Ati Radeon hd4850

poruka: 15
|
čitano: 2.412
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Ati Radeon hd4850 problem

Pozdrav,

danas mi se dvaput bluscreenao komp (windows 8.1) i nakon drugog puta kod paljenja komp vidno se primjetila distorzija na ekranu. Logo od matične mi je iz nekog razlog normalan, valjda jer koristi neki svoj čip na matičnoj ili kaja znam, ali sve osim toga (bios, boot izbornik, loadanje windowsa...) je distorzirano na način da imam preslikavanje dvije slike i na desktopu vidim dva kursora, jedan kako i inače funkcionira, a drugi gore lijevo koji prati radnju pravog (ako je ovo bilo dovoljno jasno). U svakom slučaju šaljem slike pa procijenite. Sada sam ju rastavio i zamijenit ću termalnu pastu, usisati utore, očistiti ventilator, ali mislim da je ona pri kraju svog životnog vijeka. E sada slažete li se da je grafička otišla i ako da koju bih zamjenu mogao nači u tom rangu. Znam da sada već ulazi u old timere, ali za faks mi je služila dobro, a para se nema.

prt_scr prt_scr

0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
Ati Radeon hd4850

-ako imaš garanciju onda reklamiraj ;

-probaj peći grafu u pećnici na 9 minuta instrukcije imaš na forumu (koristi samo kada nemaš druge opcije)

http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/popravak-graficke-kartice-koristenjem-pecnice/67886.aspx

Bugofil no.1 :D
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.6.2015 19:02 (Silwncer).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Ati Radeon hd4850

ak ima garancijuLOL

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
Re: Ati Radeon hd4850 problem
joskolokas kaže...

Pozdrav,

danas mi se dvaput bluscreenao komp (windows 8.1) i nakon drugog puta kod paljenja komp vidno se primjetila distorzija na ekranu. Logo od matične mi je iz nekog razlog normalan, valjda jer koristi neki svoj čip na matičnoj ili kaja znam, ali sve osim toga (bios, boot izbornik, loadanje windowsa...) je distorzirano na način da imam preslikavanje dvije slike i na desktopu vidim dva kursora, jedan kako i inače funkcionira, a drugi gore lijevo koji prati radnju pravog (ako je ovo bilo dovoljno jasno). U svakom slučaju šaljem slike pa procijenite. Sada sam ju rastavio i zamijenit ću termalnu pastu, usisati utore, očistiti ventilator, ali mislim da je ona pri kraju svog životnog vijeka. E sada slažete li se da je grafička otišla i ako da koju bih zamjenu mogao nači u tom rangu. Znam da sada već ulazi u old timere, ali za faks mi je služila dobro, a para se nema.

to šta si ti dobio su artefakti,stavi je u pečnicu na 9 minuta na 200 stupnjeva i onda ju slozi i stavi u komp i vidi da li je to što pomoglo,garanciju nema sigurno,danas čak ni radeonova serija hd 6xxx više nema garanciju a kamoli 4xxx

to šta ćeš stavit grafu u pećnicu je priveremeno rješenje,moze radit 2 mjeseca kak spada i onda ce opet se pojavit artefakti,moze bit i vise od dva mjeseca sve ovisi o grafičkoj,zamjeni je što prije

12 godina
neaktivan
Ati Radeon hd4850

Hvala na prijedlozima obavio sam to danas i priložio sam rezultate. Sva plastika se istopila ili se krenula topit, kondenzatori su počeli pucat i padat s grafičke, metalni dio koji služi kao držač za kučište je otpao zajedno sa dvi utorima. Ima li itko kakav prijedlog ili ako je stvarno bogat i ne treba mu grafička koju drži u ladici, a da funkcionira, može mi poslat pm. Ugl cijela grafička je malo zgorena

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.6.2015 22:25 (joskolokas).

0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
Ati Radeon hd4850

Jesi li ukopčavao i probavao da li radi i da li dobivaš artefakte ?

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Ati Radeon hd4850

Ti mene trolaš ili? Pa napisao sam da je pol kondenzatora otpalo, pol ih stoji al su istopljeni, utori su otpali od kartice, cijela grafa je izgorena. To se ne stavlja u komp, to se stavlja u smeće majstore

12 godina
odjavljen
Ati Radeon hd4850

Kao prvo ja ti pokušavam pomoći kao i ostali no to što nisi radio kako treba to nije moja stvar. Ja sam više puta pekao grafičke i ništa nije pregorjelo,u tvom slučaju neznanje korisnika . Sad kad si je istopio baci je u smeće .

Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Ati Radeon hd4850

Pa to sam i napravio i nikoga ne krivim, možda sam i napravio neku grešku u koracima, ali sve što sam napravio je zagrijao pećnicu na 200 s obje strane grijanje, stavio na "kockice" folije grafičku, ostavio 9 minuta i izvadio van istopljenu grafičku. Nije bitno ionako je to bio long shot samo mi nije jasno zašto me pitaš jesam li ju spojio na komp nazad kad je u komadima kao što sam gore i napisao i to potvrdio slikom.

12 godina
odjavljen
Ati Radeon hd4850

Sama se raspala ili kako već ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Ati Radeon hd4850

Da, kao što rekoh u pećnici su neki kondenzatori već poćeli pucat i opadat, istopio se jedan utor skroz, a čim sam ju ulovio pri vađenju iz pećnice otpao je onaj metalni dio s utorima. Ima li itko prijedlog neke jeftine grafičke kartice u tom nivou

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Ati Radeon hd4850

izgleda jako los lem, jer doticni se vec topi na cca 180°c, no sve ovisi o cistoci!LP

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Ati Radeon hd4850
Ništa se ne topi, nego je kolega jednostavno pogriješio; tko prizna, pola mu se prašta. Molim lijepo.
Da imam kakvu stariju karticu da mi ne treba, rado bih ti je proslijedio.
Ovom forumu kronično nedostaje Vlada koji je uvijek podizao atmosferu nasmijavanjem i uveseljavanjem sviju svojim slikovitoživopisnojedinstvenim postovima.
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
Ati Radeon hd4850

koje su ti ostale komponente?

ak ti matična podržava integriranu moš to koristit dok se ne snađeš.

mrakky
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Ati Radeon hd4850

Tamo negdje daleke 2088 pita žena muža:Dragi što bih mogli sutra za ručak?

Daj speci jednu grafičku s krumpirom...

1 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice