Duga priča...
Kako ne želim privatizirati ovu temu svojim gpu putevima (koji su čudniji nego gospodnji), neka to ostane na ovome.
Ovdje sam pisao o referentnoj GTX 980 koju sam uzeo nedugo nakon izlaska.
Duga priča...
Kako ne želim privatizirati ovu temu svojim gpu putevima (koji su čudniji nego gospodnji), neka to ostane na ovome.
Hoće li moći moje napajanje http://www.coolermaster.com/powersupply/silent-pro-m2/silent-pro-m2-620w/ izdržati svije gtx 960 u sli?
Duga priča...
I mislio sam si da neces predugo izdrzat na integrushi :) :) :)
Razlika u performansama nije velika, ali razlika u temperaturi i buci...
Samo za primjer; GTX 980 radi na 60 stupnjeva pri 41 % brzine ventilatora, dok u istim uvjetima R9 290X radi na 85 stupnjeva pri 58 % brzine.
Također, s GTX 980 u full loadu soba mi je hladnija barem 3 stupnja, što trenutno i nije neki plus dok još službeno nije počela sezona grijanja u mojoj zgradi, ali po ljetonoj žegi itekako dobro dođe.
Misliš konkretno na ova dva modela? Koliko vidim na nabavi oko 1200 kuna.
Duga priča...
I mislio sam si da neces predugo izdrzat na integrushi :) :) :)
Riješio sam PS4 pa se treba na nečemu i igrati. :)
Benchevi su jedino za...benchanje.Igre se racunaju a na 1080p ovo je vanzemaljska razlika....generacijski skok.
Metro LL - 1080p, DX11, SSAA off, PhysX disabled:
R9 290X: 66.6 fps
GTX 980: 92 fps
To je jedna igra a jedna lasta ne čini proljeće kolega.
ja tu vidim razaranje 290-tke(x) i to jos u matrix verziji...di je jos enormni overklok 980-tke, kuku lele...290x jednostavno ni priblizno nema toliko prostora makar imala 100faza i 14 fanova!
Naravno da ne cini ali naprimjer zadnjih dana igram Pcars nakon sto je dosao patch 4.0 i koliko vidim po benchevima na YT meni se igra i dalje bolje vrti nego na Fury grafama,zavrsio sam prije par dana Dying Light....jos jedna igra koja mi je bila neigriva na 290 tri-x....puno je primjera i dok je kod ovih upitno Metro je dobro optimiziran za oba tabora i vrlo dobra demonstracija.
Ali to sam sve vec napisao vise puta....pogledajte ovo,dali je MOGUCE da AMD izvisi a nvidia ima tu memoriju na iducoj seriji uzevsi u obzir da AMD sudjelovao u stvaranju te memorije???
Stijepanje model za tebe http://wccftech.com/msi-gtx-980-ti-golden-gaming-edition-revealed-lots-shiny-golden-pictures/
Stijepanje model za tebe http://wccftech.com/msi-gtx-980-ti-golden-gaming-edition-revealed-lots-shiny-golden-pictures/
joj hvala ti! nemam gpu vec 2 tjedna izludit cu! samo radim kao mrav...
ne valja to nikako, ali amd ide sve više prema dnu i bez toga, da ne spominjemo udio na tržištu
kad nisu uspjeli iskoristiti prednost eskluzivnog pristupa novoj memoriji i srušiti makar radi prestiža high end nvidije (jer neke zarade u toj najvišoj klasi baš i nema), onda kakve su im šanse u sljedećoj godini kad i nvidija prijeđe na istu stvar
jedino ako im nova arhitektura bude čudo
Benchevi su jedino za...benchanje.Igre se racunaju a na 1080p ovo je vanzemaljska razlika....generacijski skok.
Razlika je velika ali ja osobno na 60 hz monitoru ne vidim nikakvu razliku između 60 i 90 fpsa.
to je tako vec par godina gdje amd bolje skalira od nvidije, no djaba to sve, ako amd u 2016 godini neizbaci nesto revolucionarno i ubojito bolje od nvidije 2017 godine, cisto sumnjam da cemo vise u ponudi gledati amd grafe...eventualno neke high end kartice s HBM/2 memorijom, rebrandiranje sigurno nebumo gledali po 4 putili 5
6...uf!LP
Razlika je velika ali ja osobno na 60 hz monitoru ne vidim nikakvu razliku između 60 i 90 fpsa.
Istina je da ne vidis razliku na samom monitoru kada imas iznad 60 FPS-a, ali ce ti na 290-ki vjerojatno frameovi stalno dippati ispod 60 tako da ako imas V-sync ukljucen (a koji bi trebao imati ako imas iznad 60 FPS-a), onda ces imati probleme. Uz to, u dosta igara, cak iako ne vidis vise od 60 FPS-a na monitoru, mozes osjetiti razliku u gameplayu, tj. da su ti pokreti misem fluidniji i imas bolji response zbog cega igraci u npr. CS:GO vole imati toliko veci framerate.
U CS:GO imaš bez problema 200+ fpsa sa 290X. Ne vidim problem. Što se vsica tiče uključiš dynamic vsinc pa ne bi trebalo biti problema. Uostalom ne pričamo o grafičkim karticama iz istog cijenovnog razreda. Najjeftinija 9800 kod nas je 4400 kn. 290 X je kod nas 1500 kn jeftinija. A sad ako netko stvarno osjeti razliku u na 60 hz monitoru u 60+ fps-a onda mu je izbor jasan, kupuje karticu koja može isporučiti 100. Ja osobno ne osjetim nikakvu razliku.
Što se mene osobno tiče ne vidim uopće trenutno izbor između 290X i 980. Ne sviđa mi se ni jedna. Da kupujem razmišljao bi između R9 390 za 2700 kn ili GTX 970 koja je nešto skuplja.
Jucer malo zaigrao Metro 2033 Redux i sve na max uz physx naravno bez supersamplinga najzahtijevnije scene oko 120fps najmanje zahtijevne i do 200fps a neki prosjek se smijestio izmedju 150-160fps....nevjerovatno.To je na par levela koje sam probao,mozda nije ovakva situacija kroz cjelu igru....Bome su optimizirali Metro 2033 u redux izdanju..
Treba reći da ovaj benč dosta favorizira Maxwell arhitekturu, za vikend ću odvrtiti više (raznovrsnijih) testova tako da će situacija biti jasnija i razlika vjerojatno manja.
Jucer malo zaigrao Metro 2033 Redux i sve na max uz physx naravno bez supersamplinga najzahtijevnije scene oko 120fps najmanje zahtijevne i do 200fps a neki prosjek se smijestio izmedju 150-160fps....nevjerovatno.To je na par levela koje sam probao,mozda nije ovakva situacija kroz cjelu igru....Bome su optimizirali Metro 2033 u redux izdanju..
Probaj orginalni Metro, dosta je zahtjevniji i bolje izgleda.
U Redux verziji su poboljšane teksture, ali je gotovo u potpunosti izbačen volumetric lightning koji orginalu daje posebnu atmosferu. Kasnije su nešto dodavali zakrpama, ali koliko mi je poznato samo u nekim cutscenama.
Da znam da su napravili downgrade ali mislim da su nesto i vratili jer sam igrao jucer bas level gdje ona svijetlost ide kroz tunel i sve zivo baca sijene i izgleda bolesno dobro i u reduxu.Sto se tice performansi mislim da mi igra ima tako ogroman framerate radi teselacije koja se u metro igrama koristi u ogromnim kolicinama a sa maxvellom su ubrzali teselaciju full.
Inace sta je to sa gtx 980ti modelima sve bolji od boljega....
http://www.guru3d.com/articles-pages/kfa2-geforce-gtx-980-ti-hof-review,1.html
Hoće li moći moje napajanje http://www.coolermaster.com/powersupply/silent-pro-m2/silent-pro-m2-620w/ izdržati svije gtx 960 u sli?
GTX960 peaka na 125W. Znaci 2x je 250. Ostatak zavisi od procesora najvise, ali cisto sumnjam da ces imati problema.
Ja sam imao 2x760 na Corsair VX550 i 2500k bez ikakvih problema.
Inace Vojnice od kad ti koristis grafe na stocku? :) To mi je kao da vidim da netko na Lamborginia zakvaci prikolicu i vozi kukuruz sa njive :) :)
U svrhu ove usporedbe jedino mi stock vs stock ima smisla.
A što se tiče OC-a, baš sam sinoć odigrao sat i pol Witchera 3 na 1500/1900 uz maksimalnu temperaturu od 72 stupnja i brzinu ventilatora od 48 %. Treba uzeti u obzir da mi je trenutno u sobi dosta hladno pa će pri normalnijim temperaturama to sigurno otići koji stupanj gore, ali to je i dalje vrlo impresivno.
Inace Vojnice od kad ti koristis grafe na stocku? :) To mi je kao da vidim da netko na Lamborginia zakvaci prikolicu i vozi kukuruz sa njive :) :)
A što se tiče OC-a, baš sam sinoć odigrao sat i pol Witchera 3 na 1500/1900 uz maksimalnu temperaturu od 72 stupnja i brzinu ventilatora od 48 %. Treba uzeti u obzir da mi je trenutno u sobi dosta hladno pa će pri normalnijim temperaturama to sigurno otići koji stupanj gore, ali to je i dalje vrlo impresivno.
To je za 980 izuzetno impresivna temperatura uz toliki OC,meni je grafa takodjer na 1500mhz i Witcher 3 mi drzi na nekih 60- 61c jer sam ovih dana najvisu radnu temp imao 62c ALI ja vsyncam igre na 60 tako da bi to otislo vjerujem i malo iznad te temps...u biti sutra cu bas probat pa napisat,danas radim cjeli dan.
Uzmite da je kod mene sad bas hladno u sobi tako da to ima velik utjecaj.......
I W3 ti se nije rušio?
Kod mene čak i u OC modu se W3 znao rušiti, doduše još nisam stavio najnovije drajvere...
Koje drajvere si koristio za benchanje?
Malo sam se razocarao kad sam vidio da mi karta ima ASIC vrijednost od 68% ...
Malo sam se razocarao kad sam vidio da mi karta ima ASIC vrijednost od 68% ...
Imam ja na TitanuX 64% pa se clocka na 1300 base.