HD5770 Vapor-X temperature

poruka: 41
|
čitano: 7.259
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

budući da ovdje ima dosta korisnika HD5770 Vapor-X, zanimaju me vaše temperature, budući da smatram da mi se kartica ipak previše grije. nemam puno iskustva s radeonom jer sam mnogo godina na nvidiji pa ne znam ponašanje

temperature sam provjerio s furmarkom, no primjetio sam slične u nekim igrama

- idle je ok, inače je i manji, ali je ovo već nakon testiranja i dosta je vruće u sobi

- zna li netko točno što su očitanja temp   gpu1, gpu2 i gpu3   (unutar čipa ili su druge dvije vrm)?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Okreće li ti se ventilator na grafičkoj, budući da ti GPUZ ne pokazuje broj okretaja (Fan speed: - RPM) ?

Ako je ventilator od grafičke u redu, je li ti kućište dobro provjetreno?

Kod mene je temperatura nakon 4 i pol minute Furmarka bila 79 stupnjeva, s tim da je temperatura u prostoriji 32 stupnja. U nekakvim normalnim uvjetima ( u sobi do 25 stupnjeva) mi temperatura u običnom radu s računalom bude oko 36 stupnjeva, a u igrama najviše 57 stupnjeva.

0 0 hvala 0
15 godina
RE: HD5770 Vapor-X temperature
igy kaže...

budući da ovdje ima dosta korisnika HD5770 Vapor-X, zanimaju me vaše temperature, budući da smatram da mi se kartica ipak previše grije. nemam puno iskustva s radeonom jer sam mnogo godina na nvidiji pa ne znam ponašanje

temperature sam provjerio s furmarkom, no primjetio sam slične u nekim igrama

- idle je ok, inače je i manji, ali je ovo već nakon testiranja i dosta je vruće u sobi

- zna li netko točno što su očitanja temp   gpu1, gpu2 i gpu3   (unutar čipa ili su druge dvije vrm)?

101 stupanj. To nesto nije dobro. I da je ne znam kak jako opterecenje maksimum bi trebo biti 80-85.

Provjeri da li ti radi ventilator kako treba te u kakvom ti je stanju kuciste ( raspored kablova,malo pocisti prasinu...)

To je previse vruce za ovako dobar vapor - x sistem hladenja.

http://tridizajn.com/index.php
17 godina

mislim da je kuciste ok provjetreno, temp ostalih komponenti su ok, jedino je istina da je u sobi vruce i da su idle temp nize kada je hladnije, vjerojatno su i gornje nize, ali opet ne vjerujem da su puno nize (npr 15*C)

vent se okrece

- raspored kablova sam jucer sredivao, nije idealno, ali su namješteni tako da ne stoje na putu ventilatorima

- prasine nema

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.7.2010 12:57 (igy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
igy kaže...

mislim da je kuciste ok provjetreno, temp ostalih komponenti su ok, jedino je istina da je u sobi vruce i da su idle temp nize kada je hladnije, vjerojatno su i gornje nize, ali opet ne vjerujem da su puno nize (npr 15*C)

vent se okrece

- raspored kablova sam jucer sredivao, nije idealno, ali su namješteni tako da ne stoje na putu ventilatorima

Vidim da ti fan speed radi vise nego na defaultu. Jeel si nesto radio sa postavkama ili overclokiro?

17 godina
thechosenfreak kaže...

Vidim da ti fan speed radi vise nego na defaultu. Jeel si nesto radio sa postavkama ili overclokiro?

brzina je veca jer sam ju namjetio takvom

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.7.2010 13:00 (igy).
15 godina
igy kaže...
thechosenfreak kaže...

brzina je veca jer sam ju namjetio takvom

Eto ti odgovora. Probaj malo intezivno forsirat grafu i prati temperature. Ali ako je inace u igrama preko 100 stupnjeva malo spusti frenkvencije.

A ni ovo pretoplo ljeto ti nece pomoci puno.

17 godina
thechosenfreak kaže...

Eto ti odgovora. Probaj malo intezivno forsirat grafu i prati temperature. Ali ako je inace u igrama preko 100 stupnjeva malo spusti frenkvencije.

A ni ovo pretoplo ljeto ti nece pomoci puno.

pratio sam temp međutim dojucer sam imao matx plocu te mi je odmah ispod graficke bila tv kartica koja je dijelom zaklanjala hladnjak, pa sam te temp pripisivao tome + sto imam dosta komponenti koje griju u kucistu

sad sam promijenio plocu pa kartica "ne smeta" međutim temp nisu pale... doduse dosta je vruce i pitam se koliko je vapor-x zavisan o temperaturi zraka kada upija zrak iz kucista

evo pracene temperature u nekim igrama s brzion venta od 55% (temperatura je ona najveca, odnosno gpu temp#2)

fifa10 - max 56*C

nba 2k10 - max 70*C

bad company 2 - bio u predljetnom periodu max 80

vantage - predljetno max 77, danas 85

sniper ghost warrior do 100....

15 godina
neaktivan

ja imam sapphire 5770 i u furmarku mi dodje do 80 C

xFire: rebelsy

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

To drugo, kod mene je GDDR temp.

Evo slika od moje 4770.

Sve je moguće...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
johi bro kaže...

To drugo, kod mene je GDDR temp.

Evo slika od moje 4770.

citao sam po forumima da je ta druga temp mnogim radeonima veca i da se dize... no dvije su teorije o tome:

1. da je to temp vrm-ova (koji se kod hd4 i 5 serije znaju grijati) recimo hd 5970 se nije dala klokati zbog toga (ne znam jesu li to rijesili)

2. da su to temperature tri razlicita mjesta gpu-a, a da najveca predstalja memorijski kontroler

- iz sapphire-a su se malo zbunili kad sam pitao, nisu znali ni oni

zanimljivo kod tebe je gpu#1 oznacena kao "glavna", odnosno gpu temp, kod mene gpu#2 prikazuje kao gpu temp

15 godina
neaktivan

Neznam kolega. Jesi probo sa recimo Everestom ili nešto slično?

Možda GPU z ne očitava dobro.

A sa Furmark su i meni temp više za oko 15 C*, nego u igrama.

Sve je moguće...
Poruka je uređivana zadnji put čet 15.7.2010 14:06 (johi bro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
johi bro kaže...

Neznam kolega. Jesi probo sa recimo Everestom ili nešto slično?

Možda GPU z ne očitava dobro.

A sa Furmark su i meni temp više za oko 15 C*, nego u igrama.

temeprature iz catalista (prikazuje samo ovu najvecu), gpu-z i everesta su identicne

17 godina
neaktivan

Imas li barem usisni ventilator u kucistu?

Moja obicna HD5770 ide do 86°C sad po ljeti, da nemam svjez dotok zraka u kucistu vjerovatno bi temp bila i veca.

Također probaj ispuhati ventilator od graficke kompresorom, mozda ti se prasina nakupila.

Every time two people have sex, an angel gets a boner
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
AA-d00d kaže...

Imas li barem usisni ventilator u kucistu?

Moja obicna HD5770 ide do 86°C sad po ljeti, da nemam svjez dotok zraka u kucistu vjerovatno bi temp bila i veca.

Također probaj ispuhati ventilator od graficke kompresorom, mozda ti se prasina nakupila.

nema prasine, imam 2*120mm 1200rpm  i 1*90mm 1000rpm bocni

15 godina
neaktivan

evo i ja imam hd5770 xfx...jesu li moje temperature uredu....

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis..
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
pinjo93 kaže...

evo i ja imam hd5770 xfx...jesu li moje temperature uredu....

Ne. Zapravo su tvoje temperature nekako umisljene i arogantne. Izlanuo se

Sve u svemu mislim da su u redu posto vidim da si silovao tu karticu sa klokanjem tako da je i ovih u loadu preko 90 stupnjeva ok.

15 godina
neaktivan

lol nisam nis OC-o....

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis..
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
pinjo93 kaže...

lol nisam nis OC-o....

Lol. Onda je nesto ccc... 93 stupnja ti je na loadu? To je previse. Kakvo kuciste imas?

Za vapor-x bi trebo ici recimo do negdje oko 80 pod loadom. Ovo je ipak 15 stupnjeva vise.

Memory clock ti je na 1300 mhz,a inace je default na 1200. Ili je to na defaultu kod xfx?

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.7.2010 20:26 (thechosenfreak).
15 godina
neaktivan
thechosenfreak kaže...
pinjo93 kaže...

lol nisam nis OC-o....

Lol. Onda je nesto ccc... 93 stupnja ti je na loadu? To je previse. Kakvo kuciste imas?

Za vapor-x bi trebo ici recimo do negdje oko 80 pod loadom. Ovo je ipak 15 stupnjeva vise.

Memory clock ti je na 1300 mhz,a inace je default na 1200. Ili je to na defaultu kod xfx?

imam neko sranje od kucista a sad je otvoreno...

17 godina
neaktivan

Ja imam HD5770 od XFX-a, OC @905/1390(za memoriju nisam siguran a nisam blizu kompa trenutno) i temp u furmarku mi je max 86°C nakon 45min (nakon 25. minute je dosla do 86 i tu je stalo).

Ventilator nisam zapamtio na koliko okr/min je bio ali znam da se i nije bas brzo vrtio, da sam rucno stavio negdje na ~70% temp bi mozda pala do 80°C

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
AA-d00d kaže...

Ja imam HD5770 od XFX-a, OC @905/1390(za memoriju nisam siguran a nisam blizu kompa trenutno) i temp u furmarku mi je max 86°C nakon 45min (nakon 25. minute je dosla do 86 i tu je stalo).

Ventilator nisam zapamtio na koliko okr/min je bio ali znam da se i nije bas brzo vrtio, da sam rucno stavio negdje na ~70% temp bi mozda pala do 80°C

S dobrim kucistem ili ne?

17 godina
neaktivan

Ne bas.

Coolermaster Elite 334; 120mm usisni ventilator + 120mm ispusni ventilator; cable management 0 bodova

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo moje. Ne grije se više od 85ºC jer cooler tako namistia. Dakle jeli ima ikakvih problema s tim šta mi je hladnjak ovako postavljen?

Dakle na 70C hladnjak na 7O%, na 80C na 100%. Jeli ima ikakvih problema s tim da se hlanjak non stop ubrzaje i usporava Dakle na 70C hladnjak na 7O%, na 80C na 100%. Jeli ima ikakvih problema s tim da se hlanjak non stop ubrzaje i usporava
a da i ja nešto napišen :D
Poruka je uređivana zadnji put ned 18.7.2010 18:54 (dr. zlo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ja sam imao taj problem sa starom X1950

nakon pola sata igranja izbacio bi u windowse a temp je išla čak i preko 100 celziusa.

problem sam elegantno riješio ugradnjom usisnog ventilatora s prednje strane kućišta i odonda je sve ok. 

sad imam istu grafičku ko i ti i temp mi je u idleu 46 po catalystu, a pod opterećenjima iskreno još nisam testirao, no nisam imao nikakvih problema s kršenjem...

kućište mi nije baš prozračno, a kablova ima posvuda...

p.s. probaj si to sredit što prije jer svako pregrijavanje može oštetiti karticu (al ako te tješi, moja stara x1950 i nakon svega je radila ok :) )

15 godina
neaktivan

zašto meni ne pise brzina vrtnje ventilatora?? (imam ati radion vapor-x5770)

gdje mogu sam postavit brzinu vrtnje ventilatora??

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.7.2010 0:58 (ZvrK).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ati CCC.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

imam predhodno instaliran ati ccc ali netnam gdje mjenjam brzinu vrtnje ventilatora

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ati overdrive -> enable ati overdrive -> enable manual fan control

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

sada sam provjerio vent mi se vrti nemam problema s temp oko 40C, je li to ok?? 

Ali zasto nema prikaza vrtnje venta??

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice