GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.557.434
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Re: GTX 10xx (Pascal) klub (2016)
Mozda zbog cpu-a..lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
12 godina
Stjepanj kaže...
Mozda zbog cpu-a..lp

misliš da je moguće i5 haswell na 3,7ghz bn za 1050ti, pa ranije nije mogla biti maksimalno iskorištena?

sumnjam, na witcheru je grafa uredno bila na 100% usage isto kao i na mafiji, no mafia je zbog nekog razloga zagrije puno više

12 godina
odjavljen
ansha kaže...
eywa33 kaže...

Witcher mi nabija ponajveći load i tdp. Temp ode do max 62 ako držim jači curve i prednje fanove u caseu na 12v. ambient, 20-22. No jučer sam baš testirao valley na loopu, oc vs stock. Dobio sam iste max temperature... weird

U Valley-u je i stock power limit dovoljan pa je normalno da su temperature identicne, offset overclock povisuje takt al ne mijenja napon pa je power skoro isti. Ajde za znanost rokni max power limit i stavi furmark 1280*720 stress test da vrti da vidimo hoce li bit toplije od witchera...

Ne znam jesmo se razumjeli. Prvo sam bio stavio valley na stock, sve. Dakle plimit, temp limit i taktove. Temp 61C peak i tu i na overkloku, 2050-2025, mema na +400 i svi limiti do kraja. Sad sam testirao furmark kako si rekao, temp otišla do 63C. Da otvorim case, pošto puše u kućište, temp bi mogla bit još i manja. ovo sam testirao nekih 7-8min. Možda bi otišlo gore još stupanj dva. Ali bakar i aluminij na hladnjaku brzo postignu svoj max kapacitet pa vjerujem da ne bi otišlo značajno.

picajzla0707 probao sam mafiu3 ali sam je brzo izbrisao nakon što sam vidio da imam nekih problema sa g-syncom + otključan fps. Probao to rješit u kojih po ure, neuspješno > uninstall.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.12.2017 12:27 (eywa33).
15 godina
protjeran
eywa33 kaže...

Ne znam jesmo se razumjeli. Prvo sam bio stavio valley na stock, sve. Dakle plimit, temp limit i taktove. Temp 61C peak i tu i na overkloku, 2050-2025, mema na +400 i svi limiti do kraja. Sad sam testirao furmark kako si rekao, temp otišla do 63C. Da otvorim case, pošto puše u kućište, temp bi mogla bit još i manja. ovo sam testirao nekih 7-8min. Možda bi otišlo gore još stupanj dva. Ali bakar i aluminij na hladnjaku brzo postignu svoj max kapacitet pa vjerujem da ne bi otišlo značajno.

Razmijeli smo se, iste su ti temperature jer jednako struje cucla i na stocku i sa overclockom i stock power limit je za to dovoljan. Overclock vuce vise tek kad se digne power limit i to samo u slucaju da si vec tukao u power limit u odredjenoj aplikaciji, ako nisi, neces vidje povisenu temperaturu..

9 godina
protjeran

Ajde testiraj grafu u furmarku 15 minuta klokanu, onda ces na istim postavkama sa tim ledenim čukom kada ga instaliras 

Pa da cujes sta dezurni strucnjaci kazu...

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
Lucidius kaže...

Ajde testiraj grafu u furmarku 15 minuta klokanu, onda ces na istim postavkama sa tim ledenim čukom kada ga instaliras 

Pa da cujes sta dezurni strucnjaci kazu...

Predmnijevam da si to ti? 

Na 70% fana nakon 10min dođe do 67C. Na 100% fana 10min 63C. Ledeni ćuko će to srezati dobro, naročito nakon što ubacim još jedan 240rad, ići će to u low 40's. Meni bi bilo to dosta, ionako ću dok rudari smanjit p.limit i taktove. 

PS, kako to da ti nisi uzeo custom hlađenje kad ga tako zagovaraš?

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
9 godina
protjeran

Kaj cu sad sa ovom grafom vodenjarit, dok uzmem Voltu i vidim hocu li ove godine mijenjati proc ako dođe ovaj 8core monster 

EDIT:

Naravno screen shotovi se podrazumjevaju, jos bolje i video dokumentacija kako dolici pravom profesionalizmu 

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.12.2017 16:09 (Lucidius).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

blagi offtopic, što pokušati rudariti s gtx 1080 i ako može link na neki guide

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
nex987 kaže...

blagi offtopic, što pokušati rudariti s gtx 1080 i ako može link na neki guide

klik

12 godina
odjavljen
Lucidius kaže...

Kaj cu sad sa ovom grafom vodenjarit, dok uzmem Voltu i vidim hocu li ove godine mijenjati proc ako dođe ovaj 8core monster 

Zašto ne bi išao s ovim setupom? Možeš tako govorit do 2045te: "dogodine ću kad izađe xyz"... Ionako ti ostaju radijator, pumpa, tubing, mijenjaš samo blokove, a sam si rekao da ti je gušt to sastavljat/rastavljat... Nije da imaš sad kantu, pa kao čekaš upgrejd... Pored onake gorljivosti za custom loopom koju si pokazao sinoć, čovik bi rekao da imaš zasebni custom loop za svaku ram pločicu rofl. 

15 godina
protjeran
eywa33 kaže...

Zašto ne bi išao s ovim setupom? Možeš tako govorit do 2045te: "dogodine ću kad izađe xyz"... Ionako ti ostaju radijator, pumpa, tubing, mijenjaš samo blokove, a sam si rekao da ti je gušt to sastavljat/rastavljat... Nije da imaš sad kantu, pa kao čekaš upgrejd... Pored onake gorljivosti za custom loopom koju si pokazao sinoć, čovik bi rekao da imaš zasebni custom loop za svaku ram pločicu rofl. 

Pogotovo sta je blok za Phoenix/Jetstream konstantno na 45% popusta u EKWB shopu, znaci umjesto 123€ izadje 67€. To mi je bila kap koja je prelila casu kad sam se mislio dal sve stavit pod vodu...

9 godina
protjeran
eywa33 kaže...

Ako nesto imam u planu ne znaci da nemam ni mozak za proracunat isplativost kada da to radim, sta ce mi na gtx 1080 voda koja je sam po sebi jako hladna, i uz to da bacam 600kn u vjetar kad cu za 3.5 mjeseca uzet Voltu.

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.12.2017 21:17 (Lucidius).
15 godina
protjeran
Lucidius kaže...

Ako nesto imam u planu ne znaci da nemam ni mozak za proracunat isplativost kada da to radim, sta ce mi na gtx 1080 voda koja je sam po sebi jako hladna, i uz to da bacam 600kn u vjetar kad cu za 3.5 mjeseca uzet Voltu.

Zapravo je Pascal daleko osjetljiviji na temperature od bilo koje druge arhitekture. Za gejming je hladjenje nebitno, al za nekakav bench je sve...

9 godina
protjeran

Sve i da sad dobijem 20c razlike ne dira me, mjenjam grafu za 3.5 mjeseca i to je to, za tih 600kn tada mogu uzet prakticki monoblok ili dodatan radijator.

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.12.2017 21:37 (Lucidius).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Lucidius kaže...

Sve i da sad dobijem 20c razlike ne dira me, mjenjam grafu za 3.5 mjeseca i to je to, za tih 600kn tada mogu uzet prakticki monoblok ili dodatan radijator.

Dobit ces 20C ko nista u odnosu na Phoenix cooler. Nije 600kn nego 500kn, za te novce sigurno neces uzet monoblok...

9 godina
protjeran

dostavu si zaboravio 

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
protjeran

ne znan bi li se dalo spojit fazno na raspberry pi? Hmmm

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Lucidius kaže...

EDIT:

Naravno screen shotovi se podrazumjevaju, jos bolje i video dokumentacija kako dolici pravom profesionalizmu 

Prije grafe moras uzeti monitor jer ovo vise nema smisla.

9 godina
protjeran

Ma nemam ja za to

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Lucidius kaže...

Ma nemam ja za to

LOL, nedavno si pričao drugačije.

9 godina
protjeran

Šta ces recesija 

Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
odjavljen
Lucidius kaže...

Šta ces recesija 

Pa evo imaš izgleda razloga umjesto volte uzet kvalitetan monitor i čekat onda novu generaciju jer ovaj skok se ne čini toliko primamljivim čak ni za vlasnike 1080ke. Ako su oni skorovi točni, pa sve da i driverima dobiju još 10% prednosti - sumnjam - opet je to ispod 25% uprgrade za gp102 čip - banana.

14 godina
Lucidius kaže...

Šta ces recesija 

Svašta, a spominješ nadogradnju na Voltu čiji napredak je loš, nadogradnju na procesor sa osam jezgri,

a taj i7 si komotno mogao preskočiti pored jako dobrog 7700k kojega si imao, isto tako sada imaš

procesor koji ima jako dobar i IPC i broj jezgri, po meni nemaš razloga gledati nadogradnju godinama,

osim ako voliš da te redovito šišaju kako Intel, tako i Nvidia.

Po meni ti je najpametnije promjeniti ekran.

9 godina
protjeran
Valentin17 kaže...

Svašta, a spominješ nadogradnju na Voltu čiji napredak je loš, nadogradnju na procesor sa osam jezgri,

a taj i7 si komotno mogao preskočiti pored jako dobrog 7700k kojega si imao, isto tako sada imaš

procesor koji ima jako dobar i IPC i broj jezgri, po meni nemaš razloga gledati nadogradnju godinama,

osim ako voliš da te redovito šišaju kako Intel, tako i Nvidia.

Po meni ti je najpametnije promjeniti ekran.

Sve prodajem uzimam PS4 PRO kao Glavas  

nema se idu blagdani 

14 godina
Lucidius kaže...
 Sve prodajem uzimam PS4 PRO kao Glavas  

Sad me onako lagano... 

9 godina
protjeran

Ma zatrolao sam malo odpocetka 

Uglavnom, planovi za ovu godinu su:

monitor 4K, nova grafa, sistem pod vodom (bilo custom ili AIO rijesenja povezana), i eventualno (to nije pod obavezno) promjena platforme uz MAX doplatu od 1000kn ako dođe ovaj 8core, kao sta sam uz istu doplatu presao i sa 7700k 

Znaci to su prioriteti za 2018tu.

Moj PC  
1 1 hvala 1
14 godina

Što se to događa s našim dobavljačima, koliko vidim nema u Zg kupiti poštenu 1080ti?

Sve nešto u dolasku...

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
protjeran

Sve su to livadarske firme, ja jedva uspio uhvatiti ovu svoju.

bas gledao nema niceg...

8 godina
protjeran
Lucidius kaže...

Ma zatrolao sam malo odpocetka 

Uglavnom, planovi za ovu godinu su:

monitor 4K, nova grafa, sistem pod vodom (bilo custom ili AIO rijesenja povezana), i eventualno (to nije pod obavezno) promjena platforme uz MAX doplatu od 1000kn ako dođe ovaj 8core, kao sta sam uz istu doplatu presao i sa 7700k 

Znaci to su prioriteti za 2018tu.

PRO entuzijast s jasno određenim prioritetima 

11 godina
Tiby kaže...

Što se to događa s našim dobavljačima, koliko vidim nema u Zg kupiti poštenu 1080ti?

Sve nešto u dolasku...

Evo na stranicama adm-a piše artikal je dostupan za nekoliko 1080ti...znači i tam kifla?

https://i.redd.it/e18f8931ul5y.gif
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice