Dilema oko grafičkih kartica POMOĆ

poruka: 20
|
čitano: 1.516
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Naime, prije 4-5 mjeseci sam uzeo novo računalo.

E8500 (hladnjak SCYTHE Mine SCMN-1100) --> mozda preporuka za neki bolji hladnjak? ovako usput

HD 3870 x2

Gigabyte P35C-DS3R

4 GB Kingmax 1066 MHz (4 pločice)

tu neku Creative Labs Xi-Fi zvučnu karticu

Napajanje Corsair 520w

Dell 2008 WFP

Sada ušravo čitam temu o grafičkim karticama, pa uz moju karticu pise "..danas je neisplativi relikt prošlosti."

Naime moje je pitanje, isplati li mi se mijenjati grafičku karticu, za neko do max. 2500 kn?

Razmotrio sam i, ako bi mi se isplatilo, koje od ovih "rješenja bi bile najbolje?

1. 2x HD 3850 (uz uvjet da promijenim i matičnu ploču)

2. HD 4870

3. GigabyteGTX 260

4. Zotac 9800 GTX + AMP!

5. BFG GeForce GTX 260 OCX

6. predloziter vi neko rješenje..

Puno hvala!

Iskeno nisam mislio da ce ova kartica tako brzo zastariti, mislio sam da ce mi trajati bar jos godinu dana, a ono vidim, da je polako isluženena kartica.

Sto me pomalo bacilo u bed, al sto je tu je.

Intel Dual 2 Core E8500, Ati Radeon HD3870 x2, 4 GB Kingmax DDR2 1066 MHz, Gigabyte EP35C-DS3R, Corsair 520w
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Gledaj.. Kako ti je relativno novo racunalo, i ja mislim da ces moci vrtiti bez problema sve novije naslove.. To sto si procitao mozda znaci da nije u rangu sa ovim novim grafickim karticama, a realno ni ona od prije 2 mjeseca nije u rangu sa danasnjom.. Moj savjet da ne kupujes novu graficku, nema smisla, podrzava DirectX10.. Ali ak te bas zuljaju pare.. ehhehehehehe

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Dilema oko grafičkih kartica POMOĆ
Sonny kaže...

E8500 (hladnjak SCYTHE Mine SCMN-1100) --> mozda preporuka za neki bolji hladnjak? ovako usput

HD 3870 x2

Gigabyte P35C-DS3R

Napajanje Corsair 520w

Dell 2008 WFP

Sada ušravo čitam temu o grafičkim karticama, pa uz moju karticu pise "..danas je neisplativi relikt prošlosti."

Naime moje je pitanje, isplati li mi se mijenjati grafičku karticu, za neko do max. 2500 kn?

Razmotrio sam i, ako bi mi se isplatilo, koje od ovih "rješenja bi bile najbolje?

2. HD 4870

3. GigabyteGTX 260

4. Zotac 9800 GTX + AMP!

Puno hvala!

Iskeno nisam mislio da ce ova kartica tako brzo zastariti, mislio sam da ce mi trajati bar jos godinu dana, a ono vidim, da je polako isluženena kartica.

S nijednom od ovih neces dobiti znatno bolje performanse. To jest, bacit ces novce. Tvoja grafa je dosta dobra, i nema ju potrebe jos neko vrijeme mijenjati.
#smajli koji koluće očima#
17 godina
moderator

Ne vidim zasto bi mijenjao samo zato sto pise da je danas neisplativa, to se odnosi na novu kupovinu.

A imas 20'' monitor, mislim da ta kartica fino potegne na toj rezi (1650x1080).

Najbolje ti je da se ravnas po sebi, ako ti se igre izvode fluidno, bez trzanja, zasto bi bacao pare na osnovu jedne recenice u casopisu.

Depresivni? Glup posao? Problemi u kući? Ne cijene vas? Novčani problemi? Umorni od svega? RJEŠENJE U JEDNOJ PILULI: YebiGA® 1000mg Kad je sve u k..., YebiGA®!
17 godina
neaktivan
DrNasty kaže...

Ne vidim zasto bi mijenjao samo zato sto pise da je danas neisplativa, to se odnosi na novu kupovinu.

A imas 20'' monitor, mislim da ta kartica fino potegne na toj rezi (1650x1080).

Najbolje ti je da se ravnas po sebi, ako ti se igre izvode fluidno, bez trzanja, zasto bi bacao pare na osnovu jedne recenice u casopisu.

Sto se toga tice, CoD 4 izvodim na maximumu, bez ikakovg trzanja i dosta sam zadovoljan s bilokojom igrom koju pokrenem
Jedino nisam isprobavao Crysis (nemam ga, a nikako posuditi od nekoga original).

Ali, po 3D Mark tesotivma ova grafička moja je dosta losija od ostalih.

Intel Dual 2 Core E8500, Ati Radeon HD3870 x2, 4 GB Kingmax DDR2 1066 MHz, Gigabyte EP35C-DS3R, Corsair 520w
17 godina
neaktivan

wtf?! da... ovaj... i sta da covjek tebi kaze?!

pa valjda ti znas jel ti je graficka dobra ili nije! ako mozes sve igrat na najboljim postavkama (a mozes), onda je dobra. daj malo razmisljaj! Neodlučan ocito je da namas pojma o nekim stvarima, pa ti savjetujem da tu i tamo procitas nesta... cisto preventivno da ne bacis ponovo 2 i pol soma u vjetar.

17 godina
neaktivan
Sonny kaže...

Mozda je danas neisplativa pored 4800 serije, ali ta kartica je i dalje dosta jaka.
Po meni nemas potrebe ju mjenjat.
E4600@2400MHz 1.16V,8600GTS,Seagate 320 GB,2GB DDR2@800MHz 4-4-4-12
17 godina
protjeran

Ili jednostavno sam prosudi na temelju: link!

Intel Core 2 Quad Q6600 , 4x2.4GHz, socket 775, 8Mb, DDR2 4GB (2x2GB kit) PC8000 (1000MHz) OCZ, Platinum XTC, DC kit, VGA Ati Radeon HD 4870, 1024Mb GDDR5 256bit, Dual DVI, PCI-E, HDTV
17 godina
moderator
Sonny kaže...
 Sto se toga tice, CoD 4 izvodim na maximumu, bez ikakovg trzanja i dosta sam zadovoljan s bilokojom igrom koju pokrenem
Jedino nisam isprobavao Crysis (nemam ga, a nikako posuditi od nekoga original).

Pa ako sve ide i zadovoljan si, u cemu je problem? Da imas karticu s najvisim generacijskim brojem? To je krajnje glupo.
A sto se tice 3Dmarka, dosta CPU igra ulogu u ocjeni, sta ces onda, kupovati quad? Ma daj...
Uzivaj s karticom dok gura, kasnije je zamjeni.
Depresivni? Glup posao? Problemi u kući? Ne cijene vas? Novčani problemi? Umorni od svega? RJEŠENJE U JEDNOJ PILULI: YebiGA® 1000mg Kad je sve u k..., YebiGA®!
17 godina
neaktivan

Neisplativo ju je kupiti sada, ali je to i dalje odlična kartica koja bez problema stoji uz bok 4850/4870, pogotovo na višim rezolucijama. Mijenjati ju je u najmanju ruku glupo ako zamjena nije 4870x2.

Liniću i Šukeru je nakon n-te svađe odbrosio: "Ko pit bulovi ste!" Na to mu je Šuker, prisno uzvratio: "Najveći pitbul si ti!", na što je Bago ne trepnuvši ispalio: "Ne, pokraj vas sam pudlica!"
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Puno ste mi pomogli, neizmjerno vam hvala.

Jer da ne postoji ovaj BUG Forum (hvala i BUG-u) vjerojatno bi vec bio u  trgovini i kupovao neku grafičku.

Ovako necu, jer zaista kada malo bolje pogledam, nije isplativo, ova šljaka, stara je 4 mjeseca, i to.

hvala jos jednom

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Sonny kaže...

HD 3870 x2

Gigabyte P35C-DS3R

Napajanje Corsair 520w

Dell 2008 WFP

2. HD 4870

3. GigabyteGTX 260

4. Zotac 9800 GTX + AMP!

Puno hvala!

Hehe, dobro da su te razuvjerili, vec sam htio pitat kakvog smisla ima napravit zamjenu (makar teoretski) izmedju boldanih kartica. Uostalom i sa ostalima... dobio bi u prosjeku 3-7 fps-a po igri tako da....
17 godina
neaktivan

Sva sreća da su me razuvjerili, jer bi vjerojatno vec kupio GTX 260, onu od BFG-a, cini mi se, overclokiranu.

I, ne bi dobio skoro nista, s ovom mojoj zvijerkom "relikt starosti" mogu sve napravit. :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ono gore je valjda 4850, a ne 3850...?

Ali nebi dobio puno. Tek 4870x2 radi bitnu razliku, a košta preskupih 3500kn sada, a realno 3870x2 vrti i Crysis jako fino.

Liniću i Šukeru je nakon n-te svađe odbrosio: "Ko pit bulovi ste!" Na to mu je Šuker, prisno uzvratio: "Najveći pitbul si ti!", na što je Bago ne trepnuvši ispalio: "Ne, pokraj vas sam pudlica!"
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Ono gore je valjda 4850, a ne 3850...?

Ali nebi dobio puno. Tek 4870x2 radi bitnu razliku, a košta preskupih 3500kn sada, a realno 3870x2 vrti i Crysis jako fino.

Kolko bi to bilo jako fino? Nisam imao prilike iprobat Crysis.
Na kojim bi postavkama mogao igrati?
16 godina
neaktivan

a čuj ja ti imam 8800gt to je za mrvicu bolja grafa od 3870 i vrti mi sasvim ljepo crysis. stavim sve na high high  AA 2x i dođe mi na 20-23fps-a  i nije clockana. tako da ti sa tesvoje dvije bez problema igraš onako Cool.

evo ti link sa testom : http://www.tomshardware.com/reviews/ati-r680-rage-fury-maxx-2,1764-14.html

a ja svoju grafu neću sigurno promijenit do početka ljeta. taman kad budem treba polako spuštat  kod najovijih igra neke detalje na medium i da skužim da je baš razlika i da mi šteka onda ću se počatstom nekom ati iz serije 5000 taman kad izađu ili nekom nvidiom ako se budu izdigli. tako da ti do kraja sljedećeg ljeta(barem ja) ne bi mjenjao sigurno. sigurno ti neće nešto katastrofalno smetat ako si spustio AA i možda jedan dva detalja sa high na medium .

i puno ti je isplativije. ali ako imaš para na bacanje; što se mene tiče možeš i sutra ujjutro jednu 4870x2 hehehe...

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.10.2008 0:10 (soomar).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

s ovim komponentama koje imas crysis bi iso na very high garant osim ako imas xp...onda na high

-.-

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
GeForce kaže...

s ovim komponentama koje imas crysis bi iso na very high garant osim ako imas xp...onda na high

imam xp sp3, znaci high.
Definitivno ne mijenjam svoj "relikt prošlosti", moju zvijerku :D
16 godina
neaktivan

Imaš jaku grafičku karticu pa je netrebaš mijenjati,,kad neku igru nečeš moči zavrtit na high,,kupi drugu,,a i bit če jeftinije,,

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
DrNasty kaže...
Sonny kaže...

Pa ako sve ide i zadovoljan si, u cemu je problem? Da imas karticu s najvisim generacijskim brojem? To je krajnje glupo.
A sto se tice 3Dmarka, dosta CPU igra ulogu u ocjeni, sta ces onda, kupovati quad? Ma daj...
Uzivaj s karticom dok gura, kasnije je zamjeni.
 tu se slazem
u BUG-u testiraju grafe na nerealnoj konfiguraciji za nas gardjane
stave quad extreme na 2,4 ghz, 4 gb ddr3 rama overclockane na 1800 mhz,neku maticnu za 2000 kn i normalno da ce u 3d mark bit rezultati do boga
pa nek testiraju na e8500 i 4 gb ddr2 ram pa ce dobit sasvim druge rezultate
Psssssst Zecovi spavaju 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice