Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 956.071
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Gtx 9xx Club
Tonči kaže...

Philips imaš?

Da. Jako sam zadovoljan.

Ne obaziri se na TD. To su trollovi.
13 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Ah vidim da sam i krivo vidio podatke. Mislio sam da je base clock 1302, a to je boost. Šteta.

Šalje taj casekralj u Rvacke zemlje?

Šalje, da. Shipping je 20,99 eura.

...but once you get locked into a serious hardware collection, the tendency is to push it as far as you can.
16 godina
odjavljen
softwaremaniac kaže...
Tonči kaže...

Philips imaš?

Da. Jako sam zadovoljan.

To je valjda jedini ekran koji nisam probao. Ne smeta ti PWM LED backlight? Ogroman lag (navodno 20+ms)? Banding?

15 godina
Tonči kaže...
softwaremaniac kaže...
Tonči kaže...

Philips imaš?

Da. Jako sam zadovoljan.

To je valjda jedini ekran koji nisam probao. Ne smeta ti PWM LED backlight? Ogroman lag (navodno 20+ms)? Banding?

Ne smeta mi ništa. Monitor jest ogroman, ali mi je puno puno ugodniji od starog Samsunga 226 BW.

Ne obaziri se na TD. To su trollovi.
15 godina
protjeran
Tonči kaže...
Penryn kaže...
Tonči kaže...

Ah vidim da sam i krivo vidio podatke. Mislio sam da je base clock 1302, a to je boost. Šteta.

Taj gušt clockanja ostavljaju korisniku.. 

Teoretski, ne bi smjelo biti ništa lošije i od one verzije od 650 eura.

Pogledao sam par review-a lightning-ice i clockale su se ispod prosjeka. Cista lutrija, nema tu binninga jer ce apsolutno svaka 980Ti radit na stock taktovima lightning-ice. 

Nakelje iznad malo sarenog lima i to ti je to...

13 godina
Gtx 9xx Club

Ne bih se baš složio s ovom tvrdnjom,uredno se Ligtning kartice odlično klokaju,kao i npr EVGA top modeli!!I naravno imaju bolje riješeno hlađenje i kvalitetnije komponente!!

Tako da nisu bezveze uvjek u rukama vrhunski OC majstora!!

AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

evo i mene padobran stilom, pratim forum neko vrijeme, pa eto da i ja ostavim neki trag. čak nekima ovdje mogu zahvaliti pošto sam prešao na nVidiu.

trenutno imam EVGA 980TI Hybrid , kupljena direktno iz njihovog EU shopa (postarina 12,00 €) salju 100% u Rvatistan.

vidim neke pati temperatura grafe kod malog RPM-a ventova. zaboravlja se da je to manji titan znaci high end kartica fala bogu da ce se grijati, trenutno sam na 1080p Samsung monitoru ali šta god pokrenuo 60 FPS Overwolf konstantno prikazuje u uglu ekrana ( CoH2 MP, Killing floor 2,World of Warships i Diablo 3 zasada). Preko afterburnera primjetio sam da sama boosta na 1342 MHz , temperatura varira od 40-45 *C,stavio sam jos jedan vent na radijator pa sad temperatura jedva da dode blizu 40*C. 6500 kn nije malo za grafu , a cekati pascala mi se bas nije dalo posto sam bio na 6870 koja je vise grijala sobu nego bila korisna u svojoj primarnoj namjeni.

i CU i Case King salju u HR , samo provjerite cijene postarine.

Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
Gtx 9xx Club

nije da hejtam ili nesto, ali me iskreno zanima koja je svrha kupovine najjacih/skupljih grafickih na trzistu? 

od tih 6400kn, koliko si u startu odmah izgubio? da ne pricamo za godinu-dvije kad bi je isao preprodavati? 

jel ne bi bolja investicija bila kupiti dvije 970, drzat ih u SLI i onda nakon godinu-dvije prodavati i opet kupiti neki mid-high end?

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Pa svrha je jasna ako trebaš brzine. Pitanje je samo opterećenja za novčanik. Netko može kupiti 4x 980Ti i svejedno mu je, nekome je 960 skupa.

13 godina
Pa po meni je bolje imat jednu jaku grafiku nego dvije,a to da gubi na cijeni je skoro u svemu novom sta kupiš,naravo sto skuplje platis to vise gubiš!!
Ali netko mora i novo kupovat da bi mogli kupit jeftinije polovno!!
Evo ja sam nakon 3 godine kupio novu karticu,3 komada do sad polovno kupljeno!!
AUDIOFIL
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Ako želiš najveće vršne performanse za neku cijenu npr. 700 eura, onda ćeš uzeti dvije 970, ali ako ti nije bitna cijena ili performanse, a ne želiš limit SLI profila, onda uzmeš 980Ti.

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Pa svrha je jasna ako trebaš brzine. Pitanje je samo opterećenja za novčanik. Netko može kupiti 4x 980Ti i svejedno mu je, nekome je 960 skupa.

Meni je na primjer ovo sto je kolega gore napisao bacanje novca. 980Ti za igranje nekih mid end naslova na 1080p... Mogao je sa 970, mozda cak i 960 u nekim od navedenih igara, imati zakucano 60 FPS, za vise nego duplo manje para. Al omiljena izreka u HR, ima se moze se.

Samozadovoljstvo uništava perfekciju. | LoL EUNE: iScream | http://eune.op.gg/summoner/userName=iScream
16 godina
odjavljen

Griješiš, ne može se svaka igra igrati na maksimalnim detaljima 1080 sa samo jednom 970. Osim toga, imamo i DSR/VSR i sl. Zašto mnogima smeta na što drugi troše svoj novac? Nije da mene pitaju da im posudim...

13 godina
Pa po meni je 980ti overkill za 1080p,970ka puno logicniji i jeftiniji izbor!!
Ali naravno,svak nek trosi novac kako zeli!!
AUDIOFIL
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
Tonči kaže...

Griješiš, ne može se svaka igra igrati na maksimalnim detaljima 1080 sa samo jednom 970. Osim toga, imamo i DSR/VSR i sl. Zašto mnogima smeta na što drugi troše svoj novac? Nije da mene pitaju da im posudim...

npr? ja jos nisam naisao ni na jednu koju ne mogu igrati na full detaljima

jedino witcher 3 kad upalim hairworks, FPS je izmedju 40-60 ali to je vise do retardirane nvidie i njihovih gameworks sranja koja nikad ne rade kako treba na trenutnoj generaciji njihovih grafickih, vec moras cekati iducu, tj puno jaci hardver..

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.9.2015 10:22 (Fanu).
12 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Al je on naveo Diablo III, CoH 2 i jos neke koje su stare po par godina, a ni onda nisu bile neki vrhunac "zahtjevnosti" za grafu. Al da, sa 390 mogu lockat svaki novi naslov na 60 FPS sa nekim bijesnim anti-aliasingima uz tu i tamo dropove do 40, kad bi bila kakva zahtjevnija scena, npr. puno trave/raslinja i slicno. Zato smatram da se i sa 970 moze komotno lockat na 60 bilo koji naslov.

Samozadovoljstvo uništava perfekciju. | LoL EUNE: iScream | http://eune.op.gg/summoner/userName=iScream
16 godina
odjavljen
Fanu kaže...
Tonči kaže...

jedino witcher 3 kad upalim hairworks, FPS je izmedju 40-60 ali to je vise do retardirane nvidie i njihovih gameworks sranja koja nikad ne rade kako treba na trenutnoj generaciji njihovih grafickih, vec moras cekati iducu, tj puno jaci hardver..

Witcher 3, Crysis 3, AC: BF, AC: U i druge. Gameworks nije sranje retardirane Nvidije, nego su u pravilu napredni i zahtjevni efekti koji su takvi na svakom hardveru. Ne proizvode se te stvari da bi radile na svemu i na medium razini, to su dugoročna rješenja, a kartice dolaze i odlaze. Još najbolje da se kreira tehnologije za tekuću godinu. Nitko te ne prisiljava na uključivanje efekata koje tvoj hardver ne podnosi, no uvijek će se naći netko s više kartica, high-endom i za godinu, dvije i pet kada će taj efekt moći biti uključen i na kartici od sto eura.

GamerX9 kaže...
Tonči kaže...

Al je on naveo Diablo III, CoH 2 i jos neke koje su stare po par godina, a ni onda nisu bile neki vrhunac "zahtjevnosti" za grafu. Al da, sa 390 mogu lockat svaki novi naslov na 60 FPS sa nekim bijesnim anti-aliasingima uz tu i tamo dropove do 40, kad bi bila kakva zahtjevnija scena, npr. puno trave/raslinja i slicno. Zato smatram da se i sa 970 moze komotno lockat na 60 bilo koji naslov.

CoH 2 je relativno zahtjevna igra, ali da, morao bi raditi dobro. Diablo 3 radi u preko 300 FPS na TitanuX... :D

Lockanje 60 baš i nije istina za većinu igara. Prosječno 60 da, ali "lock" odnosno da je minimum također 60 - ne.

15 godina
protjeran
GamerX9 kaže...

Mozes lockat uz tu i tamo padove do 40? Lol, onda ne mozes ni blizu lockat nego ti treba cca. 50% jaci gpu za lockat 60fps, sta jasno znaci ni da fury x nece lockat 60.

12 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Ti sam hodas od teme do teme i pravis se pametan? Ocito treba doslovno opisati, imam taj FPS drop na nekih 2, 3 sekunde i onda mi je na 60+ sljedecih minutu, dvije konstantno dok opet ne dodjem do neke zahtjevne scene. Znaci nije to malo 40 malo 60, nego je na 60+ FPS-a preko 95% vremena.

Ovo sto si ti izjavio je otprilike: pisao sam test iz matematike, rijesio sam 1 od 20 zadataka tocno, nisam ni priblizno los u matematici jer sam rijesio taj jedan zadatak. lol

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.9.2015 12:32 (GamerX9).
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
ansha kaže...

Mozes lockat uz tu i tamo padove do 40? Lol, onda ne mozes ni blizu lockat nego ti treba cca. 50% jaci gpu za lockat 60fps, sta jasno znaci ni da fury x nece lockat 60.

To je ista ona ideologija koja kaze da SLI/CF ne valja jer ima fps drop sa 80 na 40 na jednu sekundu i da je bolje uzeti jednu grafu nego dvije za 1440p i vise 

Ti kao primjetis drop sa 60 na 40 u sekundi, jednom u minuti? 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
12 godina
Tonči kaže...
Fanu kaže...
Tonči kaže...

Witcher 3, Crysis 3, AC: BF, AC: U i druge. Gameworks nije sranje retardirane Nvidije, nego su u pravilu napredni i zahtjevni efekti koji su takvi na svakom hardveru. Ne proizvode se te stvari da bi radile na svemu i na medium razini, to su dugoročna rješenja, a kartice dolaze i odlaze. Još najbolje da se kreira tehnologije za tekuću godinu. Nitko te ne prisiljava na uključivanje efekata koje tvoj hardver ne podnosi, no uvijek će se naći netko s više kartica, high-endom i za godinu, dvije i pet kada će taj efekt moći biti uključen i na kartici od sto eura.

Witcher 3 radi uredno na 60+FPS na mojoj konfi na max detaljima - kao sto sam vec rekao, kad upalim hairworks onda radi izmedju 40 i 60FPS

rijec je ionako o efektu koji je namjenjen samo ultra high end nvidia grafickama i kao takav nije mjerodavan 

AC BF i Unity su neoptimizirana smeca i to uopce ne treba navoditi - uostalom igrao sam black flag na full detaljima jos na staroj gtx770 u preko 40FPSa, nekako sumnjam da bi se GTX970 patila da dosegne 60 (iako je tvoj argument bio da 970 ne moze upogoniti igre na full detaljima u 1080, ne jos i da FPS mora biti 60..)..

sto se tice crysisa 3:

http://www.guru3d.com/articles_pages/gigabyte_geforce_gtx_970_g1_gaming_review,17.html

jedna 970 bi se usudio reci je cak i overkill za 1080p te ce ljudi sa gtx960 bez problema igrati na toj rezoluciji u max detaljima.

imam instalirane project cars, dirt rally, elite dangerous, rome2, witchera 3, battlefield 4 i nikad nisam pomislio da bi mi trebala jos jaca graficka - dapace igram sa DSR faktorom 1.5x u vecini tih igara sa AA i MFAA lol

16 godina
Gtx 9xx Club

970 nije overkill...

Jako dobra grafa ali overkill nije.

Npr, GTA V mi ne može držat vsyncan stalno, često dropa i do 35fps-a u težim situacijama. Ali svakako, i tih 35 sa vsyncom izgleda bolje nego 100 bez.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
chaselol kaže...

To je ista ona ideologija koja kaze da SLI/CF ne valja jer ima fps drop sa 80 na 40 na jednu sekundu i da je bolje uzeti jednu grafu nego dvije za 1440p i vise 

Ti kao primjetis drop sa 60 na 40 u sekundi, jednom u minuti? 

Ne dropa na 40 u djelicu sekunde nego u zahtjevnijim scenama, a u zahtjevnijoj sceni se mozes naci i po par minuta. NITI JEDAN single gpu ne moze imat 60fps LOCK u svakoj igri s izmaksanim postavkama.

Drop na 40fps se debelo primjeti, pogotovo ako si na vsyncu, do te mjere da je meni neigrivo i radje cu spustit detalje..

12 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Ma fuckas ga, ansha zna vise nego nas trojica, cetvorica koji grafe imamo doma, jbg.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Vkm996 kaže...

970 nije overkill...

Jako dobra grafa ali overkill nije.

Npr, GTA V mi ne može držat vsyncan stalno, često dropa i do 35fps-a u težim situacijama. Ali svakako, i tih 35 sa vsyncom izgleda bolje nego 100 bez.

Pa kad ti padne na 35fps, onda vise nemas vsync   Tu pomazu gsync i freesync..

16 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Kad govorimo o performansama u kontekstu "dovoljnosti" grafičkih kartica onda uvijek mislim na maksimalne moguće detalje, najveći AA, najveće teksture i sve efekte. Dok god 60 FPS nije minimum FPS u takvoj situaciji postoji potreba za bržom karticom. To što ja mogu igrati Battlefield 4 na 5K na jednom TitanuX ne znači da mi ne treba brža kartica i trebat će mi sve dok ne budem mogao igrati igru sa svim detaljima na maksimumu. To vrijedi za svaku situaciju i rezoluciju koju netko želi podržati. 970 jednostavno ne pruža najbolje iskustvo u svim igrama. Je li to nekome dovoljno u situaciji kad je kompromis prihvatljiv, nema veze s pojmom overkillaoverkill je nešto što je nepotrebno, a to možemo reći, primjerice, za 980Ti i Diablo 3 na 1440 monitoru. Ta igra ide u preko 150 FPS na 4K, a na 1080 ide preko 400 FPS. Tu je zaista overkill jedan 980Ti. No, ako imaš 144Hz monitor, želiš 144 FPS u igrama, pogotovo FPS igrama. Fluidnost brzih igara je nemjerljivo bolja.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
GamerX9 kaže...

Ma fuckas ga, ansha zna vise nego nas trojica, cetvorica koji grafe imamo doma, jbg.

Sta ti ja mogu kad ne poznajes znacenje pojmova koje koristis. Kazes da imas lock, a nemas lock...

16 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

"60 FPS lock" je kad imaš minimalno 60 FPS u svim situacijama izuzev bugova kakve ima Diablo 3 gdje mu umre FPS na jednom dijelu jedne mape i izuzev situacija kad engine nešto učitava pa FPS padne u bezdan. :)

60 FPS lock rijetko vidim na 1080 i na TitanuX, tako da...

Moj PC  
3 0 hvala 0
12 godina
Gtx 9xx Club

lol, ako ces tako gledati onda nikad neces biti zadovoljan i morat ces cekati bar 10g da bi igrao danasnje igre na FULL detaljima sa 32CSAA

u medjuvremenu cu ja igrati BF4 u 60+FPSa na 2560x1440 sa 2xAA (4xMFAA) i ultra detaljima 

idiotski je uopce zahtjevati maximalne kolicine svih detalja s obzirom da je vecina igara neoptimizirana za takvo sta i uvijek ce biti frame dropova i ostalih stvari ako se pretjera

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Pa ovisi. Recimo, Diabla 3 igram na max detaljima na 5K. Jako je lijepo iskustvo jer igra izgleda k'o rukom crtani poster, a ne hrpa neidealnih poligona. :)

E sad. Bez AA da se igrati na 5K svašta, recimo BF4 na low detaljima, iako njega igram na Swiftu jer mi je 120 FPS u ULMB predobra kombinacija. Za to opet trebam medium detalje. Iduće godine Pascal Titan ili 1080Ti trebao bi imati ~40-50% bolje performanse, što je super i svakako nije overkill niti za 1440. :)

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice