Kod mene je nekad tako nekad tako, nikad ne mogu biti siguran sta je, na primjer c3 hard locka na pretjeran memory overclock, dok heaven prijavljuje artefakte.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Nema rizika kod klokanja, ac3 je pronlematican sam po sebi nevetano za hd 7850 klokanu ili ne a kako klokati sam ovdje objasnio - nah jednostavnuje:
http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/hd-7850-club/156813.aspx?page=54

XFX HD 7850, jel se može dizat napon TRIXX-om ili Afterburnerom ili ne može ?? Ne radi se o Black Edition nego o običnoj verziji sa dva venta hladnjakom.
XFX HD 7850, jel se može dizat napon TRIXX-om ili Afterburnerom ili ne može ?? Ne radi se o Black Edition nego o običnoj verziji sa dva venta hladnjakom.
TRIXX-om ide bez problema ali na MSI AB nikako nisam mogao otključati napon a probao sam sve moguće i nemoguće.
Da, ali meni je nestabilna bila ta beta i sama od sebe mi se voltaža znala resetirati a i dobio sam BSOD tako da je pao uninstall.
Tebi radi normalno buljo? A ti je stabilna na 1100+ Core clock?
Stabilna je na 1150 s max V, mada nisam u previše igara testirao. U BF3, Red Faction Guerrilla i Crysis 3 je bila stabilna, tako da mislim da bi bila i drugdje stabilna. Al ne treba mi 1150 još, temperature skoče na cca 73-75°C dok igram. To kad zagusti s performansama ću izvlačit iz nje najviše što mogu.
bok. evo danas sam se s ocem zamjenil za grafe. on je prije par mjeseci kupil xfx 7850 al onu ghost neku. 1gb model. jel more neko objasnit kaj je onaj power limit i kak dizati i to kolko napon? cime, koji su sigurni clockovi itd.
bok. evo danas sam se s ocem zamjenil za grafe. on je prije par mjeseci kupil xfx 7850 al onu ghost neku. 1gb model. jel more neko objasnit kaj je onaj power limit i kak dizati i to kolko napon? cime, koji su sigurni clockovi itd.
Skini Sapphire Trixx, stavi Board Power limit na 20 i napon na 1.225 i klokaj. Minimum koji si uzmi je 1050 Core Clock i 1300 Memory Clock, ako ti se pojavljuju artefakti, crte po ekranu ili slično onda nešto smanji, a ako je stabilno onda povećaj pa vidi do koliko ide.
Ne gubiš garanciju, OC edition kartice imaju samo povećan stock clock i nisu ništa bolje, tj što oni naprave u tvornici i prodaju za malo veću cijenu ti možeš za nekoliko sekundi napraviti. Proc ti je dovoljan za tu karticu.
Skini Sapphire Trixx, stavi Board Power limit na 20 i napon na 1.225 i klokaj. Minimum koji si uzmi je 1050 Core Clock i 1300 Memory Clock, ako ti se pojavljuju artefakti, crte po ekranu ili slično onda nešto smanji, a ako je stabilno onda povećaj pa vidi do koliko ide.
ma za oc znam. ali velim to mi je prva novija grafa. pa me zbunjuje koji vrag je ovaj power limit.
Neshvacam zasto svi postavljate isto pitanje kad smo vam i ja i vrinho linkali kako to najlakse obavit i da nema rizika!
ma za oc znam. ali velim to mi je prva novija grafa. pa me zbunjuje koji vrag je ovaj power limit.
One last time. Power limit dozvoljava grafi da povuče 20% više struje kada joj zatreba. Odnosno omogućava joj da vuče maksimalno 120% struje kako bi se osigurala stabilnost pri većim klokovima.
imao sam gigabyte 7850 2gb oc pa su mi u igrama se vidjele nekekve vodoravne crte (lagano treperenje), posalo sam na garanciju i rekli su da je neispravna! zamjenio sam ju za xfx 7850 DD 2gb oc, jer nisu vise imali gigab. i sad mi se to ponovno dogada!
pa jel moguce da i ova nije ispravna ili je u pitanju nesto drugo u konfi?
za zamjenu dok sam cekao da mi vrate grafu sam imao nekakvu asus 3600 serija 512 ddr koja je radila odlicno!
imao sam gigabyte 7850 2gb oc pa su mi u igrama se vidjele nekekve vodoravne crte (lagano treperenje), posalo sam na garanciju i rekli su da je neispravna! zamjenio sam ju za xfx 7850 DD 2gb oc, jer nisu vise imali gigab. i sad mi se to ponovno dogada!
za zamjenu dok sam cekao da mi vrate grafu sam imao nekakvu asus 3600 serija 512 ddr koja je radila odlicno!
Uključi v-sync.
ako se spajas putem VGA kabla,problem ti je u tome,meni se isto događa ali samo u igrama.Citao sam po netu i pitao tu na forumu receno mi je da je problem u kablu,da probam s dvi il hdmi kablom
eto super a nisam gledao kad sam kupovao, kupio monitor bez hdmi-a!
u igri mislis?
u igri mislis?
da meni se te gluposti pojavlju samo u igrama,nemora ni bit hdmi,ako imas spoji na dvi
jel igra ko bf3 od vas? kak vam radi igra? ja imam 20 fps konstantno nezavisno o rezi ili detaljima. gpu activiti mi ne prolazi 30%
pa u igri mi je upaljen, dvi i je izlaz na grafi al na monitoru je ulaz vga pa onda sam samo stavio onaj prijelaz na grafu!
jel igra ko bf3 od vas? kak vam radi igra? ja imam 20 fps konstantno nezavisno o rezi ili detaljima. gpu activiti mi ne prolazi 30%
Puno bolje nego tebi. To s 20fps je čest problem s HD7850 koliko sam skontao, al ne znam kako se rješava. Proguglaj malo HD7850 low fps, naći ćeš rješenje.
evo nasao sam razlog. uopce mi se procesr nije prebacil iz power saving moda u high performance nek je ostal raditi na 800mhz. ploca je totalno zbugana. sad sam izgasil tu stednju energije i sad radi nonstop na 3.8ghz. igra sad radi ko podmazana
pa u igri mi je upaljen, dvi i je izlaz na grafi al na monitoru je ulaz vga pa onda sam samo stavio onaj prijelaz na grafu!
da tak je i meni al opet imam te crte,probaj otic kod frenda il kod nekog i spoji direkt dvi ili hdmi,probaj isto tak ako imas na tv-u za spojit na hdmi pa ces vidjet!
sve na high-ultra bez Anti-Aliasinga!LP