Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 953.358
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Re: Gtx 9xx Club

znači sve isto osim takta kojeg ionako možeš sam dodatno povećati, pitanje je samo kako će se to odraziti na cijenu (kod nas vjerojatno u par kuna razlike)

13 godina

Ovo bi mogla lako biti najisplativija verzija za koji tjedan/ mjesec, a lako ju sam overclockas. Zivi bili pa vidjeli

14 godina

Pa da, bit će samo malo jeftinije i gotovo.

17 godina
Gtx 9xx Club

Vec 2 tjedna cekam da dode kod nas ta msi gtx 970 gaming oc i nikako nije mi jasno gdje su zapele ili je stvarno tolika potraznja da odmah sve razgrabe kada dodu

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
I ja je trazim, cini se da cu na kraju uzet Inno3D posto je najjeftinija i ima je...
Lieber tot als rot
13 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Ima sada u CU MSI GeForce GTX 970 GAMING 4G.

Samo neznam koliko se tocno ceka do dodje do nas pa se mozda isplati cekat da ovdje dode.

MSI Z77A-GD65 | i7 3770K 4.5GHz | 8GB Corsair 1866MHz | MSI GTX680 Ligtning OC | XFX 650W | SSD 128GB + HDD 1TB | Noctua NH-D14 | Coolermaster Storm Enforcer |

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Zadnji put kad sam ja naručivao je stiglo do Hrvatske u manje od 24 sata. Iznenađen sam bio kak je brzo stiglo. Zapravo duže treba našim biserima u HPu da ti taj paket dostave do kuće nego što treba ljudima u CU da sve spakiraju, pošalju i dopelaju u Hrvatsku.

Pro patria
13 godina
neaktivan
Malarkey kaže...

Zadnji put kad sam ja naručivao je stiglo do Hrvatske u manje od 24 sata. Iznenađen sam bio kak je brzo stiglo. Zapravo duže treba našim biserima u HPu da ti taj paket dostave do kuće nego što treba ljudima u CU da sve spakiraju, pošalju i dopelaju u Hrvatsku.

Nemoj zezat {#}

Svaka im cast ako je tako, ja sada cekam da dodje Gigabyte G1 pa cemo vidjet.

Ipak su to svabe, samo rad, red i disciplina, nema zezancije.

MSI Z77A-GD65 | i7 3770K 4.5GHz | 8GB Corsair 1866MHz | MSI GTX680 Ligtning OC | XFX 650W | SSD 128GB + HDD 1TB | Noctua NH-D14 | Coolermaster Storm Enforcer |
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.10.2014 19:06 (Marcuskac).
17 godina
odjavljen

Ja sam zvao poštu kad mi je pisalo na tracking da je u Hrvatskoj te skoknuo odmah podići to. Žena je bila jako ljubazna i uspjela je povuči paket koji je već bio spremljen za slanje kombijem. Inace bih čekao vjerojatno jos dan dva :D

Ma nema do svaba :D

Uglavnom, da ne bude offtopic, piše da mi 980ice kreću u Zabreg 13.10 pa ću napisati par riječi kad ih istestiram :D

Pro patria
17 godina
Gtx 9xx Club

I ja sam prvo mislio  narcuiti iz CU-a ali reko bude doslo kod nas dok mi stigne od tamo... posto sam mislio da treba oko 2 tjedna da stigne u hrv tj meni doma.... ali ovo me cudi da samo 2 dana dode do zg-a znam da je neko narucio od vas tu je u temi  napisao pa ne znam jel mu stigla ili ne?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Gtx 9xx Club
U zadnjih pola godine u CU san naruciva desetak puta i uvik dođe za od 7-10 dana i to u Sibenik a triba imat na umu da to dolazi ppriko Zg
nista mi se neda
Moj PC  
3 0 hvala 3
13 godina
neaktivan

Pazi ti to koji apsurd, neko plati 6000$ Titan Z SLI pre mesec/dva i evo sada za 2000-2500$ sa GTX980 4Way dobijes ga ladno. 

3500$ ili evra kako kome, razlika...

13 godina
Gtx 9xx Club

jesam ja lud ili preko CU ispadne npr ta MSI 2649 kn dok ce kod nas biti jedno 2900 barem? Jel ta cijena na CU ukljucuje i shipping i porez? Jel moguce da je tolko isplativije nego uzeti tu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Minneyar kaže...

jesam ja lud ili preko CU ispadne npr ta MSI 2649 kn dok ce kod nas biti jedno 2900 barem? Jel ta cijena na CU ukljucuje i shipping i porez? Jel moguce da je tolko isplativije nego uzeti tu?

Ova MSI GTX 970 Gaming 4G je iz CU 380 eura sto je otprilike 2900 Kn sa postarinom i porezom ali eto rasprodano je od jucer.

Kod nas je slicna cijena u nekim trgovinama makar i tamo placas nekakvu postarinu, kada bi narucio vise stvari jeftinijih sa stranice isplatilo bi se, jos ako zivis u Zagrebu manja je postarina za skoro pola.

No dobro, mislim da malo previse pricamo o CU a tema je GTX 9xx serija :P (postoji tema Opcenito o kupnji harvera u EU pa tamo ima dosta informacija)

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.10.2014 10:25 (Marcuskac).
14 godina
Gtx 9xx Club
ništa manje impresivni nisu ni mobilni maxwell čipovi. pa tako 980m je 40% jača od 880m ili do 2x od 680m

http://www.anandtech.com/show/8585/nvidia-geforce-gtx-980m-970m-mobile-maxwell-gm204/2
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Gtx 9xx Club
AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
2 1 hvala 0
13 godina
protjeran

ja pak svake minute osluskujem internet nebi li ista saznao o gtx960, jer ak bu ovakve cijene onda mozemo ocekivati da ce gtx960 biti ultra jeftina ako se zele boriti s amd-om u tom segmentu...(moš mislit;)lp

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
12 godina
Gtx 9xx Club

Ja sam ispao iz haype traina za ovu seriju,pogotovo nakon sto sam se uvjerio na primjeru Shadow of Mordora da ce propusnost grafa itekako bit bitna tako da cekam amd sa stackanim vramom ili maxvell sa sirom sabirnicom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Gtx 9xx Club

Ma ako cemo realno, sad je najgori trenutak kupovati novu grafu, jer svako 5 dana druge cijene!

Jos kad izadje 960 onda cemo vidjeti....

A tek zamisli sta ce biti kad dodje 3xx serija iz AMD!?

mada koliko sam gledao recimo 370x vs 270x, je nesto tipa 370x mi lici na 280? Barem po hardveru... 

Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
Gtx 9xx Club

Joj dajte ljudi - "najgore vrijeme za kupit karticu" ko da se neke revolucije desavaju - smijesno.Dosla je nova serija koja je odlicna po potrosnji, tiha je, odlicne performanse ima. AMD roka cijene ispod svih dosadasnjih ne bi li zadrzao kupce. Sta mislite da ce donijet r9 3xx serija? 120fps locked na 1440p na svim igrama sa potrosnjom od 150W i 30dB coolerom u loadu?! Pa ne bu ne znam sto doslo, doci ce kartice sa 6 ili 8 GB VRAMa koje su 10ak% brze od r9 2xx serije. S time da ce mozda do onda doci i titan i Ti verzije (iako je za Ti receno da mozda i nece), ali AMD izdaje nove kartice tek u Q1 2015, a zna se da negdje kraj Q2 ili pocetak Q3 dolazi Maxwell na manjem proizvodnom procesu. I tako se moze cekat i cekat i cekat i uvijek rec da je "bas sad najgore vrijeme jer kroz nekoliko mjeseci dolazi ..."

Moj PC  
10 1 hvala 2
17 godina
Gtx 9xx Club

390x ce imat samo 20% manje performanse od 290x cf-a  {#} sto je po meni 4k single card ready gaming gpu odnosno 390x u cf ce bit taman za 4k/60 lock ,  a tek 490x ako ce se tako zvat ce bit real 4k gaming gpu sto se tice AMD-a {#}

a sadasnja 290serija je ajmo rec entry level 4k/30 fps koji nije lockana stalno (80% slucaja je){#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.10.2014 0:07 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Što se tiče ovih GTX 9xx grafa jedino dobro što su donjele je smanjenje potrošnje i pogotovo GTX 970 dobre cijene. A što se tiče performansi ako malo pogledamo objektivno i realno jedva da su nešto brže o GTX 780 i GTX 780 Ti i to jedino zato što rade na osjetno većim frekvencijama. Tak da daleko je to od čuda nekakvog kako se napuhalo. Kolega Vojnik je testirao tu na forumu poa pogledajte. Isto se vidi i po stranim recenzijama ako stavite stvari u kontekst da GTX 9xx ima osjetno veće taktove.  Da se razumijemo, odlične su to grafe ali daleko od toga da su performanse genijlane i da je nekakav osjetan napredak. Da imaju CUDA jezgara kao GTX 780 ili GTX 780 TI onda bi bile osjetno brže ali ne bi trošile puno manje a ovako su samo efikasnije ali ne baš nešto brže puno. A i to oko potrošnje, pa boli briga gamera za 30 kn mjesečno više za struju ako istrese za samu grafu 4000 kn (a zicer mu i ostatak kompa onda košta barem 10 000kn) tako da to treba gledat malo realnije a ne samo kako marketing trpa.

17 godina
itomic009 kaže...

A i to oko potrošnje, pa boli briga gamera za 30 kn mjesečno više za struju ako istrese za samu grafu 4000 kn (a zicer mu i ostatak kompa onda košta barem 10 000kn) tako da to treba gledat malo realnije a ne samo kako marketing trpa.

slazem se s ovim ! {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.10.2014 0:15 (4mal).
11 godina

Performanse su genijalne ako malo bolje pogledas jer se ista Maxwell arhitektura koristi za laptop graficke koje se sve vise priblizavaju desktop performansama gejmanja na 1080p, sto je impresivno i tu se itekako cijeni ta efikasnost Maxwella i dobre temperature.

Gamera kako kojeg mozda boli briga za potrosnju, ali sa inzenjerske i industrijske i ekonomske i ekoloske strane je impresivan pomak napraviti nesto jace ili malo jace, a dobro smanjiti potrosnju.

13 godina
protjeran
The_Fichek kaže...

Performanse su genijalne ako malo bolje pogledas jer se ista Maxwell arhitektura koristi za laptop graficke koje se sve vise priblizavaju desktop performansama gejmanja na 1080p, sto je impresivno i tu se itekako cijeni ta efikasnost Maxwella i dobre temperature.

Gamera kako kojeg mozda boli briga za potrosnju, ali sa inzenjerske i industrijske i ekonomske i ekoloske strane je impresivan pomak napraviti nesto jace ili malo jace, a dobro smanjiti potrosnju.

ma priblizavaju se malo sutra, koliko jedan iznad prosjecni laptop moze izdrzati recimo bf4mp na bateriji? neki cak niti ne mogu tako raditi!? mislim da cu se jako razocarati kad vidim rezultat{#}...toliko o impresivnosti potrosnje i gejmanja na 1080p{#}nema tu kruha, cuvat zivce i igrat se na desktopu kako bog zapovjeda{#}lp

13 godina
Gtx 9xx Club

Potrosnja grafa je ok, samo je vrijeme za novu generaciju baterija. Definitivno.

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.10.2014 0:57 (chaselol).
Moj PC  
6 0 hvala 0
14 godina
Gtx 9xx Club

100-tinjak w razlike uz bolje performanse nije koga briga za to, gameri to ne gledaju i takve spike. Ako mogu za iste pare uzet štedljiviju karticu, normalno da ćeš je uzet. 970 je nasljednik 770 i jača je ohoho od nje, kao i 980 prema 780. Naravno kad se gleda usporedba 970-780 da razlika nije bajna, ali je kriva usporedba.

Moj PC  
8 3 hvala 0
11 godina
Stjepanj kaže...
The_Fichek kaže...

ma priblizavaju se malo sutra, koliko jedan iznad prosjecni laptop moze izdrzati recimo bf4mp na bateriji? neki cak niti ne mogu tako raditi!? mislim da cu se jako razocarati kad vidim rezultat{#}...toliko o impresivnosti potrosnje i gejmanja na 1080p{#}nema tu kruha, cuvat zivce i igrat se na desktopu kako bog zapovjeda{#}lp

Bez uvrede al nemas pojma vezano za tu temu - klik Dobar je i clanak kojeg je zuper linkao - klik2 S laptopom se kao prvo ne igra na bateriji pobogu dragom. Ne pricam o isplativosti ulozeno/dobiveno samo da se razumije (naravno da je desktop PC isplativiji), nego o tome da se mozes naigrat ko covjek s laptopom na 1080p, a bit ce to jos dosta bolje sa 970m i 980m.

13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

od kad je pc-a i igara svi testovi se mjere na maximalnim postavkama i kao takve ih takoder jedino i uvazavam, laptop s tom grafom( da ne govorim ovaj iz tvog linka) kosta 15,000kn{#} i vrti nove igre za mene u nepodnosljivom broju fps-a/rpm-a/glasnoce/topline/itd;)...nema tu niceg impresivnog 30fps-a u crysisu3 i to na smanjenim detaljima s gtx970m! dakle ako se zelis naigrati na gamerskom maxwell stroju moras iskesirati 2000€ i smanjiti detalje do neprepoznatljivosti da to ide nekako {#}lp

Moj PC  
2 7 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice