GeForce GTX 590 - Prve slike

poruka: 180
|
čitano: 28.231
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: GeForce GTX 590 - Prve slike
microman kaže...
Jel ima kakav link koji dokazuje da fermi gubi puno Preformansi sa smanjivanjem radnih taktova? Ili si mozda testirao koju GTX-icu pa znas da je tako? J Uostalom zasto si tako siguran da ce GTX590 biti sporija,razlog tomw su taktovi ili nest drugo? Ja samo ne vjerujem da bi si Nvidia dozvolila takav debakl.

Nisam kod kuće tako da neću sad tražiti.

No po riječima nekih kolega s foruma, koji su vlasnici iste, Fermi navodno dosta gubi smanjivanjem takta.

I da, taktovi su razlog tome. 600/900 vjerujem da je premalo da dobije 6990. I ne vidim zašto bi to bio debakl, sam izlazak dual GPU Fermija je uspjeh kad se sjetimo kroz što su sve prošli {#}

16 godina
neaktivan

Vjerujem da ce GTX590 biti brza, ali ne toliko puno. Zanemarivo rekao bih.

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Kako god okrenes borba ce biti gusta,al sam siguran da ce GTX590 biti brza,pa makar za 1FPS u prosijeku.
I'll be back
Moj PC  
5 0 hvala 0
15 godina

Teško da GTX 590 bude brža, preniski taktovi, ali to onda znači da uz adekvatno hlađenje ima dosta headrooma za OC{#}

http://hwbot.org/community/user/intelaati?tab=profile
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Da, ali ako kvalitetno rijese dizajn, grafa ce pod vodom ici na 900 + mhz, sto ce doslovno ubiti HD6990, vjerojatno ce biti ovo biti prvi single PCB koje ce probiti granicu od 50K GPU bodova u Vantageu.

Ali naravno ovo su samo nagadanja i nitko od nas nezna sa sigurnoscu kako ce to doista funkcionirati.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
zaki kaže...

Da, ali ako kvalitetno rijese dizajn, grafa ce pod vodom ici na 900 + mhz, sto ce doslovno ubiti HD6990, vjerojatno ce biti ovo biti prvi single PCB koje ce probiti granicu od 50K GPU bodova u Vantageu.

Ali naravno ovo su samo nagadanja i nitko od nas nezna sa sigurnoscu kako ce to doista funkcionirati.

Normalno da ce OCana GTX590 biti brza od HD6990. To se uopće nije dovodilo u pitanje.

Pitanje je koja će biti brža na default taktovima.

15 godina
neaktivan

Mislim da će Gtx 590 biti malo jača.

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.3.2011 13:35 (bla-bla111).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

nvidiu jos samo izvlaci physx i cuda.. trenutno gledanje kod kupovanja je za sad kome je draze AMD ili Nvidia,ali za par godina ce AMD biti dosta bolja opcija... tako da mislim da ce gtx 590 biti losija kartica od amd 6990

Moj PC  
0 11 hvala 0
15 godina
neaktivan

bez dramaticnog zaokreta u amd-u, za par godina kupovat cemo svi nvidiu....jer ne vidim smisla u koristenju stare tehnologije i trpanja shadera....

Moj PC  
1 3 hvala 0
15 godina
neaktivan
xyan kaže...

bez dramaticnog zaokreta u amd-u, za par godina kupovat cemo svi nvidiu....jer ne vidim smisla u koristenju stare tehnologije i trpanja shadera....

Dramatični zaokret vidjet ćeš već iduće godine kada AMD priprema novu arhitekturu u 28nm.

16 godina
neaktivan
xyan kaže...

Ti si baš rekao nVidijinu politiku.

15 godina
neaktivan

objasni mi ne razmem, jer sam ocito glup....

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Zasto govorite da je sve u taktovima(600/900), svi znamo situaciju prije par godina koja je bila. 

GTX 295 vs HD 4870x2 

GTX 295(576/1000)

HD 4870x2(750/900)

i GTX-ca se pokazala bolja, zato sacekajte jos 3 dana i sve ce bit jasno 

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.3.2011 18:17 (xrobix).
Moj PC  
5 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Nije sve u taktovima, ali kako sad stoje stvari izgleda da će ipak 6990 odnjeti titulu, iako još sam nevjerujem u to, jer nekako je oduvijek nvidia imala najbrže kartice u high end segmentu, a u prošloj seriji nisu ni imali dvoglavog mostruma, a u ovoj seriji se sve čini da će njihov dvoglavi biti sporiji od amd-ov što dokazuje ovaj test gdje je testirana gtx580 sli na taktovima 600/1200/850, sa radeonom 6990 i situacija nije baš obećavajuća. Iako još nekako očekujem da će zeleni izmisliti nešto da budu na tronu samo što nemam pojma xD

16 godina

http://www.techpowerup.com/forums/showpost.php?p=2231230&postcount=85

Tko zna da li je fejk ili ne, ali na slici graficka izgleda dosta manja od HD6990

If you're not paranoid, you're not paying attention
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ja ipak mislim da bude HD 6990 jača, previše su smanjili taktove da bi konkurirala dvjema "skoro" pa punokrvnima HD 6970...{#}

http://hwbot.org/community/user/intelaati?tab=profile
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Bio je test HD6990 vs GTX580 u Crysis Benchmarku + potrošnja.

Kod HD6990 je bui uključen OC profil,dok je god GTX580 bila SOC verzija mislim.

Naravno sistem isti te su mjerili potrošnju.

nVidia se držala oko 450w stalno sa sistemom dok HD6990 varira od 480 do 550w.

U najgorem slučaju HD6990 troši "samo" 100w s uključenim OC profilom.

Preformanse su debelo na strani HD6990 koja stalno ima nekih 50% ili više prednosti.

Nemojte me uzimat za riječ jer se ne sjećam točno svega.

Alo zabrinulo me kako HD6990 s OC profilom troši samo 100w više od GTX580.

Točnije reći-iznenadilo.

I have not failed.I've just found 10,00 ways to do it wrong.
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Intel&ATI kaže...

Ja ipak mislim da bude HD 6990 jača, previše su smanjili taktove da bi konkurirala dvjema "skoro" pa punokrvnima HD 6970...{#}

evo anketa od prije , još malo pa će se znat,ali po svim informacijama doći ću na svoje tj. da je hd 6990 jača

jedino je moguće da oc-ana gtx590 pobijedi

WM-Titel: 7 GP-Starts: 269 GP-Siege: 91 Podiumsplätze: 154 Pole-Positions: 68 Schnellste Runden: 76 WM-Punkte: 1.441
15 godina
neaktivan

evgin superturbooverclock od 10mhz.....

Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

MA koja EVGA, tko hoće monstruma uzet će stock gtx590 i stavit aquacomputer, koolance, kad izađe...

http://www.speedtest.net/result/917164172.png
16 godina
protjeran
How many MC's must get dissed, before somebody whispers don't fuck with Bis, My survival skills surpass Kris (KRS-One), watch this...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
xyan kaže...

objasni mi ne razmem, jer sam ocito glup....

Onda je glupo pisati onakve postove.

Pročitaj si kako je nastala GTX480, a kako GTX580, nVidijine perjanice. A tek onda kako je nastala HD6970.

15 godina
protjeran
franky kaže...

Vjerujem da ce GTX590 biti brza, ali ne toliko puno. Zanemarivo rekao bih.

microman kaže...
Kako god okrenes borba ce biti gusta,al sam siguran da ce GTX590 biti brza,pa makar za 1FPS u prosijeku.

Kao sta sam vec u jednoj drugoj temi rekao, s ovim taktovima, u vecini testova, GTX590 jednostavno nema nikakve sanse protiv novog dvoglavog Radeona, to govori cista matemtika i sad vec po nekolicini foruma testovi s downclockanim GTX-icama .

Cinjenica je opet da bi takva GTX-ica bila daleko tisa, hladnija, clockabilnija i vjerojatno stedljivija nega konkurencija, ali Nvidijina desktop filozofija nikad nije bila da se za high-end izbacuje nesto sta je dovoljno dobro (ako ne i bolje) ali zato malo sporije - cista brutala prije svega.

Rekao bih da se sad, 5 do 12 (ipak ih je AMD malo iznenadio) friziraju taktovi, zato i ovih par odgoda + taman ce im marketinski veoma bitna Kriza 2, koju ce u pocetku nesumnjivo bolje vrtit Geforce-ice.

Ionako, onaj idiot koj pod bas pod nus mora najbolje, uzet ce GTX580 quad SLI i sve fino bacit pod vodu (ili kakvo jos ludje sranje) i onda krenut glumit glavnog mangupa u kvartu.

-To Start Press Any Key. A gdje je ANY tipka?-
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.3.2011 1:23 (dado8).
16 godina
neaktivan

sve je to *ranje ! i tacka . 

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.3.2011 2:05 (Darko999).
Moj PC  
0 2 hvala 0
16 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
16 godina

http://forums.guru3d.com/showpost.php?p=3926731&postcount=173

Ako nije fejkano ne izgleda dobro za GTX590.

Iako je manje vise brza u ovim benchevima ipak su to benchevi u kojima inace nVidia stoji bolje od ATi-a.

Zanimljivo bi bilo vidjeti kakvi su rezultati u "neutralnim" igrama (ako takvih vise uopce ima).

If you're not paranoid, you're not paying attention
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.3.2011 18:31 (Mauro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Mauro kaže...

http://forums.guru3d.com/showpost.php?p=3926731&postcount=173

Ako nije fejkano ne izgleda dobro za GTX590.

Iako je manje vise brza u ovim benchevima ipak su to benchevi u kojima inace nVidia stoji bolje od ATi-a.

Zanimljivo bi bilo vidjeti kakvi su rezultati u "neutralnim" igrama (ako takvih vise uopce ima).

Od kad je to 3D mark Vantage Nvidia bench? Koliko znam to je HD5xxx serija rasturala tadašnje GeForce GTX4xx.

Nadalje Crysis Warhed također večinom radi brže na AMD-u.

Jedino su FC2 i HAWX igre koje rade brže na Nvidiji, no AMD je to sa HD6xxx serijom ispravio pa ni u FC2 više nije drastična razlika.

Nadalje ovo je sve(ako uopšte je) testirano na nekim njihovim beta driverima, tako da bi u konačnici ili sa drugom revizijom drivera preformanse trebale biti još brže.

Koliko stvari stoje grafe su gotovo indentične. Jedina AMD-ova prednost je onaj dual BIOS koji na drugom položaju automatski OC-a karticu na 880Mhz, no naravno i GTX590 se može OC-ati, a pošto su unutra probrani i punokrvni GF110 čipovi 900Mhz+ je zagarantirano. Sa druge strane šuška se da će Nvidia biti osijetno tiša u odnosu na HD6990 i da će buka biti tek nešto veca u odnosu na GTX580.

I'll be back
16 godina
neaktivan

ovo je isto zanimlljivo :D 

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
xrobix kaže...

ovo je isto zanimlljivo :D 

uh,ovo je jako zanimljivo!!!!!