GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.542.056
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
Re: GTX 10xx (Pascal) klub (2016)
dabar_solta_V2 kaže...
Tonči kaže...
ansha kaže...

To mi nikako nema logike da stavljaju smece od paste, to nije nikakva usteda a povecavaju buku i smanjuju performanse kartice...

Da samo vidiš kakvo je govno stock cooler na Titanu. Uobičajeno smeće koje je zaista neprikladno za klasu proizvoda od 1300 eura.

možeš birat ili dugotrajna ili "loša" pasta, tako da mora bit "loša" ta originalna.
doma recimo imam pola kile bjele iz ćipoteke za tranzistore(pre jeftina), ta se neće osušit nakon par godina i milijon ciklusa,ali zato su temperature 5-10 stupnjeva veće odma u startu nego s recimo odlicnom shin-etsu x23 koju treba svako pola godine(torture) mjenjat jer temperature skoće opet tih istih 5-10 stupnjeva kad se osuši, svaka pasta ima svoju namjenu.
ustvari je stvar jednostavna, nvidija stavlja ovu pastu koja je ko ova bjela pre jeftina i kakva je prvi dan bit će i onaj dan kad isteće garancija kartici, ako se korisnik ne zamara s tim "glupostima" stoji origigi pasta i sve pet.ako se zamara sve i da stave ovu shin etsu isto bi je zaminija cisto da buden siguran da je po mom guštu.
tako i ovaj cooler, koga smeta će ionako stavit vodu,a ovima kojima ne smeta neće ni primjetit trotlanje i svi sretni a nvidija u gužvi uštedila par milijuna.

U tome i jest fora. Stavljaju glinu da bi trajalo i nije ih briga. Kome su bitne max performanse, taj ionako mijenja i hladnjak i pastu. Ima tu logike, a njima se uštedi dosta na razlici, jer je cijena ove njihove po kilogramu koliko Grizzly košta po gramu. :)

9 godina
A koliko tek ustede na hladnjaku :)
13 godina

Evo dobar review 10603gb vs 1060 6 gb: 

0 1 hvala 0
16 godina
odjavljen
dabar_solta_V2 kaže...
A koliko tek ustede na hladnjaku :)

Navodno je hladnjak relativno skup (relativno valjda u odnosu na drugo) zbog chambera ispod heatsinka...

12 godina

oće nvidia u narednih 5 mjeseci napravit kakve jače grafičke od sadašnjih 1080?

tipa 1080ti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Nezna se...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Nova u ducanu Gtx 1070 za 3450kn

LP

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put pon 29.8.2016 21:51 (Stjepanj).
Moj PC  
0 0 hvala 2
11 godina
odjavljen

pozdrav svima, cisto na brzaka da upitam, po vasem misljenju koja je od navedenih kartica najbolji best buy? znam, znam FTW naravno, ali eto, ona trenutno nije dostupna i treba se cekati 2 tjedna ... :S 

ali ako je waaaay better od ostalih onda bih i sacekao, ali dajte mi recite sto mislite o ovim drugim te ako ima jos neka koju nisam naveo. 

hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
siick_bubble_gumm kaže...

pozdrav svima, cisto na brzaka da upitam, po vasem misljenju koja je od navedenih kartica najbolji best buy? znam, znam FTW naravno, ali eto, ona trenutno nije dostupna i treba se cekati 2 tjedna ... :S 

ali ako je waaaay better od ostalih onda bih i sacekao, ali dajte mi recite sto mislite o ovim drugim te ako ima jos neka koju nisam naveo. 

hvala

Gainward Phoenix, Phoenix GS, Phoenix GLH, Palit jetstream, super jetstream, gamerock.

Ovo su najbolji i najtisi hladnjaci, samo pazi ako ces raditi SLI, grafe su debele pa ces trebati plocu koja ima 3 PCI-e 3.0 x16 ili x8 utora pa da jednu stavis u prvi, drugu u treci.

EDIT:

Hladnjaci i na Palitu i Gainwardu su potpuno isti, samo je razlika u srugacije ofarbanim maskama KLIK

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.8.2016 22:07 (Lucidius).
9 godina
neaktivan

hvala

Asus Strix, ako nema te onda ova Gigabyte G1

11 godina
odjavljen
Lucidius kaže...

hvala

Gainward Phoenix, Phoenix GS, Phoenix GLH, Palit jetstream, super jetstream, gamerock.

Ovo su najbolji i najtisi hladnjaci, samo pazi ako ces raditi SLI, grafe su debele pa ces trebati plocu koja ima 3 PCI-e 3.0 x16 ili x8 utora pa da jednu stavis u prvi, drugu u treci.

hvala, ja imam Asus Maximus Hero VII plocu, i trenutn imam dvije 980ti u SLI jedna mi je u prvom a druga u drugom slotu, ako mislis da mora ici u treci pa to je onda onda ono wow, ja sam kontao uzeti poslije jos jednu jer imam Asusov ROG bridge

9 godina
protjeran

Ma kakv Asus strix, em je duplo glasnija, em se vise grije od Gainwarda i Palita, em je debelo precijenjena. Isto vrijedi i za Gigabyte g1 gaming.

Moj PC  
2 5 hvala 0
12 godina

bubble gum jesi ti siguran da ti se isplati 1080 uzimat?

ja sam gledo malo testove, 1070 daje svega 5-15 fps manje od 1080, a košta 50% više

s tim da ova fps razlika bude svega 5 fps ako se radi o velikoj rezoluciji, ako igraš na 1080 onda se čak 1080 i isplati, ali na 2k razlika je doslovno 5 fps

The GTX 780 ti released in November 2013, six months after the 780. More recently, the GTX 980 ti released on June 2 2015, nine months after the 980. 

780 users got screwed when the 780 Ti came out and 980 users got screwed over when 980 Ti came out. For around $100~ more you're getting 30%+ more performance

Moj PC  
2 2 hvala 1
11 godina
odjavljen
b00 kaže...

bubble gum jesi ti siguran da ti se isplati 1080 uzimat?

ja sam gledo malo testove, 1070 daje svega 5-15 fps manje od 1080, a košta 50% više

s tim da ova fps razlika bude svega 5 fps ako se radi o velikoj rezoluciji, ako igraš na 1080 onda se čak 1080 i isplati, ali na 2k razlika je doslovno 5 fps

The GTX 780 ti released in November 2013, six months after the 780. More recently, the GTX 980 ti released on June 2 2015, nine months after the 980. 

780 users got screwed when the 780 Ti came out and 980 users got screwed over when 980 Ti came out. For around $100~ more you're getting 30%+ more performance

ha gle ne znam, mislis da nema potrebe jos neko vrijeme uzimati ? kolega mi je to vec pricao jednom, ali ga svejedno nisam poslusao i odlucio sam prodati ove moje dvije za cca 900e i nasli su se neki zainteresirani. pa sad ne znam kako kolega iznad kaze, da mi mozda ne stanu dvije, malo me strah. :S

9 godina
neaktivan
Lucidius kaže...

Ma kakv Asus strix, em je duplo glasnija, em se vise grije od Gainwarda i Palita, em je debelo precijenjena. Isto vrijedi i za Gigabyte g1 gaming.

ma da naravno 48db vs 44db, uzasna buka totalno duplo glasnije, smece jedno od graficke ta strixica, i jos se grije na 75 C, katastrofa, isto i gigabyte, smece od grafickih :)

uostalom gospodin je napisao koje od ovih sto je linkao da kupi, pa eto predlazem gigabyte :)

11 godina
odjavljen

ljudi ljudi nemojte se sad prepirati :'D 

a sto  mislite o ovoj ? ova mi se nekako cini bar izgledom dobra, ali ima tri ventica, to je sigurno glasno. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

hvala

Samo MSI najbolja i najtisa grafa ova sto ja imam gtx 1070 gaming x je necujna

Samsung S6 Edge+
12 godina

neznam, nisam ni sam pametan

znam samo da neću uzimat 1070 pošto ja igram na 1080 rez a tu 1080 ima i do 50fps prednost naspram 1070.

najvjerovatnije ću čekat 1080 ti

link na benchamrk 1080 vs 1070 

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.8.2016 22:20 (b00).
Moj PC  
1 0 hvala 1
11 godina
odjavljen

evo ovdje lista grafcikih u trgovini gdje uzimam, 

trenutno sam na EVGI i jako sam zadovoljan, ali eto sto drugi uzeti nebi znao, ajde sad konacno da vidimo sto mislite? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran

Ove od Palita i Gainwarda ti nece stat u SLI na toj ploci jer imas samo dva utora, ako vec ides na SLI onda gledaj na MSI Gaming x, mislim da se premija koju placas za EVGA FTW nikako ne isplati.

Inace, upgrade sa dvije gtx 980ti na dvije gtx 1080 nema nekog smisla jer u gejmingu ionako na tvojoj rezoluciji deres sve na max na oko 100 FPS-a, tebi bi upgrade bio grafa snage novog Titan X-a, sacekaj do iduce godine, tada dolazi VEGA pocetkom 2107-te i dolazi Volta na ljeto, to ce biti grafe vrijedne zamjene i da pređes na punokrvni 4k monitor.

Moj PC  
3 0 hvala 2
9 godina
neaktivan

evo ovdje lista grafcikih u trgovini gdje uzimam, 

trenutno sam na EVGI i jako sam zadovoljan, ali eto sto drugi uzeti nebi znao, ajde sad konacno da vidimo sto mislite? 

Inno3D iChill su ti super graficke, Arctic Cooling im radi hladenje, i bolesno izgledaju, ako ti je to ista bitno, mada jesu malo skuplje

9 godina
protjeran
X3M kaže...
Lucidius kaže...

ma da naravno 48db vs 44db, uzasna buka totalno duplo glasnije, smece jedno od graficke ta strixica, i jos se grije na 75 C, katastrofa, isto i gigabyte, smece od grafickih :)

uostalom gospodin je napisao koje od ovih sto je linkao da kupi, pa eto predlazem gigabyte :)

Ajde ne lupetaj, ako nisi znao svaka 3db znaci duplo glasnije, a 75 stupnjeva je katastrofa, Phoenix nejde preko 60.

Nemoj predlagat gluposti, vecina vas ovdje padobranaca predlazete grafe samo na temelju imena bez da znate kako te grafe fukcioniraju u praksi.

Evo ti ispod fino linkovi svih modela premotani na zagrijavanje pod overklokom pa si pogledaj rezultate:

Asus strix ima 2546 RPM i 71 stupanj

Gigabyte G1 Gaming ima 2290 RPM i 73 stupnja

Gainward Phoenix ima 1130 RPM i 71 stupanj

Palit Gamerock ima 1040 RPM i 70 stupnjeva

MSI Gaming X ima 1490 RPM i 70 stupnjeva

Inno 3D Ichill X3 ima 1550RPM i 77 stupnjeva

Inace, da stavis Phoenixicu na okretaje od Strixice i G1 gaming ona nebi prelazila 55 stupnjeva.

EDITIRANO I LINKOVI SU PREMOTANI NA ONO BITNO

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.8.2016 23:29 (Lucidius).
9 godina
neaktivan
Lucidius kaže...
X3M kaže...
Lucidius kaže...

Ajde ne lupetaj, ako nisi znao svaka 3db znaci duplo glasnije, a 75 stupnjeva je katastrofa, Phoenix nejde preko 60.

Nemoj predlagat gluposti, vecina vas ovdje padobranaca predlazete grafe samo na temelju imena bez da znate kako te grafe fukcioniraju u praksi.

Evo ti ispod fino linkovi svih modela premotani na zagrijavanje pod overklokom pa si pogledaj rezultate:

Asus strix ima 2546 RPM i 71 stupanj

https://www.youtube.com/watch?v=xS4RPj7IPGM&feature=youtu.be&t=734

Gigabyte G1 Gaming ima 2290 RPM i 73 stupnja

https://www.youtube.com/watch?v=NX2Grqol7xg&feature=youtu.be&t=621

Gainward Phoenix ima 1130 RPM i 71 stupanj

https://www.youtube.com/watch?v=n0lj0nmKHYw&feature=youtu.be&t=743

Palit Gamerock ima 1040 RPM i 70 stupnjeva

https://www.youtube.com/watch?v=n0lj0nmKHYw&feature=youtu.be&t=991

MSI Gaming X ima 1490 RPM i 70 stupnjeva

https://www.youtube.com/watch?v=zQI9zrKnH5Y&feature=youtu.be&t=648

Inno 3D Ichill X3 ima 1550RPM i 77 stupnjeva

https://www.youtube.com/watch?v=jkaobsHprhs 

Inace, da stavis Phoenixicu na okretaje od Strixice i G1 gaming ona nebi prelazila 55 stupnjeva.

ma sve 5 rista, hvala na trudu, meni osobno to ne treba jel mi je nebitno koliko se koja grije i koju buku stvara dok su u granicama tolerancije, ali siguran sam da ce sve ovo sto si linkao nekome biti od iznimne pomoci

ne predlazem graficke na temelju imena pojedinog brenda, vec na temelju postotka RMA koje dobijamo na servis, i rezultata u igrama koje vidim tu na forumu od ljudi koji ih testiraju, plus one koje napravimo u servisu

pazi na tlak, preosjecajan si prema hardveru :)

9 godina
protjeran

Nema problema, inace Gainward kolko znam ima njamanji postotak kvarova prema istrazivanju. Inace post koji si citirao je editiran zbog lakseg snalazenja i linkovi su premotani na ono o cemu sam pisao.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

od svega toga navedenog, meni je nekako kartica sa 3g jamstva > 2g jamstva.

nemora znacit , al ako za dve godine prodajes, 1g jamstva naspram nista.

0 0 hvala 0
9 godina
protjeran

Palit i Gainward imaju 3 godine jamstva vani, problem je kaj se nasi trgovci đibere pa stavljaju 2 godine, to je jos milina kakve se sve obmane oko hardvera događaju kod nas.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Inace, na Pascalu je cilj imati sta nize temperature jer se takt smanjuje za po jedan "bin" (13mhz) svako 7-8°C pocevsi od 37°C. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.8.2016 23:50 (ansha).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
ansha kaže...

Inace, na Pascalu je cilj imati sta nize temperature jer se takt smanjuje za po jedan "bin" (13mhz) svako 7-8°C pocevsi od 37°C. 

Koje bi to verzije trebale biti najhladnije za 1070?

9 godina
protjeran

Gainward Phoenix, isti su hladnjaci na gtx 1070 i na gtx 1080, tako da mozes bacit oko iznad na usporedbu ako te zanima.

Bonus je to sta idu i po najmanjoj cijeni kod nas a ubijaju tisinom i hladnocom, i klokaju se super. Imas u Linksu za 3700kn Phoenix model klik

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.8.2016 6:37 (Lucidius).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

I Palit Jetstream/Gamerock jer imaju identican hladnjak kao Gainward Phoenix.

Odlicno je hladjena i Zotac Amp Extreme al je skupa..

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice