mislim da je hw po diagramu iz texta
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
A dali ih vlasnici mogu reklamirati i dobiti povrat novca.....ili će dobiti nekakvu novu seriju 970-tki?
A dali ih vlasnici mogu reklamirati i dobiti povrat novca.....ili će dobiti nekakvu novu seriju 970-tki?
ne vjerujem da će biti nekih novih serija u proizvodnji, jedino sto mi se cini kao rješenje je driverima optimizirati da grafa koristi max 3gb rama
edit: moram promjeniti pod Moj PC "Gigabyte GeForce GTX 970 Windforce 4GB" u "Gigabyte GeForce GTX 970 Windforce 3GB" :(
Biti će ta grafa best buy ako padne cijena.......a i dalje je ubojica od grafe.
Biti će ta grafa best buy ako padne cijena.......a i dalje je ubojica od grafe.
ja znam da sam svoju platio nekih 325€, te trenutno neznam koja bi grafa mogla doci u obzir kao zamjena.. 980 jako odstupa s cijenom, r9-ke troše i griju se, a nisu ni nešto povoljne..
ne vjerujem da će biti nekih novih serija u proizvodnji, jedino sto mi se cini kao rješenje je driverima optimizirati da grafa koristi max 3gb rama
edit: moram promjeniti pod Moj PC "Gigabyte GeForce GTX 970 Windforce 4GB" u "Gigabyte GeForce GTX 970 Windforce 3GB" :(
Ja ne znam kaj vi niste skužili iz članka. Kolko sam ja skužil grafa koristi 3.5GB video memorije i dok se dogodi da igra koristi 4GB video memorije onda se tih 0.5GB razlike uključi. Jer grafa ima punih 4GB video memorije samo kaj su rascjepali na 2 sistema rada.
Prodali su ljudima grafe na foru ako prođe prođe.....a taj propust su trebali uvidjeti prije nego su ih pustili u prodaju.
Ta grafa je i dalje odlična, ali tu se radi o ugledu firme i gubitku ljudi koji kupuju njihove proizvode.
Da su pravi trebali bi uzeti te grafe nazad i isporučiti novu seriju ili vratiti pare i povući ostatak grafi koji je na tržištu.
Što se mene tiče najbolje bi bilo da spuste cijenu kako treba i prodati ostatak ljudima kojima to ne smeta. A to sam ja jer se igram u 1080p rezi.
Jedino ih hebe to što su izbacili i seriju 960.
Ako budemo vraćali kartice šta uopće uzet? Imat ćemo 3000kn
Bas tako,r9 290 i 290x su u vecini slucaja slabije,jedino kada izadje r9 390 serija ako ne bude bilo nekih problema.
Generalno sam zadovoljan sa gtx 970,ali dosta ih ima problema sa coil whine i sada ovaj problem sa ramima,sto takodjer nisam zadovoljan kod svoje gtx g1 gaming fan u idle je na 1600rpm,totalno nepotrebno jer je 29 stupnjeva,mogli su spustiti na 900-1000 i opet bi bilo samo par stupnjeva vise bez imalo buke.
Bas tako,r9 290 i 290x su u vecini slucaja slabije,jedino kada izadje r9 390 serija ako ne bude bilo nekih problema.
Generalno sam zadovoljan sa gtx 970,ali dosta ih ima problema sa coil whine i sada ovaj problem sa ramima,sto takodjer nisam zadovoljan kod svoje gtx g1 gaming fan u idle je na 1600rpm,totalno nepotrebno jer je 29 stupnjeva,mogli su spustiti na 900-1000 i opet bi bilo samo par stupnjeva vise bez imalo buke.
Provjeri si vbios i jel izašo update ovih dana jer izašlo je dosta biosa koji rješavaju idle fan control, za moju nije još jer imam F10 verziju biosa. Skini Gigabyte @VGA BIOS sa njihove stranice, otvori ga i vidi koji bios imaš, zadnja brojka. Onda vidi na supportu od producta tamo jel izašo za tvoj update.
Provjeri si vbios i jel izašo update ovih dana jer izašlo je dosta biosa koji rješavaju idle fan control, za moju nije još jer imam F10 verziju biosa. Skini Gigabyte @VGA BIOS sa njihove stranice, otvori ga i vidi koji bios imaš, zadnja brojka. Onda vidi na supportu od producta tamo jel izašo za tvoj update.
Vec sam to napravio,nazalost nista,ali su debili da tak stave da ne mozes rucno postaviti,ili bar da su smanjili kao drugi proizvodjaci,imao sam prije nje gtx 760 od msi,pa to je milina za usi bila.
I peticija za low GPU utilization - https://www.change.org/p/nvidia-officially-acknowledge-the-low-gpu-utilization-bug-many-customers-are-experiencing-with-the-gtx-970-and-gtx-980-graphics-card?just_created=true
Vec sam to napravio,nazalost nista,ali su debili da tak stave da ne mozes rucno postaviti,ili bar da su smanjili kao drugi proizvodjaci,imao sam prije nje gtx 760 od msi,pa to je milina za usi bila.
MSI AFTERBURNER i štelaj si profil za idle, jednostavno je. Samo otkačiš auto i stavi kako god oćeš. Meni radi na 1500rpm u idleu ostavio sam sve na auto i ne čuje se baš.
MSI AFTERBURNER i štelaj si profil za idle, jednostavno je. Samo otkačiš auto i stavi kako god oćeš. Meni radi na 1500rpm u idleu ostavio sam sve na auto i ne čuje se baš.
Maximala je na 34%,ja bi spustio na 1000rpm,ali bez promjene biosa ne ide.
E to je već bezveze. Nema brige ionako ćemo vraćat kartice
sramotno
http://www.pcgamer.com/why-nvidias-gtx-970-slows-down-using-more-than-35gb-vram/
jedan "ruzan" gif sto sam nasao na tom linku
Mislim da članak od anandtecha bolje objašnjava navedenu situaciju.
c/p komentara od /u/rtyuuytr sa reddita u vezi pogrešnih specki
Lower ROP (64 -> 56)
Misrepresented VRAM (4 GB -> 3.5 GB + 0.5 GB* at 1/7 speed)
Lower L2 cache (2MB -> 1.75 MB)
Lower theoretical memory bandwidth (226 -> 192 GB/s with 3.5 GB, 28GB/s with last 0.5 GB)
Lower memory bus width (256 bit -> 224 bit)
sramotno
http://www.pcgamer.com/why-nvidias-gtx-970-slows-down-using-more-than-35gb-vram/
jedan "ruzan" gif sto sam nasao na tom linku
Ma ja bih mogao razumjeti da je ovo AMD uradio pošto su stalno u nekim financijskim problemima, al nVidia dal im je stvarno trebala ta prevara, da ti podvali grafu od 4gb rama iz dva dijela 3.5gb full speed i 0.5gb 1/7speeda, kao ovih 0.5gb sporijih ti je za Win Aero i ostale sitne procese.
U samom startu ove nvidia afere netko na stranim forumima je izjavio da ova grafa nije 256bit nego da je srezana i docekalo ga je drvlje i kamenje :) Tri tjedna kasnije.....bio je u pravu.Ovdje ljudi nemaju problema kad zadju u zonu slabije propusnosti ali na geforce forumima imaju hrpe slucajeva gdje su ljudi demonstrirali kako im nastaju problemi,samo listajte od polovice prema kraju teme.Ukratko,ove grafe ce se vracat proizvodjacu.
sto je najgore, nije ni 3.5gb full speed, nego 3gb xd
edit:
ajde već kad tolko kukate oko toga, ako netko oce prodati svoju za malo jeftinije, ja bih ju kupio.. dajem prednost windforce 3x i g1
U samom startu ove nvidia afere netko na stranim forumima je izjavio da ova grafa nije 256bit nego da je srezana i docekalo ga je drvlje i kamenje :) Tri tjedna kasnije.....bio je u pravu.Ovdje ljudi nemaju problema kad zadju u zonu slabije propusnosti ali na geforce forumima imaju hrpe slucajeva gdje su ljudi demonstrirali kako im nastaju problemi,samo listajte od polovice prema kraju teme.Ukratko,ove grafe ce se vracat proizvodjacu.
Vidio sam tu temu na nvidia forumu od 140+ stranica, barem kad sam tada listo je toliko bilo. Dosta problema, čak i gpu usage zna padat bez razloga. Vidićemo šta će bit i oće svi masovno vraćat, ja se još dvoumim da budem iskren, kao prvo neznam koju bi drugu uzeo za tu cijenu ako bude refund i ko drugo kupljena je u češkoj (alzashop).
Ako ti i amd dolazi u obzir uzmi 290 tri-x fantasticna je ako ti samo nvidia dolazi u obzir moja preporuka su vrhunska gtx780 ili fantasticna gtx780ti.Daleko najbolji izbor nvidie je gtx980 ali su cjenom daleko iznad gtx970 modela.....
Najvise prituzbi daju vlasnici SLI sistema jer oni su podosta u 4k gamingu i daleko najbrze nalete na probleme jer im naslovi cesto prelaze 3gb rama koliko vidim na geforce forumu.
Što će mu GTX 780 pored GTX 970 ??!! Ništa od tog vraćanja, ne znam na što se možete žaliti.
Vidio sam tu temu na nvidia forumu od 140+ stranica, barem kad sam tada listo je toliko bilo. Dosta problema, čak i gpu usage zna padat bez razloga. Vidićemo šta će bit i oće svi masovno vraćat, ja se još dvoumim da budem iskren, kao prvo neznam koju bi drugu uzeo za tu cijenu ako bude refund i ko drugo kupljena je u češkoj (alzashop).
nije da su ti ove nvidijine gluposti skroz naskroz onemogućile igranje, pričekaš razvoj situacije i izlazak 3xx serije od amd-a, pa će neke stvari biti jasnije (ali nemoj uzet novu seriju dan nakon što izađe, da ne bi bilo kasnije još veće kuknjave)
Ako ti i amd dolazi u obzir uzmi 290 tri-x fantasticna je ako ti samo nvidia dolazi u obzir moja preporuka su vrhunska gtx780 ili fantasticna gtx780ti.Daleko najbolji izbor nvidie je gtx980 ali su cjenom daleko iznad gtx970 modela.....
Najvise prituzbi daju vlasnici SLI sistema jer oni su podosta u 4k gamingu i daleko najbrze nalete na probleme jer im naslovi cesto prelaze 3gb rama koliko vidim na geforce forumu.
da evo, ubacit cu si jednu r9 290 u SLI s GTX 970.. bravo xd
edit: u ostalom, kako mozes uopce uspoređivati 7xx s 9xx? GTX 970 troši duplo manje od GTX 780 sa skoro pa istim performansama, a cijenu ne treba ni spominjati
Što će mu GTX 780 pored GTX 970 ??!! Ništa od tog vraćanja, ne znam na što se možete žaliti.
Što se tiče vraćanja vidićemo kak će se izjasnit nvidia. Naravno da 780 ne dolazi u obzir naspram 970. Samo želim reć da nema baš izbora što se nvidie tiče da je ista cijena, a za amd nisam baš.
LOL Rasho citat sa razumjevanjem...kakva 290 za sli?Savjet je bio sto mozes uzet AKO dobijes nazad pare za tu jednu koju vec imas...kakva preporuka za sli u ovoj situaciji LOL!
U high end segmentu se do pojave serije 9 nije previse gledalo na potrosnju,nvidia je kao sto sam vec napisao donjela manju potrosnju pod cjenu performansi.
Po svemu je gtx780ti enormno bolja grafa od gtx970 osim u potrosnji i kolicini vrama...hmm ili samo potrosnji.
Tako da izbor postoji....
nije da su ti ove nvidijine gluposti skroz naskroz onemogućile igranje, pričekaš razvoj situacije i izlazak 3xx serije od amd-a, pa će neke stvari biti jasnije (ali nemoj uzet novu seriju dan nakon što izađe, da ne bi bilo kasnije još veće kuknjave)
Naravno da nisu, sve radi ko sat Tako će i bit.
Što se tiče vraćanja vidićemo kak će se izjasnit nvidia. Naravno da 780 ne dolazi u obzir naspram 970. Samo želim reć da nema baš izbora što se nvidie tiče da je ista cijena, a za amd nisam baš.
što se ima vidjeti i čekati, nVidia je u rukavicama reka : working as intended.... što ste dobili, ste dobili.
nije da ovo može ispraviti driver ili bios update, čak i da je bios solucija riješenje, mnogo ljudi to ne zna ili ne želi raditi.
samo se nadajte, nema šanse da se napravi nekakav masovni recall kartica...možda eventualno dobijete kakvu igru gratis...možda...
morali su nekako "podrezati krlia" 970-tki , samo su slučajno prešutili taj dio o padu performansi prilikom većeg zauzeća memorije,
većina ljudi kupuje zbog kakvog takvog "future proof" efekta, i to je situacija samo trenutno sa dostupnim, a što će tek bit za godinu dana ili par novih jačih naslova?
već mi se čini da bude bilo ili prtljanja po driverima ili patchevi za igre di se ne bude probijalo tih 3,5gb Vrama...
budimo realni, samo budala bi popušila priču da nisu znali za taj "feature"...
good job nVidia....