HD5850 - Nova generacija ili ipak...

poruka: 437
|
čitano: 76.050
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
protjeran
RE: HD5850 - Nova generacija ili ipak...
stoncin3 kaže...

Pa da. I imam već sve legalizirano doma...Osmijeh Samo sam napravio clean install Viste pa sad downloadam SP2 za Vistu ponovo pa me zanima jer treba i SP1 downloadati ili samo SP2 pa DX11? Ma već je Windows skino preko 150 updatea...

trebao si prvo instalirati SP1, pa SP2. ne ide SP 2 bez SP1

http://windows.microsoft.com/hr-hr/windows-vista/Learn-how-to-install-Windows-Vista-Service-Pack-2-SP2

Najbolja hrana je afrička; jedeš malo, a imaš veliki stomak !
16 godina

to te izmedju ostalog obavijeste i windoze....

u jednom trenutku imat ce sp2 instaliran, zatim dx, ati drivere itd... onda neka vidi sta mu radi sto ne

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Ma da... thx svima! Sad mi rade sve igre konačno... lol Samo sam morao downgradeati sa Win7 na Win Vista... A što mi je činiti...? Kupio legalne Win7 Home Premium odma čim izašli kod nas i onda sam probao i igre mi ne rade. A ja koristim komp za igre...! Jedino brat za You Tube, a stari za internet tu i tamo sa mnom. Tako da mi je preostalo jedino si konzolu neku nabavit. Ovako sve imamo u kući samo je OS stariji malo. Ali dobro Vista je relativno nova i imat će tehničku podršku još barem dvije-tri godine, a do onda ko zna...? Možda mi se i popravi stanje; kako čujem na forumu većini rade sve novije igre na Win7. Meni nisu. Eto! Sad imam prilike igrati i na DX11. Napravio sam sav update Windowsa i imam SP2 i DX11. Igram i DiRT2 sad jer sam dobio besplatnu igru uz novu grafu.Belji se Možda je ipak neki problem. I to ne ipak niti možda nego je jasno mi da nekima još ne funkcionira novi OS kako spada. Čuo sam da je u 80% slučajeva Win7 funkcionalan. Ja sam u onih 20% nesretnika koji su ga kupili pa igre ne rade!Plač

sell the kids for food weather changes moods
17 godina

stoncin3, očito nisi čitao moje komentare u vezi 5xxx serije.

Uglavnom na Gigabyte pločama, ako se ne stavi zadnji BIOS postoji problem Radeon 5xxx, matična, BIOS, Win 7.

Pročitaj malo temu, većini sve radi dobro pod Win 7 kada naprave update BIOS-a na Gigabyte ploči:

http://forums.amd.com/game/messageview.cfm?catid=260&threadid=120766

Ako je točan podatak tvoje ploče u "Moj PC", onda imaš BIOS za svoju ploču ovdje:

http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/BIOS_Model.aspx?ProductID=2754#anchor_os

BTW, ja imam veliki cursor problem i neke manje sitnice, ali u igrama mi sve radi super, pa nekako živim s tim (Win 7 64-bit, XFX 5850).

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.12.2009 10:34 (TomoR).
15 godina
neaktivan

Probao sam update-at bios, idem skinit file za svoju maticnu i kaze da mi ne podrzava 64 bit.. :S

A drugi file, tj. flash kaze da nije ni 32 ni 64 bit windows. lijepo su ovo napravili

Edit: Probao sam preko cd-a koji sam dobio s maticnom, ic na update center, sve napravio kako su rekli i dodje mi do download all updates, ja kliknem i nece..

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.12.2009 11:37 (weirdeq).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Ma ja imam već taj BIOS na matičnoj. Samo ovo je beta F6C, a ja imam službeni F6A verziju. Tako da niti ovo ne pomaže.Plač Možda pomogne ako jedino izađe brzo ta F6C verzija ili neka bolja F7 verzija BIOS-a za moju matičnu. btw Tu matičnu iz Moj PC zapravo imam! thx

17 godina
weirdeq kaže...

Probao sam update-at bios, idem skinit file za svoju maticnu i kaze da mi ne podrzava 64 bit.. :S

A drugi file, tj. flash kaze da nije ni 32 ni 64 bit windows. lijepo su ovo napravili

Edit: Probao sam preko cd-a koji sam dobio s maticnom, ic na update center, sve napravio kako su rekli i dodje mi do download all updates, ja kliknem i nece..

Onaj moj link gore je za stoncinovu ploču.

Tebi sam poslao PM, nadam se da će raditi kako treba.

17 godina
protjeran

ja imam EP-43 ds3L gigabyte i zadnji bios je iz 12 mj. prošle godine.

xfx 5850 radi bez probljem.

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.12.2009 22:46 (Bugofil).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Bugofil kaže...

Koji Windowsi? Najviše problema je navodno na Win 7 i Vista, 64-bit...

15 godina
neaktivan

Imam dobru (valjda) vijest!

Naime, graficka pri rezolucijama vecim od 1280x1024 tj. 1680 i 1920 mi ne moze upaliti nista kako treba.. ni youtube, ni dirt.. bas nista

No kad mi je na desktopu rezolucija 1280, sve radi! Mogu uc u igru, promijenit na max i sve je oke!

Btw imam 75 FPS Average na dx11 u dirt 2 benchu.. To je oke ? ;D

Hvala.

Ipak mislim da treba vidit sta je s karticom, da nece normalno radit pri vecim rezolucijama na desktopu.

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
protjeran
TomoR kaže...
Bugofil kaže...

Koji Windowsi? Najviše problema je navodno na Win 7 i Vista, 64-bit...

trenutno imam na jedno particiji win 7 64 bit, na drugoj xp sp3 (treba mi zbog starog cubasea i pluginova za nj`)

probao sam i na win 7 32 bit.

sve OK, stabilno, ne ruši se, temperatura grafe mi ide pri max opterećenju do 78-80°, al kažu da je to ok, za overclockan proc i grafu. Namigiva

17 godina
protjeran
weirdeq kaže...

Imam dobru (valjda) vijest!

Naime, graficka pri rezolucijama vecim od 1280x1024 tj. 1680 i 1920 mi ne moze upaliti nista kako treba.. ni youtube, ni dirt.. bas nista

No kad mi je na desktopu rezolucija 1280, sve radi! Mogu uc u igru, promijenit na max i sve je oke!

Btw imam 75 FPS Average na dx11 u dirt 2 benchu.. To je oke ? ;D

Hvala.

Ipak mislim da treba vidit sta je s karticom, da nece normalno radit pri vecim rezolucijama na desktopu.

daj brate, nemoj se ljutiti al dosadan si već s tim zanovijetanjem.

odnesi već jednom tu karticu nekom tko se razumije u hardwer.

kako može biti dobra vijest da ta 5850 ne ide preko 1280x1024  ??!!

15 godina
neaktivan

Nije to dobra vijest.. Nego to sto opce moze pokrenut igru..

Jel se moze podesit dirt 2 na dx10, ili je on automatski na onom sta kartica podrzava?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
weirdeq kaže...

Jel se moze podesit dirt 2 na dx10, ili je on automatski na onom sta kartica podrzava?

nema dx 10

samo 9 i 11

probaj desni klik u GAMES na ikonu od dirta, i run in dx9 mode

www.ddoxy.blogspot.com my xFire -- ddoxy, http://doxyzagorec.mybrute.com
17 godina
weirdeq kaže...

Samo dx11 i dx9 imaju.

DX11 ti je moguće pokrenut na dx10 karticama jer se to softwareski upgrade-a, samo nemaju teselaciju te dx10 grafe dok dx11 grafe imaju (recimo ona prelijepa voda u dx11 je 10x bolja nego u dx9)

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.12.2009 12:09 (Hyperion).
17 godina
weirdeq kaže...

Dirt 2 je ili DX9 ili DX11.

Možeš ga forsati na DX9. Kao i rezoluciju te tako dalje.

Potraži si na kompu file:

hardware_settings_config.xml

Tu pronađi liniju "forcedx9=false" i promijeni u "forcedx9=true" ako želiš DX9 mode. Također možeš fiksirati rezoluciju na 1280x1024 i druge postavke promijeniti.

Ako ne želiš da igra mijenja te postavke, nakon snimanja ga postaviš na Read Only. Ja sam ga editirao sa Wordpadom.

U vezi tvoje rezolucije - daj si obnovi drivere od monitora, moguće je da ti pokušava nabiti neke frekvencije osvježavanja koje monitor ne podržava na višim rezolucijama.

17 godina
Hyperion kaže...

Samo dx11 i dx9 imaju.

DX11 ti je moguće pokrenut na dx10 karticama jer se to softwareski upgrade-a, samo nemaju teselaciju te dx10 grafe dok dx11 grafe imaju (recimo ona prelijepa voda u dx11 je 10x bolja nego u dx9)

Sve DX10 i DX10.1 kartice radit će u Dirt 2 u DX9 modu. Nemoj zbunjivat ljude.

Druga je priča što je DX11 nadogradnja DX10.1 i većina funkcija prvog je već podržana u potonjem.

15 godina
neaktivan
TomoR kaže...
weirdeq kaže...

Dirt 2 je ili DX9 ili DX11.

Možeš ga forsati na DX9. Kao i rezoluciju te tako dalje.

Potraži si na kompu file:

hardware_settings_config.xml

Tu pronađi liniju "forcedx9=false" i promijeni u "forcedx9=true" ako želiš DX9 mode. Također možeš fiksirati rezoluciju na 1280x1024 i druge postavke promijeniti.

Ako ne želiš da igra mijenja te postavke, nakon snimanja ga postaviš na Read Only. Ja sam ga editirao sa Wordpadom.

U vezi tvoje rezolucije - daj si obnovi drivere od monitora, moguće je da ti pokušava nabiti neke frekvencije osvježavanja koje monitor ne podržava na višim rezolucijama.

Sto se tice drivera, imam najnovije 9.11 Hotfix jucer instalirao.. Ne znam do cega je stvarno.. A refresh je na 60

Thx na dx9 uputama.. sad je sve na ultra i imam 120 fps.

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.12.2009 12:51 (weirdeq).
16 godina

kad vec muljas

barem da imas neki bench za usporedbu, pa jos jedan bench da ne kazes da je prvi namjestaljka

svaki dan neku novu karticu uzimas, svaki dan nove zamjene, svaki dan neki novi problemi, svaki dan nesto novo...

ja vise wierdeq-u ne vjerujem na rijec, nema sanse...

do jucer je kratica bila srot, nije valjala, bila je 40% slabija od gtx285 po svim njegovim testovima, a frendovi su usporedjivali bencheve svojih hd 5850 s njim, a on sam je probavo paralelno gtx 275 i ovu

danas je kartica jaka ko hd 5970

ko da se bajke citaju, IBM (Ivana Brlic Mazuranic) bi se posramila

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Rhodin kaže...

kad vec muljas

barem da imas neki bench za usporedbu, pa jos jedan bench da ne kazes da je prvi namjestaljka

svaki dan neku novu karticu uzimas, svaki dan nove zamjene, svaki dan neki novi problemi, svaki dan nesto novo...

ja vise wierdeq-u ne vjerujem na rijec, nema sanse...

do jucer je kratica bila srot, nije valjala, bila je 40% slabija od gtx285 po svim njegovim testovima, a frendovi su usporedjivali bencheve svojih hd 5850 s njim, a on sam je probavo paralelno gtx 275 i ovu

danas je kartica jaka ko hd 5970

ko da se bajke citaju, IBM (Ivana Brlic Mazuranic) bi se posramila

Gle, sljedece je stanje:

Kad sam instalirao dirt demo (danas) uspio je pokrenuti igru u dx11 na 1280x1024 jer mi je na toj bio i desktop rezoluciji. Tad sam u igri mogao mijenjati na vecu rezoluciju i sve je radilo.

Na Ultra postavkama sam imao otprilike 50 FPS-a dok sam na svojim malo modificiranima imao 65.

Tad sam stavio na DX9 na najvecu rezoluciju sve Ultra i imao oko 100 FPS-a

I evo idem ja opet sa DX9 stavit na DX11 s onom prvom rezom 1280x1024 i kad ono opet dodje do AMD-a i nece..

Trebao bi nesto namjestit da mogu uc na DX11 ili vratit na DX9.

Eto takva je situacija, znaci s rezolucijama povise 1280x1024 imam velikih problema.

Graficku cu mijenjat za GTX285 i to je moja konacna odluka, za 2-3 godine uzimam DX11 koja bude best buck/performanse.

Hvala.

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.12.2009 14:31 (weirdeq).
17 godina
protjeran
weirdeq kaže...

I meni je bilo kartica ovo, kartica ono. Imam istu samo Sapphire HD5850! Sad i ja sam imao problema nako čistog instaliranja Win7 na moju mašinu. Odmah pomislih... pa da kartica ne valja jer sve drugo radi i igre neće. Modern Warfare 2, Resident Evil 5. Nemoj mijenjati karticu. Ona je best buy danas i dobra ti je još bar 2 godine ako ne i 3. I nemoj slušat mene koji grafe mijenjam svako malo, svakih 3-6 mjeseci, najviše godinu sa HD4870 1Gb samo piči dalje sa njom. Ta kartica je izuzetno jaka u svim igrama i da ne kaže prejaka kao što je danas jača od moje bivše HD4870 1GB koja dostatna za igranje u 2010. Moje je mišljenje dakle moj osobni stav da si ne proturječimo da je problem u Windowsima koje imaš. I osobno druga stvar, ova HD5850 je najbolja kartica koju sam do dan danas imao u sebe na kompjuteru, a mijenjam svako malo... Ako ne padne cijena tako brzo kao u HD4870 1GB sa 2100 na 1100 za nekih 10-tak mjeseci onda da nije nešto bezvrijedna jer ja tako razmišljam ne mijenjam do kompu sudnjeg dana kad ga budem mijenjao. Sad ima rok uporabe do 2012. Star 16 mjeseci, mijenjao tri grafe. Ostalo niš. Razmisli o svom zadnjem postu i prelasku na tu Nvidiu malo...Neodlučan

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.12.2009 14:32 (stoncin3).
15 godina
neaktivan

Ma razmislit cu. Al ovu graficku mijenjam sigurno, sad za novu hd5850 ili nesto drugo.. jos cu vidjet

Al kazem jos jednom, ova graficka nije za moje potrebe, meni je daleko vazniji dx9 od dx10 i 11.. sumnjam da ce se to mijenjat sljedece 2 god.

Tad normalno uzimam jacu karticu, nvidiu najvjerojatnije dx11.

A sad sam u dilemi izmedju ati-ja i nvidie tj. hd4890 vapor-x i gtx 275 golden sample.

Obje su tu negdje, malo skuplja ati, al nvidia je jaca u cod serijalima i u svim TWIMTBP igrama..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
weirdeq kaže...

Al kazem jos jednom, ova graficka nije za moje potrebe, meni je daleko vazniji dx9 od dx10 i 11.. sumnjam da ce se to mijenjat sljedece 2 god.

Ha, ha. I ja mislim tako. Da sam bar ostao pri svojoj HD4870... I meni je ova previše. Samo to ti se mijenja iz dana u dan. Nakon par mjeseci doći će igra koja ju treba ko ozeblo Sunce pa da vidiš neki shooter iz prvoga lica i jedva 30FPS pri rezi 1680x1050 i HD5850 koja već popušta pomalo i klizi u godine i povijest pred naletima novog gaming softvera.

17 godina
weirdeq kaže...

I evo idem ja opet sa DX9 stavit na DX11 s onom prvom rezom 1280x1024 i kad ono opet dodje do AMD-a i nece..

Trebao bi nesto namjestit da mogu uc na DX11 ili vratit na DX9.

Eto takva je situacija, znaci s rezolucijama povise 1280x1024 imam velikih problema.

Graficku cu mijenjat za GTX285 i to je moja konacna odluka, za 2-3 godine uzimam DX11 koja bude best buck/performanse.

Hvala.

To je bug, za koji još nije otkriven razlog - radi se o tome da kad se gleda HD ili FullHD video na 5xxx seriji jednostavno stane - uglavnom na Win 7 i Vista 64-bit. Na tvom mjestu bih pričekao bar do Catalysta 9.12 pa onda mijenjaj ako i dalje neće valjati (navodno dolazi 16.12).

Nažalost i ja imam taj bug, no kako sam Aero stavio na Aero Basic (jedno od ponuđenih rješenja) nije mi se desilo ni jednom (osim što upravo sada imam veliki kursor).

Osim toga, igru uvijek pokreći iz Steam prozora -> My Games. Eh da, i zamijenio sam uvodne filmiće s praznima...

Probaj No-Intro fix, pogledaj na gamecopyworld, Dirt 2, no intro fix.

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.12.2009 23:25 (TomoR).
17 godina

Ja mogu najavit kupnju HD5850 i Bog mi pomogao da nebudem imao problema kao vi. Imam sreću sa ati-em i sa samsungom, a većina ljudi s njima nema sreće.

ATI- svi se žale na drivere, gpu recovery, ccc, temperaturu, neradi ovo neradi ono, a meni uvijek sve radi.

SAMSUNG - u moru kineskih panela ja dobijem već drugi put samsungov i to sa najgorom serijom T220.

Pošto to dobivam za 18. rođendan koji je danas, nesmijem imati problema!!!

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.12.2009 19:38 (Hyperion).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
weirdeq kaže...

Ma razmislit cu. Al ovu graficku mijenjam sigurno, sad za novu hd5850 ili nesto drugo.. jos cu vidjet

Tad normalno uzimam jacu karticu, nvidiu najvjerojatnije dx11.

A sad sam u dilemi izmedju ati-ja i nvidie tj. hd4890 vapor-x i gtx 275 golden sample.

Obje su tu negdje, malo skuplja ati, al nvidia je jaca u cod serijalima i u svim TWIMTBP igrama..

A jesi ti smiješan lik.Pa ako ti je DX9 važniji od ovih novih,zašto si uopšte išo na HD5850?

Mislim razumijem ljude koji mijenjaju svakih šest(ili više) mijeseci novu grafu.Alo ovo je BOLESNO.

Kad več imaš HD5850 onda i ostani na njoj,a ne radi jednog bug-a mijenjat.

A i uostalom mogao si očekivat bugove(u driverima)

Zato se grafa ne uzima čim izađe več se pričeka tri,četri mijeseca dok se driveri ne dovedu u red.

Istina je oko nas,a laž još više.
15 godina
neaktivan
microman kaže...

A jesi ti smiješan lik.Pa ako ti je DX9 važniji od ovih novih,zašto si uopšte išo na HD5850?

Mislim razumijem ljude koji mijenjaju svakih šest(ili više) mijeseci novu grafu.Alo ovo je BOLESNO.

Zato se grafa ne uzima čim izađe več se pričeka tri,četri mijeseca dok se driveri ne dovedu u red.

Prvo, hd5850 je imao jace rezultate od svih dx10 grafickih osim 295 u cod serijalima.. CoD:WaW i CoD: MW su testirani.

Drugo, pa prema benchovima sam mislio da je jaca od navedenih.. Ne znam kako su oni mjerili, ali nikom nisu rezultati onakvi, i ima dosta buggova s driverima.

A trece, bila je 1800 naspram hd4890 vapor-x od 1500kn, a imala je (bar po benchovima) bar 20% bolje rezultate

Ako ti mal bug to sto ne radi ispravno dx10 i dx11 na nativnoj rezoluciji monitora, onda izvoli, dam ti je za 1800kn.. pa se ti bori s driverima.

Ili su izmisljali koliko bi trebala biti jaca, ili su imali drivere koji ce tek izac 2010 :D

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.12.2009 22:13 (weirdeq).
17 godina
weirdeq kaže...
microman kaže...

Prvo, hd5850 je imao jace rezultate od svih dx10 grafickih osim 295 u cod serijalima.. CoD:WaW i CoD: MW su testirani.

Drugo, pa prema benchovima sam mislio da je jaca od navedenih.. Ne znam kako su oni mjerili, ali nikom nisu rezultati onakvi, i ima dosta buggova s driverima.

A trece, bila je 1800 naspram hd4890 vapor-x od 1500kn, a imala je (bar po benchovima) bar 20% bolje rezultate

Ako ti mal bug to sto ne radi ispravno dx10 i dx11 na nativnoj rezoluciji monitora, onda izvoli, dam ti je za 1800kn.. pa se ti bori s driverima.

Ili su izmisljali koliko bi trebala biti jaca, ili su imali drivere koji ce tek izac 2010 :D

Ja vjerovatno neću imat takvih problema i dokazat ću da izmišljaš toplu vodu.

Eno nitko na pcekspertu nema problema s njome samo ti imaš i vele da ima super perfomanse i ne valjaju gluposti o dx9, dx10,dx11 i driveri ih ništa nehebu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.12.2009 22:23 (Hyperion).
17 godina
Hyperion kaže...

Ja mogu najavit kupnju HD5850 i Bog mi pomogao da nebudem imao problema kao vi. Imam sreću sa ati-em i sa samsungom, a većina ljudi s njima nema sreće.

ATI- svi se žale na drivere, gpu recovery, ccc, temperaturu, neradi ovo neradi ono, a meni uvijek sve radi.

SAMSUNG - u moru kineskih panela ja dobijem već drugi put samsungov i to sa najgorom serijom T220.

Pošto to dobivam za 18. rođendan koji je danas, nesmijem imati problema!!!

Sretan rođendan!!!!

17 godina

fala

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice