Grafička kartica-molim savjet...

poruka: 52
|
čitano: 8.901
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
pitanje

Pozdrav!

Konačno sam skupio novce za kupnju nove grafičke kartice, pa bih vas zamolio za par savjeta. Dvojbu između Nvidia-e i Ati-a nemam jer mi je sada puno povoljnije rješenje grafička kartica iz Nvidia-e, prije svega zbog tehnologija koje te grafičke podržavaju, a Ati ne. Ali svaki savjet je dobrodošao, pa me ispravite ako mislite da su Ati-eve grafičke kartice bolje.

Mislim uzeti GTS 250 sa 1 GB, ali neznam od kojeg proizvođača. Granica je 1200 kuna, pa pazite i na to. Vrlo mi je važno da grafička kartica podržava regulaciju vrtnje ventilatora, jer sam alergičan na buku koja dolazi iz kompjutera.

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Grafička kartica-molim savjet...
Curle kaže...

Pozdrav!

Konačno sam skupio novce za kupnju nove grafičke kartice, pa bih vas zamolio za par savjeta. Dvojbu između Nvidia-e i Ati-a nemam jer mi je sada puno povoljnije rješenje grafička kartica iz Nvidia-e, prije svega zbog tehnologija koje te grafičke podržavaju, a Ati ne. Ali svaki savjet je dobrodošao, pa me ispravite ako mislite da su Ati-eve grafičke kartice bolje.

Mislim uzeti GTS 250 sa 1 GB, ali neznam od kojeg proizvođača. Granica je 1200 kuna, pa pazite i na to. Vrlo mi je važno da grafička kartica podržava regulaciju vrtnje ventilatora, jer sam alergičan na buku koja dolazi iz kompjutera.

Definitivno uzmi ovu ili ovu
Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
15 godina
neaktivan
mtopol kaže...
Curle kaže...

Pozdrav!

Definitivno uzmi ovu ili ovu
 To je najbolje jer je jednako jako kao 4870 kartica, a GTS 250 je malo jača od 4850
Olympus E-3, ZD 12-60, Sigma 30mm f1.4, FL-50R, HLD-4
16 godina
Curle kaže...

Pozdrav!

ili gtx260 koju je preporucio mtopol...ali dobra je i gts250, koji monitor imas??
eXtreme overclocker
16 godina
neaktivan

nije rekao jeli pci-e ili agp,a niti koje ima napajanje,monitor i procesor..

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
warhed kaže...

nije rekao jeli pci-e ili agp,a niti koje ima napajanje,monitor i procesor..

Rekao je da želi 250GTS. Ako je ima za AGP odmah je kupujem, a 3650 bacam u smećeSmijeh

Za ostale informacije ga još čekamo
16 godina
neaktivan

lool.nažalost nema je za agp.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar

Naravno da imam PCI-E, napajanje je 400 W, monitor 22 inča (1680x1050), procesor AMD Athlon 64 3200+...

Kojeg proizvođača preporučujete ako bi kupio GTS 250 sa 1GB? Mora imati regulacije vrtnje ventilatora...

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
15 godina
neaktivan
Curle kaže...

Naravno da imam PCI-E, napajanje je 400 W, monitor 22 inča (1680x1050), procesor AMD Athlon 64 3200+...

Kojeg proizvođača preporučujete ako bi kupio GTS 250 sa 1GB? Mora imati regulacije vrtnje ventilatora...

3200+ je spor za takvu karticu. Napajanje ako je brand name (corsair, coolermaster...) će izdržati, u protivnom neće.
16 godina
neaktivan
autorov komentar

Zašto je procesor spor za takvu karticu? Kako bi radile najnovije igrice tipa Far Cry 2, GTA 4, itd. ako bi imao taj stari procesor i GTS-icu?

16 godina
neaktivan

nikako,nebis pokrenuo sa tim procom,obavezno moras neki dualac uzet- 6000+ bi bio ok iako je malo star

NIŠTA PAMETNO!
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
Curle kaže...

Zašto je procesor spor za takvu karticu? Kako bi radile najnovije igrice tipa Far Cry 2, GTA 4, itd. ako bi imao taj stari procesor i GTS-icu?

Taj je u rangu starijih Pentiuma D. Far Cry bi radio relativno dobro, a GTA 4 traži quada (rang q6600 i ekipe), tako da ti procesor ostaje usko grlo
16 godina
neaktivan

koju maticnu imas?i koje marke je napajanje?

NIŠTA PAMETNO!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Curle kaže...

Nema ti smisla GTS250 na takav proc, neće ju iskoristit kak treba... Ak ne misliš mjenjat proc, uzmi neku slabiju grafu, na isto će ti doć... (npr. HD4670)...
Moja preporuka je mjenjanje proca na barem nekog dualca, još bolje x3 ili x4...
Napajanje, kako je već netko rekao, teško da će držati takvu grafu ak je kinez koji dođe uz kućište (tipa Codegen i sl...) Ak je kvalitetnije sve u redu, ako nije, trebao bi kupiti bolje... 
16 godina
neaktivan
autorov komentar

Ljudi, sada imam Ati-a x1300 256 MB i igre tipa Far Cry 2 i slične rade mi na Mediumu, tako da ako ja kupim GTS-icu siguran sam da će raditi na High-u.

Dosta o performansama jer vidim da stalno te isto pričate da je proc usko grlo, napajanje slabo itd. kad znam iz svog primjera da nije. Dajte vi meni preporučite proizvođača GTS-ice 250 1 GB... Kao što sam već rekao, mora imati regulaciju brzine ventilatora, jer mi je to vrlo važno.

16 godina
neaktivan

što kažeš na ovo: Athlon 64 X2 7750(480KN) i hd 4770(850kn) to ti je oko 1300 kn..
naravno ako imaš kvalitetno napajanje..

95% tinejdžera bi se uspaničili da Seka Aleksić stoji na vrhu visoke zgrade i sprema se skočiti. Ako si među 5% onih koji bi joj ga gurnulu,kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Curle kaže...

Ljudi, sada imam Ati-a x1300 256 MB i igre tipa Far Cry 2 i slične rade mi na Mediumu, tako da ako ja kupim GTS-icu siguran sam da će raditi na High-u.

Dosta o performansama jer vidim da stalno te isto pričate da je proc usko grlo, napajanje slabo itd. kad znam iz svog primjera da nije. Dajte vi meni preporučite proizvođača GTS-ice 250 1 GB... Kao što sam već rekao, mora imati regulaciju brzine ventilatora, jer mi je to vrlo važno.

GTS ima regulaciju vrtnje kao i sve novije kartice (možeš preko riva tunera ili ntunea). Sada ja sam imao velikih problema sa 600W no name napajanjem i 4870 karticom. Tako ako imaš no-name budi spreman.

BTW. ja sam sa P4 na 2.8GHz i x1650 igrao crysis na low/mid postavkama, a za far cry sam rakao da će relativno dobro raditi, a GTA IV malo (puno) teže, jer je igra neoptimizirana.
16 godina
Curle kaže...

Na kolko ti radi GTA IV?
Ne kažem da nećeš dobiti na performansama, dobiti ćeš sigurno... Samo nećeš moći iskoristiti u potpunosti tu grafu ako ju kupiš... Svodi se na to da bi dobio iste performanse i sa 500kn jeftinijom grafom, zbog proca...
Ali dobro, kupi grafu, proizvođač je i tako nebitan... Nakon nekog vremena si onda još skupi za jači proc... 
16 godina
protjeran

Uzmi Athlon 7750+ I Radeona HD4770 i rasturas sve nove igre na high.

moj je ero najbolji njega svaka cura voli xD
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

da ja sa 4830 i e5200 sve nove igre rasturam an high osim call of duty 1 na 50 fps..

Intel E5200 2.5 @3.0 stock vcore & cooler PowerColor HD4830 670/995 stock cooler GA-Ep43-Ds3L 4gb SuperTalent 800MHz Pioneer 216-DBK Hitachi 320 GB 16 mb MX518 Razer Goliathus Corsair VX450W
16 godina
neaktivan
neki_lik kaže...

Uzmi Athlon 7750+ I Radeona HD4770 i rasturas sve nove igre na high.

to sam mu i ja rekao,ali neznamo kakvo ima napajanje.
rekao je samo da je od 400w pa ako je neki brand name,
ovo mu je po meni najbolji izbor.

95% tinejdžera bi se uspaničili da Seka Aleksić stoji na vrhu visoke zgrade i sprema se skočiti. Ako si među 5% onih koji bi joj ga gurnuli,kopiraj si ovo u potpis.
15 godina
neaktivan

Ja u svim igrama imam postavke na 1280 x 960 i high i u svim, baš u svim imam konstantno 60FPS-a (Hawx, San Andreas, NFS:MW, CoD4, Blood money, Trackmania forever). Jedina iznimka je Crysis i sa njime dobijam 35-45 FPS-a (moć grafike na 19")Cool

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
DAXINHO146 kaže...

da ja sa 4830 i e5200 sve nove igre rasturam an high osim call of duty 1 na 50 fps..

I meni se COD1 vrti na  59 ili 60FPS stalno. xD.
moj je ero najbolji njega svaka cura voli xD
15 godina
neaktivan

imam jedno pitanje ja  si mislim isto kupiti gts 250 512 mb (512 mb memorije z bog monitora ne treba mi vise) pitam se dali ce mi se grafa u potpunosti iskoristiti s mojim dualcem iz potpisa?

amd athlon x2 6000+3.5 mhz ati radeon x1950 pro taktovi 650 mhz memorija 1600 mhz
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ova 250gts ti je nećujna.

Kako vidiš gori li svitlo u živideru ?
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
gamer 16 kaže...

imam jedno pitanje ja  si mislim isto kupiti gts 250 512 mb (512 mb memorije z bog monitora ne treba mi vise) pitam se dali ce mi se grafa u potpunosti iskoristiti s mojim dualcem iz potpisa?

ja mislim da hoće.
95% tinejdžera bi se uspaničili da Seka Aleksić stoji na vrhu visoke zgrade i sprema se skočiti. Ako si među 5% onih koji bi joj ga gurnuli,kopiraj si ovo u potpis.
15 godina
neaktivan

to predpostavljas ili znas(iz iskustva)?

amd athlon x2 6000+3.5 mhz ati radeon x1950 pro taktovi 650 mhz memorija 1600 mhz
Poruka je uređivana zadnji put ned 10.5.2009 14:17 (gamer 16).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ako sam dobro razumio tvoj dualac je "kloknut" na 3.5ghz? onda će je iskoristiti u potpunosti.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Curle kaže...

Ma daj molim te uzmi neki dual core, sa svojim ne mozes nista.. Nadogradis na 6000+ i bit ces sretan jos nekoliko godina..
15 godina
neaktivan
warhed kaže...

ako sam dobro razumio tvoj dualac je "kloknut" na 3.5ghz? onda će je iskoristiti u potpunosti.

da moj "dualac" je kloknu t na 3.5 .znaci tako onda budem ju kupil...
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice