GeForce GTX 590 - Prve slike

poruka: 180
|
čitano: 28.229
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen

pogledao sam nabrzinu samo malo guru3d review i 3d mark 11 je na strani hd 6990,znači nema sumnje da je hd 6990 konačni pobjednik

sve ostalo tipa driveri i ostalo su izlike i zadnji pokušaji da se opravda gtx 590

a vidit ćete cijenu kad dođe u rh,sigurno 500kn skuplja od hd 6990

WM-Titel: 7 GP-Starts: 269 GP-Siege: 91 Podiumsplätze: 154 Pole-Positions: 68 Schnellste Runden: 76 WM-Punkte: 1.441
Moj PC  
1 12 hvala 1
16 godina
neaktivan
Re: GeForce GTX 590 - Prve slike
M4X kaže...

pogledao sam nabrzinu samo malo guru3d review i 3d mark 11 je na strani hd 6990,znači nema sumnje da je hd 6990 konačni pobjednik

sve ostalo tipa driveri i ostalo su izlike i zadnji pokušaji da se opravda gtx 590

a vidit ćete cijenu kad dođe u rh,sigurno 500kn skuplja od hd 6990

LOL. Na temelju jednog sintetičkog bencha je HD6990 pobjedni?,a da ne govorimo o glupostima i jadnim pokušajima da se sakrije slabost sa sliderom i isključivanje teselacije kroz drivere. Nadalje o isčekivanju drivera stvarno nebi, jer tema ATI Catalyst driveri je puna postova tipa: JEL IMA KAKVIH POBOLJŠANJA?, a da ne govorimo kako su se za HD6970 čekali revolucionarni driveri. Po GURU3D GTX590 je brža u Metrou2033, BC2, DIRT2, 3D Vantage, FC2, a u COD-u ubije Boga u HD6990 za punih 100FPS-a, jedino su Crysis i 3D 11 problematični što će se riješiti sa novim driverima.. Nadalje koliko je AMD rješio skaliranje svoji kartica u multi GPU sustavu govori činjenica da Nvidia sa drastično skresanim taktovima na GTX590 i dalje je u rangu HD6990 koja ima mizerno spuštene taktove u odnosu na HD6970.

O buci i zagrijavanju ne treba pričati jer se zna koj je bolji, što pak se cijene tiće u tom rangu ionako nitko nepita za cijenu.

Tebi bi bilo pametnije da prestaneš spamati jer si na ovom forumu izlajao toliko gluposti da bi mene bilo sram se uopšte ulogirati da sam na tvojem mjestu, a kamoli i dalje pisat gluposti

http://www.guru3d.com/article/geforce-gtx-590-review/11

I'll be back
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.3.2011 20:01 (microman).
17 godina
microman kaže...
M4X kaže...
bla bla bla
bla bla bla

Pa zar se ti još obazireš na njegove komentare koji nemaju veze sa vezom?

Na njegove komentare u svom BIOSU uključi opciju Cool'n'Quiet... Radi provjereno..

ššššš - možda su u šumi
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.3.2011 20:09 (doktor1).
14 godina
zašto bi neko išao clockat ovako jaku grafičku kad bez problema može sve pokretat fluidno?
i kaj znači ono kaj je anandtech napiso da je 6990 dugoročno isplativija kartica? po čemu?
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

Šta nije jednu ovakvu uzeo pa ju clocko a ne onu s onim ventom na stock brzinama.

Moj PC  
4 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

GTX 580 SLI 600/1200/850 vs Radeon HD6990 Default Clock.

Radeonka je jača nekih 7% u 3DMark 11.

Kako je onda GTX590 uknap s HD6990?{#}

BTW Znate onaj sufiks na GTX460 SE?

GTX590 SuperExplosive{#}

Alexander Nobel je izumio dinamit, nVidia je napravila GTX590.

Dinamit-Nuklearka-GTX590

Evolucija...Rekao bih Darwin.

Već vidim reklamu za GTX590:

"Blow your enemies,litteraly!"

Caution:May need a small nuclear reactor to run.

I have not failed.I've just found 10,00 ways to do it wrong.
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.3.2011 21:00 (pandza94).
Moj PC  
2 7 hvala 0
15 godina
neaktivan
microman kaže...

LOL. Na temelju jednog sintetičkog bencha je HD6990 pobjedni?,a da ne govorimo o glupostima i jadnim pokušajima da se sakrije slabost sa sliderom i isključivanje teselacije kroz drivere. Nadalje o isčekivanju drivera stvarno nebi, jer tema ATI Catalyst driveri je puna postova tipa: JEL IMA KAKVIH POBOLJŠANJA?, a da ne govorimo kako su se za HD6970 čekali revolucionarni driveri. Po GURU3D GTX590 je brža u Metrou2033, BC2, DIRT2, 3D Vantage, FC2, a u COD-u ubije Boga u HD6990 za punih 100FPS-a, jedino su Crysis i 3D 11 problematični što će se riješiti sa novim driverima.. Nadalje koliko je AMD rješio skaliranje svoji kartica u multi GPU sustavu govori činjenica da Nvidia sa drastično skresanim taktovima na GTX590 i dalje je u rangu HD6990 koja ima mizerno spuštene taktove u odnosu na HD6970.

O buci i zagrijavanju ne treba pričati jer se zna koj je bolji, što pak se cijene tiće u tom rangu ionako nitko nepita za cijenu.

http://www.guru3d.com/article/geforce-gtx-590-review/11

Ja sam guru3d davno otpisao... uz tomin hardveraj i još nekolicinu njih... tweaktown i sl. potonji ustvari uopće ne zavrjeđuje da posta takav tip reviewa jer mu je izbor igara blago rečeno loš.

zanimljivo da je anandtech uvijek bio "korak ispred svih", a sad kada se GTX590 pokazala sporijom, sad se sumnja u njega.

isto tako poznato je da CF od serije 6 skalira nešto bolje od SLI i to bi barem tebi trebalo biti poznato pošto si imao oba setupa ako se ne varam. kao što si i tvrdio da niži taktovi ne znače mnogo Caymanu.

još ći jednom ponoviti - GTX590 iako je nešto sporija, po meni nije ništa lošija kupnja od 6990 iz gore navedenh razloga. dapače, za RL korisnika je čak poženje imati 590 jer tjera sve i svašta što god zamisliš... no da fact is that "GTX590 doesn't need furmark to burn".

15 godina
neaktivan
pandza94 kaže...

GTX 580 SLI 600/1200/850 vs Radeon HD6990 Default Clock.

Radeonka je jača nekih 7% u 3DMark 11.

Kako je onda GTX590 uknap s HD6990?{#}

BTW Znate onaj sufiks na GTX460 SE?

GTX590 SuperExplosive{#}

Još jedan i neću više.

Alexander Nobel je izumio dinamit, nVidia je napravila GTX590.

Dinamit-Nuklearka-GTX590

Evolucija...Rekao bih Darwin.

to me podsjeća na ćuk norisa i polukružni udarac.

te fore su jednostavno već izlizane do ibera.

15 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...

to me podsjeća na ćuk norisa i polukružni udarac.

te fore su jednostavno već izlizane do ibera.

Da.Hvala na primjedbi.

Inače nisam mogao odoliti.

Pogledaj pvi dio posta pa komentiraj.

Kako je GTX590  jača od GTX580 SLI na istim taktovima?

I have not failed.I've just found 10,00 ways to do it wrong.
17 godina
odjavljen

je,gtx 590 je malo hladnija i malo tiša šta ne čudi kad ima bolje rješeno hlađenje i nema turbinski ventilator kao hd 6990

nekako mi je bezveze da amd nezna napravit pošteno hlađenje ili dat nekom da im to sredi,ne preostaje mi ništa nego zaključit da ipak imaju tihi dogovor sa nvidiom

WM-Titel: 7 GP-Starts: 269 GP-Siege: 91 Podiumsplätze: 154 Pole-Positions: 68 Schnellste Runden: 76 WM-Punkte: 1.441
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.3.2011 21:08 (M4X).
Moj PC  
3 2 hvala 1
16 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...

A ja ću ti još jednom ponoviti da smatram da je anandtech najpouzdaniji, no isto tako mi je ćudno da Techpowerup za kojega drže da je pouzdan tvrdi slično kao i guru3D, dakle metro2033 gotovo jednako, BC2 dobiva GTX590, DIRT2 dobiva GTX590, Vantage dobiva GTX590, AvP dobiva HD6990, itd....

Ono šta mi je još ćudnije da je na anandtechu GTX590 zagrijanija u odnosu na HD6990. Dakle niti sam rekao da ne vjerujem niti da je nepouzdan, no čudno malo je.  Plus tome na Anandtechu su testirali sa tvornički OC-anom karticom pa čudno postaje još čudnije. 

http://www.techpowerup.com/reviews/ASUS/GeForce_GTX_590/7.html

http://www.techpowerup.com/reviews/ASUS/GeForce_GTX_590/23.html

ZAKLJUČAK:As a result GTX 590 and HD 6990 are roughly the same performance when averaged. In lower resolutions GTX 590 wins, at 1920x1200 both are even, and at 2560x1600 AMD's HD 6990 wins by 3%

I'll be back
17 godina

Što se tiče ovih reviewa, za ovakav kalibar kartica smiješno mi je uopće gledati reviewe ispod 25x16, to bi trebala biti početna rezolucija čisto za pokazati perf na jednom monitoru a onda dalje konkretnije

Svejedno, svim tim reviewima je nešto zajedničko, dojam tresla se brda rodio se miš, 590 je jedva jedvice ulovila 6990 po prikazanom, koliko su dobri sa single gpu toliko su razočarali sa dual gpu

clock2much
14 godina
neaktivan

Ne vidim zasto su razocarali.

Kartica nije niti vruca,niti glasna,odlicnih performansi,malog formata,bogata featuresima poput 3D Surround,PhysX,Cuda,kartica je pravo malo cudo.

Super potez i odlican posao nvidie.

Moj PC  
6 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ma samo jos jedna igracka za hwbot uz dasak exkluziva....{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

nece ovaj moron odg vidim uzas 

Kaj Dinamo?
Poruka je uređivana zadnji put pet 25.3.2011 5:12 (Domi Zagreb).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: GeForce GTX 590 - Prve slikeO
Cele303 kaže...

Što se tiče ovih reviewa, za ovakav kalibar kartica smiješno mi je uopće gledati reviewe ispod 25x16, to bi trebala biti početna rezolucija čisto za pokazati perf na jednom monitoru a onda dalje konkretnije

Svejedno, svim tim reviewima je nešto zajedničko, dojam tresla se brda rodio se miš, 590 je jedva jedvice ulovila 6990 po prikazanom, koliko su dobri sa single gpu toliko su razočarali sa dual gpu

Neznam zasto je GTX590 razocarala? Zapravo nije GTX590 razocarala,vec je HD6990 iznenadila i jos je jednom dokaz da je ATI/AMD konacno onakav kakav treba biti. Ova situacija zapravo svima ide na ruku jer su oba proizvodaca konkirentni i cijene idu dolje mislim da nam nebi trebala jos jedna sezona 8xxx ili HD5xxx serije I umjesto da se bude sretan sta je svak dosao na svoje i sta se proizvodaci medusobno nadmecu ,tu se sada prica o nekom razocaranju Uostalom sta bi ti imao od toga da je GTX590 puno jaca kartica? O onom 3% vecem e penisu kod HD6990 na 25x16 rezi nebi ni komentirao.to ti je na 35FPS-a tocno 1,05FPS-a.

I'll be back
Poruka je uređivana zadnji put pet 25.3.2011 6:16 (microman).
17 godina
odjavljen
microman kaže...

Neznam zasto je GTX590 razocarala? Zapravo nije GTX590 razocarala,vec je HD6990 iznenadila i jos je jednom dokaz da je ATI/AMD konacno onakav kakav treba biti. Ova situacija zapravo svima ide na ruku jer su oba proizvodaca konkirentni i cijene idu dolje mislim da nam nebi trebala jos jedna sezona 8xxx ili HD5xxx serije I umjesto da se bude sretan sta je svak dosao na svoje i sta se proizvodaci medusobno nadmecu ,tu se sada prica o nekom razocaranju Uostalom sta bi ti imao od toga da je GTX590 puno jaca kartica? O onom 3% vecem e penisu kod HD6990 na 25x16 rezi nebi ni komentirao.to ti je na 35FPS-a tocno 1,05FPS-a.

pa podbacila je,još su kasnije izbacili i opet ništa

kažem da hd 6990 ima hlađenje kao gtx 590 potukla bi je do nogu,ali amd tu očito namjerno ili nenamjerno ostavlja prostor za implementaciju drugih hladnjaka i rješenja

a ovo šta se tiče cijena,gtx 590 će sigurno bit 500kn skuplja u odnosu na hd 6990,barem kod nas

16 godina
neaktivan
M4X kaže...
microman kaže...

kažem da hd 6990 ima hlađenje kao gtx 590 potukla bi je do nogu,ali amd tu očito namjerno ili nenamjerno ostavlja prostor za implementaciju drugih hladnjaka i rješenja

a ovo šta se tiče cijena,gtx 590 će sigurno bit 500kn skuplja u odnosu na hd 6990,barem kod nas

Pravi mi se našao pisati o podbacivanju, a još si prije nekoliko dana govorio o rasturanju GTX-icine guzice od strane AMD-ove HD6990, di je to rasturanje?

I'll be back
Poruka je uređivana zadnji put pet 25.3.2011 7:04 (microman).
17 godina
M4X kaže...
microman kaže...

Najprije si pisao o opakom rasturanju od strane AMDa, sada "kažeš" da 6990 ima hlađenje ovakvo onakvo (da baba ima kujac bila bi baba sa kujcem). I opet ti o "tučnjavi" do nogu i vidim da pratiš i AMD politiku o implementaciji drugih riješenja. I opet o cijeni. Pa koga zaboli ona stvar za 500 kuna u ovom cjenovnom razredu, a koliko ja znam još cijene kod nas nisu ni objavljene!

Toliko si nebuloza napisao na ovom forumu da je to strašno i još se ne predaješ. I ovo: "ali amd tu očito namjerno ili nenamjerno ostavlja prostor za implementaciju drugih hladnjaka i rješenja" - to me podsjeti na one tvoje komentare i preseravanja u temi o monitorima.

ššššš - možda su u šumi
15 godina
neaktivan

Iako nisam tu neznam koliko dugo i još uvijek "upoznajem" neke ljude preko postova, ali ono što me stvarno bolesno zanima je, kako još uvijek imate volje i snage raspravljati s ovim furmašem koji u ovih 16mj. što sam ovdje nije napisao jedan jedini "pametan" post ? Sve se vidi na slikama stranih recenzija, a čim se netko od pouzdanih izvora dokopa spomenutih kartica, pokazati će stvarni potencijal i znat će se tko je "pobjednik" iako sam ja uvjeren da je to sve ista stvar, razlike u preformansama će biti mizerne i opet će na kraju presuditi ukus, nVidijoti i AM(i)Dioti će uzeti ono što nosi njihovo ime, a ne ono što je bolje. 

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1663451

5 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

microman kaže...

Pa koga zaboli ona stvar za 500 kuna u ovom cjenovnom razredu, a koliko ja znam još cijene kod nas nisu ni objavljene!

500kn je puno,kartice su podjednake,hd 5990 pokazuje snagu na 2560x1600 rezoluciji

edit:M4X 2 LOL,odmah suspendiran LOL,valjda imam sljedbenike kao jobs LOL

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.3.2011 9:06 (M4X).
17 godina
M4X kaže...

500kn je puno,kartice su podjednake,hd 5990 pokazuje snagu na 2560x1600 rezoluciji

Pa zar si si napravio još jedan account i dao TU i HVALA? Koliko ti godina imaš 11?

{#}

ššššš - možda su u šumi
17 godina
odjavljen
doktor1 kaže...
M4X kaže...

Pa zar si si napravio još jedan account i dao TU i HVALA? Koliko ti godina imaš 11?

{#}

nisam normalno,pojma nemam tko je{#}

15 godina

https://www.youtube.com/user/TimeToLiveCustoms#p/u/0/Yt9MY9d1z-U  evo i sa oc3d.net-a , žaj mi je jedino sta je nije rastavia

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

https://www.youtube.com/user/TimeToLiveCustoms#p/u/0/Yt9MY9d1z-U  evo i sa oc3d.net-a , žaj mi je jedino sta je nije rastavia

meni je on puno bolji reviewer od linusa.....

14 godina
neaktivan

izgleda da GTX 590 ima problem sa naponskom sekcijom lose odradjena,razocaravajuce za klokere "mali"fail,videcemo da li ce se kroz drajvere popraviti situacija

http://www.rage3d.com/board/showthre...eadid=33975449

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

ima vec napisano na nekoliko mjesta na forumu, taj problem je samo pri clockanju sa default driverima (cd koji dovijes u paketu) a ne s onim koje skines s neta

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
xyan kaže...
athlon64 kaže...

pa da , ja isto volim njegove rewowe , al linusa gledam otkad znam za sebe i vjerujem mu pa eto volim njegove rewowe , btw https://www.youtube.com/watch?v=GDone5vDhec  njemu se lijepo ugrije na 85  , a niej hladna , ja bi da je kupim definitivno twekao vent , meni buka u loadu uopce ne smeta jer imam sluse , po meni uvjek rade veliki problem , npr moja gainwardowa gtx285 u idleu vent spusti na min 30% ispod toga bios neda , a kad je u loadu nesto malo ubrza i pusti karticu na 70c , naravno ja vent twekam , dignem ga na 60% i kartica ne prelazi 60c ali kad ga zelim posteno utišat u idleu , dakle da se uopce ne cuje jer mi u idleu ne radi ni jedan vent u kejsu , ne mogu ga spustit ispod 30% i zuji mi i ide mi na qurac , pa stvarno neznam zasto stalno pokusavaju toliko utisat kartice u loadu kad ljudi ionako igraju sa zvukom , pa neka se vent vrti kako bog zapovida i neka kartica lijepo hladna bude

16 godina
neaktivan
xyan kaže...
athlon64 kaže...

Od Linusa bi i moja baka bolje recenzirala, NHF.

15 godina
franky kaže...
xyan kaže...
athlon64 kaže...

Od Linusa bi i moja baka bolje recenzirala, NHF.

ma daj , pa linus super recenzira ,svaki dan mu pratim kanal

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice