GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.556.935
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Nvidia Pascal (2016)
Tonči kaže...
picajzla0707 kaže...

neki već uvelike testiraju....

To je slika s prezentacije. :)

ahahaha, baš sam bedast 

ma vidio sam to na guru3d, pod Update: I got my hands on our test sample, see attached some extra new photos.. 

a umiješali valjda i stare i nove fotke u hrpu, pa sam izabrao krive (bile su mi ljepše te ljučibaste, jbga)

http://www.guru3d.com/news-story/geforce-gtx-1080-photos.html

17 godina
Tonči kaže...

Računao je. Gledaj da je američka cijena za referentne 1070 i 1080 450 i 700 dolara. Za europske cijene pretvoriš 1:1 u eure pa je to 450 eura i 700 eura. Na to dodaj 25% PDV-a i imaš 570 i 875 eura. Dakle, najmanja moguća cijena za 1070 i 1080 je 4300 i 6600 HRK. Bez transporta i zarade trgovca. 

Što se Polarisa tiče, volio bih da AMD izda 490X za "do 400" eura i da to budu performanse 980Ti. To bi bilo naprosto prekrasno za nas i za AMD.

Gamad. Stvarno ne znam što bih rekao. To se odnosi naravno na taj famozni "Founders" onda možemo očekivati da će s aftermarket hladnjacima biti jeftinija. Tako da se nadam da će GTX 1070 biti ispod 4K kuna kod nas

16 godina
Nvidia Pascal (2016)

Našao sam zanimljivu 980Ti na njuskalu. Palit JetStream - kažu reviewsi da je jedna od najtiših i najhladnijih 980Ti kartica. Ova je nova, neotvorena.

http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/gtx-980-ti-super-jetstream-palit-neotvoreno-oglas-18955644

Za 3900kn mislim da nije loše tko kupuje trenutno.

There are some things so serious you have to laugh at them. -Niels Bohr
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

To prodaje kolega naPerk777 na forumu.

16 godina
Tonči kaže...

Računao je. Gledaj da je američka cijena za referentne 1070 i 1080 450 i 700 dolara. Za europske cijene pretvoriš 1:1 u eure pa je to 450 eura i 700 eura. Na to dodaj 25% PDV-a i imaš 570 i 875 eura. Dakle, najmanja moguća cijena za 1070 i 1080 je 4300 i 6600 HRK. Bez transporta i zarade trgovca. 

Kako se dodaje 25% PDV-a ako cijene u EU već sadrže PDV? Ako ideš sad kupovat karticu npr. 980ti, kod nas je skuplja oko 50ak eura nego u Njemačkoj a to nije 25% nego razlika između stopa PDV-a između D i HR. Da je tako kako si rekao, nijedan trgovac kod nas nebi prodao niti jednu.

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.5.2016 11:18 (Moonwalker82).
16 godina
odjavljen
Moonwalker82 kaže...

Kako se dodaje 25% PDV-a ako cijene u EU već sadrže PDV? Ako ideš sad kupovat karticu npr. 980ti, kod nas je skuplja oko 50ak eura nego u Njemačkoj a to nije 25% nego razlika između stopa PDV-a između D i HR. Da je tako kako si rekao, nijedan trgovac kod nas nebi prodao niti jednu.

Govorim o početnim cijenama. Vidjet ćemo kako će to izgledati kad stignu na tržište.

16 godina

Vidjet ćemo, nadamo se korektnim cijenama!  Meni je krajnje vrijeme za ubost novu karticu, ploču i proc, pa mi je ovaj napredak u performansama došao kao naručen

15 godina
JozoBozo121 kaže...

Founders Edition jest obična verzija s blower hladnjakom. Obje kartice će imati ili taj model ili ćeš imati aftermarket coolere.

ParaNO1d kaže...

Founders je ono što smo nekad zvali kartica s referentim hlađenjem.

Najte brkati referentne s blower hsf karticama.

Referentna GTX970 izgleda isto kao i referentna GTX980. Jeste li ikad vidjeli da se može kupit kod nas? Ne.

Bilo ih je vani i bile su jedne od najskupljih verzija 970.

Ono što se može kupiti kod nas su GTX970 s plastičnim blower hladnjakom i takve su redovito najjeftinije.

Takve GTX1070 će biti po $380. Nije se ništa promjenilo osim što je FE porez na early adoptere.

Da ilustriram:

referentna gtx970

http://images.bit-tech.net/content_images/2014/09/nvidia-geforce-gtx-970-review/ref-1b.jpg

gtx970 s plastičnim blower hsf

https://iponcomp.hr/webshop/product/gainward_3460_bliss_gtx970_4gb_gddr5_pcie/1174956

https://iponcomp.hr/webshop/product/gigabyte_gv_n970ttoc_4gd_gtx970_4gb_gddr5_oc_pcie/1236250

Inače, postoje i GTX980 i GTX980Ti s takvim plastičnim hladnjacima, ali su rijetke.

12 godina
odjavljen
Nvidia Pascal (2016)

Prognoze oko cijena su potpuno prozirne. Ne znam čemu buka i prepiranje. Tonči je rekao sve. Najbolje je da pogledate trenutno stanje cijena 980ti u americi i kod nas. 980ti u SAD-u košta oko 650$, kod nas je oko 5,5-6,5k kn ovisno o modelu. Ako je MSRP 600$ za ne-FE, onda računajmo da će kod nas koštati oko 6k kn u prosjeku. Na žalost, takva je situacija. Možemo mi lajat na mjesec, al u RH je 1$=10kn, barem što se tiče nekih hardverskih proizvoda. Mene je procesor sa matičnom došao 2800kn, dok bi u RH to platio 4200 cca. Neki hardver nema tolika odstupanja, ali većina nama važnog hardvera je tamo "đabe" u odnosu na naše cijene :/

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
Moj PC  
9 0 hvala 0
12 godina
Nvidia Pascal (2016)

http://www.gamersnexus.net/news-pc/2427-difference-between-gtx-1080-founders-edition-and-reference#!/ccomment

•  Every single instance of “Founder's Edition” can be replaced with the word “Reference,” using previous-gen nomenclature. There is not one difference in its market positioning. They are synonymous. NVidia has replaced its “Reference” name with “Founder's Edition.”

•  There are not two GTX 1080 models made by nVidia. Only the “Founder's Edition” exists; there is not a cheaper card made by nVidia than the $700 Founder's Edition, which ships first.

•  Just to be clear: nVidia is making one official GTX 1080 and one official GTX 1070 model.

•  The “Founder's Edition” is not specially binned.

•  The “Founder's Edition” is not pre-overclocked.

•  The “Founder's Edition” uses the new industrial design and cooler from nVidia. Historically, this is what we would call the “reference cooler.” The cooler is more-or-less identical to the previous reference models. It's got vapor chamber cooling, a VRM blower fan, and a large alloy heatsink under the shroud. There is a backplate on the GTX 1080 Founder's Edition.

•  This card is not "limited edition," despite its name that would indicate as much, and will run production through the life of the GTX 1080 product line.

That stated, let's talk about the cheaper MSRP models.

This is, in our analysis of the situation, nVidia's way of avoiding competing with its own partners in the space. The Founder's Edition will cost $700. The MSRP is $600 – so vendors like MSI, EVGA, ASUS, et al. can enter market with cards cheaper than nVidia's own, throw their own coolers on them, and overclock them differently.

That's it. That's all there is to this. The short of it really boils down to one thing:

Reference = Founder's Edition.

"Typical Nvidia bait and switch, made it look mighty tempting at $599 but the real price is actually $699, no vendor will sell a card with a better cooling system and factory overclocked for the $599 price. It's a clever way to raise the launch price without appearing to raise the launch price. After all, they did announce cards would be available for $599 - they just didn't say when."

lol

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.5.2016 12:39 (Fanu).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Nvidia Pascal (2016)

Never change nVidia.... Mislim da je,  na nasim prostorima najpametnije jedostavno cekat godinu dana i onda uzeti nesto sa njuskala. Ili eventualno sada prodati pa zivjet sa integrusom dok se ne pojavi neki dobar deak na CU ili Alzi(sto se nece desit :D)

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Moj PC  
1 0 hvala 4
13 godina
protjeran
Nvidia Pascal (2016)

10-12% vise od fury-x! pa polaris ce onda ovo ušmrkat

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina

DX12 i dalje problem 

Doom je dobro radio bem li ga, 130 average fps ako se ne varam?

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
10 godina
chaselol kaže...

DX12 i dalje problem 

to nije bilo na dx 12 nego na vulkanu

12 godina
chaselol kaže...

DX12 i dalje problem 

1) doom je Open GL igra (kao i svaka sa Id Tech engineom)

2) Doom prezentacija na GTX1080 je bila koristeci Vulkan (koji dosta toga djeli sa Open GL pa ga nije drama portati, za razliku od DX igara)

3) average FPS je bio kojih 140~ sto mi i nije nesto impresivno s ozbirom da je rijec o 1920x1080 rezoluciji i da ja na svojoj GTX970 imam 130 average FPS u UT4 u istoj rezoluciji na max detaljima - UT4 koji se bazira na zadnjoj verziji Unreal enginea koji po meni izgleda ljepse od Id Tech

uostalom, treba pricekati prve drivere i onda raditi benchamrke

ovako usporedjivati ashes sa AMD grafom koja ima drivere za tu igru i nvidia grafom koja nema, nije bas fer

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.5.2016 15:52 (Fanu).
11 godina
Nvidia Pascal (2016)

srećom pa ta šahovska ploča sa patuljcima nije moj žanr igra dok Doom već ide na hard

SILA/ZGX@ZGamers
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ja sam već postavio pitanje što s DX12, odnosno nitko ga ne spominje pa vidim da se to ignorira i dalje . Ne izgleda baš dobro po Nvidiju ali treba pričekat.

13 godina
Fanu kaže...

ovako usporedjivati ashes sa AMD grafom koja ima drivere za tu igru i nvidia grafom koja nema, nije bas fer

Oni su predstavili grafu i dali je da se testira, mislis da je bilo pametno pustiti takav proizvod (jer 1080 na papiru izgleda monstruozno) bez odgovarajucis drivera? Nije bas najpametniji potez onda, jer znaju sta ih ceka koje igre ce testirati 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
12 godina
odjavljen
itomic009 kaže...

Ja sam već postavio pitanje što s DX12, odnosno nitko ga ne spominje pa vidim da se to ignorira i dalje . Ne izgleda baš dobro po Nvidiju ali treba pričekat.

Ne ignorira se, Tonči je rekao i s tim se potpuno slažem - era dx12 će zaživjeti nešto kasnije, vjerojatno tek 2017., a tada će već vega (amd) i gp100 biti u igri zajedno sa novom arhitekturom. Ako polaris 10 i 11 budu konkurirali u dx11 ovim novim gtx1080 i 1070kama, onda će ih u dx12 naslovim pojest za doručak i to bi bilo dobro jer bi nvidia u tom slučaju morala cijenama konkurirati amd-u, ako već neće moći performansama u dx12 naslovima. No valja sačekati, nekako nemam neki pretjerano dobar osjećaj za ovaj novi polaris... a možda je "zatišje pred buru", možda se baš proslavi!

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
13 godina
protjeran
mrsmith kaže...

Našao sam zanimljivu 980Ti na njuskalu. Palit JetStream - kažu reviewsi da je jedna od najtiših i najhladnijih 980Ti kartica. Ova je nova, neotvorena.

http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/gtx-980-ti-super-jetstream-palit-neotvoreno-oglas-18955644

vec sam pitao, skoro 4000kn roknuti za karticu bez garancije je sulud korak! moze ti krepat cim je prebacis u drugi komp...nema pravila!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
13 godina
Stjepanj kaže...
mrsmith kaže...

vec sam pitao, skoro 4000kn roknuti za karticu bez garancije je sulud korak! moze ti krepat cim je prebacis u drugi komp...nema pravila!lp

Ako hoće ko moju EVGA (stara 2 mj) za istu lovu, nek mi se javi prije nego ju Kant dograbi...Dobio sam i ponudu cementa u zamjenu....

E da ne zaboravim i skupinu slika eminentnog umjetnika Tommy-a Kusmicha...Ulje na platnu bajo moj...

16 godina
odjavljen
Nvidia Pascal (2016)
Moj PC  
1 0 hvala 1
10 godina
odjavljen
DarthMarkus kaže...

Ako hoće ko moju EVGA (stara 2 mj) za istu lovu, nek mi se javi prije nego ju Kant dograbi...Dobio sam i ponudu cementa u zamjenu....

E da ne zaboravim i skupinu slika eminentnog umjetnika Tommy-a Kusmicha...Ulje na platnu bajo moj...

Cjena ti je super, spomenuo sam tvoj oglas i na HCL-u, da barem imam vremana za igranje igara koliko bih htio, (trenutno uopće ne igram nista zbog posla) ja bi ju kupio 99% !

Battlelog: Glavas_ZG
16 godina
JozoBozo121 kaže...
dery kaže...

da su bar ostavili istu cijenu kako maxwell, nema veze zato je tu radeon za nas smrtnike

Cijena je veća po 50 dolara od GTX 970 i GTX 980 launch cijene tako da ne vidim neku previsoku cijenu za "smrtnike". Performanse drastično rastu, tako da zapravo kad preračunaš to u price per performance, cijena zapravo ide dolje.

Meni se sve čini da bi vrlo lako mogla Nvidiji upasti sjekira u med i ovu generaciju.

Neče biti samo 50 dolara, po ovom zadnjem šta se zna 1070  oko 4000 kn a 1080 uffff, cijena ide dosta gore. Ma ustvari neka im stavljaju cijenu po zlato ako žele, mene neče zaebat.

kradem mine iz minskog polja
13 godina
Glavas_ZG kaže...
DarthMarkus kaže...

Cjena ti je super, spomenuo sam tvoj oglas i na HCL-u, da barem imam vremana za igranje igara koliko bih htio, (trenutno uopće ne igram nista zbog posla) ja bi ju kupio 99% !

Hvala još jednom...Sad, ovo mi je bila prva EVGA, tako da nisam siguran kako gara ide kod njih...Mislim piše fino na kutijici "do not return to the store EVGA offers direct customer service", dakle vrlo vjerovatno se šalje ako nešto ode...Inače u RS-u sam je uzeo...

17 godina
odjavljen
Moj PC  
1 0 hvala 1
11 godina

Izgleda da onda nisi još registrirao karticu na njihovoj stranici,kad to učiniš sve je dostupno.Gara se ne veže za jedan acc. već se može prebacivati putem ser. broja sa acc. na acc naravno uz predočenje računa-papirnato ili digitalno.

SILA/ZGX@ZGamers
13 godina
ZGamer kaže...

Izgleda da onda nisi još registrirao karticu na njihovoj stranici,kad to učiniš sve je dostupno.Gara se ne veže za jedan acc. već se može prebacivati putem ser. broja sa acc. na acc naravno uz predočenje računa-papirnato ili digitalno.

Hvala ti, regao sam karticu još prije mj i po dana naravno...

Dakle, kupcu šaljem serijski s mog EVGA accounta na njegov EVGA account uz predočenje računa...Check !!!

Ty

EDIT : Dakle, kupac invoka novu regu uz predodžbu računa ili ja to moram napravit ?

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.5.2016 20:50 (DarthMarkus).
11 godina
DarthMarkus kaže...
ZGamer kaže...

EDIT : Dakle, kupac invoka novu regu uz predodžbu računa ili ja to moram napravit ?

ti je odjaviš i automatski ju više nemožeš reg. pod svoju na isti acc...kupac invoka preko ser. broja a račun je potreban za rma proces u slučaju reklamacije!

SILA/ZGX@ZGamers
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice