GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.557.761
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
odjavljen

E Luci griješiš na jednoj stvari. Pričaš samo o temperaturi, a izbjegavaš power limit - a power limit je ono što također utječe na smanjivanje klokova kad lupi peak. Ajde probaj neki bench ili igru zavrtit i optereti karticu dok pratiš tdp odn. power limit. I kad kartica dođe na max, klokovi bi se trebali spuštat. Tako je i meni na maxwellu. To je prvo što sam primjetio kad sam prešao sa keplera - klokovi puno češće variraju upravo jer je u igri i tdp kartice, a ne samo temperatura kako govoriš. Da temp utječe na klok, sigurno, ali tu nije kraj priče.

Upravo zato tvrdim da će glh i gs imati stabilniji i takorekuć duži max klok radi većeg tdp-a. Jer nije tvornički OC jedini razlog zašto kartice imaju tdp kolko imaju. Mislim da tu u priču spada i govor o binanju, ali to je teško potvrdit. Jednostavno mi je teško povjerovat da je riječ o 100%, softwarski i hardwerski identičnim karticama kako tvrdiš, a prodaju se pod drugačijim imenom, kodom, tdp-om, i naposljetku - cijenovnom razlikom. Bilo bi iskreno - glupavo. Evo moja je isto obična phoenix, i dok su bile ovdje u RH dostupne, bile su jeftinije punih 1000kn od GS verzije. Isto tako, hardverski su 100% iste, ali je vjerojatno riječ o većem asicu i power limitu (biosu). Je li vrijedi tih 1000kn? To je drugi par opanaka. 

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: GTX 10xx (Pascal) klub (2016)
Lucidius kaže...
eywa33 kaže...

Luci, tvoja će počet spuštat takt na 110%, a one dvije na 120%. I tu je kraj priče. Stavi tdp na osd pa prati. Kad dođeš na maximum kartica će počet spuštat takt. Ako GS i GLH imaju 10% veći tdp, njima će se takt regulirat onda tek na 120% da bi ostala kartica u tdp limitu. Nije teško za shvatit, samo je potrebno prihvatit činjenicu da tvoja kartica koju si platio x% manje, s razlogom košta manje nego ove druge. Ti možeš imat isti, pa i veći oc od ovih drugih, ali će njihove teoretski držati duže zadani max oc od tvoje ako je kartica non stop na full opterećenju.

Ovo je netocno, cak i na obicnim Phoenix modelima power limit ide na 120 posto, evo ti screen shot od mene! Znaci razlike uopce nema između obicne, GS ili GLH! 

Izgleda da si eywa preskočio ovo.. 

Will this run on my 486?
12 godina
odjavljen

Ma vidio sam, ali pitanje je na koju bazičnu vrijednost ide taj postotak? Je li 180w, kako stoji u specifikacijama i biosu, ili neki drugi broj i koji? Ako je 120% tdp-a njemu dopušteno od maximuma 180w, onda je opet razlika 20 i kusur wati u odnosu na gs i glh. Jer njihov tdp je 200w. Kuiš o čemu govorim? 120% tdp-a na GLH verziji daje 240w u konačnici, dok njemu daje 214w. Nisam siguran je li ovo točno, ali da ima logike - ima.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
odjavljen

Ne znam, nisam ni taknuo niti jednu Gainwardicu. Pogledaj online... Osjetna je razlika, primjerice, između FE i EVGA FTW - stabilniji takt, manji dropovi u bilo kojem trenutku.

16 godina
odjavljen
eywa33 kaže...

I kad kartica dođe na max, klokovi bi se trebali spuštat.

Spuštat će se prije maxa. Krivulja je u pitanju.

12 godina
odjavljen
Tonči kaže...

Ne znam, nisam ni taknuo niti jednu Gainwardicu. Pogledaj online... Osjetna je razlika, primjerice, između FE i EVGA FTW - stabilniji takt, manji dropovi u bilo kojem trenutku.

Upravo o tome cijelo vrijeme govorim. 

10 godina
neaktivan
17 godina
neaktivan
eywa33 kaže...

Ma vidio sam, ali pitanje je na koju bazičnu vrijednost ide taj postotak? Je li 180w, kako stoji u specifikacijama i biosu, ili neki drugi broj i koji? Ako je 120% tdp-a njemu dopušteno od maximuma 180w, onda je opet razlika 20 i kusur wati u odnosu na gs i glh. Jer njihov tdp je 200w. Kuiš o čemu govorim? 120% tdp-a na GLH verziji daje 240w u konačnici, dok njemu daje 214w. Nisam siguran je li ovo točno, ali da ima logike - ima.

Taj TDP bi trebao označavat nekakvu max količinu topline koju kartica generira(pa i tako i potrošnju), pa je logično da onaj čip koji tvornički radi na većem taktu ima i veći TDP. Odakle ste izvukli te TDP brojke, na službenim stranicama ne pronalazim nešto vezano za to?

Will this run on my 486?
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.8.2016 20:27 (Penryn).
9 godina
protjeran
eywa33 kaže...

Ja ti velim, sumnjam da je to tak kak pises jer vec treci covjek sa obicnom Phoenix verzijom ide preko 2100MHz, a temperatura je gotovo jedini bitan cimbenik da grafa radi stabilno bez padanja na 2100MHz stabilno.

10 godina
neaktivan
Penryn kaže...
eywa33 kaže...

Taj TDP bi trebao označavat nekakvu max količinu topline koju kartica generira(pa i tako i potrošnju), pa je logično da onaj čip koji tvornički radi na većem taktu ima i veći TDP. Odakle ste izvukli te TDP brojke, na službenim stranicama ne pronalazim nešto vezano za to?

Evo imaš ovdje - KLIK

9 godina
protjeran
Penryn kaže...
eywa33 kaže...

To i ja kazem, taj TDP je samo disipacija topline zbog veceg tvornickog OC-a. Evo tu su ti te razlike klik

17 godina
neaktivan

Ma TDP je veći ja mislim zato što su ove tvornički clockane pa normalno da generiraju više topline odnosno imaju veći TDP. Ove GLH i GS već out-of-the-box drže takt skoro na 2GHz u igrama..

Ako mi dopadne koja obična u ruke baš ću probat zalijepit GLH ili GS bios, gotovo sam siguran da će overclock biti identičan bez obzira na bios.

Will this run on my 486?
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.8.2016 20:41 (Penryn).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran

Da, to pricam od pocetka.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Cansee kaže...

stabilnijem maksimalnom kloku zbog većeg tdp-a na GS i GLH verzijama.

Razlika u TDP-u je samo zato jer ove dolaze na vecem taktu pa zbog toga i vise trose, nema to veze sa nicim drugim. Eto jedan decko sa HCL foruma je uzeo isto grafu kad i ja, isto model u Linksu, i njegova se također kloka kao moja, eto sada maloprije mi se javio i Cansee  koji ima istu grafu i njemu sam dao savjete kako da kloka i njegova isto ide preko 2100MHz. Znaci za sada svaki model od obicne gtx 1080 Phoenix ide preko 2100MHz od ljudi koje osobno poznam, eto ima je i DarthMarkus pa neka i on kaze kako se njegova kloka!

potvrđujem, sad smo se malo igrali s time

2050 top...bez diranja voltaže...Čak i na tom kloku nije stabilna i BF se ruši...Valley tkđ....

držim je na 2040 

9 godina
protjeran

Slab primjerak te potrefio, isto kao i onoga sa Gigom G1 1070 kojemu se i na +100 core clock pojavljuju artefakti 

Inace voltazu nisam ni dirao, ona je na stock kako je kada sam OC-a, u MSI AB ju ni nemres dirat ali u onom programu od Gainwarda mozes, ali nema nikakve koristi od povecavanja voltaze...

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen

Da se razumijemo, prvom meni ne bi palo na pamet dati 500kn više za gs ili glh karticu, ili u mom slučaju 1000više za gs 980ti... Ali isto tako mi ne pada na pamet tvrdit da je 980ti gs ista kartica kao ova moja dok je ne testiram. I moja ide na 1500mhz, ali tdp je ograničava i pri peaku spušta takt. GS ima veći tdp i tako može imat stabilniji oc. Razlika u performansama je minimalna. Evo, imam i ja "običnu" i prezadovoljan sam njome u svakom pogledu. Od temperature do OC-a... Ali ne bih se usudio tvrditi da je riječ o 100% identičnim karticama, a razlika je 1000kn. Ako su doista iste kartice, onda slobodno mogu reć da je firma glupava što ide na takve marketinške fore. Ili pametna pa iskorištava glupost ljudi da plaćaju skuplje kartice koje su ustvari iste... Ne bi me čudilo ništa.

Trebalo bi postavit pitanje na forumu od gainwarda, ako ga imaju... čisto da imamo neki službeniji odgovor. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Iskreno, tih 50 Mhz mi ništa ne znači...

Najbitnije da je hladna...A tu phoenixica briljira

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
eywa33 kaže...

Da se razumijemo, prvom meni ne bi palo na pamet dati 500kn više za gs ili glh karticu, ili u mom slučaju 1000više za gs 980ti... Ali isto tako mi ne pada na pamet tvrdit da je 980ti gs ista kartica kao ova moja dok je ne testiram. I moja ide na 1500mhz, ali tdp je ograničava i pri peaku spušta takt. GS ima veći tdp i tako može imat stabilniji oc. Razlika u performansama je minimalna. Evo, imam i ja "običnu" i prezadovoljan sam njome u svakom pogledu. Od temperature do OC-a... Ali ne bih se usudio tvrditi da je riječ o 100% identičnim karticama, a razlika je 1000kn. Ako su doista iste kartice, onda slobodno mogu reć da je firma glupava što ide na takve marketinške fore. Ili pametna pa iskorištava glupost ljudi da plaćaju skuplje kartice koje su ustvari iste... Ne bi me čudilo ništa.

Trebalo bi postavit pitanje na forumu od gainwarda, ako ga imaju... čisto da imamo neki službeniji odgovor. 

Pa to AMD sa FX procesorima radi zadnjih 5 godina, pa se ljudi opet pecaju i kupuju skuplje modele, najbolji su mi oni fx 9590 na 4.7 GHz za 2000kn  a za 900kn kupis isti takav ali na 3.3 GHz i klokas ga sam.

9 godina
Nisi moga gori primjer nac , stvar je odavna poznata,slazem se previse se placaju top cipovi ali tako je kako je. nije ni blizu slicno 8350 i 9590 ,meni je 8350 preko 300w trosia na 4.7ghz.
9 godina
protjeran

Sve ovisi od primjerka, a da ne pricam kako se ti FX-evi debelo undrevoltaju naspram ovih stock voltaza.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Ovisi ali su tvornicki binani cipovi i s razlogom je ovaj 8350 jer 80w vise trosi na istu frekvenciju. Nemoj gledat ln2 overclock nema to veze s ovim.
9 godina
protjeran
dabar_solta_V2 kaže...
Ovisi ali su tvornicki binani cipovi i s razlogom je ovaj 8350 jer 80w vise trosi na istu frekvenciju. Nemoj gledat ln2 overclock nema to veze s ovim.

Vjerojatno si dobio los primjerak, nagledaos am se svakavih fx 8350, neki su isli i preko 5GHz na 240mm AIO.

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.8.2016 21:55 (Lucidius).
9 godina
Ali nijedan nije isa na 4.7 na 220w ,samo preko.
17 godina
neaktivan
dabar_solta_V2 kaže...
Ali nijedan nije isa na 4.7 na 220w ,samo preko.

A nisi baš u pravu, evo ti primjer. FX-9590 na 4.7GHz potrošnja cijele konfe pod cinebenchom 270W, a ovdje FX-8350 clockan na 5GHz potrošnja cijele konfe pod dBpowerram(otprilike jednako optereti proc kao cinebench, usporedi brojke) 300W.

Najlakša usporedba - u prvom testu FX-9 na 4.7GHz vuče 100W više od stock FX-8350, a u drugom FX-8350 na 5GHz vuče 110W više od stock FX-8350. 

Dakle nema neke bitne razlike, al naravno opet ovisi kakav te primjerak dopadne. Tebe je očito jako loš..

Will this run on my 486?
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.8.2016 22:12 (Penryn).
9 godina
3 sam ima pod prstima 1 rani primjerak iz amerike 2 relativno kasna iz hr. Razlike su bile 10ak w na istoj f.
9 godina
Gledam linkove i ustvari potvrdia si mi ovo sta govorim, da 8350 na istoj frekvenciji s istim loadom trosi vise od 9590, uvijek.
17 godina
neaktivan
dabar_solta_V2 kaže...
Gledam linkove i ustvari potvrdia si mi ovo sta govorim, da 8350 na istoj frekvenciji s istim loadom trosi vise od 9590, uvijek.

Kako? FX-9 na 4.7GHz vuče 100W više od stock FX-8350, a FX-8350 na 5GHz vuče 110W više od stock FX-8350. Za fer usporedbu treba FX-9 stavit također fiksno na 5GHz..

Al ok, offtopic smo pa..

Will this run on my 486?
13 godina
dabar_solta_V2 kaže...

To je normalno jer stavljaju bolje cipove u 9000 seriju. Dok s druge strane danas uzimati bilo sta osim E serije FX se ne isplati ako vec bacas pare, manje trose, manje se griju na istim frekvencijama.

Cool offtopic btw :D

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
9 godina

Tehnicki nije offtopic jer je rasprava gore bila dali se isplati dat za isti cip vece novce. I ima li razlike.

http://researchweb.watson.ibm.com/people/c/chandu/pubs/2009/voltbin.pdf

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.8.2016 2:38 (dabar_solta_V2).
13 godina
protjeran
Jel ima gtx 1080 lightning? Od samog naziva se nabrijem na oc☺
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice