E Luci griješiš na jednoj stvari. Pričaš samo o temperaturi, a izbjegavaš power limit - a power limit je ono što također utječe na smanjivanje klokova kad lupi peak. Ajde probaj neki bench ili igru zavrtit i optereti karticu dok pratiš tdp odn. power limit. I kad kartica dođe na max, klokovi bi se trebali spuštat. Tako je i meni na maxwellu. To je prvo što sam primjetio kad sam prešao sa keplera - klokovi puno češće variraju upravo jer je u igri i tdp kartice, a ne samo temperatura kako govoriš. Da temp utječe na klok, sigurno, ali tu nije kraj priče.
Upravo zato tvrdim da će glh i gs imati stabilniji i takorekuć duži max klok radi većeg tdp-a. Jer nije tvornički OC jedini razlog zašto kartice imaju tdp kolko imaju. Mislim da tu u priču spada i govor o binanju, ali to je teško potvrdit. Jednostavno mi je teško povjerovat da je riječ o 100%, softwarski i hardwerski identičnim karticama kako tvrdiš, a prodaju se pod drugačijim imenom, kodom, tdp-om, i naposljetku - cijenovnom razlikom. Bilo bi iskreno - glupavo. Evo moja je isto obična phoenix, i dok su bile ovdje u RH dostupne, bile su jeftinije punih 1000kn od GS verzije. Isto tako, hardverski su 100% iste, ali je vjerojatno riječ o većem asicu i power limitu (biosu). Je li vrijedi tih 1000kn? To je drugi par opanaka.