zaboravio si napomenuti i cjenovnu razliku od 1000kn, te na kraju dobiješ grafu koja troši više, grije se više i onda opet dobijes grafu s 3GB rama
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Što će mu GTX 780 pored GTX 970 ??!! Ništa od tog vraćanja, ne znam na što se možete žaliti.
Što se tiče vraćanja vidićemo kak će se izjasnit nvidia. Naravno da 780 ne dolazi u obzir naspram 970. Samo želim reć da nema baš izbora što se nvidie tiče da je ista cijena, a za amd nisam baš.
što se ima vidjeti i čekati, nVidia je u rukavicama reka : working as intended.... što ste dobili, ste dobili.
nije da ovo može ispraviti driver ili bios update, čak i da je bios solucija riješenje, mnogo ljudi to ne zna ili ne želi raditi.
morali su nekako "podrezati krlia" 970-tki , samo su slučajno prešutili taj dio o padu performansi prilikom većeg zauzeća memorije,
budimo realni, samo budala bi popušila priču da nisu znali za taj "feature"...
good job nVidia....
Ovoga sam svjestan, mislio sam kako će reagirat na peticije oko toga i utilization problema i kako će se nosit sa dosta ljutih korisnika (mislim na ljude izvana) koji će pokušat vratit kartice za full refund.
Što će mu GTX 780 pored GTX 970 ??!! Ništa od tog vraćanja, ne znam na što se možete žaliti.
Što se tiče vraćanja vidićemo kak će se izjasnit nvidia. Naravno da 780 ne dolazi u obzir naspram 970. Samo želim reć da nema baš izbora što se nvidie tiče da je ista cijena, a za amd nisam baš.
što se ima vidjeti i čekati, nVidia je u rukavicama reka : working as intended.... što ste dobili, ste dobili.
nije da ovo može ispraviti driver ili bios update, čak i da je bios solucija riješenje, mnogo ljudi to ne zna ili ne želi raditi.
morali su nekako "podrezati krlia" 970-tki , samo su slučajno prešutili taj dio o padu performansi prilikom većeg zauzeća memorije,
budimo realni, samo budala bi popušila priču da nisu znali za taj "feature"...
good job nVidia....
Ovoga sam svjestan, mislio sam kako će reagirat na peticije oko toga i utilization problema i kako će se nosit sa dosta ljutih korisnika (mislim na ljude izvana) koji će pokušat vratit kartice za full refund.
to je nešto što ćemo tek vidjeti kako će se odigrati, al se ne uzdaj previše...
ako ne daju pravo na refund, realno, kartica je ispravna osim ako se ne proglasi drugačije.
Naravno, ni ja se ne nadam previše, kartica radi "as intended" kako si i reko. Ionako garancija vrijedi 3 godine ne treba žurit.
Cjela 970 srija nikako nije ispravna,ima 4gb vrama,igra detektira 4gb vrama ali sta se desi kad se taj vram upogoni?Imaju snimke mislim cak i na geforce forumu gdje ekipi u Mordoru na ultra postavkama sa teksturama i mislim supersampling na 2k pada na 0 frejmova dok okrenu kameru i tu nastane trzanje.
Iduci teski zalogaj ce bit Witcher 3 koji ima open world,vrhunske vizuale,mogucnost supersamplinga vec iz izbornika....ta igra ce vjerujem izuzetno lagano ic iznad 3gb vrama i igra ce detektirat 4gb osim ako nvidia kroz drivere zakljuca upotrebu na 3gb kod te igre.
Naravno, ni ja se ne nadam previše, kartica radi "as intended" kako si i reko. Ionako garancija vrijedi 3 godine ne treba žurit.
Nece to biti tek tako za nvidiu, u americi barem, ovo je ipak cisti false advertising i bit ce posljedica.
Ma najbitnije da su oni masno naplatili novce sto se tice tih graficki a sad jesu li korisnici zadovoljni to na njima ovisi.
Nece to biti tek tako za nvidiu, u americi barem, ovo je ipak cisti false advertising i bit ce posljedica.
bilo bi lijepo da se nešto napravi po tom pitanju, bar za vlasnike 970-tki...
ak prođe amerčiancima tužba/žalba, evropčani će razguzit do kraja, ipak imamo malčice bolja prava.
nekima od nas se se još kod predstavljanja drvenih kartica zamjerili :D pa smo ostali samo u "crvenom taboru" ;)
al svejedno nije ugodno čitati o ovakvim stvarima, obzirom da više gledam na financijsku stranu priče,
2,5k kuna je 2,5k kuna, nebitno jel uloženo u gpu,cpu ili vešmašinu....
zaboravio si napomenuti i cjenovnu razliku od 1000kn, te na kraju dobiješ grafu koja troši više, grije se više i onda opet dobijes grafu s 3GB rama
šta si zapeo za tu potrošnju i TDP? nekužim zaista jel sad bitno oće toršit 250W-300W ili 150W-200W
da se mene pita može i 1kW trošit, ako se može ohladit i ako ja imam dovoljno dobro napajanje, više manje svi koji su prešli na 970 i 980 imaju napajanje da se vrate na 780/Ti ili 290/x jer su prije bili na nekoj od high end grafa i trebali su jače napajanje
šta si zapeo za tu potrošnju i TDP? nekužim zaista jel sad bitno oće toršit 250W-300W ili 150W-200W
Svi su ovdje ekoloski osvijesteni, brinu za globalno zagrijavanje i okolinu prvenstveno kad kupuju cpu/gpu, kako se usudjujes to da zaboravis?!

ak prođe amerčiancima tužba/žalba, evropčani će razguzit do kraja, ipak imamo malčice bolja prava.
nekima od nas se se još kod predstavljanja drvenih kartica zamjerili :D pa smo ostali samo u "crvenom taboru" ;)
al svejedno nije ugodno čitati o ovakvim stvarima, obzirom da više gledam na financijsku stranu priče,
Naravno, moja je bliže 3K al da, nisu male pare. Očekuješ da si kupio ono što piše kad ono prc
To si naveo najnizu mogucu cijenu, najtuzinije je sto je prosjek 3k kn.
Ova moja je bila 3,1k kn. I ne da mi to nije mali novac, nego je to 90% moje mjesecne place
EDIT: eh da, samo da napomenem da ne kupjem grafu svake godine, nego ju obicno drzim bar 2-3 godine ili vise, zavisi koliko ostari.
Moja grafa je upravo na putu za alzashop za reklamaciju.... I s obzirom na sve receno na zadnjih par stranica, opako razmisljam trazit money back. Ali je problem sto je kartica i dalje najisplativija trenutno dostupna. Jedino da pricekam mozda nove radeonke, ali tko zna kad ce to izac... :S
Sto mislis kak je meni ja samm iskesiro 6 keka prije 3 mj.
Ok nisam radi toga bio na rubu egzistencije ali opet ovdje se radi o
principu i bezobrazluku nasparam nas potroshachima..sramota
Sto mislis kak je meni jansam iskesiro 6 keka prije 3 mj.
Ok nissm radi toga bio na rubu egzistencije ali opet ovdje se radi o
principu i bezobrazluku nasparam nas potroshachima..sramota
Pa nisam ni ja, pa nema sanse da bi kupio novu grafu a gace na stap ;)
To je kad imas nesto sa strane skupljeno, prirotet su inace neke druge stvari, ali sam samo htio napomenut da je papreno skupa, a ovi govnari iz nv se sada prave mutavi, u stilu sta mi sada ocemo do njih?
ma nek svima daju 2-3 igre gratis i mirna bosna :P
Nije se baš ništa promijenilo ovime, tako da... niti imate monitore i ostatak hardvera na kojem možete igrati 4K niti su kartice dovoljno brze za 4K, makar ih mogli ugurati u 4GB memorije. Manje više nebitno.
Nije se baš ništa promijenilo ovime, tako da... niti imate monitore i ostatak hardvera na kojem možete igrati 4K niti su kartice dovoljno brze za 4K, makar ih mogli ugurati u 4GB memorije. Manje više nebitno.
Vec ima igara koje idu preko 3gb vrama a i zasto se stalno lovis za 4K posto je gtx 970 izvrsna za 2K.Ili ti ocekujes da ce igre bit sve manje zahtijevne sto se tice vrama umjesto sve zahtijevnije?
Tonchi ne bulazni bzvz ima nas koji igramo na 4k ili cemo igrat...eod i stvarno si dosadan o istom non stop trubit....
E moj Tonči.....
Žalosno je da su ljudi koji su kupili grafu saznali da ima problem.
Toliko o njihovom testiranju proizvoda prije puštanja u prodaju.
Svi će vratiti grafe jer nisu ovce (što ti možda i nećeš shvatiti).
A za Nvidiu po ovom pitanju imam jednu staru uzrečicu koja kaže:
"Đabe široka ramena,
Kada su muda malena!"
Vratite ljudima pare, a ove grafe prodajte u pola cijene.
Ja bi prvi kupio.
E moj Tonči.....
"Đabe široka ramena,
Kada su muda malena!"
Ja bi prvi kupio.
ma vratit ce k*rac, aj mi reci za te novce za koje sam dobio GTX 970, koju grafu mogu dobiti, pa čak ako treba i 50-ak € više dati, a da ima tu snagu?
Moja grafa je upravo na putu za alzashop za reklamaciju.... I s obzirom na sve receno na zadnjih par stranica, opako razmisljam trazit money back. Ali je problem sto je kartica i dalje najisplativija trenutno dostupna. Jedino da pricekam mozda nove radeonke, ali tko zna kad ce to izac... :S
Koji je razlog reklamacije? Fan problem ili? Samo pitam jer šalješ, a ne znaš šta uzet pa vjerojatno nisu razlog ove obmane oko rama i cache-a. I koliko će te izać poštarina?
Rasho Gtx 780ti da ima 3gb vrama i trosi vise od 970 ali grafa je zvijer........
Moja grafa je upravo na putu za alzashop za reklamaciju.... I s obzirom na sve receno na zadnjih par stranica, opako razmisljam trazit money back.
I sad ce se milion tih kartica na isti nacin vratiti i oni ce ih morati prodavati pod "used" i to ce da izgubi na cijeni bar 35%, a siguran sam da se moze ograniciti memory usage na toj grafi i da se stavi limit na 3-3.5gb a to bi rijesilo sve probleme, a na kraju samo dobijes vrhunsku grafu :D
Samo treba cekati ove freakove sa OC foruma, naci ce oni vec neko rjesenje sigurno :D
(ako nvidia sama to ne uradi)
Da je tih nVidia 4gb stvarnih full 4gb tu bi porasla malo i potrošnja i TDP ove grafe.
Rasho Gtx 780ti da ima 3gb vrama i trosi vise od 970 ali grafa je zvijer........
ali je i 1000kn skuplja, i kad pogledas s vremenom, nvidia će poduzeti nešto da softverski ograniči vram te u konačnici ćeš jedino popušiti 1000kn
Koji je razlog reklamacije? Fan problem ili? Samo pitam jer šalješ, a ne znaš šta uzet pa vjerojatno nisu razlog ove obmane oko rama i cache-a. I koliko će te izać poštarina?
Fan problem, da. Postarina je bila 172 kn ukljucujuci pakiranje, uzas skupo. Al jos uvijek sam 300 kn u plusu jer sam uzeo otamo a ne kod nas :P
Zasto bi itko uzeo karticu sa jos manje vrama ako im je problem sto GTX 970 po novom ima "samo" 3.5 GB? A ista je/ bolja/ novija/ manje trosi itd nego 780...
Vec ima igara koje idu preko 3gb vrama a i zasto se stalno lovis za 4K posto je gtx 970 izvrsna za 2K.Ili ti ocekujes da ce igre bit sve manje zahtijevne sto se tice vrama umjesto sve zahtijevnije?
E moj Tonči.....
"Đabe široka ramena,
Kada su muda malena!"
Ja bi prvi kupio.
Zato što sam igrao manje više većinu bitnih igara i na svakakvom hardveru, od najbržih 980 i 970 do R9 200 serije na 2K, 4K i 5K monitoru. U pravilu preko 3GB idu rijetke igre, a za preko 3,5 trebaš 4K rezoluciju i sulude AA koji će ionako biti toliko spori da će FPS biti beskoristan.
Radi se o tome da je Nvidia samo pojasnila zašto je 970 sporija i upola jeftinija od 980. Tehnički detalji koje ionako 99% čitatelja ne razumije niti su im bitni. Kartice se sada neće ponašati lošije niti će biti sporije niti će biti manje upotrebljive nego su bile na dan izlaska, kao što se niti jedan aspekt njihove kvalitete promijenio. I dalje je to kartica malo sporija od 980 i odlična za tržište kojem je namijenjena. 290X koji košta jednako toliko nije ništa brži ni bolji, osim što troši više struje i više se grije. Tako da nema niti jednog razloga da se prodaju za manju cijenu.
A vi koji cijedite i zadnju sličicu u benchmarku možda pristajete na to da je kartica super ali ne 100%. Malo sutra.
Ako ne naprave novu seriju sa ispravljenim kvarom, kojom bi Vam zamijenili grafe, onda itekako imate pravo dobiti pare nazad.
Koliko ja znam o pravu potrošaća, čak i ako nisi zadovoljan proizvodom koji je ispravan, postoji mogućnost povratka istoga(postoji neko vremensko ograničenje).
Ovdje se radi o tvorničkoj grešci, i to na globalnoj razini, jer su sve iste.
Povrat novaca po meni je jedina ispravna stvar.
Zato jer mu gtx 780ti nece prikazivat 4gb vrama u igrama i igre to nece niti pokusat koristit i stvarat probleme,jasnije?Jedino rijesenje za gtx 970 je ogranicit vram na 3,5 ili 3gb posto izgleda da vec iznad 3gb krece cudno ponasanje grafe a u tom slucaju imas VS gtx780ti koja ima podjednak vram i primjetno je jaca.
Tonci to sto si ti imao priliku igrat na raznim konfama ocito ti ne znaci bas nista kao sto ne znaci niti recenzentima hardvera koji su se vec poceli opravdavat zasto nisu "prijavili" problematicno ponasanje grafe u navedenim uvjetima.
Ukratko,recenzije vise ne vrijede niti lipe,proizvodjac hardvera ili izdavac igre odredjuje sto ce se pisat za koji proizvod.Na svu srecu postoje forumi ;)