Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 952.749
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Gtx 9xx Club
XXX kaže...

Kao što rekoh na početku teme...domaći gamer će i dalje kupovati R9 280 za 1500 kn {#}.

Realno i bice miran tri godine s njom {#}

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
17 godina
odjavljen
M4X kaže...
 poznato je da amd čipovi više troše pa se prema tome i više zagrijavaju

Osim ako si "nedavno" kupio nvidiu fermi tj. seriju GTX 4XX/5XX koja je trošila i grijala se više od amd čipova.{#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.9.2014 21:24 (XXX).
17 godina
odjavljen
XXX kaže...
M4X kaže...
 poznato je da amd čipovi više troše pa se prema tome i više zagrijavaju

Osim ako si "nedavno" kupio nvidiu fermi tj. seriju GTX 4XX/5XX koja je trošila i grijala se više od amd čipova.{#}

580 je još bila i dobra,470/480 su bili pravi termiji{#}

17 godina
neaktivan
=xfact= kaže...

nikad bolje vrijeme za ubost polovnjacu 770.. sve preko toga je ionako overkill za 1080 p

Zašto ne R9 280X? Polovnjače 770 idu preskupo u odnosu na 280X.. 

chaselol kaže...

Realno i bice miran tri godine s njom {#}

Oće 10.. eto HD6950 sad ima malo preko 3 god.. tko je miran s njom? {#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.9.2014 21:52 (Penryn).
17 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Polovnu 280X sa par godina garancije nađeš sada za 1300 kn.

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
Gtx 9xx Club

Prva revizija fermija je definitivno bila rastrošnija, no nije se dugo zadržala na tržištu. 5xx je bila ćisto ok po tom pitanju iako opet nešto lošija od AMDovih kartica. Ipak je bitna razlika što su tad geforce kartice ipak bile brže, za razliku od radeona koji u zadnje vrijeme em troše više em su sporiji. Što se gtx960 tiče, teško je išta suvislo reći o cijeni i mogućnostima kad ne znamo konfiguraciju čipa. Vjerujem ipak da će biti max $250 s realnom mogućnosti da bude i jeftinija.

0 3 hvala 0
11 godina

560 ti Hawk....majko mila moral sam bušit bočnu stranicu da namontiram vent da ju rashladi bila je konstantno u crvenom a cula se i kroz zatvorena vrata u drugoj sobi...{#} od tad sam nekak distanciran od msi jer me ta neman još uvijek progoni{#}

na neke ljude je grijeh lupit ignore tipku...komedije su kažu božanstvene...
13 godina
neaktivan
ZGamer kaže...

560 ti Hawk....majko mila moral sam bušit bočnu stranicu da namontiram vent da ju rashladi bila je konstantno u crvenom a cula se i kroz zatvorena vrata u drugoj sobi...{#} od tad sam nekak distanciran od msi jer me ta neman još uvijek progoni{#}

S tom tvojom Hawkicom očito nije nekaj bilo u redu, imao sam dotičnu karticu i bila je dosta tiha i kolko se sjećam nikad nije prelazila 70 stupnjeva ni kod dugog igranja.

I sad imam TF hladnjak (vjerojatno su isti) na GTX 660 i odličan je.

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.9.2014 23:42 (lolipopmen).
11 godina

je bila je tiha i hladna i meni na soliteru  ali na crysisu na 1 ghz je vrištala od muke...{#}

jel ovo bilo tiho....

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.9.2014 0:50 (ZGamer).
17 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Vrištala je i GTX 460 1 GB koja je još i bila dobro srezana po pitanju potrošnje i zagrijavanja. Nvidia je do nedavno imala prave pećnice, glasne, vruče i rastrošne grafe . Tek ova nova serija radi odmak od toga ali opet daleko je to od nekada, i po pitanju potrošnje i po pitanju zagrijavanja. Već sam spominjao jedni gforce 4 4200 TI 128 mb koja je bila praktički kralj kada je izašla po cijeni od 1300 kn. Rasturala je svaku igru i cijeli komp je tada mogao raditi na kvalitetnom 200W napajanju. Pogledajte si slike kakav je hladnjak bio sasvim dovoljan na tim grafama, smješno za high end grafe unazad 7-8 godina. Portrošnja i zagrijavanje su otišli u nebo. Ovo je tek sada korak u dobrom pravcu, a pošteni posao će biti tek kada se prebace u niži proizvodni proces.  

Moj PC  
2 6 hvala 0
15 godina

Dok su za to vrijeme AMD kartice bile superhladne i tihe {#}

Da se poslužim poštapalicom gospođe Lovrić-Merzel, ma dajte molim vas...

17 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Pa sve si pokazao . 5870 ima 45% bolju efikasnost od GTX 480 {#}.

Moj PC  
2 3 hvala 0
15 godina
Gtx 9xx Club

Pa mislim da to nije bio ni predmet rasprave, jer složili smo se svi da je prva generacija fermija bila veliki potrošač. Samo to mi se ne uklapa u izjavu "da je nvidia do nedavno imala pećnice" jer 480 je na tržištu bila oko pola godine i to tamo prije 4-5 godina.

edit, da ne radim novi offtopic post....Vidim da baš nisi informiran i pišeš notorne neistne logikom "ponovit ću 1000 puta, pa će postati istina", pa ću se lagano povući iz rasprave.

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.9.2014 14:21 (dzejmshr).

3 3 hvala 0
17 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Serija 5 je bila isti vrag sa drugim imenom, barem što se efikasnosti tiče, tek su temperature uspjeli donekle obuzdati. Serija 6 je nastavak toga...hrpa preimenovanja uz jednaku neefikasnost. Spominjanje kako AMD ima vruče i rastrošne čipove je smješna. Prva Nvidia nakon duuuuuugo vremena koja je efikasna je GTX750/ 750TI.

Moj PC  
3 13 hvala 0
15 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

idete previše u OT

Moj PC  
8 0 hvala 1
12 godina
Gtx 9xx Club

ja se ponadam vidjeti nešto novo o 9xx seriji, možda kad izlazi 960 ili leakane informacije o njoj, cijenu itd, a oni o seriji 4xx i 5xx {#}

Moj PC  
6 2 hvala 1
13 godina
protjeran
picajzla0707 kaže...

ja se ponadam vidjeti nešto novo o 9xx seriji, možda kad izlazi 960 ili leakane informacije o njoj, cijenu itd, a oni o seriji 4xx i 5xx {#}

Vrati se ravno 20 postova u nazad..;)
Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
16 godina
moderator
Gtx 9xx Club

Držite se teme!

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
Moj PC  
13 0 hvala 4
15 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Gtx 9xx Club

Ima li tko kakvih saznanja o kvaliteti Inno3d GTX 970ica u odnosu na ostale u domaćoj ponudi (MSI, Gigabyte, Asus)? Vidim da su cijenom najpovoljnije, ali nemam pojma kakva bi im kvaliteta mogla biti. Ne mogu naći ni nikakve reviewove.

Tetris is so unrealistic.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

inno3d su bile vrhunske kartice u eri tnt kartica, zadnja njihova koju još uvijek imam i radi je 8600 GT, jedno vrijeme je radila stabilno pod clockom.

tražio sam inno3d kartice u 1. mjesecu kad sam uzimao novu i nisam ni jednu našao, al eto sad su opet dostupne. puno muzike za relativno malo love :)

Last bastion of real motorsport - Isle of Man TT
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Gtx 9xx Club

Pa i nije za "malo love" buduci je ista cijena kao MSI i Gigabyte modeli.

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
Gtx 9xx Club

Covjece htio sam uzeti ovu msi gtx 970 i banana doslo par komada valjda i sve otislo {#}  ajmo ljudi tko je kupio neki rview kolega kad tebi dolazi kartica iz Eng ili odakle si vec uzeo....

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Gtx 9xx Club

Da, par domaćih reviewova bi bilo super.

Inače, koliko se da zaključiti iz stranih reviewova -- MSI i Asus GTX970ice su tiše, a Gigabyteove su glasnije ali hladnije i bolje se overclockaju. MSI i Asus također imaju neki feature gdje se ventilatori uopće ne vrte dok kartica ne postigne određenu temperaturu, što znači da će slabije loadove podnijeti potpuno tiho. Koliko vidim MSI je na malo boljem glasu nego Asus.

Pošto je cijena kod nas bogovski napuhana, pretpostavljam da se isplati pričekati mjesec-dva da se situacija iskristalizira. AMD je najavio nove kartice tek za proljeće 2015., ali nekako sumnjam da će biti puno bolje od ove ponude, makar bi bilo super za nas gamere da i AMD malo preuzme vodstvo.

Tetris is so unrealistic.

0 0 hvala 0
14 godina
Gtx 9xx Club
i palitova jetstream je fanless do 67 stupnjeva te je 20-ak eura jeftinija od asus, msi, gigabyte
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

A sta kazu za Gainwardovu Phantomku?

Nemogu review nigdje nac, a svidja mi se zbog velicine za mini ITX i izgleda.

No ipak to je manje bitno, samo bi htio malo vise saznat o kartici.

MSI Z77A-GD65 | i7 3770K 4.5GHz | 8GB Corsair 1866MHz | MSI GTX680 Ligtning OC | XFX 650W | SSD 128GB + HDD 1TB | Noctua NH-D14 | Coolermaster Storm Enforcer |

0 0 hvala 0
14 godina

Zašto ne ruše cijene GTX 780 i GTX 780 Ti modela kod nas ?? Tko će kupit skupnju GTX 780 pored GTX 970 ?? Jedino u Uzi Shopu je pala cijena ali sad nema one Asus za 2500 kn.

11 godina

to im je i cilj da se ide na nove kartice jer nitko pored 780 nece ici na 970 i sa ti na 980...kod nas nikad nisu cjene bile normalne pa još onaj prvi price drop od 7 serije nije aktualan u svim ducanima

jel ima tko da cjeni 780-ku oko 2k da se dogovorimo?{#}

17 godina
Gtx 9xx Club

ok kuzim za 780 ali zasto bi spustali cijenu TI modelu koji je jaci od 980GTX za 10% ! tko kupi sad TI ili ga stavi u SLI imat ce jaci SLI od 980 ali sa starijom tehlnologijom ma kolko to bilo nekom upitno 

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.9.2014 19:43 (4mal).
Moj PC  
0 5 hvala 0
15 godina
protjeran
U kojem svemiru je 780 Ti 10% jaca od GTX 980????
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice