GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.549.074
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: GTX 10xx (Pascal) klub (2016)
IvanDado kaže...

Koliko vidim po nasim ducanima je GTX 1070 4500kn, sto je suludo. Ocekivo sam nesto vise kao 3800.

isto kao 980ti što je još luđe jer ovo je nabrijana cijene tek izašlog proizvoda koji mora pasti na 3800kn

Tonči, ovo je ipak bolji osvrt  klik

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.6.2016 15:12 (dery).
12 godina
odjavljen

Jasno je da je gtx1070 očekivana kupnja; više memorije, nešto brža memorija i to je to. Po performansama je stvarno tu negdje sa 980ti kad se obje kloknu. Tonči ipak većini koji ciljaju gejmerske kartice nije potreban render/video obrada i slične sheme, pa im je ipak bolja kupnja nova 1070ka.

To što se tiče arhitekture, ne znam u čemu je razlika ako je manji čip, sa manje shadera i manjom memorijskom propusnosti u stanju nadjačat čip koji ima sve to superiornije - ako nije upravo arhitektura?! Ne znam, govorim na pamet. Ali sve u svemu, 1070ka i 980ti su u par posto razlike. Onih 12% sa techpowerup-a je stock, a ne znam koji padobranac kupuje te kartice i drži ih na stocku :/

Ako je netko u stanju dati 4-6k kn za karticu, onda je valjda upućen u sve što se tiče te kartice, i točno se zna koliki je overklok moguć u 99,9% slučajeva. Kao da kupiš neku M5-icu i ne ubaciš u 5-6 brzinu nikad :) . Ja čim sam ubacio svoju 980ti u komp, roknio +260mhz na core i 300 na memu. Otada do sad podignem kad nešto idem benchat, ali to mi je ispalo stabilno i držim since day 1. Razlika je osjetna. 

dery zašto bi ono bila bolja recenzija ako uspoređuje OC pascala sa stock maxwellom? Ili sam nešto propustio? Ona Tončijeva recenzija uspoređuje oba čipa na nekom očekivanom oc-u; 1455 maxwell i 2050 pascal.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.6.2016 15:16 (eywa33).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

ja gledam stock to stock koliko je samo bolja u bf4 a u ostalim je za sitno bolja gtx1070

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
eywa33 kaže...

To što se tiče arhitekture, ne znam u čemu je razlika ako je manji čip, sa manje shadera i manjom memorijskom propusnosti u stanju nadjačat čip koji ima sve to superiornije - ako nije upravo arhitektura?!

U taktu?  Otprilike taman koliko GTX1070 ima jezgri manje toliko ima veći takt pa tako performanse ostaju slične. Znači nije Pascal nešto, ako uopće, nadmoćnija arhitektura od Maxwella, al opet postoje razlike..

16 godina

ovde je odere stock to stock besramno 

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
dery kaže...

ovde je odere stock to stock besramno 

Ma ne vrijedi stock to stock jer je stock GTX980Ti poprilično underclockana. GTX980Ti @1450-1500MHz vs GTX1070 @ 1950-2000MHz je realna i fer usporedba.. i s takvim taktovima su otprilike jednake.

13 godina

Zbunili ste sad Ivana. Neće znati što da uzme na kraju

Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
odjavljen

Zaboravlja se ipak da je clock per clock maxwell>pascal. Tako da je totalno šuplja recenzija koja ne uračuna OC nekih rivalskih kartica kao u ovom slučaju. Ti možeš gledat stock, ali ako ćeš je držat na stocku, onda jednostavno ne iskorištavaš dostupnu snagu čipa jer, ponavljam, točno se zna koliko se pojedini čip dade klokat. Onaj tko ga ne kloka je padobranac i nije vrijedan kartice . Meni je BF4 dobit sa overklokom razlika minimalno 15% u frejmovima na 1440p rezi. Evo SS od baš BF4. Napomena, pošto je g-sync uključen fps je lockan na 143/144, gpu usage je na desnoj 93%, tako da bi bez v-synca išlo do 150 sigurno. Razlika je oko 17% ovdje. Nije malo, pogotovo ako se igra na visokom refresh rate-u jer evo ovdje je razlika 130fps i hardlock na 144 (max refresh rate).

Evo malo veća slika.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.6.2016 15:37 (eywa33).
Moj PC  
3 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Kad se 980 Ti clockne bit će malo brza od te GTX 1070 jer se ona sama defaultno clocka do nekih 1800, skoro 1.9 GHz. GTX 980 Ti je isplativija kupnja od GTX 1070 trenutno ako se ugrabi za 4000kn

Povjerenje zahtijeva godine za izgradnju, sekunde za uništenje i vječnost za popravak
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
darijoman kaže...

Zbunili ste sad Ivana. Neće znati što da uzme na kraju

Pitao je jel se isplati rabljena GTX980Ti za 4000kn. Po meni ne, prije svega zato što ima novih za 500-530€(cca 3800-4000kn) iz Computeruniversea. Isto tako i GTX1070 za praktički identičnu cijenu. Pričekajte izlazak RX480 pa bi se cijene trebale još unormalit i posložit čak i kod nas. 

11 godina
odjavljen
Penryn kaže...

Pitao je jel se isplati rabljena GTX980Ti za 4000kn. Po meni ne, prije svega zato što ima novih za 500-530€(cca 3800-4000kn) iz Computeruniversea. Isto tako i GTX1070 za praktički identičnu cijenu. Pričekajte izlazak RX480 pa bi se cijene trebale još unormalit i posložit čak i kod nas. 

Nadam se lol

13 godina
eywa33 kaže...

Zaboravlja se ipak da je clock per clock maxwell>pascal. Tako da je totalno šuplja recenzija koja ne uračuna OC nekih rivalskih kartica kao u ovom slučaju. Ti možeš gledat stock, ali ako ćeš je držat na stocku, onda jednostavno ne iskorištavaš dostupnu snagu čipa jer, ponavljam, točno se zna koliko se pojedini čip dade klokat. Onaj tko ga ne kloka je padobranac i nije vrijedan kartice . Meni je BF4 dobit sa overklokom razlika minimalno 15% u frejmovima na 1440p rezi. Evo SS od baš BF4. Napomena, pošto je g-sync uključen fps je lockan na 143/144, gpu usage je na desnoj 93%, tako da bi bez v-synca išlo do 150 sigurno. Razlika je oko 17% ovdje. Nije malo, pogotovo ako se igra na visokom refresh rate-u jer evo ovdje je razlika 130fps i hardlock na 144 (max refresh rate).

Evo malo veća slika.

Čuj nije vrijedan kartice ! Jeli to isto vrijedi  ako netko vozi auto od 200kW nije vrijedan ako ga ne remapira na 215kW i ne iskoristi puni potencijal. Sve to stoji lijepo je klokati,radim i ja to  ali nije da se ne može ugodno uživati u gejmingu i sa tvorničkim taktovima ako imaš tako snažnu grafu

16 godina
eywa33 kaže...

Evo malo veća slika.

U bf4 je razlika stok980ti i oc gtx1070 25%, stoga je kad su obe oc razlika 10%

Glede Ivana šta se više isplati naravno novo jer je ista cijena te još kad se poštelaju driveri za gtx1070 te buduća podrška, jasno je sve.

12 godina
neaktivan

Ja nakraju uzeo upravo 980 ti G1 od gigabayta. Cijena pala na 499€ dok najjeftinija 1070 kod mene oko 579€ i jos k tome prva posiljka za ravno 30 radnih dana. Jedino dobro kaj je trenutno napravila 10x0 serija je da je spustila seriji 900 cijenu pa se sad isplati kupiti. dok ja docekam dostupnost serije 1070-1080 i stabilizaciju cijena budem podero ovu 980ku posteno.

Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
dery kaže...

U bf4 je razlika stok980ti i oc gtx1070 25%, stoga je kad su obe oc razlika 10%

Glede Ivana šta se više isplati naravno novo jer je ista cijena te još kad se poštelaju driveri za gtx1070 te buduća podrška, jasno je sve.

Mislim da nisi shvatio; oc na maxwellu daje više nego oc na pascalu. Evo izgasio sam v-sync na BF4 i fps je 153 sa oveklokom. To je skoro 20% razlike u odnosu na 128 na stock postavkama!!! Dakle OC na maxwellu daje skoro duplo više posto performansi nego oc na pascalu, o tome sam govorio. 

O štelanju drivera još nisam na čisto, ne znam koliko tu ima istine a koliko "mita", bude nam vrijeme pokazalo. A još uvijek mislim da je ova recenzija puno bolja za usporedbu, jer su stock i oc postavke mjerene.

16 godina

U temi o paskalu vi šta imate maxvela ne možete bit i niste objektivni, vrijeme je za novo ne čemo se vračat nazad.

Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina
odjavljen
darijoman kaže...

Čuj nije vrijedan kartice ! Jeli to isto vrijedi  ako netko vozi auto od 200kW nije vrijedan ako ga ne remapira na 215kW i ne iskoristi puni potencijal. Sve to stoji lijepo je klokati,radim i ja to  ali nije da se ne može ugodno uživati u gejmingu i sa tvorničkim taktovima ako imaš tako snažnu grafu

Ah Dario, ti si posebna priča. Imaš sve klokerske komponente i onda držiš sve na stocku... Mogao si proć par tisuća kuna jeftinije i imao bi iste performanse. Da imaš 60hz monitor, pa da voziš sve igre na hard locku, ne bi bila nikakva greda da držiš sve na stocku. Ali imaš 144hz monitor i tih 15-20% razlike u performansama bi ti doista DONIJELO vidljive prednosti, i to ne iskorištavaš. Nije to znanost, klokanje je bar danas jednostavno da mulac iz 8 razreda to može napravit. Slidere makneš udesno i vozi. Toliko jednostavno da je teže napravit copy-paste radnju ... Cpu malo delikatnije, ali i to je pizdarija. Pogotovo na Asusu gdje ti on sam testira čip, stabilnost i temperature i SAM ti kloka procesor :)

Usporedba s autom ne vrijedi jer remap košta ako ga ne znaš sam napravit (ako nisi Penryn , btw jesi remapirao traktora?) i traži nešto više vremena. To je kao da imaš 200kw auto i nikad nisi stisnuo gas do daske - to bi bila realnija usporedba. 

12 godina
odjavljen
dery kaže...

U temi o paskalu vi šta imate maxvela ne možete bit i niste objektivni, vrijeme je za novo ne čemo se vračat nazad.

Ovo me podsjeća na Gotovinu kad je dao govor na Trgu bana J. i na Kolindin inauguracijski govor 

Nije da nismo objektivni, već bi htio, kako je Tonči naglasio, spustit marketinški hajp oko Pascala. Razlika 1070ke i 980ti na OC-u je par posto i amen. Vjeruj mi, ja bih htio da je gtx 1070 50% brža, ali nažalost nije.

16 godina

Efikasnija,jeftinija i brža, situacija kao i gtx970 te gtx780ti samo šta je cijena nenormalna jer nemaju konkurencije, čekaj kad dojde vega da vidiš kako gtx1070 ide ispod 3000 kn.

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
eywa33 kaže...
darijoman kaže...

Ah Dario, ti si posebna priča. Imaš sve klokerske komponente i onda držiš sve na stocku... Mogao si proć par tisuća kuna jeftinije i imao bi iste performanse. Da imaš 60hz monitor, pa da voziš sve igre na hard locku, ne bi bila nikakva greda da držiš sve na stocku. Ali imaš 144hz monitor i tih 15-20% razlike u performansama bi ti doista DONIJELO vidljive prednosti, i to ne iskorištavaš. Nije to znanost, klokanje je bar danas jednostavno da mulac iz 8 razreda to može napravit. Slidere makneš udesno i vozi. Toliko jednostavno da je teže napravit copy-paste radnju ... Cpu malo delikatnije, ali i to je pizdarija. Pogotovo na Asusu gdje ti on sam testira čip, stabilnost i temperature i SAM ti kloka procesor :)

Usporedba s autom ne vrijedi jer remap košta ako ga ne znaš sam napravit (ako nisi Penryn , btw jesi remapirao traktora?) i traži nešto više vremena. To je kao da imaš 200kw auto i nikad nisi stisnuo gas do daske - to bi bila realnija usporedba. 

Ne moraš mi objašnjavati kako se kloka znam klokati,radio sam to prije.  Za sada držim sve na stocku jer mi je tako volja i dok god netko uzima svojim parama ne možeš govoriti da nije vrijedan nečega .

12 godina
odjavljen
darijoman kaže...

Ne moraš mi objašnjavati kako se kloka znam klokati,radio sam to prije.  Za sada držim sve na stocku jer mi je tako volja i dok god netko uzima svojim parama ne možeš govoriti da nije vrijedan nečega .

Pogrešno, mogu govorit jer iznosim svoje mišljenje. Ti si se našao prozvanim valjda s razlogom, premda te nisam u prvom postu spomenuo. No nije bitno Dario, naravno da imaš pravo sa svojim stvarima radit što god želiš. Ja samo dajem svoj komentar.

ps. dery  možda nisam bio jasan, ali i ja bih, da sada uzimam karticu, 99% uzeo 1070ku. Ali ako je 980ti jeftinija, ne znam zašto je ne bih odabrao pored novije 1070ke s obzirom na performanse. Ne vidim razlog iskreno. U SAD-u je 980ti 480$, oko 3200kn. I to je bolesno dobra kupnja! 

edit: u SAD-u je gtx1070 oko 450$ tako da bih ipak bez dvojbe uzeo pascala pored 980ti!! 

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.6.2016 16:44 (eywa33).
12 godina
odjavljen

Hahaha koja nagađanja...još ništa do sada niste pogodili...ni cijene ni performanse...ništa..

skOOrvy http://www.speedtest.net/result/4656104677.png
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
eywa33 kaže...
darijoman kaže...

Pogrešno, mogu govorit jer iznosim svoje mišljenje. Ti si se našao prozvanim valjda s razlogom, premda te nisam u prvom postu spomenuo. No nije bitno Dario, naravno da imaš pravo sa svojim stvarima radit što god želiš. Ja samo dajem svoj komentar.

ps. dery  možda nisam bio jasan, ali i ja bih, da sada uzimam karticu, 99% uzeo 1070ku. Ali ako je 980ti jeftinija, ne znam zašto je ne bih odabrao pored novije 1070ke s obzirom na performanse. Ne vidim razlog iskreno. U SAD-u je 980ti 480$, oko 3200kn. I to je bolesno dobra kupnja! 

edit: u SAD-u je gtx1070 oko 450$ tako da bih ipak bez dvojbe uzeo pascala pored 980ti!! 

U redu. Vratimo se zajedno konstruktivnoj raspravi teme

16 godina
eywa33 kaže...

Nismo mi u sad-u a gtx980ti do kraja godine neče vrijedit 2k kn

13 godina
neaktivan

Jedno je sigurno, kupovati "staru" generaciju zelenih kartica je uvijek bio i ostao los potez, radije se strpi i uzmi 1070 jer ce nvidia eventualno sjebati 980ti, pitanje je samo mjeseca/dana ove godine. Vec vidjeno na prethodnoj seriji i podrsci za grafe preko drivera. Zalosno ali jbg to su cinjenice.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
3 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
Pa sto sad iskreno fali gtx 980ti. Na svim maxanim postavkama vrti sve igre na 50ak fpsa na 1440p rezoluciji. Naravno, spustis sve na high postavke, a ne ultra i prelazis 60fpsa sigurno. CUDA jezgre su joj brutalne za videl editanje i 6GB vram je solidno dobro za 2k. 1070 je tu u igrama trenutno ista, ali za videom kaska. Kako vrijeme prolazi, driveri ce se poboljsati, a podrska za 980ti ce stat i udarit u zid blago receno. Ostat cemo na ovome sto sad i imamo. Korist se moze samo povecavati u smjeru 1070. Osobni odabir ovdje ide, da li je ljudima vazniji video ili igrice....
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Penryn kaže...
GTX980Ti @1450-1500MHz vs GTX1070 @ 1950-2000MHz je realna i fer usporedba.. i s takvim taktovima su otprilike jednake.

Imaš li testove koje si proveo na tome? Jer TitanX na 1,45GHz je samo 5-15% sporiji od 1080 na 2GHz, a 1070 ne može biti manje od 25% sporiji od 1080.

17 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Imaš li testove koje si proveo na tome? Jer TitanX na 1,45GHz je samo 5-15% sporiji od 1080 na 2GHz, a 1070 ne može biti manje od 25% sporiji od 1080.

Nemam, ali imašovdje već viđeno, GTX980Ti na 1455MHz i GTX1070 na 2050MHz. S obzirom da je 4K prevelik zalogaj za obje, najbolje je uspoređivati na 1440p rezi. Tako da, unutar 5% razlike su, praktički jednake, osim ako želiš cjepidlačit. 

12 godina
odjavljen
brisac kaže...
Pa sto sad iskreno fali gtx 980ti. Na svim maxanim postavkama vrti sve igre na 50ak fpsa na 1440p rezoluciji. Naravno, spustis sve na high postavke, a ne ultra i prelazis 60fpsa sigurno. CUDA jezgre su joj brutalne za videl editanje i 6GB vram je solidno dobro za 2k. 1070 je tu u igrama trenutno ista, ali za videom kaska. Kako vrijeme prolazi, driveri ce se poboljsati, a podrska za 980ti ce stat i udarit u zid blago receno. Ostat cemo na ovome sto sad i imamo. Korist se moze samo povecavati u smjeru 1070. Osobni odabir ovdje ide, da li je ljudima vazniji video ili igrice....

Kolega, maloprije sam linkao fps sa BF4 igre na ultra postavkama na 1440p rezi. Dakle 153fps, ultra. Na 64p mapi fps padne do 20%, ali to je još uvijek daleko od 50-60 fps-a o kojima si pričao, i ultra postavke. 

Primjer 1 - Ethan Carter, UE4 igra (ako se ne varam), nije prezahtjeva ali izgleda bolesno dobro - 171fps

Primjer 2 - Doom - 78 fps

Primjer 3 - FC4 - uglavnom ultra sve, ne sjećam se što sam spuštao od detalja. Mislim samo SMAA. 107fps

Primjer 4 - Metro LL, SSAA nije maxan, ostalo da - 140fps

Primjer 5 - Project Cars - sve ultra 140fps

Primjer 6 - WItcher 3 - high/ultra - 100fps

Sve na 1440p rezoluciji, nijedan detalj nije ispod "high". 

Rekao sam i ponavljam opet, 980ti, 1070 i 1080 su kartice idealne za 1440p i mogu se itekako iskoristiti na monitoru sa visokim refresh rateom. 

13 godina
brisac kaže...

Ma koji 50fps ! Prijatelju ide to daleko više na max.postavkama. Na 50fps padne u nekim scenama u pojedinim igrama

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice