Ati XFX HD 7870 - pregrijavanje, ili...?

poruka: 5
|
čitano: 1.050
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Imam problem sa grafom xfx hd7870, normalno radi sve dok se ne optereti na duze vrijeme. pocinje mi se slika"blesirati", mjenjati boje, titrati... i tako par sekudi.  Koliko sam skuzio, koristeci furmark, na 92-93c se to dogadja! uvijek u isto vrijeme. nakon 5-10sec, kada se graf ohladi za par stupnjeva, opet test nastavlja ko da nista nije bilo i tako opet dok se ne zagrije opet na doticnu temp! graf je nosena na servis u kojem su mi rekli da nakon 24h neprekidnog testiranja (ukljucujuci furmark) temp ne prelazi 87c i da sve radi normalno! molio bi neku pomoc, jer cu poludit vise... 

nit jedna od komponenti nije nikada overklokana.

evo video u prilogu kako se to tocno desava:  https://www.dropbox.com/s/2zygp7ff21f1zyb/20140209_152319.mp4

jos bi napomenuo da dok korisitm svoju staru grafu ati sapphire hd4850 sve radi normalno bez ikakvih problema!

Ostale komponente su:

CPU: i5 3570k

MBO: asrock z77 extreme4

RAM: 8gb gskill ddr3 + 8gb kingstone dd3 

PSU: corsair 600w

Pozdrav i hvala!

0 0 hvala 0
12 godina

Mozda oni imaju bolju prozracnost kucista nego ti pa ne dolaze do tako viskokih temperatura?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Ati XFX HD 7870 - pregrijavanje, ili...?

ja imam kuciste zalman z11 plus, ima 5 ventilatora unutra, nebi to trebalo predstavljati problem. sto je jos najgore, u trenutku kad dodje do tih 92c, vent na grafi nit ne radi na 100% vec 81% kako pokazuje gpu-z!

a sad jos nije ne vruce... sta ce tek onda bit po ljetu?!

15 godina

Instaliraj si MSI Afterburner i u njemu podesi vent da se vrti na višim okretajima pri vecim temp. ! Samo si podesi tako da ti nebude prebucna !

primjer primjer

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
Re: Ati XFX HD 7870 - pregrijavanje, ili...?

Isuse zar taj xfx ima tako loše hlađenje...{#}

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice