GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.557.950
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
protjeran
Re: GTX 10xx (Pascal) klub (2016)
XXX kaže...

Probaj unity sa grafom od 2 gb pa onda sa 4 gb ako su podjednake snega pa usporedi koje postavke možeš staviti, razinu textura i koja je razlika u fluidnosti. 

Ovo je istina, provjereno iz prve ruke. Kada sam imao R9 380 s 2GB igra je bila stutter fest bez obzira na settingse. Sada s Nano (sve ostalo isto) igra radi pristojno, 50 FPS je average na very high postavkama, da i dalje je to tehnički nered, ima crasheva, frame dropova....

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
12 godina
Prince-Arthas kaže...
XXX kaže...

Probaj unity sa grafom od 2 gb pa onda sa 4 gb ako su podjednake snega pa usporedi koje postavke možeš staviti, razinu textura i koja je razlika u fluidnosti. 

Ovo je istina, provjereno iz prve ruke. Kada sam imao R9 380 s 2GB igra je bila stutter fest bez obzira na settingse. Sada s Nano (sve ostalo isto) igra radi pristojno, 50 FPS je average na very high postavkama, da i dalje je to tehnički nered, ima crasheva, frame dropova....

e to je to kad vrama jednostavno fali, sad bi trebalo vidjeti kako se ponaša grafa sa 3gb, pa da znamo je li ista situacija

ma u svakom slučaju sigurnije je uzeti primjerice 470 s 4gb, pa se nemaš što misliti, a dx12 je dodatni plus za vrlo blizu budućnost 

da ne spominemo i da je jeftinija

9 godina
protjeran
matecro007 kaže...
Lucidius kaže...

Normalno da ne kad ih jeftiniji Gainward Phoenix pojede oces u hlađenju, overkloku, tisini.

Kaj mislis da se ne isplati uzet Golden Sample za 300 kn vise? I jel ima jos negdje osim linksa za uzet?

Jbg u linksu ih nema vise a i nigdje drugdje, mozes uzeti palit jetstream ili super jetstream, identicne grafe kao phoenix

9 godina
mislioc kaže...

Evo da se pohvalim gtx 1060 giga g1 gaming bez coil whine testirano na full opterečenju 10 min ne cvrči ništa.

Takodjer isti slucaj i kod mene , nema coil whine-a

16 godina
odjavljen
Ove priče o malih 3GB su jednostavno netočne. 1060 nema snage gurati ništa gdje može uopće trebati više.
Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Ondanisu ni trebali izdavati veziju sa 6 gB, lol.

Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Tonči kaže...
Ove priče o malih 3GB su jednostavno netočne. 1060 nema snage gurati ništa gdje može uopće trebati više.

Sta je najgore ovdje se prica kao da se sa tom karticom nece moci ni pokretat igre zbog 3GB rama 

Gdje ram bude problem smanjis texture sa ultra na very high i eventualno sjene i vozi. I onako ti isti vole naglasit da se razlike izmedju medium i ultra ne primjecuju...

15 godina
XXX kaže...

Trebali, trebali.... radi onih koji još uvijek misle da je grafa s više rama bolja pa da dodatno zarade (a takvih je bar 80%).

Još mi je u glavi kako su se Radeonke 5450 s 2GB rama prodavale ko lude, a GTX 750 s 1 GB koja je u ono vrijeme bila 3 puta jača nema šanse da ode...

I badava pokušaji objašnjavanja da je bitan GPU

17 godina
odjavljen

Tko to priča?

Istina je ovo što govoriš ali koja je poanta izbacivanja vezije sa 6GB ako je istina ovo što Tonči govori? Po tome uzmi jeftiniju sa 3 gige i uštedi novac, jel tako? Da li su kupci 6GB vezija pogriješili?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
TomGun kaže...
XXX kaže...

Trebali, trebali.... radi onih koji još uvijek misle da je grafa s više rama bolja pa da dodatno zarade (a takvih je bar 80%).

Još mi je u glavi kako su se Radeonke 5450 s 2GB rama prodavale ko lude, a GTX 750 s 1 GB koja je u ono vrijeme bila 3 puta jača nema šanse da ode...

Evo ti jedna usporedba od prije skoro godinu dana pa vidi prve dvije igre na testu...od onda su izašle igre koje sve više koriste vram a izlaziti će i dalje.

17 godina

Jao što je nvidia napravila dobru stvar za laptope ..

evo i usporedba 1080 mobile vs 1080 desktop.. prakticki isto..

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.8.2016 10:30 (toxic).
Moj PC  
5 0 hvala 0
12 godina
XXX kaže...
TomGun kaže...
XXX kaže...

Evo ti jedna usporedba od prije skoro godinu dana pa vidi prve dvije igre na testu...od onda su izašle igre koje sve više koriste vram a izlaziti će i dalje.

opet ista stvar kao gore u komentaru, radi se o 2gb vs 4gb, treba vidjeti kako se tu uklapa 3gb jer je to ipak 50% više od ovih što povremeno trokiraju

čekaju se dakle slični testovi 1060 3gb vs 6gb, jer ako ove igre uzimaju malo iznad 2gb (zbog čega i trokiranje u videu), a ne više od 3gb, onda taj test ne znači ništa u ovom slučaju

16 godina
pratim temu i zanima me dali je gtx 1070 pravi odabir ako se želim sa njom igrati 3 do 4 godine u 1080p rezi na full detaljima?
Sreća je put, a ne odredište.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
goodie kaže...
pratim temu i zanima me dali je gtx 1070 pravi odabir ako se želim sa njom igrati 3 do 4 godine u 1080p rezi na full detaljima?

Overkill za 1080p slobodno uzmi gtx 1060 i uživaj.Jučer sam kupio gigabyte gtx1060 2600kn za tu rezu je mrak sve na max za sad igram a nadam se i još godinu dvije.

11 godina
mislioc kaže...
goodie kaže...

Overkill za 1080p slobodno uzmi gtx 1060 i uživaj.Jučer sam kupio gigabyte gtx1060 2600kn za tu rezu je mrak sve na max za sad igram a nadam se i još godinu dvije.

Imao sam 1070 samo za 1080p na max i nisam mogao Tomb Raider držat iznad 60fps sa svim na max. Znalo je padat do 40fpsa.

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.
12 godina
odjavljen
goodie kaže...

Moći ćeš se igrat, i do nekoliko godina. Na max detaljima? Pa ne uvijek, ali u narednih godinu-dvije, uglavnom bi mogao maxat sve i imat ugodan frejrate. 

Kolega gore spominje TR. Da, već danas neke igre ubijaju najjače grafe. Ali takvih igara ipak nema toliko puno. I uglavnom su loše kodirane, portane i sl. Popularni engine-i se vrte ko podmazani na grafama jačine 1070 i sl. I često iznad 100fps-a na max detaljima. Frostbite je dobar primjer. Novi Doom isto tako melju grafe poput 980ti ili 1070. 

Teško je pronaći igre s kojima će se grafička tipa gtx 1070 mučit na 1080p. Eventualno quantum broken, spomenuti TR, Crysis sa 8xmsaa i takve vratolomije.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
Poruka je uređivana zadnji put ned 21.8.2016 11:44 (eywa33).
12 godina
Tonči kaže...

? 1060 je u rangu gtx980 

sta, odjednom je 980 slaba i nema "snage" gurati igre? treba potrositi preko 2600kn da bi imao GPU koji moze upogoniti vise od 3gb vrama?

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.8.2016 11:52 (Fanu).
13 godina
Fanu kaže...
Tonči kaže...

? 1060 je u rangu gtx980 

sta, odjednom je 980 slaba i nema "snage" gurati igre? treba potrositi preko 2600kn da bi imao GPU koji moze upogoniti vise od 3gb vrama?

Ma pusti priče još malo pa ce i 1080 bit preslaba za 1080p.

16 godina
mislio sam kupiti evgu gtx 1070 ali vidim da imaju dvije godine garancije...????
zašto ne tri godine?
Sreća je put, a ne odredište.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
goodie kaže...
mislio sam kupiti evgu gtx 1070 ali vidim da imaju dvije godine garancije...????
zašto ne tri godine?

mislim da je evgin forum puno bolje mjesto za postavit to pitanje

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
16 godina
odjavljen
Fanu kaže...
Tonči kaže...

? 1060 je u rangu gtx980 

Neće. Ja još imam GTX 460 i radi super.

12 godina
Tonči kaže...
Fanu kaže...
Tonči kaže...

? 1060 je u rangu gtx980 

Neće. Ja još imam GTX 460 i radi super.

kul, imas neki normalan argument zasto bi kartica u rangu gtx980 bila preslaba za iskoristiti vise od 3gb vrama ili samo izjave koje smatras smjesnima?

17 godina
neaktivan
Fanu kaže...

kul, imas neki normalan argument zasto bi kartica u rangu gtx980 bila preslaba za iskoristiti vise od 3gb vrama ili samo izjave koje smatras smjesnima?

A i ti ko da si od jučer.. 

Will this run on my 486?
11 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Slažem se, to mi se uvijek motalo po glavi, primjer - cemu 8gb na RX 470 ? Da bi mogao popuniti tih 8gb uglavnom znaci da igraš na vise od 1080p, a takve kartice nisu dovoljno jake za ista preko 1080p

Battlelog: D3lBoy-00
17 godina
D3lBoy kaže...
Tonči kaže...

Slažem se, to mi se uvijek motalo po glavi, primjer - cemu 8gb na RX 470 ? Da bi mogao popuniti tih 8gb uglavnom znaci da igraš na vise od 1080p, a takve kartice nisu dovoljno jake za ista preko 1080p

jedina prednost sa tih 8GB je u crossfire di mozes komotno igrat na vecim rezolucijama i eventualno probit granicu od 4gb vrama bez straha

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
Poruka je uređivana zadnji put ned 21.8.2016 15:14 (nixass).
12 godina
D3lBoy kaže...
Tonči kaže...

kao što je već netko rekao - marketing

a u vrlo malo slučajeva i to uglavnom kod entuzijasta s manjkom love i znalaca-  za cf, pa će setup biti dosta jak i za veću rezu, a 8gb donekle korisnije

12 godina
D3lBoy kaže...
Tonči kaže...

cemu tvoje spominjanje puno slabije kartice (RX 470) u kontekstu 1060?

12 godina
Fanu kaže...
D3lBoy kaže...
Tonči kaže...

pa tim više je 8gb veći apsurd, a nije to ni toliko puno slabije

rx470 je 10% slabija od 480 koja je izravni konkurent 1060, a to nije baš puno

11 godina
neaktivan
Fanu kaže...
D3lBoy kaže...
Tonči kaže...

Pa hocu rec da tako slabije kartice kao 470 nemaju smisla sa 8gb, 6 još ajde iako ni to nema smisla, 4gb za takvu karticu je vise nego dovoljno. Nisam uspoređivao 1060 i 470

Battlelog: D3lBoy-00
12 godina
D3lBoy kaže...

Pa hocu rec da tako slabije kartice kao 470 nemaju smisla sa 8gb, 6 još ajde iako ni to nema smisla, 4gb za takvu karticu je vise nego dovoljno. Nisam uspoređivao 1060 i 470

pa da, 8gb se baš čini nepotrebno na takvoj grafi

no s druge strane drago mi je da rx 470 koju mislim uzimat ima 4gb verzija, ne 3gb kao kod nvidie, pa makar to bilo i psihološki

primjer mi je ova 570 s kojom još vuijek mogu sve igrati, ali primjerice na gta5 kad podesim teksture na very high, neke stvari na medium i one napredne funkcije isključim, mogu se igrati na sasvim solidnih 50-60 fps-a, no zahtjevi za vramom prelaze 2gb, a moja grafa ima tek 1,28gb i i onda svako malo nastupa stutter fest

tako da ne bih imao ništa protiv da je nvidia prije 3-4 godine na tu grafu stavila bar 2gb

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice