da, 4850-ica koja je inace poznata po velikom pregrijavanju VTX ga drzi na 35°C :D
za 4850CF treba imati dobar airflow u kucistu jer referentni hladnjaci ne izbacuju vruci zrak iz kucista
da, 4850-ica koja je inace poznata po velikom pregrijavanju VTX ga drzi na 35°C :D
za 4850CF treba imati dobar airflow u kucistu jer referentni hladnjaci ne izbacuju vruci zrak iz kucista
Nemojte pričat bezveze da je 4890 glasna, pogotovo Sapphire-ova verzija sa Vapor-X hlađenjem, imam grafićku doma, i brzina ventilatora ne prilazi 50% ni pod punim opterećenjem...
Dok ne igram temperature su smješno niske, a nakon 2-3 sata igranja Crysisa Warhead na 1920x1080 sa svim detaljim na MAX, temperatura grafićke ne prelazi 75 stupnjeva...
U svim testovima koje sam čitao o toj grafićkoj hlađenje je ocijenjeno kao najbolji dio grafulje, te se ističe veliki potencijal za OC, iako je Sapphire-ova verzije tvornični OC-ana...
Ja sam osobno sa grafuljom prezadovoljan, vrtim sve živo na 1920x1080 sa MAX detaljima, ne grije se, nije glasna, a nije ni preskupa...
Malo pročitajte testove po netu pa čete vidjet o čemu pričam...
Da ti netko za nju ponudi Hd5850, vjerujem da se nebi ni trenutka dvoumio i zamjenio je za Hd5850.
Da mi ponudi 5870 onda nebi razmišljao, o 5850 bi jako dobro razmislio, i mislim da bi ipak ostao pri 4890...
Heh... HD5850 je 40-50% brza od HD4890. a HD5870 je preko 60% brža.
Samo si ti kupi 5850 pa češ vidjet kolko je brža...
I prije neg bubneš takve gluposti malo pogledaj po netu...
Sve u svemu isplativije je upgrade napraviti ako več mjenja grafe... Sve u svemu isto je ako ostane pri 4890. Za nadolazeće naslove i godine jako dovoljno. Izuzev upgrade onda svakako 5850.
drito to,
ali mika 5850 se lako oca na 5870 pa tak swejedno koju ti ponudi
ne.kriza je
Moje mišljenje je da ako će mijenjat grafićku, onda nek uzme 5870, možda ne odmah, kad malo cijene padnu, a ako će ići radit upgrade, onda definitivno 4890...
Ja sam jučer probao clockirat svoju Vapor-X, nakon pola sata vrtnje nekog stress programa na 130 FPS-ova, temp. overclockirane kartice je bila 72 stupnja, mislim da to sve govori o hlađenju...
Taktove sam podigao za dvadesetak posto, nije da mi je trebalo, čisto da probam...
Samo si ti kupi 5850 pa češ vidjet kolko je brža...
I prije neg bubneš takve gluposti malo pogledaj po netu...
Pa na temelju rezultata koji se da vidit na netu zakljucijo sam da je HD5850 oko 40% od HD4890. A ja si nenamjeravam kupiti HD5850, nego HD5870 ili mozda kada izađe HD5890, ili pak neku od Nvidije(GT3XX), ako ce se Fermi pokazati kao dobar GPU.