GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.557.723
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

nemoj gledati proslost i gameworks naslove. gledaj buducnost i igre koje ce podrzavati vulkan i as shadere, dx12... bit svega je da ja sa 2 god starom grafom placenom 2300kn imam odlicne performanse u novim igrama.. isto tako vrijedi i za dx 12. mislio sam da ce me u forzi 6 docekati slide show a kad ono 100 + sve u uberu.. 

xfact
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.7.2016 22:32 (=xfact=).
Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: GTX 10xx (Pascal) klub (2016)
toxic kaže...

nisam ocao grafu sve postavke na max.

min fps open gl znao doci i na 50 

vulkan min fps ne pada ispod 70 nikad pa ni tad.

u prosjeku mislim da je fps nekih 100 otprilike no dosta se vrti ispod 100 bar kod mene.

gpu usage je prakticki stalno na vrhuncu sto je najbolje i fx 8320 jezgre su solidno opterecene.. 

proc te koci.. 

xfact
15 godina
protjeran
=xfact= kaže...

nemoj gledati proslost i gameworks naslove. gledaj buducnost i igre koje ce podrzavati vulkan i as shadere, dx12... bit svega je da ja sa 2 god starom grafom placenom 2300kn imam odlicne performanse u novim igrama.. isto tako vrijedi i za dx 12. mislio sam da ce me u forzi 6 docekati slide show a kad ono 100 + sve u uberu.. 

Gledam ono sta igram, uostalom, Witcher izgleda puno bolje od Dooma iako je Doom "buducnost".  Al da je 290/390 odlicna grafa, to stoji..

16 godina
odjavljen
ansha kaže... 

Gledam ono sta igram, uostalom, Witcher izgleda puno bolje od Dooma iako je Doom "buducnost".  Al da je 290/390 odlicna grafa, to stoji..

Što ti u Witcheru izgleda bolje od Dooma? Doom je zapravo grafički napredniji. Stil nije životan i prekrasan, nema puno boja, ali Doom izgleda bolje i tehnički je bolji.

13 godina
Tonči kaže...
ansha kaže... 

Što ti u Witcheru izgleda bolje od Dooma? Doom je zapravo grafički napredniji. Stil nije životan i prekrasan, nema puno boja, ali Doom izgleda bolje i tehnički je bolji.

Kruške i jabuke uspoređujete...I Doom nije grafički napredniji, samo je tehnički bolje izvedeniji...Al opet, open world vs hodnici nije za usporedbu

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.7.2016 23:15 (DarthMarkus).
12 godina

Obadvije igre su preljepe i demonstriraju koliko je PC gaming fantastican

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Tonči kaže...
ansha kaže... 

Doom je tragedija graficki, nije ni Witcher neko cudo (voda/otoci su uzas) al puno bolje izgleda. Al nema smisla o tome raspravljat, tebi Doom dobro izgleda meni ne.

13 godina
ansha kaže...
Tonči kaže...
ansha kaže... 

Doom je tragedija graficki, nije ni Witcher neko cudo (voda/otoci su uzas) al puno bolje izgleda. Al nema smisla o tome raspravljat, tebi Doom dobro izgleda meni ne.

Ja bih rekao stilski, ali to je subjektivno

17 godina

doom je oduvijek imao "mesnatu" grafiku, sto se pogotovo moze vidjeti na doom3.

al ono kaj je jebeno kod ID engine-a su sjene.. doom3 je bio revolucija po tom pitanju

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
13 godina
neaktivan

Core 181

Memory 500

Neda mi se vise,sad cu stavit neki lagani oc na cpu i stres test i spavat.

Origin ID:Draksides,Steam ID:drakul101,Xfire-Darksides
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.7.2016 6:08 (drakula789).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Mali OT. Kao što vidimo id je oduvjek radio dobre engine ali ih nikad nisu unovčili. id5 engine koristi tek 6 igara a id6 tek DOOM, i koliko vidim zasad još nitko drugi. Koji je tome razlog? Što je to tako bolje u Unrealu?

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
=xfact= kaže...
toxic kaže...

nisam ocao grafu sve postavke na max.

min fps open gl znao doci i na 50 

vulkan min fps ne pada ispod 70 nikad pa ni tad.

u prosjeku mislim da je fps nekih 100 otprilike no dosta se vrti ispod 100 bar kod mene.

gpu usage je prakticki stalno na vrhuncu sto je najbolje i fx 8320 jezgre su solidno opterecene.. 

proc te koci.. 

daj snimi pls video od 1 minute s postavkama stvarno me zanima jel tolka razlika..

ffs ja vec danas odem po novi proc :)

16 godina
Prince-Artas kaže...

Mali OT. Kao što vidimo id je oduvjek radio dobre engine ali ih nikad nisu unovčili. id5 engine koristi tek 6 igara a id6 tek DOOM, i koliko vidim zasad još nitko drugi. Koji je tome razlog? Što je to tako bolje u Unrealu?

To što je džabe :D ...za korištenje, ali daješ nekakav postotak od zarade na njemu ako ga unovčiš. ID engine košta pun klinac ja mislim.

Bnet: Gaap#2615 - Origin: MRSmith1_Cro - Steam: MRSmith
12 godina
Prince-Artas kaže...

mislim da je to do 2 stvari:

1) idtech je baziran na openGLu, a vecina developera se uvijek zali kako je opengl puno kompliciraniji od DirectXa za kojeg postoji puno vise dokumentacije i bolji debugging alati

2) unreal engine, cryengine i ostali imaju dobro razvijene alate koji pojednostavljuju izradu same igre i izrazito su flexibilni (mozes napraviti FPS, RPG, RTS, itd) + besplatni su za koristenje

Id je radio IdTech uvijek primarno za sebe

dok su unreal engine i cryengine tokom godina prenamjenjeni za prodaju drugim developerima

da nadodam da Epic radi na implementaciji vulkana u unreal enginu

izjava jednog od Unreal Engine Developera sa sluzbenog foruma:

FYI we're actively working on Vulkan: We don't have a firm/commited date yet but I'd expect Vulkan to be very close to 'done' in a few months. This is in part asVulkan is driving changes to the RHI interfaces which have to be done on all other RHIs (D3D11, D3D12, Metal, OpenGL, consoles) so it's not quick, and we want to build a solid foundation for the future of the renderer/engine

+ ova malo starija vijest

http://www.bit-tech.net/news/gaming/2016/02/22/vulkan-unreal-engine-4/1

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.7.2016 13:15 (Fanu).
12 godina
drakula789 kaže...

Core 181

Memory 500

Neda mi se vise,sad cu stavit neki lagani oc na cpu i stres test i spavat.

aj aj leć, a sutra zatvori kantu, deinstaliraj te programčiće, instaliraj koju igru i uživaj

za to si kupio komp, a ne za požderat sam sebe

jebate, još se nije pošteno niti ugrijao, a ti si prošao svih sedam faza tugovanja, od poricanja do depresije

14 godina
4mal kaže...

ja R4 prepord od zalman z3+ 

Pojasni malo što točno tebi znači ovo preporod.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
17 godina

ljepse,tise,minimalizam i dubina kucista,bolji cable m...same performanse su bolje imho

Moj PC  
3 0 hvala 1
16 godina
odjavljen
Moj PC  
15 0 hvala 0
9 godina
protjeran
4mal kaže...

ljepse,tise,minimalizam i dubina kucista,bolji cable m...same performanse su bolje imho

Sama izrada je nebo i zemlja, taj Z3 se leluja ko list na vjetru kad ga podignes bez stranica sa slozenom konfom, opcenito je slabe građe i savija se pod prstima. Dovoljno govori i razlika u tezini od 9kg između ta dva....

13 godina
neaktivan

Ne razumijem cemu podcjenjivanje?

Umjesto da netko pomogne,savjetuje samo tu podcjenjujete mladje i ponizavate.

Planiram se bavim informatikom,ak sad osnovne stvari ne naucim,kada cu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
drakula789 kaže...

Šta te zanima galebe 

14 godina
drakula789 kaže...

Puno previše je toga za naučiti i to ne ide samo tako, za to su potrebne godine iskustva.

drakula789 kaže...
Sta sad doci ce vega glupa i ode pascal u k*rac,ma de...Stvarno volim pc,volim igre,volim informatiku al ovakve stvari mi idu na zivce...Sljedece godine cu morat mjenjat gpu,pa di to ima?Bolje da nisam ni uzeo pc..

Nema tu kraja, tehnologija je takva, uvijek bude dolazilo nešto novo i moraš dobro razmisliti da li se hoćeš baviti tako nečime,

ako ti se ne da konstantno educirati, bolje se ostavi toga.

ps. sljedeće ćeš godine morati mijenjati CPU i GPU ako želiš imati posljednju generaciju.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.7.2016 15:40 (Valentin17).
9 godina
protjeran

Vec ove dolaze Kaby lake i Zen 

Moj PC  
2 0 hvala 2
13 godina
neaktivan

Pa sada sticem iskustvo,za sve mora postojat prvi put.

Edit:necu tu vise nista ni pitat,ocito ste vi svi odma znali sve i klokali pentiume 4 na 5ghz sa stock coolerom prvi put.

I am off.

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.7.2016 15:47 (drakula789).
Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
drakula789 kaže...

informatika je sirok pojam..

uostalom za bavljenje informatikom, ti ne treba gejmerski komp koji ti imas, vec bilo koji komp koji moze pokrenuti notepad, visual studio/eclipse i neki od head first PDFova iz kojih ces nauciti nesto

OCanje grafe i procesora nema veze s tim (osim ako ne planiras radit u ducanu informatickom opremom pa bar malo biti informiran, iako ni to nije nuzno kod nas lol)

11 godina

Drito, informatika nema bas veze s kupovinom hardvera.. Uostalom drakula789 kupio si super hardver + imas iznadprosjecno dobru periferiju. Svako ima svoje ukuse pa kad netko napise ja bih umjesto ovog ono ne znaci da je to apsolutno bolje. Btw. opcenita je bolest imati cim bolje nesto, skor, hardver, bilosta. Najbolje da cim prije zaboravis kolko si novca iskesiro, cim prije instaliras nesto igrica i uzivas, bilo u tome, bilo u prirodi, cemu vec. Nemoj nist preivse uzimati k srcu, nije zdravo. Kaj se informatike tice, upises skolu/faks/tecaj i naucis. Forum je po meni bolji kao smjernica, ovdje ima puno ljudi kaj te mogu uputit na dobar link, knjigu ili dat pokoji savjet. Samo se nemoj previse zivcirat :)

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.7.2016 16:08 (The_Fichek).
14 godina

Svaka generacija moze tjerat igre 3-5 god..Kupi sada  Gtx10XX  i i5 miran si 4 godine sigurno.Kolega je kupio prije 3 mjeseca i5 i gtx970 rekao sam mu bolje pricekaj pascala...Kome se komp ne sviđa ima konzolu koja kosta kao grafa i svaka igra +30€ pa kupis jedno 20 igara i skupi se jedan dobar stroj kojem ps4 nije ni do koljena...Logicno ako hoces sve najnovije naslove igrat bez problema da ces morat kupit novu grafu nakon 2-3 gpdine. i5 je jos uvijek dovoljan.Nezz sta ce amd sa Zenom napravit...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Upisao sam tehnicara za racunalstvo,na kompjuter sam od 2-3 godine.Volim ovo i mislim da,ak sve u srednjoj bude ok i upisem faks,mogu uspijet.Ak ne onda imam nesto u rezervi.. Cak razmisljam i o esportsu..Iskreno toliko se zivciram i nerviram oko svega,a bezveze.Ak pc bude bio dobar(i uspijem jos bolje oc procesor) barem godine bez upgrade bit cu sretan.Necu tu vise ni skorove ni nista postavljat,jer eto, da pojedini budu sretni.Snaci cu ce vec nekako.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Hebes skorove i fps. Ne igraju se igre da imas 59 ili 62fps, nego da bude igrivo na odredjenim detaljima. Esports zaboravi. Od toga neces nikad nist bit u HR, kazem ti iz druge ruke. Sponzorima je tesko jednu stolicu poklonit na nekom LANu, kamoli vise od toga, a da bi uspio vani, moras se ubit vjezbajuc, tj. zapostavit sve ostalo sto nije zdravo i onda se jos nadat da netko prepozna tvoj skill, lol. Bolje zavrsi skolu, uzivaj, upisi faks i sve ce doc na svoje. Uzivaj (dok mozes:)

14 godina
neaktivan
toxic kaže...

proc te koci.. 

daj snimi pls video od 1 minute s postavkama stvarno me zanima jel tolka razlika..

ffs ja vec danas odem po novi proc :)

evo snimio upravo malo je kamera na mobu out of focus na pocetku ali ispravi se kasnije, grafa je skoro pa stock 1000/ 1250

vulkan i zadnji beta driveri,  nije neka kvaliteta al najvaznije se vidi.. 

xfact
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.7.2016 17:23 (=xfact=).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice