HD7870 izuzetno visoka temperatura

poruka: 9
|
čitano: 832
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Prijatelj ima XFX HD7870 kojoj temperatura pri bilo kakvom većem opterećenju skače i do 100C, što izaziva rušenje PCa, uz ventilatore na 100% brzine. Naravno, prva pomisao mi je bila da je samo treba očistiti, međutim stvar je ista i nakon detaljnog čišćenja i promjene paste, čak i uz smanjivanje radnog takta za 20ak%. U idleu su temperature normalne, 42-43C uz nečujan ventilator. Što može biti uzrok tome? 

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

kao prvo idle temp ti nemre biti normalna 42+°c ako imas pastu i hladnjak koji se vrti!

dakle ili si stavio najgore smece od paste + hladnjak ne lezi dobro ako su ti temp iste!

pogledaj s strane dali ima lufta ako mozes!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
2 0 hvala 2
16 godina
Re: HD7870 izuzetno visoka temperatura
Stjepanj kaže...

kao prvo idle temp ti nemre biti normalna 42+°c ako imas pastu i hladnjak koji se vrti!

dakle ili si stavio najgore smece od paste + hladnjak ne lezi dobro ako su ti temp iste!

pogledaj s strane dali ima lufta ako mozes!lp

Kako misliš 42C nije normalno? Nikada nisam imao grafičku koja je išla ispod 40C s nečujnim ventilatorom, s tvorničkom pastom i postavljenim hladnjakom(računaj i da kućište baš nije najprozračnije, ali prije je bilo OK). Probao sam Arctic Cooling mx2 i mx4, prijatelj je prvo sam probao s mx2, a sad sam ja stavio mx4 da vidim da nije on nešto krivo složio, tako da bi to isključio kao razlog(nije mi baš prvi put da to radim). 

EDIT: pričam gluposti, ulogirao sam se u svoj PC i vidim da je moja GTX970 na 29C. Stara GTX460 je bila preko 40 pa me to zbunilo. Ali svejedno, hladnjak je dobro postavljen i čist, a temperature su ogromne.

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
Poruka je uređivana zadnji put pon 31.10.2016 19:48 (power_user).
13 godina
protjeran

jbga moje iskustvo je totalno drugacije!

no o kojem je tocno modelu rijec?

probaj malo mrdati hladnjak mozda ima lufta po iskustvu ako ti je gpu na 40+°c u idleu onda sigurno ne lezi dobro!lp

Moj PC  
1 0 hvala 2
16 godina
Stjepanj kaže...

jbga moje iskustvo je totalno drugacije!

no o kojem je tocno modelu rijec?

probaj malo mrdati hladnjak mozda ima lufta po iskustvu ako ti je gpu na 40+°c u idleu onda sigurno ne lezi dobro!lp

Editirao sam prošli post, sorry, bio sam u krivu. Hladnjak je jako čvrsto montiran, već smo ga 2x ponovno montirali i stvar je ista, a to rušenje nije počelo nakon promjene paste, nego odjednom, a teško da se sam odvojio. 

Ne znam točan model, XFX HD7870 sa Double Dissipation hladnjakom. 

13 godina
protjeran

problem kod nekih modela je taj sto imaju distancere na sarafima, zato velim dali mozes vizualno pogledati s boka dali ima lufta i kad si skidao hladnjak dali je paste bilo ravnomjerno na cipu i hladnjaku!

ako je to sve ok onda su mozda "izgorili" heat-pipovi zbog prevelike temperature!lp

Moj PC  
1 0 hvala 2
16 godina

Nema lufta i pasta je OK raspoređena, jedino što mi je izgledalo čudno je dosta gruba dodirne površina hladnjaka, ali godinama je radilo, tako da ne vidim zašto bi odjednom to počelo smetati. Istražiti ću još to za heatpipeove, postoji li neki način za to provjeriti bez drugog hladnjaka? Problem ne što nisam baš blizu doma, pa nemam hardvera s kojim bi mogao isprobati . 

13 godina
protjeran

pipni vrh prstom! ako se opeces rikno je! u suprotnom se toplina ne prenosi s cipa na hladnjak!lp

Poruka je uređivana zadnji put pon 31.10.2016 20:23 (Stjepanj).
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
Stjepanj kaže...

pipni vrh prstom! ako se opeces rikno je! u suprotnom se toplina ne prenosi s cipa na hladnjak!lp

Ne mogu doći do vrha jer završavaju kod PCIe porta, ali dio koji se vidi(znači na pola heatpipea) je jako vruć, znači moglo bi biti do toga. Sad bi trebao naći neki hladnjak koji odgovara da budemo sigurni, to baš i nije jednostavno. Hvala! 

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice