  (1010/1360)

lisnjic
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU
lisnjic kaže...

pozdrav ja igram BF3 na Ultra 1600x900 bez AA -antialasnig postavkama sa ovom konfig i fps je najmanji bio 34  grafika je 100 iskoristenost dok igram, a procesor je na 90 iskoristenost vjerujem da taj E 8400 kaska za tom grafikom 99%

Q 8300 OC (3.15 GHz)

5 GB ram ( 840 MHz)

5770 OC  (1010/1360)

Sve je u redu na većim rezolucijama procesor se manje koristi.Quad sigurno ne kaska bez brige.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.6.2012 16:07 (Ikarus01).
14 godina
neaktivan
lisnjic kaže...

Q 8300 OC (3.15 GHz)

5 GB ram ( 840 MHz)

5770 OC  (1010/1360)

Q8300?

On ne kaska sigurno.

OutlawZ NiGGa, 2Pac R.I.P (Rap is Pac)
16 godina
mersimh kaže...
power_user kaže...
Stjepanj kaže...

evo probao maloprije bfbc2 (1366x768 sve na high), proc na 95-100% a grafa jadna ne prelazi 55% i tako cijelo vrijeme! koliko bi dobio fps-a, ili postotak kad bi zamijenio barem na quad q6600?? igrao sam multyplayer s 24 igraca na mapi (snjeg po mraku:-)) i prosjek u frapsu mi je 62 fps-a average...?

Premala ti je rezolucija, kod frenda sam testirao svoju GTX460 koja je u rangu tvoje 6850 na E8400 koji je samo malo jači od tvog E6600 i bez problema je grafa bila na 100% u BF3 na 1080p.

@dv14 prilično dobro, 4670 na 1680x1050 još uvijek pokreće više manje sve(BF3 nisam probao, ali Crysis 2 je igriv i na med-high)

pa sta je to jbt kako moze e8400 bolje tjerati GTX460 u BF3 bolje neg moj posrani i3 2100 ??

imam GTX 460 i u BF3 MP mi ogromni CPU spikeovi i gpu usage stalno varira od 60 pa do 95 al stvarno non-stop katastrofa :/

u ostalim igrama sve super ali BF3 mi laga uzasno otkad sam presao na intel :/

Probaj reinstall windowsa, jer bilo je sve super(nismo dugo igrali, ali oko pola sata nije bilo nikakvih spikeova). Na low ide 40-60FPS, a na ultra 15-20(neigrivo, ali smo probavali kako izgleda)

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
14 godina
neaktivan

Naime, dobio sam neke pare od posla i sad bih htio kupiti malo jači PC.

Pitanje je, dal' bi CPU: "AMD Phenom II X6 1100T BE @ 3.3GHz @ Turbo 3.7GHz" bottleneckao grafičku karticu "MSI AMD Radeon HD 7970 OC, 3GB DDR5"?

0 0 hvala 0
14 godina
Naravno da ne.Pa nju i PII X4 pokrene bez problema
robimarko@gmail.com
13 godina
protjeran
DarkBoss kaže...

Pitanje je, dal' bi CPU: "AMD Phenom II X6 1100T BE @ 3.3GHz @ Turbo 3.7GHz" bottleneckao grafičku karticu "MSI AMD Radeon HD 7970 OC, 3GB DDR5"?

Ne, nebi bio usko grlo.

clock2much
14 godina
DarkBoss kaže...

Ako ideš na gaming komp s toliko para, svakako razmisli i o kombinaciji Ivy za 1450 kn ( core i5 3450 ) + MBO sasvim prosječan, za oko 2 milje !! Ali Jedan Thuban svakako nije botlneck za igranje na visokim rezolucijama.

13 godina
neaktivan

Jel zna netko možda jel postoji neka stranica gdje su napisani procesori koji su minimalno potrebni za određene grafičke a da ne bude bottlenecka

Mene npr. zanimaju amd-ovi za slabiju 6670,   te za ove jače 4850, 6770, 7750, 7770 itd.

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.6.2012 21:46 (klapna).

0 0 hvala 0
14 godina

AMD Athlon II X4, Phenom II X4 ili FX 4100. Nije ti to baš točno egzaktna stvar, ali quad core ili više je optimum.

14 godina
neaktivan
klapna kaže... 

Jedan Athlon II x3 će ih iskoristiti na 1.920x1.080 bez problema.

Od Intela, neki SB i3 2XXX sa HT-om ili S1156 neki i3 5XX sa HT-om.

OutlawZ NiGGa, 2Pac R.I.P (Rap is Pac) ||| Music As A Weapon!
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.6.2012 21:58 (donator_bubrega).
13 godina
neaktivan

jel isto socket am3 i am3+

I kake su šeme s onim phenomima koji "otključavaju" s 2 na 4 il s 4 na 6 jezgri. Jeli to onda pravi quad ili 6 core il šta? U čem je trik? Zašto su ih uopće "zaključavali"?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Neki Athloni II x3 (x3 450, x3 455, etc...) imaju tvornički zaključanu četvrtu jezgru i L3 cache memoriju. U nekih primjeraka je četvrta jezgra defektna, dok je u nekih stabilna, dok u nekih treba malo dignuti napon/NB napon da bi bila stabilna. Ako otključaš i L3 cache dobiješ punokrvnog Phenoma II x4. Otključavanje se vrši opcijom Unlock CPU Core (UCC)/ACC u BiOSu.

Nije isto AM3 i AM3+ sck. AM3+ socket podržava i Bulldozer procesore (AM3+) i Phenom/Athlon procesore (AM3), dok AM3 ploča ne podržava AM3+ procesore, već samo AM3 procesore.

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.6.2012 22:29 (donator_bubrega).
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
donator_bubrega kaže...

Neki Athloni II x3 (x3 450, x3 455, etc...) imaju tvornički zaključanu četvrtu jezgru i L3 cache memoriju. U nekih primjeraka je četvrta jezgra defektna, dok je u nekih stabilna, dok u nekih treba malo dignuti napon/NB napon da bi bila stabilna. Ako otključaš i L3 cache dobiješ punokrvnog Phenoma II x4. Otključavanje se vrši opcijom Unlock CPU Core (UCC)/ACC u BiOSu.

Nije isto AM3 i AM3+ sck. AM3+ socket podržava i Bulldozer procesore (AM3+) i Phenom/Athlon procesore (AM3), dok AM3 ploča ne podržava AM3+ procesore, već samo AM3 procesore.

Jel to mogu otključavat sve matične? Jel se onda pametno kupovat te zaključane procesore ako su jeftiniji il je bolje uzimat čistokrvne?  

A što se tiče bottlenecka, za ovu slabiju 6670 (ddr5)- nebi li bio dovoljan neki solidan dvojezgreni npr Athlon X2 5000+ ili Athlon II X2 240 npr? A da nebude bottlencka

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.6.2012 23:27 (klapna).
14 godina
neaktivan
klapna kaže...

Jel to mogu otključavat sve matične? Jel se onda pametno kupovat te zaključane procesore ako su jeftiniji il je bolje uzimat čistokrvne?  

A što se tiče bottlenecka, za ovu slabiju 6670 (ddr5)- nebi li bio dovoljan neki solidan dvojezgreni npr Athlon X2 5000+ ili Athlon II X2 240 npr? A da nebude bottlencka

Bas nitko ti ne garantira stabilan unlock. 

--------------------------
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.6.2012 23:49 (mate960).
17 godina
mate960 kaže...

Bas nitko ti ne garantira unlock. Isto tako ti nitko ne garantira da ce jezgra dodatna biti stabilna.

Ja garantiram unlock kao i svatko tko se razumije u otključavanje procesora. No ono što nitko ne može garantirati je ispravost otključanog, tj hoće li komp bootati, ulaziti u Win, biti stabilan itd. Svi X3 procesori imaju 4 jezgre i svaki se može otključati. Stabilno ili ne, to je upitno.

Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
14 godina
neaktivan
191x7 kaže...

Eto edit samo za tebe.

14 godina
neaktivan
191x7 kaže...
mate960 kaže...

Bas nitko ti ne garantira unlock. Isto tako ti nitko ne garantira da ce jezgra dodatna biti stabilna.

Ja garantiram unlock kao i svatko tko se razumije u otključavanje procesora. No ono što nitko ne može garantirati je ispravost otključanog, tj hoće li komp bootati, ulaziti u Win, biti stabilan itd. Svi X3 procesori imaju 4 jezgre i svaki se može otključati. Stabilno ili ne, to je upitno.

xD

14 godina
odjavljen
191x7 kaže...

Koji si ti filozof :D

14 godina
neaktivan

Neće biti bottlenecka sa Athlonima x2, ali bi ti preporučio da pređeš bar na AII x3.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Dali je Intel Core2Duo E8200 na stocku overkill za XFX HD6790 Dual-fan, i koji proc bi mogao uzeti a da ta grafa daje više.

Igram na 1440x990 rezi :D

I knew a man who once said : Death smiles at us all. All a man can do is smile back.
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.6.2012 20:01 (Backdraft).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Backdraft kaže...

Dali je Intel Core2Duo E8200 na stocku overkill za XFX HD6790 Dual-fan, i koji proc bi mogao uzeti a da ta grafa daje više.

Igram na 1440x990 rezi :D

Bottleneck je.

14 godina

Ja nevjerujem da ljudi i dalje postavljaju takva glupa i dosadna pitanja !! Jel treba crtati u pijesku sa štapom da već jednom bude jasno. SVI dual core procesori stare generacije, bez obzira na clock su u većoj ili manjoj mjeri BOTLNECK za današnje igre. Ponavljam još jednom, SVI i bez obzira sa kojom grafom ga koristite. Nemogu shvatiti da i dalje netko pita opet tako nešto !!

13 godina

ovako imam jedno pitanje

trenutno imam q8300 na 2.80 ghz

4 gb ddr2 667mhz

HD6670 OC 900/11580 mhz

sad ako kupim gtx560ti hoce li biti bottlenecka i igram na rezoluciji od 1280x1024?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Doca15 kaže...

ovako imam jedno pitanje

trenutno imam q8300 na 2.80 ghz

4 gb ddr2 667mhz

HD6670 OC 900/11580 mhz

sad ako kupim gtx560ti hoce li biti bottlenecka i igram na rezoluciji od 1280x1024?

Biti ce malo usko grlo, u praksi ga neces osjetiti, jer je zanemariv, ipak imas quad core.Investiraj u bolji ekran sa vecom rezolucijom kad vec kupujes takvu karticu, i clockni malo proc ako znas overclockat.

clock2much
13 godina

ili cu uzet hd7850

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

HD 7850 je svakako isplativija kartica, ako mozes ikako idi na nju.

clock2much

0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Neznam jel netko prije rekao al uključeni vsync ako locka fps karticu može iskorištavat 30-40% ovisno o igri.

Tako nek ljudi imaju to na umu jer se radi o locku fps-a.

Da ne bi mislili da im se događa bottleneck..

Ili igre tipa mw3 koje iskoriste karticu bez vsynca samo 20% {#}

Time and time and time and time again...
13 godina

mogu ali dali ce biti bottlenecka?

13 godina
protjeran
Doca15 kaže...

mogu ali dali ce biti bottlenecka?

Nesto malo, neces to osjetiti.

clock2much
E-mail:
Lozinka: