nije mi jasan sad taj freesync i rx480?kaj djele nekakve kupone uz kartice pa dobiješ i free/sync monitor 4free?znaju se sve prednosti i mane 1060 i rx480...pref(još uvijek) i hladnjak na zelenoj strani a nada u bolje dane i besplatni freesync modul na crvenoj,pošto nitko ne djeli i monitore sa njima.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ima,samo za one koji ce dat 8+ k kn.

S dostavom? :) Ne moram valjda i po to pješice?
Ima kod Casekinga, neznam kolko je dostava ali oni salju u HR.
https://www.caseking.de/kfa2-geforce-gtx-1080-hall-of-fame-edition-8192-mb-gddr5x-gckf-043.html?sPartner=117&utm_source=idealo&utm_medium=cpc&utm_campaign=idealo&campaign=psm/idealo
ali koja je fora.
zasto su freesync monitori toliko jeftiniji od gsynca?
ja sam imao gsync na laptopu i to je jednsotavno must have jos ako je 144hz monitor ole.. samo to košta.
s druge strane mogu kupiti 1080p freesync 144hz za nesto vise od 2k kn
društvo pitanje jedno, jučer sam si složio novi komp, uzeo sam grafu gtx 1080 gainward phoenix, proc i7-6700k i napajanje corsair 650W modularno 80+ gold, i sad mi kaže jedan kolega čije mišljenje dosta uvažavam da sam trebao uzeti jače napajanje, ovdje na forumu sam nekoliko puta pročitao da je to napajanje i više nego dovoljno, pa sad šta vi mislite o tome, pogotovo ekipa koja ima 1080 grafe, jel sam fulao ili? kolko ja znam to bi stvarno trebalo biti dovoljno, gpu ne bi trebala ići preko 280, a proc preko 100, valjda je dovoljno za ostatak 270
ali koja je fora.
zasto su freesync monitori toliko jeftiniji od gsynca?
ja sam imao gsync na laptopu i to je jednsotavno must have jos ako je 144hz monitor ole.. samo to košta.
s druge strane mogu kupiti 1080p freesync 144hz za nesto vise od 2k kn
zato jer je nvidia u takvoj situaciji da ljudima prodaje muda pod bubrege a ljudi to kupuju bez jebemti.
vjerojatno bi i amd to radio da je u takvoj situaciji, no jen-hsun huang bi i svoju mamu valjda prodao
društvo pitanje jedno, jučer sam si složio novi komp, uzeo sam grafu gtx 1080 gainward phoenix, proc i7-6700k i napajanje corsair 650W modularno 80+ gold, i sad mi kaže jedan kolega čije mišljenje dosta uvažavam da sam trebao uzeti jače napajanje, ovdje na forumu sam nekoliko puta pročitao da je to napajanje i više nego dovoljno, pa sad šta vi mislite o tome, pogotovo ekipa koja ima 1080 grafe, jel sam fulao ili? kolko ja znam to bi stvarno trebalo biti dovoljno, gpu ne bi trebala ići preko 280, a proc preko 100, valjda je dovoljno za ostatak 270
ma zamaraš se 650w gold je i više nego dovoljno.
ovo bi vozilo i 550w gold a mozda i manje i to da ocas
ma znam, al kad ti netko baci bubu u uho odma moram provjerit još jednom, rekao mi je da ako klokam da će biti gusto i tako, ali dobro, hvala u svakom slučaju ;)
ma znam, al kad ti netko baci bubu u uho odma moram provjerit još jednom, rekao mi je da ako klokam da će biti gusto i tako, ali dobro, hvala u svakom slučaju ;)
Ocani SLI 1080 s cijelim sustavom koristi 550w.
to si uzeo onaj paket na njuskalu? 5000 kn je trazio za gtx 1080 i napajanje. ako jesi i ako je garancija uredna odlican deal
kad netko da 10kkn za ostatak konfe nebi treba stedit na napajanju, i zato se slazem s kolegom jer nema smisla komp od 10kkn pogonit s napajanjem od 400kn. Ima stranica johnyguru ili techpowerup s odlicnim recenzijama napajanja i slikama rastavljenih napajanja i osvrt na ugradjene konponente,procitajte par recenzija i bit ce vam jasno zasto iako na prvi pogled nema smisla,ipak je bolje ne stedit na napajanju.
kad netko da 10kkn za ostatak konfe nebi treba stedit na napajanju, i zato se slazem s kolegom jer nema smisla komp od 10kkn pogonit s napajanjem od 400kn. Ima stranica johnyguru ili techpowerup s odlicnim recenzijama napajanja i slikama rastavljenih napajanja i osvrt na ugradjene konponente,procitajte par recenzija i bit ce vam jasno zasto iako na prvi pogled nema smisla,ipak je bolje ne stedit na napajanju.
ma koje to 550 gold košta 400 kn?
slažem se da na napajanu ne treba štediti no onaj gore 650w gold corsair je odličan
vrijeme je da prestaneš uvažavati što ti kaže taj kolega, barem što se tiče hw-a
lik očito nema pojma
to si uzeo onaj paket na njuskalu? 5000 kn je trazio za gtx 1080 i napajanje. ako jesi i ako je garancija uredna odlican deal
ne, naručivao sam gpu iz njemačke a napajanje iz adma, dakle sve novo
nije napajanje baš ni jeftino, oko 800 kn, al kažu da je odlično, a koliko sam shvatio stvarno bi trebalo biti i više nego dovoljno
Mislim da mu uz te komponente ne treba oc ni od 5%...Možda za 2 godine...moje osobno mišljenje je da bi to napajanje držalo i SLI...

Normalno da bi napajanje drzalo i SLI, konfa sa overklokanom gtx 1080 i overklokanim i7 5820k trosi 340w plafon plafona. SLI bi drzalo i posteno 550w napajanje, a tu se prica kako je 650w na knap za jednu gtx 1080, e moji znalci
zato sto nv ugradjuje hw modul u monitore za sinkronizaciju gpu-a, a amd to radi softwersk i open sourcei pa je free-sync
oboje rade isti posao samo nv je to odlucila naplatit.
zato sto nv ugradjuje hw modul u monitore za sinkronizaciju gpu-a, a amd to radi softwersk i open sourcei pa je free-sync
oboje rade isti posao samo nv je to odlucila naplatit.
Da, ali je navodno G-Sync nesto napredniji:
"G-Sync can show problems with flickering at very low framerates, and while the technology usually compensates to fix it, there are exceptions. FreeSync, meanwhile, has stuttering problems if framerate drops below a monitor’s stated minimum refresh rate.
Most reviewers who’ve compared the two side-by-side seem to prefer the quality of G-Sync, which does not show stutter issues at low framerates, and thus smoother in real-world situations. Some FreeSync monitors have an extremely narrow adaptive refresh range, and if your video card can’t deliver frames within that range, problems arise."
http://www.digitaltrends.com/computing/nvidia-g-sync-or-amd-freesync-pick-a-side-and-stick-with-it/
G-Sync i nema neku budućnost.
Znaci li to da valja iako je u loadu na 10v pada 12v vod :) sum nisam mjeria ali zujale su zavojnice.
To se sigurno nece tu dogodit ali je praksa da se na skupe konfe uzme i skuplje i jace napajanje nego treba jer se tim nista ne gubi osim sitno novaca nasptam cjene konfe.a u nekim situacijama moze pomoc.
jedva čekam "buduće" intelove integrirane grafe na kojima će gejmeri ganjat bijesne frejmove na novim igrama... za tamo nekih 20 godina
to sto intel podrzava adaptive sync/freesync mi znaci 0
njihove integruse ne podrzavaju refresh rate veci od 60Hz, kamoli da ocekujem neku normalnu podrsku za freesync (frameovi na integrusi ce ionako biti nedostatni da bi uopce usao u taj freesync range..)
jedva čekam "buduće" intelove integrirane grafe na kojima će gejmeri ganjat bijesne frejmove na novim igrama... za tamo nekih 20 godina
Nije to ni bitno. G-Sync i FreeSync ne služe onima koji imaju snažan hardver, nego onima koji nemaju.
nije baš tako stuttering se javlja na velikom kao i na malom frameratu...trenutno me to izluđuje u bo3
Pa da pročitate prvo članak prije nego bubnete post, piše da trenutni Intelovi GPUovi nemaju koristi od ovog, ali će imati u budućnosti, pa ne ide Intel u ovo kao muha bez glave.
Još par stvari:
Adaptive-Sync and G-Sync are most visually effective at lower frame rates, which means gaming on Intel IGPs could get noticeably smoother than we’ve seen in the past. That’s a mixed blessing for AMD, which has historically relied on superior GPU technology to compete with Intel.
nije baš tako stuttering se javlja na velikom kao i na malom frameratu...trenutno me to izluđuje u bo3
Ako ti je sve u redu s hardverom i sistemom, ne bi smio imat nikakav stuttering. Odnesi ga u servis.
Pa da pročitate prvo članak prije nego bubnete post, piše da trenutni Intelovi GPUovi nemaju koristi od ovog, ali će imati u budućnosti, pa ne ide Intel u ovo kao muha bez glave.
Još par stvari:
Adaptive-Sync and G-Sync are most visually effective at lower frame rates, which means gaming on Intel IGPs could get noticeably smoother than we’ve seen in the past. That’s a mixed blessing for AMD, which has historically relied on superior GPU technology to compete with Intel.
1. hoce li intel u buducnosti proizvoditi dGPUove? ako ce cijelo vrijeme izbacivati integruse onda su nebitni za gejming trziste.
2. "Adaptive-Sync and G-Sync are most visually effective at lower frame rates" - lower frame rates su u ovom slucaju izmedju 40 i 60 zato sto vecina (svi?) freesync monitori ne idu sa freesync rangeom ispod 40FPS a te frejmove neces vidjeti na vecini igara na intelu.. tu u igru dolazi LFC ali pitanje je koliko to monitora ima