Znam da je HD6870 Crossfire nesto jaci od GTX 580, a isto tako HD7970 je nesto jaca od GTX580. Znaci sada me zanima kolika je razlika u performansama izmedju HD 6870 CF i single HD7970 ?
moja pocjena ako te zanima sirova snaga bez novih tehnologija a imas dobro prozracno kucite i jako napajanje odi na cf u surprotnom na navedenu
HD 7970.
Ako ti financije dozvoljavaju odi na 7970 definitivno
Imas vec jednu HD 6870,ubodes jos jednu i imas perfomanse i vece od HD 7970 na stocku.CF 6870 strasno dobro skalira,preko 190%.Takav sustav vuce sa 250 watti sa 12V raila tako da ti je napajanje dovoljno jako.Proc puknes na 4 ghz i ici ce to super.I sto je najbitnije neces uloziti vise od 1k kuna.
7970 NEMA DILEME.Toliko toga joj ide u prilog da netrebaš ni razmišljati
Ja sam za rješenje jedno, ali jako... tako da HD7970. Manje temperature i buka, nema problema sa driverima, jer se dogada microstruttering kod HD6850/70 CF-a. (Je prije, sada nisam siguran, možda su i popravili)
popravili su kako kod 68 tako i sa 69 seriji naravno 69 skalira jos bolje
7970 NEMA DILEME.Toliko toga joj ide u prilog da netrebaš ni razmišljati
ide da ali cijena trenutno ne on za 1k kn ima super upgrade ;)
Da ima novaca i ide na novi sustav rekao bih mu da ide na HD 7970.Ali s obzirom da ima vec jednu HD 6870 a druga ga nece kostati preko 1K kuna(polovnjaca sa garancijom)onda bolje da ide na CF 6870.I pukne ih na 1000/1200 i na konju je.
na tvome mjestu ne bi još ništa dira dok konkurencija amd-u ne izbaci svoje,ali ako baš ne možeš izdržat uvik ajde na jeftiniju soluciju jer su performanse jednake
na tvome mjestu ne bi još ništa dira dok konkurencija amd-u ne izbaci svoje,ali ako baš ne možeš izdržat uvik ajde na jeftiniju soluciju jer su performanse jednake
Moze se jos itekako izdrzati, jer sam jos na 1400x900 rezoluciji, a kada uzmem kakav full hd monitor, onda ce jedna hd6870 biti problem, pa zato razmisljam izmedju CF i 7970..
ja imam dvije HD 6870 i skaliraju predobro, apsolutno sve igre rade na max rezoluciji i Ultra high detaljima, naravno i5 2500K na 5.0GHz ih iskoristava 100% tako da za CF trebas imat snazan CPU.
oboje grafe su odlicne, ali da sam ja na tvojem mjestu uzeo bi jos jednu HD 6870 jer bi te upgrade kostal oko 1K...
Na 1920*1080 ce ih gurati Deneb na 4 ghz.Botleneck bi se osjetio na nizim rezolucijama gdje bi kartice bile produktivnije.Dakle nema brige.
ja imam dvije HD 6870 i skaliraju predobro, apsolutno sve igre rade na max rezoluciji i Ultra high detaljima, naravno i5 2500K na 5.0GHz ih iskoristava 100% tako da za CF trebas imat snazan CPU.
oboje grafe su odlicne, ali da sam ja na tvojem mjestu uzeo bi jos jednu HD 6870 jer bi te upgrade kostal oko 1K...
Ajde smanji svoj CPU na stock takt a pa ćeš vidjet koliko ćeš izgubit ( mislim nećeš ništa, samo probaj pa da vidiš i sam ) pa ćeš vidjet jel ti treba 5.0Ghz .
BTW Stolnik degradirati ce ti procesor na 1.45V.Stavi ga na 4500 mhz i manji napon,on i na stocku gura taj CF bez gubitaka.
Ajde smanji svoj CPU na stock takt a pa ćeš vidjet koliko ćeš izgubit ( mislim nećeš ništa, samo probaj pa da vidiš i sam ) pa ćeš vidjet jel ti treba 5.0Ghz .
Pa da jer ove nove igre su ovisnije o grafici nego taktu proca,pogotovo na višim rezolucijama
po meni na 4.0 je vec dosta
Pa da jer ove nove igre su ovisnije o grafici nego taktu proca,pogotovo na višim rezolucijama
Da, npr. kao Battlefield 3.
I5 2500K na stocku gura CF HD 6870.
Mo i7 970 pogura GTX 580 Tri way sli na 4.2 GHz.
Stolnik, nemas potrebe za 5.0GHz, CPU ti se mozda nece degradirat, ali hoce napojna sekcija ploce.
SB je jako osjetljiv na napon.Max napon za 24/7 je 1,4V a ja se drzim 1,375V.Tako da,hoce degradirati.
stavio sam ga na 4.5 GHz i napon 1.3
HD7970 bolje.
Ionako ce bar u 5% igara morati da iskljucis CF zbog nekih problema.
kak su ti i sugerirali i ja sam da ideš na CFX jer kolko vidim PSU imaš dosta jaki ,a i imaš jednu 6870.jedino da imaš neku drugu karticu i slabiji PSU onda bi ti savjetoval definitivno HD 7970.imam prek godinu dana CFX i nisam imal nikakvih problema tak da go for it!
edit:vlada koji su to problemi i koje igre?nisam se još susrel sa tim tvrdnjama koje govoriš!
A sto se tice teselacije, koji setup ce imati prednost, jer teselacija znatno bolje radi na HD7970 karti u odnosu na 6xxx seriju ?
Sto se tice tessalacije HD 7900 serija ima ogromnu prednost.
Sto se tice tessalacije HD 7900 serija ima ogromnu prednost.
Znaci bolja je jedna 7970 u teselaciji od 2x 6870 ?
Zavisi o kojem nivou tessalacije govorimo, ali generalno jedna HD 7970 je brza od te dvije u tessalaciji.
joj Almine naporan si a gladan sam, moram nasto izist.
da sam u tvojoj situaciji kupio bih jos jednu 6870 i vozi, makar kupio i novu vise ti se isplati, a tu razliku u teselaciji i ostalik kerefekama neces ni osjetit.
lakse je za godinu dana i prodat jednu po jednu 6870 nego Hd 7970.
bas me briga, prodaj meni za 1000 kn tu 6870 i kupi si za 4 t Hd 7970, tvoj izbor.