GeForce GTX 590 - Prve slike

poruka: 180
|
čitano: 28.240
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Evo, procurile su prve slike Nvidia-ine dvoglave zvijeri...

EDIT3: Evo još slika, hvala forumašu dado8 koji ih je objavio na 4. stranici ove teme

HD6990 (ovo je za usporedbu) HD6990 (ovo je za usporedbu)
GTX590 GTX590
GTX 590 pcb GTX 590 pcb
HD 6990 Vs GTX590 HD 6990 Vs GTX590
 EDIT4:Evo slika od ASUS GTX 590, hvala forumašu doktor1 koji ih je stavio pri dnu 3. stranice u ovoj temi

http://vr-zone.com/articles/nvidia-geforce-gtx-590-final-specs-unveiled/11604.html

http://www.geeks3d.com/20110317/geforce-gtx-590-first-picture-and-detailed-specifications/

a evo i specifikacija (ijako su već odavno poznate...)

- GPU: 2 x GF110
- GPU clock: 612MHz
- Cores: 1024 (2×512)
- Memory: 3GB GDDR5 @ 3420MHz, 2 x 384-bit
- Power connectors: dual 8-pin
- TDP: 375W

Edit 5: evo videa o kartici, hvala forumašu  xrobix koji ga je stavio na 4. stranici u ovoj temi...

EDIT2:

Evo i prvih testova:

http://www.geeks3d.com/20110322/gigabyte-geforce-gtx-590-specs-and-benchmark-scores-vs-hd-6990-and-gtx-580/

EDIT: vidim da se prepirete pa evo anketa:

Tko će Pobijediti u ovoj "Hi-end utrci"???

81 AMD (HD 6990)
63 Nvidia (GeForce GTX 590)
IRebic
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.3.2011 12:49 (IRebic).
Moj PC  
3 0 hvala 20
15 godina
neaktivan

IMO premali taktovi da ozbljno zaprijeti 6990 tako da već sad praktički imamo pobjednika.

Naravno, bilo bi dobro pričekati i službeni izlazak pa onda pričati no sa ovako niskim taktovima, kako GPU-a, tako i memorije, bojim se da GTX590 nema šta tražiti pored 6990. A uz to CF skalira čak i nešto bolje od SLI-a.

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.3.2011 19:33 (ATiGamer).
Moj PC  
11 3 hvala 0
15 godina
protjeran

Ja msm da ce sad ipak AMD odnijeti pobjedu.

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: GeForce GTX 590 - Prve slike
ATiGamer kaže...

Premali taktovi da ozbljno zaprijeti 6990 tako da već sad imamo pobjednika.

Naravno, bilo bi dobro pričekati i službeni izlazak pa onda pričati no sa ovako niskim taktovima, kako GPU-a, tako i memorije, bojim se da GTX590 nema šta tražiti pored 6990. A uz to CF skalira čak i nešto bolje od SLI-a.

Neznam, nebi nvidia izbacivala slabiju high-end karticu od amd-a, to nekako ne liči na njih, kladim se da imaju nekog asa u rukavu, neznam možda se varam, možda oni sad igraju na kartu manje potrošnje i sl. ... uglavnom saznat ćemo kad izađu prvi review-i xD

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.3.2011 22:05 (mrog 33).
15 godina
Polako još je rano da mi išta znamo.
Networking Admin,nemam 15 godina takav mi je nick :)
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Jos samo da amd sredi drivere kako treba i onda bi imali ultimate pobjednika! {#}

7 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

A opet je ispalo da ima 2X 8Pin napajanje a neki su predpostavljali da će bit 2X 8Pin + 6Pin, na što san ostao zaprepašten jer bi takva kartica mogala bez problema "povući" 450W snage, ali eto to se nekin čudom nije desilo hehe

IRebic
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Izgleda ko GTX295 single PCB,prejako!

Ma,u tesalaciji ce ubit,ali bas ubit 6990 tako da bez brige ;).Ovo ce biti definitivno NAJJACA DX11 kartica do sad.

Moj PC  
6 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
mrog 33 kaže...

Neznam, nebi nvidia izbacivala slabiju high-end karticu od amd-a, to nekako ne liči na njih, kladim se da imaju nekog asa u rukavu, neznam možda se varam, možda oni sad igraju na kartu manje potrošnje i sl. ... uglavnom saznat ćemo kad izađu prvi review-i xD

situacija je takva da im potrošnja ne dopušta više performanse, a to ja trubim još od izlaska serije i mnogih kvazi rasprava o dual GPU kartici. iako je i TDP od 375W prevelik, sve mora imati svoje granice tako da bi s porastom potrošnje i partnerima bilo frka igrat se s karticom.

nevidim čime još mogu iznenaditi, specke su poznate i lako bi se dalo zaključiti da će 6990 biti brža kartica.

zeroname kaže...

Jos samo da amd sredi drivere kako treba i onda bi imali ultimate pobjednika! {#}

od izlaska 6xxx serije AMD je napokon sredio skaliranju u multi GPU i sad je uz bok nvidiji, čak i nešto brži. cross zna imati neke mušice poput problema s powerplayom no to su na 6990 sigurno sve dotjerali pošto se nije za zaje kad je u pitanju marketing.

BMK kaže...

Izgleda ko GTX295 single PCB,prejako!

Ma,u tesalaciji ce ubit,ali bas ubit 6990 tako da bez brige ;).Ovo ce biti definitivno NAJJACA DX11 kartica do sad.

samo nek ubija u tessmarku, posve mi je svejedno. kada to napravi u igrama (što neće), onda ćemo pričati.

16 godina
protjeran

Ja mislim da ce radeon biti jaci a cak i puno jefitniji

zvoneXP
Moj PC  
1 3 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ma ja sam mišljenja da će se to dat dosta naclockat, jer su se i ATI i NVidia pridržavali ATX standarda, inače na drugom bios-u HD 6990 poždere napajanje, ali kome je fps bitan nek pati.

http://www.speedtest.net/result/917164172.png

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

naravno da će nvidia pobijedit. Pa već je GTX580 blizu, a kamoli kad bude dvoglava...

Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

GTX580 ima 150MHz vise taktove,vidjet cemo kako ce to sve funkcionirati.

Uglavnom je DX11 okrenut teselaciji,tako da...Mislim da tu 590 nece imati nikakvog problema ubit 6990.

Jos malo pa izlazi,5 dana,vidjet cemo :)!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Nezzz sad bas..meni se cini 2x 384bit naspram 2x 512bit preslabo...kod Rade je 4GB kod nvidije je 3GB...nezz ali mora biti u necemu caka nije nvidija igrac od juce...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
SpyGi kaže...

Nezzz sad bas..meni se cini 2x 384bit naspram 2x 512bit preslabo...kod Rade je 4GB kod nvidije je 3GB...nezz ali mora biti u necemu caka nije nvidija igrac od juce...

Nvidija je star igrac, al nije i Fermi....

http://www.mediafire.com/?er4ng2zenhm
15 godina
protjeran
Batista kaže...
SpyGi kaže...

Nvidija je star igrac, al nije i Fermi....

Stariji igrac+nova tehnologija=SUPER KOMBINACIJA

Ali ta Fermi arhitektura nije nista revolucionarno dosta se grije...

17 godina
SpyGi kaže...

Stariji igrac+nova tehnologija=SUPER KOMBINACIJA

Ne mora znacit.

To ti je vec pola problema.

http://www.mediafire.com/?er4ng2zenhm
16 godina
neaktivan
Sasvim sam siguran da Nvidia nebi izbacivala dual GPU grafu da nisu sigurni da su brzi od suprotnog tabora. To se je upravo dogodilo sa GTX4xx serijom kada Nvidia nije mogla izbacit brze dual GPU rjesenje pa su na kraju odustali.
I'll be back
Poruka je uređivana zadnji put pet 18.3.2011 7:21 (microman).
Moj PC  
8 0 hvala 0
17 godina
protjeran
SpyGi kaže...

ne grije se, nego ta toplina znači da se dobro hladi {#} odn. da kartica dobro odvodi vrućinu koja se stvara unutar stock ambalaže ;)

Sinu sam dao ime ŠOKRE ! Sad mu je u školi nadimak KREŠO.
Poruka je uređivana zadnji put pet 18.3.2011 0:25 (Bugofil).
15 godina
neaktivan

Zastrašujuce velika grafa.. :D

Zeppe :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

jos 4 dana....vidjet cemo. nadam se da ce, ko i ranije, sva usta biti zatvorena, kako je bilo i u slucaju 6xxx serije....

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ma ovo je fake.. nekom bilo dosadno

Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
Darko999 kaže...

ma ovo je fake.. nekom bilo dosadno

ne bi se složio...

IRebic
15 godina
neaktivan
microman kaže...
Sasvim sam siguran da Nvidia nebi izbacivala dual GPU grafu da nisu sigurni da su brzi od suprotnog tabora. To se je upravo dogodilo sa GTX4xx serijom kada Nvidia nije mogla izbacit brze dual GPU rjesenje pa su na kraju odustali.

Odustali su zbog katastrofalnog performance per watt omjera te nedovoljno efikasnog hlađenja. Dual GPU s takvim proizvodima je znanstvena fantastika.

16 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...

Odustali su zbog katastrofalnog performance per watt omjera te nedovoljno efikasnog hlađenja. Dual GPU s takvim proizvodima je znanstvena fantastika.

Odustali su jer nisu bili u mogučnosti ponuditi brži proizvod od AMD-a, a radi ćega nisu bili u mogucnosti mene ne zanima. Nadalje sama GTX580 nit se grije niti troši ništa manje nego GTX480, to je mit zvan marketing. Stavi na GTX480 Vapor komoru i Hardwersku blokadu i u konačnici dobiješ isto sranje, samo drugo pakovanje.

I'll be back
15 godina
neaktivan
microman kaže...

Odustali su jer nisu bili u mogučnosti ponuditi brži proizvod od AMD-a, a radi ćega nisu bili u mogucnosti mene ne zanima. Nadalje sama GTX580 nit se grije niti troši ništa manje nego GTX480, to je mit zvan marketing. Stavi na GTX480 Vapor komoru i Hardwersku blokadu i u konačnici dobiješ isto sranje, samo drugo pakovanje.

GTX580 je u konačnici mnogo efikasnija i kompletnija grafa od GTX480. Istina, dovoljno je bilo uvest vapor chamber i senzore na PCB da prate potrošnju. No "samo to" je bilo dovoljno da osposobe full GF110 čip sa 64 texturnih jedinica, poboljšanim z-cull engineom te na kraju krajeva osobljenim posljednjim SM-om. A sve su to začinili podignutim taktovima te 20-ak% višim performansama od GTX480.

I uza sva ta poboljšanja, postala je tiša kartica, uz niže temperature. Potrošnja, kao što znamo, išla bi koliko i GTX480, čak i nešto više no stvar je u tome da nije išla. Sve su to mogli ubaciti na GT400 no to bi značilo redizajn same kartice, rashladnog sustava te modanja PCB-a.

http://www.anandtech.com/show/4008/nvidias-geforce-gtx-580/17

Dual GPU s tako okrljaštenom verzijom GF100 čipa ne da nebi završio brži od 5970 već bi bio nemoguć iz razloga što bi potrošnja bila 400W< uz izrazito visoke temperature, a dam se kladiti da s takvom grafom čak ni najvjerniji partneri nebi htjeli imati posla.

Dakle nvidia ne da nije htjela, već naprosto nije mogla izbaciti dual GPU.

Sada, uz mnogo bolji performance per watt omjer te vapor chamber, mogućnost je tu i kao što vidimo iskoristit će je. No to ne znači nužno da će grafa bit brža od 6990 jer ofenziva sa 600/900 taktovima je IMO smiješna.

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.3.2011 17:25 (ATiGamer).
16 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...

GTX580 je u konačnici mnogo efikasnija i kompletnija grafa od GTX480. Istina, dovoljno je bilo uvest vapor chamber i senzore na PCB da prate potrošnju. No "samo to" je bilo dovoljno da osposobe full GF110 čip sa 64 texturnih jedinica, poboljšanim z-cull engineom te na kraju krajeva osobljenim posljednjim SM-om. A sve su to začinili podignutim taktovima te 20-ak% višim performansama od GTX480.

I uza sva ta poboljšanja, postala je tiša kartica, uz niže temperature. Potrošnja, kao što znamo, išla bi koliko i GTX480, čak i nešto više no stvar je u tome da nije išla. Sve su to mogli ubaciti na GT400 no to bi značilo redizajn same kartice, rashladnog sustava te modanja PCB-a.

http://www.anandtech.com/show/4008/nvidias-geforce-gtx-580/17

Dual GPU s tako okrljaštenom verzijom GF100 čipa ne da nebi završio brži od 5970 već bi bio nemoguć iz razloga što bi potrošnja bila 400W< uz izrazito visoke temperature, a dam se kladiti da s takvom grafom čak ni najvjerniji partneri nebi htjeli imati posla.

Dakle nvidia ne da nije htjela, već naprosto nije mogla izbaciti dual GPU.

Mnogo efikasnija je prejaka rječ. Problem GTX480 ne leži u Nvidijinoj nesposobnosti ili nemogučnosti, već leži isključivo u TSMC-ovoj nesposobnosti ili nemogucnosti. U vrjeme GTX480 yeald sa punim GF100(sadašnjim GF110) je bio toliko loš da su bili prisiljeni rezati sve što se rezati dalo, kada je TSMC sredio problem sa 40nm proizvodnim procesom Nvidia je bila u mogučnosti rabiti finije tranzistore što je dovelo do te nešto bolje efikasnosti.

Nadalje nigdi nisam napisao da nvidija NIJE HTIJELA izbaciti dual GPU grafu, već da NIJE BILA u mogučnosti sa mogućim kombinacijama(dva GF104) biti brža u odnosu na HD5970. 

I'll be back
Poruka je uređivana zadnji put pet 18.3.2011 17:45 (microman).
15 godina
neaktivan
microman kaže...

Mnogo efikasnija je prejaka rječ. Problem GTX480 ne leži u Nvidijinoj nesposobnosti ili nemogučnosti, već leži isključivo u TSMC-ovoj nesposobnosti ili nemogucnosti. U vrjeme GTX480 yeald sa punim GF100(sadašnjim GF110) je bio toliko loš da su bili prisiljeni rezati sve što se rezati dalo, kada je TSMC sredio problem sa 40nm proizvodnim procesom Nvidia je bila u mogučnosti rabiti finije tranzistore što je dovelo do te nešto bolje efikasnosti.

Nadalje nigdi nisam napisao da nvidija NIJE HTIJELA izbaciti dual GPU grafu, već da NIJE BILA u mogučnosti sa mogućim kombinacijama(dva GF104) biti brža u odnosu na HD5970. 

Šipak isključivo, nvidia nosi dobar dio krivnje za to. Druga stvar što Jen Hsun Huang drobi po svoje.

evo da se izrazim najjednostavnije moguće: GF100 (GTX400) iz mali milijon razloga nije imao mogućnosti ići u dual GPU. sa GT500 su nekako uspjeli sklepat to ali to uopće nije garancija da će ta kartica biti brža od 6990. in fact, takt jezgre od 600MHz nimalo ne obećava, fermi dosta gubi na performansama manjim taktovima.

16 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...
microman kaže...

Šipak isključivo, nvidia nosi dobar dio krivnje za to. Druga stvar što Jen Hsun Huang drobi po svoje.

evo da se izrazim najjednostavnije moguće: GF100 (GTX400) iz mali milijon razloga nije imao mogućnosti ići u dual GPU. sa GT500 su nekako uspjeli sklepat to ali to uopće nije garancija da će ta kartica biti brža od 6990. in fact, takt jezgre od 600MHz nimalo ne obećava, fermi dosta gubi na performansama manjim taktovima.

Jel ima kakav link koji dokazuje da fermi gubi puno Preformansi sa smanjivanjem radnih taktova? Ili si mozda testirao koju GTX-icu pa znas da je tako? J Uostalom zasto si tako siguran da ce GTX590 biti sporija,razlog tomw su taktovi ili nest drugo? Ja samo ne vjerujem da bi si Nvidia dozvolila takav debakl.
I'll be back
17 godina
protjeran
microman kaže...
ATiGamer kaže...
microman kaže...

Jel ima kakav link koji dokazuje da fermi gubi puno Preformansi sa smanjivanjem radnih taktova? Ili si mozda testirao koju GTX-icu pa znas da je tako? J Uostalom zasto si tako siguran da ce GTX590 biti sporija,razlog tomw su taktovi ili nest drugo? Ja samo ne vjerujem da bi si Nvidia dozvolila takav debakl.

Jel nisi ti govorio da fermi doiva dost na performansama sa povečanjem takta, možda sa smanjenjem je situacija obrnuta

I don't need sex, T-com fucks me every day
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice